Lediga jobb som Civilingenjör, anläggning, elkraft i Skellefteå

Se lediga jobb som Civilingenjör, anläggning, elkraft i Skellefteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skellefteå som finns hos arbetsgivaren.

Anläggningsingenjör - inriktning teknisk support

Vill du vara med och utveckla det hållbara samhället genom att bygga upp Sveriges största laddnätverk för elektrifierade transporter?   Vi söker nu en anläggningsingenjör med inriktning på teknisk support till Skellefteå Krafts nya affärsenhet E-mobilitet för anställning i Skellefteå!   Affärsenheten E-mobilitet kommer att utveckla, erbjuda och leverera produkter och tjänster för användning av elektriska fordon på den nordiska marknaden och kommer inlednin... Visa mer
Vill du vara med och utveckla det hållbara samhället genom att bygga upp Sveriges största laddnätverk för elektrifierade transporter?
 
Vi söker nu en anläggningsingenjör med inriktning på teknisk support till Skellefteå Krafts nya affärsenhet E-mobilitet för anställning i Skellefteå!
 
Affärsenheten E-mobilitet kommer att utveckla, erbjuda och leverera produkter och tjänster för användning av elektriska fordon på den nordiska marknaden och kommer inledningsvis att vara verksam inom publik och professionell snabbladdning och ett av avdelningens uppdrag är att bedriva drift- och underhåll samt övervakning av infrastruktur. 
 
Tjänsten
I rollen kommer du att tillhandahålla teknisk support till de olika lösningarna inom laddinfrastruktur. Du analyserar uppkomna fel och genom för felavhjälpning på distans för att sedan följa upp och förebygga att felet händer igen. 
 
Du blir teknisk säljsupport och kommer tillsammans med anläggningsansvarig säkerställa ändamålsenlig övervakning av laddinfastruktur. Att avropa felavhjälpning av entreprenör ingår också i uppdraget.
 
Du har ett nära samarbete med anläggningsanvarig och övriga medarbetare på avdelningen, med andra funktioner i koncernen samt med externa parter såsom entreprenörer och leverantörer av utrustning och system. Du blir en nyckelperson som koordinerar uppdragen inom området och säkerställer att arbetet genomförs med gott resultat.
 
Hos oss blir du en del av affärsområde Marknads affärsenhet E-mobilitet som är under uppbyggnad. Tillsammans med medarbetarna utvecklar du affären och arbetssätten samt utvecklar produkterna och tjänsterna inom området. 
 
Vi ska av våra kunder uppfattas som en ledande utmanare inom området för publik och professionell snabbladdning.
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med anställning i Skellefteå. Tillträde 15 maj 2022 eller enligt överenskommelse. Arbetsplatsbesök och andra resor förekommer.
 
Välkommen med din ansökan!
 
Intresserad?
För att söka tjänsten behöver du vara driven, självgående och ha ett öppet förhållningssätt. Du är analytisk, serviceorienterad och ser utmaningar som utveckling. 
 
Du jobbar lösningsorienterat, tar egna initiativ och jobbar lika bra självgående som tillsammans med andra.
 
Tillsammans med kollegorna på avdelningen utvecklar du arbetet framåt!
 
Krav
• Utbildad högskoleingenjör eller motsvarande arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig
• Goda kunskaper inom allmän systemkunskap
• Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt
• Körkort B
 
Meriterande
• Utbildad högskoleingenjör med inriktning systemvetenskap och/eller el 
• Kunskap och erfarenhet inom felavhjälpning, underhållssystem samt elektriskt underhåll
• Kunskap och erfarenhet av dataanalys samt verktyg inom området
 
Vilka är vi då?
Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Vårt mål är ett Sverige som drivs av 100 % förnybar energi. Därför säljer vi bara 100 % förnybar kraft, och satsar så mycket vi orkar på investeringar och forskning.
 
Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.
 
Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.
 
Frågor?
Sanna Lundström,Tf affärsområdeschef, 0910-77 25 53
Fredrik Jonsson, Affärsenhetschef e-mobilitet, 0910-77 28 90
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43 
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ingberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Metso Outotec söker EIA Engineer till Skellefteå

Metso Outotec är en föregångare inom hållbar teknik, kompletta lösningar och tjänster för ballastproduktion, mineralbearbetning, metallförädling och återvinningsindustrier världen över. Genom att öka kundernas energi- och vatteneffektivitet, öka deras produktivitet och minska miljömässiga risker med vår expertis inom produkter och bearbetning, är vi rätt partner för positiv förändring. Metso Outotec har sitt huvudkontor i Helsingfors, Finland och har ... Visa mer
Metso Outotec är en föregångare inom hållbar teknik, kompletta lösningar och tjänster för ballastproduktion, mineralbearbetning, metallförädling och återvinningsindustrier världen över.Genom att öka kundernas energi- och vatteneffektivitet, öka deras produktivitet och minska miljömässiga risker med vår expertis inom produkter och bearbetning, är vi rätt partner för positiv förändring.

Metso Outotec har sitt huvudkontor i Helsingfors, Finland och har över 15 000 anställda i över 50 länder. Proformaförsäljningen uppgick till cirka 4,1 miljarder euro 2019. Företaget är noterat på Helsingforsbörsen (Nasdaq Helsinki). mogroup.com, twitter.com/metsooutotec

Vill du ta möjligheten att arbeta i ett företag som strävar efter att använda vår jords naturresurser på ett mer ansvarsfullt sätt?
På Metso Outotec kommer du att ingå i ett stöttande och inkluderande nätverk av kollegor från hela världen. Det kommer alltid att finnas en chans för dig att lära dig och prova något nytt.Detta är din möjlighet att höja dig över vad som var möjligt igår.

Vi Söker efter en El-, Instrument och Automationsingenjör för att förstärka vårt team på Skellefteåkontoret.

Det här är en spännande möjlighet för en person med drivkraft, engagemang och god kommunikativ förmåga.Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som EIA ingenjör kommer du att få arbeta omväxlande med systemkonstruktion, instrumentering, inköp/leverans av utrustning. Utöver själva konstruktionsarbetet kommer du i din roll också att vara delaktig i disciplinens planering och uppföljning, där en viktig del är att ta ansvar för att det egna arbetet genomförs inom tilldelade ramar och uppnår förväntad kvalitet.
I uppdragen behöver du koordinera ditt och andras arbete tillsammans med andra team samt sammanställa dokumentation och leveranser. Arbetet är ett teamwork, och allt handlar om att få arbetet gjort - tillsammans.Våra förväntningar / för att lyckas behöver du:
För att lyckas i rollen tror vi att du är högskole- eller civilingenjörsexamen med inriktning mot el/instrument/automation eller likvärdigt med ett antal års erfarenhet. Du arbetar proaktivt och strukturerat samt har god kommunikationsförmåga i både tal och skrift på såväl svenska som engelska eftersom vi jobbar i en global miljö. Dina personliga egenskaper gör det naturligt för dig att arbeta i team och samverka med olika intressenter för att uppnå egna och gemensamma mål.Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en möjlighet att bidra till framtidens världsledande hållbara smältverksteknologier. Du får arbeta på vårt helt nya moderna kontor i ett mycket vänligt, respektfullt och engagerande arbetsklimat med utmanande, omväxlande och intressanta uppdrag. Du får möjligheten att känna gemenskapen i projektteamen men också stå på egna ben där du har direkt kundkontakt.

Hos oss på Metso Outotec kommer du att sitta i förarsätet och driva din egen karriär framåt. Vi värdesätter lagarbete, samarbete och mångfald.

Beskriver det här dig och är du intresserad av att vara med i vårt team? Tveka inte på att ansöka eller höra av dig för mer information.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Metso Outotec med Jefferson Wells Sverige.
För mer information om tjänsten och processen kontakta vår rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller [email protected].

VIKTIGT: Sök tjänsten via denna länk direkt hos Metso Outotec:

https://careers.mogroup.com/job/Skellefteå-EIA-Ingenjör/756957702/

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då vi jobbar med löpande urval. Visa mindre

Electrical design Engineer

As part of the Electrical design team, you will be the Electrical Design Engineer who will lead all Electrical design for one of our main parts in supporting ongoing and new projects of client's battery factories. You will be responsible for preparing, reviewing or coordinating the electrical engineering design. Key responsibilities include but are not limited to: • Gathering the electrical design requirements from the different disciplines and coordinat... Visa mer
As part of the Electrical design team, you will be the Electrical Design Engineer who will lead all Electrical design for one of our main parts in supporting ongoing and new projects of client's battery factories. You will be responsible for preparing, reviewing or coordinating the electrical engineering design.
Key responsibilities include but are not limited to:
• Gathering the electrical design requirements from the different disciplines and coordinating with other discipline design teams.
• Attendance in design meetings with vendors and contractors and attendance in inter-disciplinary BIM/model reviews or 2D drawing reviews.
• Client representative at FATs for electrical equipment.
• Creation of Electrical documents such as SLDs, electrical design procedure and associated typical drawings, electrical design specifications.
• Preparation of Electrical calculations and equipment load schedules, to size and design the electrical equipment
• Power system studies such as load flows, short circuit studies, arc flash and protection coordination studies and transient stability studies.
• Checking red line documents, As-Built, and handover of the electrical plant to the Electrical Operations & Maintenance manager. Visa mindre

Marknadsingenjör

Vi söker en Marknadsingenjör till Skellefteå Kraft Elnäts avdelning Strategi och marknad för anställning Skellefteå. Tjänsten Som Marknadsingenjör ansvarar du för att ha kontakt med företag, installatörer och andra aktörer i frågor som berör anslutningar till elnätet. Du hanterar nyanslutningsärenden, förändringar av befintliga elnätsanslutningar och andra typer av frågor som kunden har gällande elnätsanslutningar. Du upprättar och följer upp offerter sa... Visa mer
Vi söker en Marknadsingenjör till Skellefteå Kraft Elnäts avdelning Strategi och marknad för anställning Skellefteå.

Tjänsten
Som Marknadsingenjör ansvarar du för att ha kontakt med företag, installatörer och andra aktörer i frågor som berör anslutningar till elnätet. Du hanterar nyanslutningsärenden, förändringar av befintliga elnätsanslutningar och andra typer av frågor som kunden har gällande elnätsanslutningar.

Du upprättar och följer upp offerter samt ansvarar och säkerställer att anslutnings- och nätavtal skapas för att möjliggöra anslutningen.

Arbetet är varierat och omväxlande och du kommer även att hantera ärenden såsom frågor från privatkunder, skadeståndsbedömningar, mätarflyttar, förfrågningar om flytt av anläggningsdelar och andra typer av frågor som kommer in till avdelningen.

Efter en uppstartsperiod kommer du att arbeta självständigt med egna kunder där du följer arbetsprocessen med stöd av de rutiner och stöddokument som finns. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och utvecklar arbetssätten på avdelningen.

Hos oss blir du en del av gruppen Strategi och marknad där vi är 10 medarbetare som tillsammans jobbar för att ge energibranschens bästa service till våra kunder. Vi har flera år i rad utsetts till det företag i branschen som ger den bästa serviceupplevelsen vilket är en målsättning vi fortsätter jobba mot!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med placering i Skellefteå.
Tillträde 1 maj 2022 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Intresserad?
Vi söker dig som är trygg, driven, framåt och flexibel. Som person är du kommunikativ och lika duktig på att kommunicera i tal som skrift.

Du tar dig gärna an nya utmaningar och har en egen drivkraft som gör att du växer in i rollen. Du är en lagspelare som jobbar lika bra tillsammans med andra som självgående.

Krav
• Utbildad högskoleingenjör inom elkraft eller motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
• Goda kunskaper svenska i både tal och skrift
• Körkort B

Meriterande
• Erfarenhet inom installationsarbete
• Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift

Vilka är vi då?
Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Vårt mål är ett Sverige som drivs av 100 % förnybar energi. Därför säljer vi bara 100 % förnybar kraft, och satsar så mycket vi orkar på investeringar och forskning.

Skellefteå Kraft Elnät är ett helägt dotterbolag i Skellefteå Kraft-koncernen och tillhandahåller elnätstjänster till 64 000 kunder i nio kommuner i norra Västerbotten. Vi driver omställningen och samhällsutvecklingen i större skala i regionen genom att säkerställa infrastruktur via ny- eller ombyggnation av elnätet, samtidigt som vi jobbar vidare med andra initiativ för ett samhälle drivet av förnybar energi.

Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Frågor?
Johanna Byström, Avdelningschef, 0910-74 06 92
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Marknadsingenjör

Vi söker en Marknadsingenjör till Skellefteå Kraft Elnäts avdelning Strategi och marknad för anställning Skellefteå. Tjänsten Som Marknadsingenjör ansvarar du för att ha kontakt med företag, installatörer och andra aktörer i frågor som berör anslutningar till elnätet. Du hanterar nyanslutningsärenden, förändringar av befintliga elnätsanslutningar och andra typer av frågor som kunden har gällande elnätsanslutningar. Du upprättar och följer upp offerter sa... Visa mer
Vi söker en Marknadsingenjör till Skellefteå Kraft Elnäts avdelning Strategi och marknad för anställning Skellefteå.

Tjänsten
Som Marknadsingenjör ansvarar du för att ha kontakt med företag, installatörer och andra aktörer i frågor som berör anslutningar till elnätet. Du hanterar nyanslutningsärenden, förändringar av befintliga elnätsanslutningar och andra typer av frågor som kunden har gällande elnätsanslutningar.

Du upprättar och följer upp offerter samt ansvarar och säkerställer att anslutnings- och nätavtal skapas för att möjliggöra anslutningen.

Arbetet är varierat och omväxlande och du kommer även att hantera ärenden såsom frågor från privatkunder, skadeståndsbedömningar, mätarflyttar, förfrågningar om flytt av anläggningsdelar och andra typer av frågor som kommer in till avdelningen.

Efter en uppstartsperiod kommer du att arbeta självständigt med egna kunder där du följer arbetsprocessen med stöd av de rutiner och stöddokument som finns. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och utvecklar arbetssätten på avdelningen.

Hos oss blir du en del av gruppen Strategi och marknad där vi är 10 medarbetare som tillsammans jobbar för att ge energibranschens bästa service till våra kunder. Vi har flera år i rad utsetts till det företag i branschen som ger den bästa serviceupplevelsen vilket är en målsättning vi fortsätter jobba mot!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med placering i Skellefteå.
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Intresserad?
Vi söker dig som är trygg, driven, framåt och flexibel. Som person är du kommunikativ och lika duktig på att kommunicera i tal som skrift.

Du tar dig gärna an nya utmaningar och har en egen drivkraft som gör att du växer in i rollen. Du är en lagspelare som jobbar lika bra tillsammans med andra som självgående.

Krav
• Utbildad högskoleingenjör inom elkraft eller motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
• Goda kunskaper svenska i både tal och skrift
• Körkort B

Meriterande
• Erfarenhet inom installationsarbete
• Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift

Vilka är vi då?
Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Vårt mål är ett Sverige som drivs av 100 % förnybar energi. Därför säljer vi bara 100 % förnybar kraft, och satsar så mycket vi orkar på investeringar och forskning.

Skellefteå Kraft Elnät är ett helägt dotterbolag i Skellefteå Kraft-koncernen och tillhandahåller elnätstjänster till 64 000 kunder i nio kommuner i norra Västerbotten. Vi driver omställningen och samhällsutvecklingen i större skala i regionen genom att säkerställa infrastruktur via ny- eller ombyggnation av elnätet, samtidigt som vi jobbar vidare med andra initiativ för ett samhälle drivet av förnybar energi.

Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Frågor?
Johanna Byström, Avdelningschef, 0910-74 06 92
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

UMS Engineer

Northvolt has an exciting opportunity for an experienced engineer specialized in the field of Building/Utilties Automation System Engineering to join our Maintenance team. We offer you the opportunity to join us in building one of the first large scale European battery factories, playing an important role in the transformation to a carbon free society. You will be part of a team whose task is developing software solutions and new techniques required for ... Visa mer
Northvolt has an exciting opportunity for an experienced engineer specialized in the field of Building/Utilties Automation System Engineering to join our Maintenance team.

We offer you the opportunity to join us in building one of the first large scale European battery factories, playing an important role in the transformation to a carbon free society. You will be part of a team whose task is developing software solutions and new techniques required for the building of successive future factories.

You will be working intimately with the Maintenance team in designing, implementing and maintaining a highly automated building automation system. Your role in integrating building automation solutions will require you to work integrally with the Factory Automation Team, Software Engineering Team, Manufacturing Team and the Construction Team.

Our goals on quality, safety and environment are set extremely high. Up-time, production efficiency and traceability, to name a few, are critical aspects that we at Northvolt pay special attention to in order to produce top-quality green batteries. You will be part of a team working in a unique environment combining the use of proven technologies and designing new innovative solutions, together with the best solution providers globally.

In general, you would contribute to the team with your vast experience in the implementation of a BMS systems and your passion for finding new and innovative solutions that can enable us to reach out high set goals together.


Key Responsibilities include but are not limited to:

- Participate in design workshops internally and with external suppliers
- Author and review Engineering Design Documentation (Requirement specifications, Functional design, Logic diagrams, Test Cases, Test Records)
- Participate in setting global standards and the associated processes and strategies which disseminate and enforce these standards
- Participate in R&D activities for piloting of new technological solutions and integrating them within the BMS environment
- Participate in education and knowledge transfer workshops
- Cost estimations for projects and change requests. Provide input for quoting and planning works
- Definition of software (including controls) coding standards and configuration management requirements
- Code review and test of other’s work as well as improving and defining code review practices
- Participate in and contribute toward design forums and improvement meetings for technical improvement and optimization of software processes pertaining to the BMS
- Maintaining and develop the BMS system in the factory(‘s).

The person we are looking for is passionate, goal oriented, curious and eager to learn. You will get the chance to have a real impact on our success story in Sweden (to start with) and see the results of your work.

Apply with CV and cover letter or your complete LinkedIn profile.

Full time employment, fixed salary.
Education/Experience

- You have vast experience and expertise in control systems, you master the basics of building automation pertaining to control technique in terms of heat, ventilation and cooling (HVAC).
- You have extensive experience in programming and commissioning building automation systems and is used to diagnostics and troubleshooting techniques.
- Knowledge in Siemens Desigo is a merit and considered advantageous, as well as experience in systems such as fire safety, security, CCTV and access systems.
- You are used to working with system integration and have good knowledge of the most common communication protocols used in building automation.
- As a person, you are positive, committed and take responsibility for your work. You are structured, take initiative and have a drive and desire to learn new things. Furthermore, you are good at creating and developing professional relationships with customers as well as colleagues.
- Prerequisites for this post includes both written and spoken Swedish and English as well as a Swedish B driver's license.
- Must have worked in a multi-cultural environment

Specific Skills/Abilities

- Highly organized and result-driven
- An eye for detail
- Proactive and goes beyond expectations
- Curious and good problem-solving skills
- Has a can do attitude and an entrepreneurial spirit
- Ability to work under high pressure and tight deadlines, excellent time management
- Qualities that we cherish are flexibility, sense of quality, friendliness, motivation to take on new challenges, grit and a sense of humor
- Passionate & purpose driven


Northvolt makes green batteries for a blue planet. Affordable cells and high-quality battery systems. All manufactured with a record-low carbon footprint. Purposely built to provide Europe with the opportunity to switch to renewable energy – efficiently and entirely.

To accomplish this, we do things differently. We design, manufacture, and recycle everything under one roof. We even build our own factories. All this is incredibly challenging and requires us to think in unconventional ways. We’re constantly experimenting, learning and adapting to make batteries so great – they will one day make oil history.

Northvolt is growing fast. We’re staffing our international office in Stockholm, our R&D facility, Northvolt Labs, in Västerås, as well as our Gdansk facility for production of battery systems. We're also hiring for our gigafactory Northvolt Ett in Skellefteå, Sweden. We want to work with smart individuals from all disciplines. Strong individuals that truly want to make a positive impact on the future. Those of us already on board share a passion for our mission. We’re prepared to work hard in pursuit of excellence. We enjoy the ride and our main drive is to make a difference for real. As a team, we’re dedicated to thinking new, working hard and having fun. Visa mindre

Sweco söker ett nytt stjärnskott!

Är du driven, framåt och sätter ett stort värde av att vara en del av en arbetsgrupp med ett stort fokus på gemenskap? Sweco fortsätter att växa och söker dig som vill få möjligheten att växa tillsammans med dem i en roll som ni tillsammans skapar. Ta då chansen att bli Swecos nästa stjärnsatsning! Information om tjänsten Professionals Nord söker för Swecos räkning nya medarbetare till deras team på väg, gata och mark. Uppdraget är en del av vår personalu... Visa mer
Är du driven, framåt och sätter ett stort värde av att vara en del av en arbetsgrupp med ett stort fokus på gemenskap? Sweco fortsätter att växa och söker dig som vill få möjligheten att växa tillsammans med dem i en roll som ni tillsammans skapar. Ta då chansen att bli Swecos nästa stjärnsatsning!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Swecos räkning nya medarbetare till deras team på väg, gata och mark. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Sweco under 12 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Gruppen har vuxit och utvecklats mycket de senaste åren och det har aldrig gått bättre än nu. Av den anledningen vill de utöka sitt team, som idag består av toalt 14 medarbetare varav en sitter i Skellefteå, med nya förmågor som vill vara med och tillsammans utveckla gruppen och verksamheten vidare i samma anda. Det finns ett stort fokus på gemenskap och samarbete, där en öppen och positiv kultur är en självklarhet. Du kommer att vara en del av ett team där man sätter stort värde i att utvecklas tillsammans med kunden samtidigt som det är prioriterat att ha kul på jobbet och ge förutsättningar för att hitta en balans mellan arbete och privatliv.

Då projekten är utspridda över hela landet finns det en stor stolthet att få vara med och påverka utvecklingen av miljön och samhället på ett hållbart sätt, vilket du får möjligheten vara en del av!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Swecos önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till [email protected]

Professionals Nord har stark lokal kännedom och tillsammans med oss blir du en viktig representant som bidrar till ett starkare Norrland!


Arbetsuppgifter
Beroende på ditt intresse och din profil kan du själv vara med och påverka vilken roll du kommer att kliva in i. Exempel på arbetsuppgifter som skulle kunna vara aktuella är:

- Både juniora och seniora projekteringsuppdrag i både större och mindre infrastrukturprojekt inom väg, gata, mark, landskap och anläggning.
- Biträdande uppdragsledare för att avlasta ordinarie uppdragsledare i dess arbetsuppgifter
- Ordinarie uppdragsledare där du samordnar och leder det aktuella uppdraget
- Teknikansvarig där du besitter den tekniska spetskompetensen, är uppdragsledarens högra hand och leder teknikområdet inom ramen för uppdraget

Du kommer att ha ditt hemmakontor på Swecos lokaler i Skellefteå, alternativt i Umeå om du hellre vill det. Resor är sällan förekommande, om du inte själv önskar det. Uppdragen utförs vanligtvis på distans med hjälp av videokonferenssamtal.


Vi söker dig som
Framförallt är rätt person! Dina egenskaper kommer att vara avgörande för hur väl du kommer att trivas i rollen hos Sweco. Du har ett stort driv och är prestationsinriktad i din natur, där din naturliga nyfikenhet gör att du ser möjligheten att konstant utvecklas i din roll och inom företaget. En positiv attityd till arbetet och gruppen är av vikt då gruppens förmåga att arbeta tillsammans är en central faktor till gruppens framgång. Du är också prestigelös i ditt sätt och har inga problem att ta dig an uppgifter av olika karaktär eller vara en del av en grupp där rangordning inte existerar.

Du har insyn och ett stort intresse för entreprenad- och byggbranschen. Är du utbildad civil- eller högskoleingenjör inom väg- och vattenbyggnad, samhällsbyggnad eller bygg- och anläggning är det ett plus, men inte ett krav. Det samma gäller om du har gått kortare utbildningar inom samma område. Meriterande är också om du arbetat som entreprenör eller på beställarsidan. Då mycket av arbetet består av kommunikation med kunder och kollegor är det av vikt att du pratar och skriver på svenska och att du känner dig bekväm i det engelska språket.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Skellefteå (eller Umeå)
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Josefin Sjöström

Sök tjänsten genom att klicka på ”sök jobbet” nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected]


Information om kundföretaget
Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av deras arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan de erbjuda deras kunder rätt kompetens för varje sammanhang.

Avdelningen för väg, gata och mark besitter kärnkompetens just inom det området. Förutom det hjälper de även kunderna med gestaltning och landskapsarkitektur, omgivningspåverkan med anledning av vibrationsalstrande arbeten, fjärrvärmeprojektering och trafikutredningar.


Om oss
Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Vi satsar på att skapa och bibehålla arbetstillfällen i Norrland genom personaluthyrning och rekrytering. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision – För ett starkare Norrland! Läs mer om oss på www.professionalsnord.se. Visa mindre

Junior CAD - projektör till Sweco

Har du ett stort CAD-intresse och vill få möjligheten att vidareutvecklas och lära dig av en expert inom CAD? Då är det dig vi söker för tjänsten som Junior CAD-projektör till Sweco! Urvalet sker löpnade, så sök tjänsten redan idag! Information om tjänsten Professionals Nord söker för Swecos räkning en junior CAD-projektör för avdelningen mot dammar. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som... Visa mer
Har du ett stort CAD-intresse och vill få möjligheten att vidareutvecklas och lära dig av en expert inom CAD? Då är det dig vi söker för tjänsten som Junior CAD-projektör till Sweco! Urvalet sker löpnade, så sök tjänsten redan idag!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Swecos räkning en junior CAD-projektör för avdelningen mot dammar. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Sweco. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Sweco söker alltid de bästa i branschen som har ett genuint driv, denna gången till Sweco Energuides avdelning för dammar. Du kommer att vara en del av ett team på totalt åtta personer runtom i Norrland, och kommer att sitta i lokaler i Skellefteå. Sweco har 100 års obruten internationell erfarenhet av projektering av betong- och fyllningsdammar, och sitter idag med och driver utvecklingen framåt tillsammans med de främsta experterna inom området. Om intresset finns, kommer du att få möjlighet att sitta med i den utvecklingen.

Som ny i rollen hos Sweco kommer du att få en introduktion samt en mentor som på ett engagerat sätt kommer att introducera dig i företaget och i arbetsrutiner.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Swecos önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till [email protected]

Professionals Nord har stark lokal kännedom och tillsammans med oss blir du en viktig representant som bidrar till ett starkare Norrland!


Arbetsuppgifter
Som medarbetare på Sweco ges du möjligheten att verka i stimulerande och utvecklande uppdrag samt roller i projekt, från förstudie till färdig anläggning. Arbetsuppgifterna varierar och kan vara allt från faktisk CAD-ritning till kundkontakt och avstämningar, beroende på projektets storlek och karaktär. Vi söker dig som vill utvecklas i rollen som CAD-projektör med dammar som fokusområde.

Vi söker dig som
Har ett genuint intresse för modellering i CAD och har via ingenjörsutbildning eller KY-utbildning använt något typ av CAD-program. Alternativt att du fått motsvarade kunskap från arbetslivet. Har du erfarenhet av projektering mot området mark eller arbetslivserfarenhet från byggbranschen är det meriterande, men inte ett krav för tjänsten. Vidare är det bra om du har B-körkort, då det förenklar transporten till de aktuella projekten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Sweco.
Du är social och har en god samarbetsförmåga, då du kommer att arbeta i samråd med övriga kollegor och kunder. Du är driven i din natur, och gillar att se resultat på de arbetsuppgifter du utför.

START: Till hösten eller enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Umeå
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Josefin Sjöström

Sök tjänsten genom att klicka på ”sök jobbet” nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected]


Information om kundföretaget
Sweco är en av de ledande konsulterna för vattenkraft- och gruvdammar. Internationellt arbetar vi även med dammar för vattenförsörjning. Vi har över 100 års obruten internationell erfarenhet av projektering av betong- och fyllningsdammar inklusive mekanisk och elektrisk utrustning för utskov.

De senaste decennierna har vattenkraftbolag och gruvbolag gjort stora investeringar för att höja säkerheten och anpassa dammarna för högre flöden. Sweco har dels bidragit till att ta fram nya riktlinjer för dammsäkerhet, dels varit ledande i att utreda, projektera och projektleda dammsäkerhetsåtgärder.
Under senare år har kraven på anpassning av vattenkraftanläggningarna till förmån för miljön ökat. Älvarnas och vattendragens ekologiska status och möjligheten för fisk att vandra har blivit en naturlig del av många projekt.

Sweco utför lokaliserings- och miljöutredningar, tar fram strategier för deponering av anrikningssand och för vattenhantering. Vi projekterar dammar och dammhöjningar, utför geotekniska utredningar och stabilitetsberäkningar samt tar fram alternativ för efterbehandling. Visa mindre

Marknadsingenjör

Vi söker en Marknadsingenjör till Skellefteå Kraft Elnäts avdelning Strategi och marknad för anställning Skellefteå.   Tjänsten Som Marknadsingenjör ansvarar du för kundkontakten mot våra större kunder i de frågor som berör en ny- eller befintlig anslutning till elnätet. Du hanterar anslutningsärenden, förändringar av befintliga elnätsanslutningar och andra typer av frågor som kunden har angående en elnätsanslutning.    Du kommer upprätta och följa upp off... Visa mer
Vi söker en Marknadsingenjör till Skellefteå Kraft Elnäts avdelning Strategi och marknad för anställning Skellefteå.
 
Tjänsten
Som Marknadsingenjör ansvarar du för kundkontakten mot våra större kunder i de frågor som berör en ny- eller befintlig anslutning till elnätet. Du hanterar anslutningsärenden, förändringar av befintliga elnätsanslutningar och andra typer av frågor som kunden har angående en elnätsanslutning. 
 
Du kommer upprätta och följa upp offerter samt ansvara och säkerställa att anslutnings- och nätavtal upprättas för att möjliggöra kundanslutningen.
 
Du hanterar också andra ärenden såsom frågor från privatkunder, skadeståndsbedömningar, mätarflyttar, förfrågningar om flytt av anläggningsdelar och andra typer av frågor som kommer in till avdelningen.
 
Efter en uppstartsperiod kommer du arbeta självständigt med egna kunder där du följer arbetsprocessen med de rutiner och stöddokument som finns. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och utvecklar arbetssätten på avdelningen. 
 
Hos oss blir du en del av gruppen Strategi och marknad där vi är 10 medarbetare som tillsammans jobbar för att ge den bästa servicen till våra kunder. Vi har flera år i rad utsetts till det företag i branschen som ger den bästa serviceupplevelsen vilket är en målsättning vi fortsätter jobba mot!
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med placering i Skellefteå. 
Tillträde 1 december 2021 eller enligt överenskommelse.
 
Välkommen med din ansökan!
 
Intresserad?
För att söka tjänsten behöver du vara noggrann, trygg och framåt. Du har ett eget driv som gör att du växer in i rollen och tillslut tar ansvar över kundgruppen.
 
Du tar gärna på dig nya utmaningar och är van vid att använda telefon som ditt främsta arbetsverktyg. Som person är du social och jobbar lika bra ensam som i grupp. Du är duktig på kommunicera och delar gärna med dig av kunskap och erfarenheter.
 
Krav
• Utbildad högskoleingenjör inom elkraft eller motsvarande kompetens genom erfarenhet
• Goda kunskaper svenska i både tal och skrift
• Körkort B
 
Meriterande
• Erfarenhet inom installationsarbete 
• Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift
 
Vilka är vi då?
Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Vårt mål är ett Sverige som drivs av 100 % förnybar energi. Därför säljer vi bara 100 % förnybar kraft, och satsar så mycket vi orkar på investeringar och forskning. 
 
Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.
 
Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.
 
Frågor?
Johanna Byström, Avdelningschef, 0910-74 06 92
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre