Lediga jobb som Matros i Skellefteå

Se lediga jobb som Matros i Skellefteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skellefteå som finns hos arbetsgivaren.

Matros

Ansök    Jul 5    Skellefteå kommun    Matros
Port of Skellefteå söker nu en Matros till bogserbåten Baus som vill vara med på den spännande resan mot utvecklandet till en ledande hamn i norra Sverige. Vår hamn genomgår för närvarande en omfattande utbyggnad och modernisering för att möta de ökande behoven på marknaden. Med en investering på cirka 1,5 miljarder kronor de kommande åren, inklusive en kaj, ny bogserbåt, stickspår, kranar och annan lossningsutrustning, samt logistikytor och magasin, står... Visa mer
Port of Skellefteå söker nu en Matros till bogserbåten Baus som vill vara med på den spännande resan mot utvecklandet till en ledande hamn i norra Sverige.

Vår hamn genomgår för närvarande en omfattande utbyggnad och modernisering för att möta de ökande behoven på marknaden. Med en investering på cirka 1,5 miljarder kronor de kommande åren, inklusive en kaj, ny bogserbåt, stickspår, kranar och annan lossningsutrustning, samt logistikytor och magasin, står vi inför spännande utmaningar och möjligheter.

Port of Skellefteå arbetar varje dag för att Skellefteås och regionens nu mycket expansiva näringsliv ska ha förutsättningar för effektiva transportlösningar.

Om bogserbåten Baus

Baus är en äldre, konventionell och isbrytande bogserbåt. Ungefär 90% av årets gångtimmar spenderas på vintern då Baus fungerar som hamnisbrytare. Under den isfria perioden utför Baus assistansbogsering i hamnen.

ARBETSUPPGIFTER
Du arbetar 1/1 med en- eller tvåveckors rotation. Under arbetsveckorna bor du ombord på bogserbåten Baus och är tillgänglig dygnet runt, inom ramarna för sjöarbetskonventionen.

Vid hamnbogsering och isbrytning är du ensam på däck och hanterar bogsertrossen vid koppling. God kommunikation med bryggan är givetvis avgörande och sköts över radio. När du inte är på däck finns du på bryggan som utkik.

Till kaj sköter besättningen om båtens underhåll och reparationer. Du kommer att vara en viktig del i det periodiska fartygsunderhållet.

Besättningen ansvarar också för farledsunderhållet i hamnen. Det mesta av detta klarar vi av med vår arbetsbåt. Du kommer här att delta i utprickning, batteribyten och annat underhåll av sjömärken och enslinjer.

Utöver att vara matros på bogserbåten kommer du att vara en resurs i den övriga hamnverksamheten. Det är du som kommer att samordna och ofta leda arbetet med förtöjningar av anlöpande fartyg. Här kommer du att behöva hålla dig uppdaterad på fartygstrafiken och planera personal därefter. Vid anlöp som inte kräver bogserbåtsassistans kommer du att leda förtöjningsarbetet på kajen vid ankomster och avgångar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lättmatrosbehörighet eller högre och som har en grundläggande säkerhetsutbildning. Du har även ett läkarintyg för sjöfolk och fartygsbefäl klass VIII. Utöver det talar du flytande svenska och god engelska och har ett B-körkort för manuell växellåda.

Det är meriterande om du har Fartygsbefäl klass VII eller högre och om du har erfarenhet av att tidigare ha arbetat på en bogserbåt.

Som person är du serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och självgående, tar ansvar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är van att analysera risker och sätter alltid säkerheten främst. Vidare ser vi gärna att du har som ambition att bli skeppare i framtiden.

ÖVRIGT
Samhällsbyggnad ser till att gator och torg, samhällen och bostadsområden fungerar så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. Uppdraget omfattar planering, rådgivning, tillsyn och en hel del långsiktiga utvecklingsfrågor med koppling till fysisk planering, gator och parker, transport och service, räddningstjänst, sotning samt vatten och avfall.

Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre