Lediga jobb som Informatörer, kommunikatörer och PR-specialister i Skellefteå

Se lediga jobb som Informatörer, kommunikatörer och PR-specialister i Skellefteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skellefteå som finns hos arbetsgivaren.

Operativ projektledare kommunikation

Vi söker en operativ projektledare inom kommunikation som vill framåt! Skellefteå befinner sig just nu i en stor samhällsomvandling där staden utvecklas i rekordfart. Vi bygger bostäder, skolor och fritidsanläggningar. Nya företag etablerar sig och många fler människor flyttar hit för att leva och bo. Framgångsrik och snabb utveckling ställer höga krav där vi behöver möta skelleftebornas förväntningar på effektiv och tydlig kommunikation. Vi söker därf... Visa mer
Vi söker en operativ projektledare inom kommunikation som vill framåt!

Skellefteå befinner sig just nu i en stor samhällsomvandling där staden utvecklas i rekordfart. Vi bygger bostäder, skolor och fritidsanläggningar. Nya företag etablerar sig och många fler människor flyttar hit för att leva och bo.

Framgångsrik och snabb utveckling ställer höga krav där vi behöver möta skelleftebornas förväntningar på effektiv och tydlig kommunikation. Vi söker därför dig som har ett brett samhällsintresse och som vill arbeta för att skapa god kommunikation med invånarna och andra intressenter.

Organisatoriskt kommer du tillhöra kommunens centrala informationsenhet, som utgör ett kommunikationsstöd för alla kommunens verksamheter, i både externa och interna frågor.

Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som operativ projektledare ansvarar du för att projekt- och produktionsleda uppdrag genom hela kommunikationsprocessen. Du ser till att projekten genomförs inom bestämda tidsramar, utifrån bestämd budget och säkerställer att leveransen hänger ihop med övergripande planer och strategier.

Du kommer att jobba tillsammans med kommunikationsstrateg och andra kommunikatörer med gemensamt fokus på kompetensförsörjning och målgruppen nya och befintliga medarbetare. Du kommer även att leda kommunikationsuppdrag för andra verksamheter.

I din roll kommer du att planera, koordinera och produktionsleda kommunikationsinsatser, från start till mål samt skapa effektiva produktionsflöden. Du kommer ansvara för att säkerställa helheten i alla leveranser, från kundkontakt till budget.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara att beställa kommunikationstjänster från byråer, arbeta med marknadsföring och medieköp samt analys och uppföljning. Ditt arbete kommer även inkludera att ge råd och stöd i kommunikationsfrågor samt skriva och korrekturläsa innehåll/texter.

KVALIFIKATIONER
Vi tror att du är van att leda och planera kommunikationsinsatser som en del av strategiska kommunikationsplaner. Du har erfarenhet av att jobba med såväl extern som intern kommunikation och är van att leda projekt som innefattar marknadsföringsinsatser. Du tar taktpinnen, arbetar nära kunden och har ett kommunikativt förhållningsätt.

Vi ser att du är van att samarbeta, är utåtriktad och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Vi söker dig som är driven och kreativ, som motiveras av att ta komplexa uppdrag i mål och som vill bidra med nya perspektiv på kommunikation. Du är en självgående lagspelare, som ser helheter och arbetar taktiskt. För rollen krävs att du har en strategisk höjd och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Meriterande är om du har erfarenhet av liknande roll på kommunikationsbyrå eller inhousebyrå och om du har samarbetat med kommunikationsbyråer från kundsidan. Vi ser det som en fördel om du har kunskap om digitala kanaler, sociala medier samt om grafisk produktion. Har du arbetat med kommunikativt ledarskap är det också meriterande.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Kommunikatör

Brinner du för att skapa kommunikation som gör skillnad och bygger förtroende? Nu söker Trafikverket en kommunikatör med fokus på projektkommunikation, främst Norrbotniabanan. Kommunikatör Arbetsuppgifter Kommunikationscenter Nord är en regional enhet inom Trafikverkets Norra region med syfte att effektivt och flexibelt styra, driva, genomföra och följa upp kommunikationsarbetet för åtgärder i transportsystemet. Enheten arbetar med både intern och ... Visa mer
Brinner du för att skapa kommunikation som gör skillnad och bygger förtroende? Nu söker Trafikverket en kommunikatör med fokus på projektkommunikation, främst Norrbotniabanan.


Kommunikatör

Arbetsuppgifter

Kommunikationscenter Nord är en regional enhet inom Trafikverkets Norra region med syfte att effektivt och flexibelt styra, driva, genomföra och följa upp kommunikationsarbetet för åtgärder i transportsystemet. Enheten arbetar med både intern och extern kommunikation. Vi planerar och säkerställer kommunikationen med medborgare, samhälle och näringsliv vid nybyggnation, drift och underhåll av anläggningen. Enheten arbetar med projektkommunikation i Norra och Mellersta regionen i olika skeden, gör kommunikation av trafik- och resenärspåverkande insatser och har löpande dialoger med verksamheten om kommunikationsbehov.
I den här tjänsten kommer du framför allt arbeta med kommunikationsinsatser för vårt projekt Norrbotniabanan, men du kommer även arbeta med andra investerings- och underhållsåtgärder. Du kommer främst arbeta med målgrupperna närboende, näringsidkare och trafikanter. Du analyserar, planerar, genomför och följer upp kommunikationsinsatser tillsammans med andra. Det innebär att du bland annat kommer arbeta med att bedöma kommunikativa utmaningar, kommunikationsplanering, rådgivning, målgruppsanalys, budskapsutformning och kanalval. För att trivas i rollen behöver du tycka om att arbeta såväl strategiskt som operativt.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester kommer att skickas till de som uppfyller skallkraven under vecka 26. OBS!! Med anledning av semesterperiod så är intervjuer preliminärt planerade att genomföras i slutet av augusti och början av september under vecka 35-36. Intervjuerna kommer att hållas digitalt via Skype.
Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Resterande tid, 3 dagar i veckan, är på plats vid Trafikverkets kontor i Skellefteå.
Enhetschef Christina Nilsson Nyström kommer vara din närmsta chef. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Christina.
#LI-Hybrid

Kvalifikationer

Vem är du?
Som person är du driven och engagerad och är duktig på att strukturera, planera och prioritera. Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du tar ansvar för dina och gruppens arbetsuppgifter, samt delar med dig av den information som behövs för att organisationen ska nå önskade resultat. Rollen innebär många kontaktytor vilket ställer krav på förmåga att skapa goda relationer såväl internt som externt. Du behöver vara en kreativ utförare och vara duktig på att formulera budskap, det vill säga ha förmåga att uttrycka dig enkelt och slagkraftigt. För att lyckas i uppdraget behöver du vara trygg i din roll samt ha förmåga att se helheten och samordna kommunikationsinsatser.
Vi söker dig som har:
universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p inom medie- och kommunikationsvetenskap. Alternativt så har du annan utbildning i kombination med för tjänsten relevant erfarenhet
några års erfarenhet av varierat kommunikatörsarbete både strategiskt och operativt. Från ax till limpa där du arbetat med exempelvis webb, kommunikationsplaner och budskap
yrkeserfarenhet av arbete med webbpublicering via EPI Server (Optimizely)
erfarenhet av att arbeta med sociala medier och rörlig bild
god förmåga att uttrycka dig väl i svenska i tal och skrift
giltigt B-körkort, då det ingår resor i arbetet

Det är meriterande om du har:
erfarenhet av att ha jobbat med samhällskommunikation, gärna inom offentlig verksamhet

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Adminstratör till vår kund i Skellefteå

Ansök    Maj 6    Manpower AB    Informatör/Kommunikatör
Om Manpower Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna. Administratör/informatör till vår kund i Skellefteå Vill du v... Visa mer
Om Manpower

Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna.

Administratör/informatör till vår kund i Skellefteå

Vill du vara en del av vårt kunds team i Skellefteå som administratör/informatör?

Vi söker nu efter en engagerad och organiserad person som kan hantera allmänna administrativa uppgifter parallellt med rollen som informatör.

Den här bemanningen är ett samarbete mellan oss på Manpower och vår kund. Du kommer att bli anställd av Manpower men arbeta på plats hos kunden.

Om jobbet

I arbetet ingår att vara en del av teamet som rekryterar studiedeltagare både genom fysiska möten och per telefon, samt utföra administrativa uppgifter kring förberedelse och dokumentation av rekryteringen.

I arbetet ingår också att besvara deltagares frågor om studien, hantering och dokumentation av mottagna provsvar, utskick av skriftlig information samt delta i planeringsmöten.

Som administratör är du en viktig del av vår kunds team och bidrar till en effektiv och välorganiserad arbetsmiljö.

Tjänsten är på 60% som är fördelade på tre dagar per veckan under perioden 17 juni - 11 augusti.

Från den 26 augusti jobbar man var tredje vecka och då 4 dagarsvecka, dvs 25% sysselsättning.

Tidsperioden är totalt 6 månader med möjlighet till förlängning.

Är du rätt person för jobbet?

Vi söker dig som har erfarenhet av administrativt arbete och goda kunskaper inom Office-paketet. Du bör ha en relevant utbildning inom administration eller liknande område. Du är noggrann, strukturerad och har förmågan att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. God kommunikationsförmåga både i tal och skrift är viktigt.Ansökan

Vid frågor är du välkommen att kontakta konsultchef Martina Bergman via e-post: [email protected]

För att söka tjänsten skickar du in CV och personligt brev via länken.

Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Övrigt

Uppdragslängd: 6 månader, under sommaren och hösten.

Placeringsort: SkellefteåTyp av anställning: tidsbegränsad anställning

Tillsättning: 2024-06-17 Visa mindre

Kommunikatör

Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF) är kunskapsmyndighet för föräldraskapsstöd, familjerådgivning och den familjerätt som ligger under kommunernas socialnämnder. Myndigheten arbetar också för att internationella adoptioner av barn till Sverige ska ske enligt lag och på ett etiskt godtagbart sätt. Det gör vi genom auktorisation och tillsyn. Myndigheten har även uppdraget att ge internationellt adopterade stöd i samband med ursprungssökn... Visa mer
Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF) är kunskapsmyndighet för föräldraskapsstöd, familjerådgivning och den familjerätt som ligger under kommunernas socialnämnder. Myndigheten arbetar också för att internationella adoptioner av barn till Sverige ska ske enligt lag och på ett etiskt godtagbart sätt. Det gör vi genom auktorisation och tillsyn. Myndigheten har även uppdraget att ge internationellt adopterade stöd i samband med ursprungssökning.
Myndighetens största målgrupper är yrkesverksamma och beslutsfattare i kommuner, landsting och det civila samhället.
I all vår verksamhet främjar vi barnets rättigheter som de uttrycks i barnkonventionen. På MFoF är vi överens om att lika villkor och jämställdhet är en del av vår gemensamma värdegrund och något som ska råda i familj, samhälle och arbetsliv. 2022 blev MFoF också Sveriges första HBTQi-certifierade myndighet.
MFoF har föreskriftsrätt, utfärdar allmänna råd, betalar ut statsbidrag samt ansvarar för officiell statistik.
MFoF finns i Skellefteå och har i dagsläget 40 anställda. På grund av tjänstledighet söker vi nu en kommunikatör för vikariat i 6 månader med tillsättning snarast. Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhet med uppdraget att förmedla kunskap för att barn ska få en trygg uppväxt och bra relationer till sina föräldrar.
Ansvar och arbetsuppgifter
MFoF är en liten myndighet med ett brett ansvarsområde. Rollen som kunskapsmyndighet innebär att myndigheten löpande behöver hålla sig uppdaterad om hur vi bäst når målgrupperna för att kunskapen ska komma till nytta. Uppdraget att säkerställa att internationella adoptioner sker enligt lag och på ett etiskt godtagbart sätt innebär också att myndigheten i flera frågor är intressant ur ett medialt perspektiv. Som kommunikatör har du ett viktigt uppdrag att stödja verksamheten att planera, genomföra och följa upp kommunikationssatsningar för att säkerställa att myndighetens uppdrag får avsedd effekt och når ut till rätt målgrupp. Några av arbetsuppgifterna som ingår i tjänsten är:
Stödja utredare i regeringsuppdrag med målgruppsanalyser, idégenering och framtagande av kommunikationsstrategi
Stödja myndighetens utredare i arbetet med att producera kunskap. Du lyssnar in och hjälper dem att målgruppsanpassa och tillgängliggöra information och rapporter.
Skapa och redigera innehåll till nyhetsbrev
Stödja utredare vid framtagande av innehåll och material till mässor
Producera och underhålla innehåll för webben
Stödja vid produktion av film & poddar
Producera och publicera kampanjer i egna, köpta och förtjänade kanaler
Hantera myndighetens sociala media

Utifrån myndighetens storlek så förutsätter rollen en förmåga att både kunna arbeta övergripande och långsiktigt, men även kunna skriva klarspråkade texter och producera innehåll till webb. Arbetet sker i nära samarbete med både utredare och med myndighetens kommunikationsstrateg och innehållsproducent.
Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har god kunskap om kommunikationsprocesser och hög förmåga att bedöma vad som krävs för att nå ut till olika målgrupper, både vad gäller anpassning av innehåll men även förståelse för behov, tonalitet och kanaler. Du ska ha 2 årig akademisk utbildning inom media och kommunikation eller motsvarande yrkesutbildning och ska ha arbetat som kommunikatör eller med liknande uppdrag. Du ska också ha erfarenhet av att arbeta i uppdrag eller projekt som är tidssatta. Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska, goda kunskaper i engelska och trivas att hålla muntliga presentationer. Arbetet förutsätter att du har en hög förmåga att nyttja digitala verktyg som ex. webbpubliceringssystem.
Det är meriterande om du har arbetat inom offentlig sektor, har erfarenhet av innehållsarbete för webb och har arbetat med tillgänglighetsanpassning av digitala miljöer.
Mycket av arbetet sker i nära samarbete med kollegor. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Anställningen
Anställningen är vikariat i 6 månader på heltid. Tillträde snarast efter överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Ansökan
Sista dag för ansökan är den 31/3 2024.
Skicka din ansökan med e-post till [email protected], (eventuella bilagor bör vara i pdf-format) eller med vanligt brev till Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd, Box 35, 931 21 Skellefteå.
Kom ihåg att ange diarienummer AD 2024-501 på din ansökan Visa mindre

Projektledare för konstfestivalen Wallstreet 2025

Skellefteå kommun växer snabbt och frågor som rör kultur och fritid blir allt viktigare för såväl platsens attraktionskraft som för folkhälsan och individers möjlighet till utveckling. Nu söker vi en projektledare som ska vara med och driva ett antal spännande konstprojekt under en 2-årsperiod. Konstens betydelse för Skellefteås samhällsomvandling är stor och vi satsar nu på ett antal spännande konstprojekt där vi söker en projektledare som med sitt in... Visa mer
Skellefteå kommun växer snabbt och frågor som rör kultur och fritid blir allt viktigare för såväl platsens attraktionskraft som för folkhälsan och individers möjlighet till utveckling.

Nu söker vi en projektledare som ska vara med och driva ett antal spännande konstprojekt under en 2-årsperiod.

Konstens betydelse för Skellefteås samhällsomvandling är stor och vi satsar nu på ett antal spännande konstprojekt där vi söker en projektledare som med sitt intresse för konst, sitt driv och sitt engagemang ska leda Wallstreet Festival 2025, ge fokus på konstens plats i Society Expo 2026 och delta från kommunens sida i Arctic Design Center.


ARBETSUPPGIFTER
Skellefteå ska under 2025 delta i konstfestivalen Wallstreet Festival som genomförs på ett antal olika platser i landet. Det innebär en samverkan mellan privata och offentliga aktörer för att bidra till platsens utveckling. Din roll förutom att leda projektets alla faser är att möta externa parter och väcka intresse att investera ekonomiskt i projektet.

Under 2026 bjuder Skellefteå in världen till Society Expo för att visa hur vi tagit oss an den exceptionella samhällsomvandling som kommunen just nu går igenom. Även här har konsten en central roll och det ligger på ditt ansvar att driva den delen i projektet.

Under samma period kommer du att vara kommunens förlängda arm in i projektet Arctic design Center. Läs mera om de kreativa projekten på nedanstående länkar:

www.wallstreetfestival.se
www.se26.se
www.arcticdesigncenter.se

Du kommer att tillhöra en enhet vars uppdrag är att bidra till att konstformerna tar plats, utmanar och berör. Vidare ska enheten bidra till ett rikt utbud av kulturverksamhet samt att kreativitet, mångfald och konstnärlig kvalitet präglar samhällets utveckling. Barns och ungas rätt till kultur uppmärksammas särskilt.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att driva projekt eller verksamhet i liknande omfattning och struktur.

Du måste kunna hålla tidplaner för flera olika projektdelar samtidigt och hjälpa andra att hålla fokus på målet.

Du ska ha god förmåga att skapa goda relationer och få saker att hända med olika aktörer.

Konstvetenskap och arbete med offentlig konst är meriterande, såväl som erfarenhet att samverka mellan offentlig och privat sektor.

Språkliga kunskaper som gör att du kan kommunicera väl på svenska och engelska är viktigt för att

B-körkort är ett krav för denna tjänst.

ÖVRIGT
-- Visa mindre

Kommunikationsstrateg

Vill du ha en nyckelroll i att tolka och beskriva Skellefteå Krafts roll i samhällsomställningen? Vi söker en kommunikationsstrateg till Kommunikationsavdelningen för anställning i Skellefteå. Välkommen med din ansökan!   Tjänsten Skellefteå befinner sig mitt i en näringslivsexpansion där vår region ska leverera till ett kraftigt växande samhälle där energi står i centrum för nästan all utveckling. Vi ska vara det bästa energibolaget för Sverige och en pos... Visa mer
Vill du ha en nyckelroll i att tolka och beskriva Skellefteå Krafts roll i samhällsomställningen? Vi söker en kommunikationsstrateg till Kommunikationsavdelningen för anställning i Skellefteå.
Välkommen med din ansökan!
 
Tjänsten
Skellefteå befinner sig mitt i en näringslivsexpansion där vår region ska leverera till ett kraftigt växande samhälle där energi står i centrum för nästan all utveckling. Vi ska vara det bästa energibolaget för Sverige och en positiv kraft i samhället både lokalt och nationellt. 
 
Som kommunikationsstrateg agerar du proaktivt för att stärka Skellefteå Krafts varumärke och position som ledande aktör inom energiomställningen. Du kommer att vägleda och coacha talespersoner i att kommunicera i olika sammanhang. I arbetet ingår även att bevaka och analysera diskussioner som förs i samhället och i energibranschen och på så sätt hålla företagets kommunikation relevant och aktuell. 
 
Hos oss kommer du att tillhöra Kommunikationsavdelningen som består av en kommunikationschef och nio kommunikationsstrateger som jobbar nära varandra men även nära andra delar av verksamheten och koncernens ledning. Tillsammans jobbar vi drivande och lösningsorienterat med både intern och extern kommunikation. 
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid vårt huvudkontor i Skellefteå. Tillträde enligt överenskommelse. Vi granskar ansökningar löpande. 
 
Välkommen med din ansökan!
 
Intresserad?
Vi söker dig som är självgående, kreativ och som trivs med att vara i en bred roll där du får utveckla arbetssätt, planera strategiskt och arbeta operativt med att bland annat skriva olika typer av texter. Som person är du lyhörd och analytisk och har lätt för att göra komplex information begriplig. Du ska vilja lyssna för att förstå men även kunna vara drivande i att producera kommunikationsmaterial som stödjer företagets vision och mål både internt och externt.
 
För att trivas i rollen bör du ha lätt för att anpassa kommunikation och budskap utifrån olika behov. Du sätter dig snabbt in i frågor och hittar lämpliga strategier för att lösa kommunikationsproblem. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi gärna att du trivs med att bygga relationer, är serviceinriktad och van att arbeta mot uppsatta mål. 
 
Krav
• Universitets- eller högskoleutbildning inom kommunikation eller annan relevant inriktning alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. 
• Erfarenhet av uppgifter som exempelvis budskapsformulering, politisk kommunikation, varumärkesarbete, planning, strategisk analys, talskrivare, copywriting, ledningskommunikation, förändringskommunikation eller pressarbete.
• Flytande svenska i tal och skrift.
• Mycket god kunskap i Officepaketet.
 
Meriterande
• Erfarenhet av att arbeta inom kommunikation, PR eller marknadsföring, gärna inom energisektorn eller relaterade branscher. 
• Erfarenhet av att tolka och kommunicera komplexa ämnen, särskilt relaterade till energi och klimatförändringar. 
• Erfarenhet av att coacha och vägleda andra i kommunikationsfrågor.
• Förståelse för olika målgruppers preferenser och beteenden för att anpassa budskap och innehåll för att passa deras behov.
• Kunskap om olika kommunikationskanaler och förmåga att anpassa budskap och innehåll för varje specifik kanal.
• Goda kunskaper i engelska.
• Grundläggande kunskap inom rörlig media.
 
Vilka är vi då?
Skellefteå Kraft möjliggör samhällets elektrifiering och framtida infrastruktur-lösningar genom innovation, forskning och investeringar i förnybar energi.  Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. 
 
Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.
 
Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.
 
Frågor?
Mimmi Jonsson, kommunikationschef, 070-220 99 76
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Valambassadör EU-val 2024

Vi söker valambassadörer som ska informera väljare om att det är EU-val 9 juni 2024. Rekryterande chef tillhör förvaltningen Kultur och fritid och valambassadörerna kommer utgår från Ungdomsverket medan koordinator för valambassadörerna tillhör kommunens valkansli. ARBETSUPPGIFTER Ditt uppdrag som valambassadör är att sprida kunskap om hur EU och EU-valet fungerar till utsedda prioriterade målgrupper i samhället. Målet med ditt arbete är att informera ... Visa mer
Vi söker valambassadörer som ska informera väljare om att det är EU-val 9 juni 2024. Rekryterande chef tillhör förvaltningen Kultur och fritid och valambassadörerna kommer utgår från Ungdomsverket medan koordinator för valambassadörerna tillhör kommunens valkansli.


ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag som valambassadör är att sprida kunskap om hur EU och EU-valet fungerar till utsedda prioriterade målgrupper i samhället. Målet med ditt arbete är att informera allmänheten om att det är EU-val, uppmuntra medborgare att nyttja sin rösträtt och i slutändan bidra till att Skellefteå kommuns valdeltagandet i EU-valet ökar.

Du kommer tillsammans med andra valambassadörer besöka olika mötesplatser, besöka föreningar och delta på event i Skellefteå kommun enligt ett schema. Du är delvis med och planerar besöken, men du har en koordinator som har huvudansvar för vilka platser ni ska besöka.

Uppdraget inleds med utbildning och planering inför valperioden 22 maj till 9 juni. Den största delen av arbetet kommer ske runt 22 maj till 9 juni. Efter valperioden ska arbetet utvärderas.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha fyllt 18 år innan du tillträder rollen som valambassadör. Vi ser gärna att du har körkort, men du som saknar körkort är också välkommen att söka.

Som person är du samhällsintresserad och vill göra en insats för demokratin. Du är självgående men trivs att arbeta tillsammans med andra. Du har god social kompetens och pratar gärna med och inför andra personer. Du är pedagogisk och sympatisk.

Du ska kunna föra dig väl på både svenska och engelska. Har du andra språkkunskaper är det meriterande.

Det är viktigt att du kan lägga dina egna politiska åsikter åt sidan och förhålla dig partipolitiskt neutral i mötet med målgrupperna. Du behöver ha möjlighet att arbeta kvällar och helger, framför allt under perioden 22 maj till 9 juni.

Ett utdrag ur belastningsregistret är ett krav för anställning.

ÖVRIGT
-- Visa mindre

English Copywriter

Ansök    Jan 31    Once Upon Publishing AB    Copywriter
Is one of your life goals to write the perfect tagline? Do misplaced apostrophes send shivers down your spine? Do you get a little jealous when you see an ad with spot-on copy and think, "Crap, why didn’t I think of that?" If this is you, then we need to talk to you, now! We are looking for an English Copywriter for a one-year temporary position, starting May 2024. In this role, you will work with copy in various channels and with the rest of the Marketi... Visa mer
Is one of your life goals to write the perfect tagline? Do misplaced apostrophes send shivers down your spine? Do you get a little jealous when you see an ad with spot-on copy and think, "Crap, why didn’t I think of that?" If this is you, then we need to talk to you, now!

We are looking for an English Copywriter for a one-year temporary position, starting May 2024. In this role, you will work with copy in various channels and with the rest of the Marketing teams to create and tell stories that are interesting and inspiring for our Once Uponers.

About the role

As a copywriter at Once Upon, you will work closely with the rest of your team to come up with new, creative, and unexpected ideas that help our brand grow. You’ll write compelling, accurate, and on-brand copy that will make our Once Uponers fall head over heels in love with us. You’re always up for a challenge and are unafraid to voice your opinions. You’ll be an important part of our Brand and Projects team, but will also collaborate with colleagues in other areas and have several touching points with our UX writers and translators.

What you’ll do:

-
Develop campaigns and concepts

-
Create text content in newsletters, on our website, and in press materials

-
Produce accurate ad copy

-
Work strategically on communication initiatives to enhance the overall brand positioning

-
Collaborate with our other copywriters at Once Upon around best practices and tone of voice

-
Coordinate translations into other languages

-
Dig deep to find new engaging stories with interesting perspectives and angles

-
Challenge and develop our brand and our communication channels

-
Provide a friendly and relevant voice to create first-class content


Your background

-
Higher degree education in copywriting/communication/marketing or other relevant subjects

-
A few years of copy experience, spanning from conceptual work to hands-on conversion copy

-
Excellent English writing skills. Swedish is a plus, as well as knowledge of different variations of English (UK, USA, AUS, CA)

-
Knowledge in other languages, for example, German and Dutch, would be awesome


Who you are

We are looking for a creative and ambitious language nerd. An excellent communicator and an active listener who is passionate about understanding other people's perspectives and can adjust communication accordingly. You have an interest in society and stay updated with the latest communication and media trends. What works today might not work tomorrow. You genuinely enjoy working closely across teams and departments, and thrive when working with others to achieve results.

Working at Once Upon

Our app was created to help people save their favorite moments in an easy and fun way, a little at a time, making everyone’s memories shine. And that’s how we want our workplace to be too – life (and work) at Once Upon should definitely be filled with happiness. Because happiness is the key to success, not the other way around. Right?

We strive for a safe, caring environment that gives everyone space to be their whole self, all the time. If you are free and have fun at work, it is easier to be passionate and responsible for what you do. We always dare to do what we believe in – failing at something is not the opposite of succeeding in the long run. And we always strive to make things better, for our Once Uponers, for our planet, and for each other.

We always aim to bring value to our Once Uponers through innovation, co-creation, transparency, and collective knowledge as a team. And that collective brain grows with every new colleague we welcome to the team, enriching us with new perspectives, experiences, and views on life. If you’re looking for a little more happiness in your life and believe working at Once Upon would be fun, well, that new colleague might just be you!

Location

This role is located at our headquarters in Skellefteå. We are remote flexible, but we also value the creativity and sense of community that follows from meeting face to face with colleagues.

Let's connect

Does this sound like your dream job? Then we can't wait to hear from you! Please help us get to know you by submitting your resume or LinkedIn profile on our website. You don't have to send us a cover letter, but please write a line or two where you let us know what you will bring to the table in this role. Applications in Swedish or English work equally fine.

We conduct a competence-based recruitment, meaning that every person who applies to join Once Upon receives equal employment opportunities. We value a welcoming environment where everyone is included, respected and empowered, regardless of their race, colour, religion, gender, gender identity or expression, sexual orientation, civil status, national origin, disability or age.

If you have any questions about the job or work at Once Upon, don’t hesitate to contact Talent Partner Jenny Falk at [email protected] Last day of application is February 18th.


At Once Upon you have the chance to be part of something that truly makes people happy. We want to help people save their favourite moments in an easy and fun way, a little at a time, making everyone’s memories shine. Today, there are 70 of us working at Once Upon. The app is translated into 12 languages, has been downloaded 5 million times, with books delivered to over 109 countries, and we’re still growing!

To be the best we can possibly be, we need all kinds of people that are able to look at things from all kinds of perspectives. That’s why we need you, with your unique background, experiences and view on life. Want to be part of our story? Get in touch! Visa mindre

Kommunikatör till Trafikverket i Skellefteå, Umeå och Luleå

Om oss Hej! Det är vi som är Clockwork. Enligt Bolagsverket tillhör vi bemanningsbranschen men vi ser det inte som att vi arbetar med bemanning (inte bekvinning heller, för den delen) – vi jobbar med människor! Visst, vi rekryterar chefer och specialister, vi kompetensförsörjer industrier, teknikbolag, handelsföretag och andra, vi hjälper skolor att höja sin kompetens och vi matchar talanger och förmågor mot arbetsmarknadens behov. Men vårt erbjudande hand... Visa mer
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Enligt Bolagsverket tillhör vi bemanningsbranschen men vi ser det inte som att vi arbetar med bemanning (inte bekvinning heller, för den delen) – vi jobbar med människor! Visst, vi rekryterar chefer och specialister, vi kompetensförsörjer industrier, teknikbolag, handelsföretag och andra, vi hjälper skolor att höja sin kompetens och vi matchar talanger och förmågor mot arbetsmarknadens behov. Men vårt erbjudande handlar egentligen om en enda sak: kraften att gå framåt. Därför säger vi hellre att vi är i ”bättre-framtids-branschen”. Med hög kompetens, personligt engagemang och ett prestigelöst arbetssätt är det vår ambition att varje dag vara en laddstation för människor och företag som vill utvecklas. Du kan hämta kraft hos oss i över tjugo städer från Stockholm i söder till Luleå i norr. Läs gärna mer på www.clockworkpeople.se

Om företaget
Norrbotniabanan är inne i en expansiv fas där Trafikverket bygger upp stödfunktionen inom projektadministration och kommunikation. Vi söker därför två (2) Projektadministratörer/Kommunikatörer på heltid med placering i Umeå, Skellefteå eller Luleå. I det kommande arbetet har Trafikverket ett stort behov av att samordna arbetet med dokumentation och informationsmaterial till intressenter som är involverade i projektet.

Detta är ett konsultuppdrag som sträcker sig från 2024-03-01 till 2025-02-28. Därefter finns det möjlighet till förlängning med ytterligare sex (6) + sex (6) månader.

Dina arbetsuppgifter
Arbetet innebär administrativt arbete inom Stabens ansvarområden, i våra projekt och nära enheterna med stöd i informations- och kommunikationsfrågor genom insamling av underlag och material från olika personer i organisationen.

Du kommer att arbeta med att planera, samordna, genomföra och följa upp dina uppdrag. Du kommer vara en administrativ stödfunktion åt verksamheten i det dagliga arbetet, såväl ledning, projektmedarbetare som kommunikationsansvarig. Arbetsuppgifterna kommer att variera beroende på vad som är på agendan och innebär planering och koordinering i nära samarbete med kommunikationsfunktionen.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
- Sammanställa och formulera underlag till nyheter och annat informationsunderlag.
- Planera och vara med i genomförandet av samråd, informationsmöten, föreläsningar, event och besök.
- Granska och uppdatera publicerad information.
- Hålla koll på frågor som kommer via digitala plattformar och ge stöd till verksamheten genom att formulera förslag på svar.
- Föra dialog med entreprenörer om deras kommunikationsinsatser.
- Organisera och genomföra studiebesök ute på site.

Din profil
För att trivas i denna roll ser vi gärna att du är social, nyfiken och lyhörd. Att samarbeta med andra känns naturligt för dig då denna roll är en stödfunktion åt många delar i verksamheten.

Följande krav ska uppfyllas för att gå vidare i processen:
- Högskoleutbildning inom media och kommunikation eller likvärdig utbildning och minst tre (3) års erfarenhet från liknande arbete.
Alternativt, gymnasium eller likvärdig utbildning och minst fem (5) års erfarenhet som kommunikatör.
- Kunskap om digital kommunikation, sociala medier och varumärkes byggande.
- Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt.
- Goda kunskaper i redigeringsverktyg (exempelvis Indesign, Photoshop m.fl.) samt Webbpubliceringsverktyg (exempelvis Episerver, Sitevision m.fl.).
- Erfarenhet av att arbeta med enkäter.
- Kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift.
- B-körkort och egen bil (Vid hyrbil betalas reseersättning ut för detta)

Ansökan
Låter detta intressant, så tveka inte på att söka!
Vi jobbar med löpande urval så skicka in din ansökan redan nu via clockworkpeople.se

Har du några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta konsultchef Amanda Strömgren på 073-351 27 44. Visa mindre

Projektkommunikatör till statlig myndighet

Har du erfarenhet som kommunikatör och vill ta nästa steg i en samhällsviktig myndighet? Nu söker vi på Poolia för kunds räkning en driven projektkommunikatör till kontoren i Umeå, Skellefteå eller Luleå. Uppdraget startar den 1/3-2024 och pågår till och med början av 2025, med chans till förlängning. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan! Om tjänsten I rollen... Visa mer
Har du erfarenhet som kommunikatör och vill ta nästa steg i en samhällsviktig myndighet? Nu söker vi på Poolia för kunds räkning en driven projektkommunikatör till kontoren i Umeå, Skellefteå eller Luleå.

Uppdraget startar den 1/3-2024 och pågår till och med början av 2025, med chans till förlängning.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
I rollen som projektkommunikatör kommer du att ha ansvar för att samordna och hantera dokumentation och informationsmaterial för ett omfattande antal intressenter. Dina arbetsuppgifter innefattar att arbeta nära projektteam och enheter för att stödja dem i informations- och kommunikationsfrågor genom att samla in och sammanställa material.
Utöver detta förväntas du skapa och underhålla en effektiv kommunikationsstruktur för att säkerställa att relevant information når de berörda parterna.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Sammanställa och formulera underlag till nyheter och annat informationsunderlag
• Planera och vara med i genomförandet av samråd, informationsmöten, föreläsningar, event och besök
• Granska och uppdatera publicerad information
• Bevaka frågor som kommer via digitala plattformar och ge stöd till verksamheten genom att formulera förslag på svar
• Föra dialog med entreprenörer om deras kommunikationsinsatser
• Organisera och genomföra studiebesök ute på site

Vem är du?
Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning om minst 180 HP/120 HP inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet bedöms vara likvärdig
• Flera års erfarenhet av varierat kommunikatörsarbete, både strategiskt och operativt
• Kunskap om digital kommunikation, sociala medier och varumärkesbyggande
• Goda kunskaper i Office-paketet
• Goda kunskaper i redigeringsverktyg
• Flytande i svenska och engelska
• B-körkort

Erfarenhet av följande program/system ses som mycket mediterande:
• Indesign
• Photoshop
• Episerver
• Sitevision
Som person ser vi att du är resultatorienterad, kreativ och självgående med goda kommunikativa förmågor. Du är driven och engagerad samt har förmågan att strukturera och förbättra.

Stationeringsorten är: Umeå, Skellefteå eller Luleå


Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi på Poolia erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia, därför omfattas din anställning av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se. Visa mindre

Projektadministratör med kommunikationsinriktning till Trafikverket

Nu söker vi en noggrann projektadministratörmed kommunikationsinriktning för ett konsultuppdrag hos Trafikverket i Skellefteå. Omfattning: Heltid 100% Start: 2024-03-01, med viss flexibilitet Längd: till och med 2025-02-28, med god möjlighet till förlängning Du blir anställd av Dreamwork men kommer att arbeta ute hos Trafikverkets lokaler i Skellefteå. Viss möjlighet till distansarbete finns i överenskommelse med myndigheten när behov uppstår. Bakg... Visa mer
Nu söker vi en noggrann projektadministratörmed kommunikationsinriktning för ett konsultuppdrag hos Trafikverket i Skellefteå.

Omfattning: Heltid 100%
Start: 2024-03-01, med viss flexibilitet
Längd: till och med 2025-02-28, med god möjlighet till förlängning

Du blir anställd av Dreamwork men kommer att arbeta ute hos Trafikverkets lokaler i Skellefteå. Viss möjlighet till distansarbete finns i överenskommelse med myndigheten när behov uppstår.

Bakgrunden till behovet är att Norrbotniabanan är inne i en expansiv fas där Trafikverket bygger upp en stödfunktion inom projektadministration och kommunikation. I det kommande arbetet har de ett stort behov av att samordna arbetet med dokumentation och informationsmaterial till ett stort antal intressenter.


Om tjänsten
Arbetet innebär administrativt arbete inom Stabens ansvarsområden, i deras projekt och nära enheterna med stöd i informations- och kommunikationsfrågor genom insamling av underlag och material från olika personer i organisationen.

Du kommer att arbeta med att planera, samordna, genomföra och följa upp dina uppdrag. Du ska fungera som en administrativ stödfunktion åt verksamheten i det dagliga arbetet, såväl ledning, projektmedarbetare som kommunikationsansvarig. Arbetsuppgifterna kommer att variera beroende på vad som är på agendan och innebär planering och koordinering i nära samarbete med kommunikationsfunktionen.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I rollen kan följande arbetsuppgifter förekomma:
• Sammanställa och formulera underlag till nyheter och annat informationsunderlag
• Planera och vara med i genomförandet av samråd, informationsmöten, föreläsningar, event och besök
• Granska och uppdatera publicerad information
• Hålla koll på frågor som kommer via digitala plattformar och ge stöd till verksamheten genom att formulera förslag på svar
• Föra dialog med entreprenörer om deras kommunikationsinsatser
• Organisera och genomföra studiebesök ute på site

Vem är du?
För att vara aktuell för rollen behöver du som söker ha:
• Högskoleutbildning exempelvis inom media och kommunikation eller likvärdig utbildning och minst tre års arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Alternativt, gymnasium eller likvärdig utbildning samt minst fem års arbetslivserfarenhet som kommunikatör.
• Kunskap om digital kommunikation, sociala medier och varumärkesbyggande
• Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
• Goda kunskaper i redigeringsverktyg (exempelvis Indesign, Photoshop m.fl.) samt webbpubliceringsverktyg (exempelvis Episerver, Sitevision m.fl.)
• Erfarenhet av att arbeta med enkäter
• Förmåga att kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska, såväl i tal som skrift
• B-körkort och tillgång till egen bil, eftersom uppdraget kräver platsbesök (reseersättning ingår)
Ovanstående krav bör tydligt framgå i ditt CV.

Därtill har du en god känsla för service, är initiativtagande och trivs med att arbeta tillsammans med andra för att nå uppsatta mål.

Stämmer detta in på dig? Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV. Urvalsprocessen sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Dreamwork. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Dreamwork av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård. Visa mindre

Projektkommunikatör till Trafikverket!

Har du utbildning, erfarenhet och intresse för kommunikation och vill arbeta hos en stor samhällsviktig aktör? Vi söker nu dig med ett gott öga för detaljer, planering och projekt som vill utvecklas i en spännande roll som projektkommunikatör. Låter detta intressant? Vi ser fram emot din ansökan redan idag, vi arbetar med löpande urval! OM TJÄNSTEN I rollen som projektkommunikatör kommer du att bli en del av ett kompetent och engagerat team, som tillsamm... Visa mer
Har du utbildning, erfarenhet och intresse för kommunikation och vill arbeta hos en stor samhällsviktig aktör? Vi söker nu dig med ett gott öga för detaljer, planering och projekt som vill utvecklas i en spännande roll som projektkommunikatör. Låter detta intressant? Vi ser fram emot din ansökan redan idag, vi arbetar med löpande urval!

OM TJÄNSTEN
I rollen som projektkommunikatör kommer du att bli en del av ett kompetent och engagerat team, som tillsammans ansvarar för att producera och administrera informations- samt visuella material för ett stort projekt inom organisationen. Detta innebär ett nära samarbete med flera enheter där du även stöttar i olika kommunikationsfrågor, både internt såväl som externt. Sociala medier och varumärkesbyggande är även en central del i arbetet.

Tjänsten avser inledningsvis en tidsbegränsad anställning fram till 2025-02-28 med möjlighet till att senare överrekryteras.

Du erbjuds
- Ett utvecklande arbete i en stor myndighet med goda karriärsmöjligheter.
- Ett brett kontaktnät.
- Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Sammanställa och formulera underlag till nyheter.
* Planera och vara med i genomförandet av samråd, informationsmöten, föreläsningar, event och besök.
* Granska och uppdatera publicerad information.
* Hålla koll på frågor som kommer via digitala plattformar och ge stöd till verksamheten genom att formulera förslag på svar.
* Föra dialog med entreprenörer om deras kommunikationsinsatser.
* Organisera och genomföra studiebesök ute på fält.


VI SÖKER DIG SOM
- Har en högskoleutbildning inom ett relevant område, t.ex. media och kommunikation. Alternativt annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdigt.
- Har flera års erfarenhet av ett liknande arbete inom kommunikation.
- Har kunskap om digital kommunikation, sociala medier och varumärkesbyggande.
- Har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet, redigeringsverktyg som t.ex. Photoshop samt webbpubliceringsverktyg som t.ex. Episerver, Sitevision.
- Har erfarenhet av att arbeta med enkäter.
- Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska, då båda språken används dagligen i arbetet.
- Har B-körkort, då resor förekommer i tjänsten.

Det är meriterande om du har
- Erfarenhet av projektledning av arrangemang
- Har erfarenhet av korrekturläsning
- Har erfarenhet av att skapa presentationsmaterial anpassat för olika målgrupper
- Erfarenhet av fotografering

Kunskap kan erhållas genom utbildning, erfarenhet eller att vara självlärd.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
- Samarbetsinriktad
- Strukturerad
- Kommunikativ

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess. Visa mindre

Kommunikatör | Statlig myndighet | Skellefteå

Ansök    Jan 22    Experis AB    Informatör/Kommunikatör
Söker du en spännande roll som kommunikatör? Vill du vara en viktig del av ett projekt och nära enheterna med fokus på informations- och kommunikationsfrågor? Då är detta uppdrag för dig! Som kommunikatör hos vår kund, en statlig myndighet i Skellefteå, kommer du att arbeta nära verksamheten och stödja i planering, samordning och genomförande av olika uppdrag. Bli en del av teamet och utveckla din karriär inom kommunikation och administration! Ort: Umeå, ... Visa mer
Söker du en spännande roll som kommunikatör? Vill du vara en viktig del av ett projekt och nära enheterna med fokus på informations- och kommunikationsfrågor? Då är detta uppdrag för dig! Som kommunikatör hos vår kund, en statlig myndighet i Skellefteå, kommer du att arbeta nära verksamheten och stödja i planering, samordning och genomförande av olika uppdrag. Bli en del av teamet och utveckla din karriär inom kommunikation och administration!

Ort: Umeå, Luleå eller Skellefteå
Uppdragsstart: 1 mars 2024
Uppdragslängd: Fram till februari 2025, med chans till förlängning
Övrigt: resor förekommer i tjänsten

Arbetsbeskrivning:

I rollen som kommunikatör kommer du att vara en administrativ stödfunktion åt verksamheten, där dina arbetsuppgifter kommer att variera beroende på vad som är på agendan. Detta innebär nära samarbete med planering och koordinering inom kommunikationsfunktionen. Du kommer att sammanställa och formulera underlag till nyheter och annat informationsmaterial. Samt planera och delta i samråd, informationsmöten, föreläsningar, event och besök.

Dina arbetsuppgifter kan komma att innebära:

* Granska och uppdatera publicerad information.
* Hantera frågor via digitala plattformar och ge stöd genom att formulera svar.
* Föra dialog med entreprenörer om deras kommunikationsinsatser.
* Organisera och genomföra studiebesök ute på site.Kravbeskrivning:

För att lyckas i rollen söker vi på Jefferson Wells dig som har goda kunskaper inom digital kommunikation, sociala medier och varumärkesbyggande. Utöver det behöver du också:

* Högskoleutbildning inom media och kommunikation eller likvärdig utbildning med minst tre års arbetslivserfarenhet, eller gymnasium/likvärdig utbildning med fem års arbetslivserfarenhet som kommunikatör.
* Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt.
* Goda kunskaper i redigeringsverktyg (exempelvis Indesign, Photoshop) samt webbpubliceringsverktyg (exempelvis Episerver, Sitevision).
* Erfarenhet av att arbeta med enkäter.
* Förmåga att kommunicera obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift.
* B-körkort.Om Jefferson Wells

Jefferson Wells är specialister på kompetensförsörjning av chefer och specialister. Genom att vi har några av Sveriges mest attraktiva verksamheter och varumärken som kunder har vi stora möjligheter att erbjuda utvecklande uppdrag över tid. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område, som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential, får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas.

Ansökan

För att söka tjänsten klickar du på "Ansök nu" och skapar ett konto hos oss. Vi genomför urval löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kommunikatör sökes till uppdrag på myndighet!

Vi söker nu en kommunikatör till långt uppdrag på myndighet i Skellefteå! Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som kommunikatör i minst 3 år samt kunskap om digital kommunikation, sociala medier och varumärkesbyggande. Varmt välkommen med din ansökan! Arbetsbeskrivning Myndigheten bygger upp stödfunktionen inom projektadministration och kommunikation. I det kommande arbetet finns det ett stort behov av att samordna arbetet med dokumentation och info... Visa mer
Vi söker nu en kommunikatör till långt uppdrag på myndighet i Skellefteå! Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som kommunikatör i minst 3 år samt kunskap om digital kommunikation, sociala medier och varumärkesbyggande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning
Myndigheten bygger upp stödfunktionen inom projektadministration och kommunikation. I det kommande arbetet finns det ett stort behov av att samordna arbetet med dokumentation och informationsmaterial till ett stort antal i intressenter. Arbetet innebär administrativt arbete inom Stabens ansvarsområden, i projekt och nära enheterna med stöd i informations- och kommunikationsfrågor genom insamling av underlag och material från olika personer i organisationen.

Arbetet innebär även att:

• Sammanställa och formulera underlag till nyheter och annat informationsunderlag
• Planera och vara med i genomförandet av samråd, informationsmöten, föreläsningar, event och besök
• Granska och uppdatera publicerad information
• Hålla koll på frågor som kommer via digitala plattformar och ge stöd till verksamheten genom att formulera förslag på svar
• Föra dialog med entreprenörer om deras kommunikationsinsatser
• Organisera och genomföra studiebesök ute på site

Vem är du?

Vi söker dig som ska uppfylla följande;

• högskoleutbildning exempelvis inom media och kommunikation eller likvärdig utbildning och minst tre (3) års arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Alternativt, gymnasium eller likvärdig utbildning samt fem (5) års arbetslivserfarenhet som kommunikatör.
• kunskap om digital kommunikation, sociala medier och varumärkesbyggande
• goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
• goda kunskaper i redigeringsverktyg (exempelvis Indesign, Photoshop m.fl.) samt
webbpubliceringsverktyg (exempelvis Episerver, Sitevision m.fl.)
• erfarenhet av att arbeta med enkäter
• kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska, såväl i tal som skrift

Vidare ska du ha B-körkort. Resor förekommer i tjänsten.
Du erbjuds
Ett konsultuppdrag hos vår kund i Skellefteå på heltid 100 %. Uppdraget förväntas preliminärt starta 2024-03-01 eller snarast efter kontraktstecknande och pågår till 2025-02-28 med eventuell chans till förlängning. Resor kommer att ingå i tjänsten. Du kommer att bli anställd av Jurek Talets och vara uthyrd till vår kund. Vid frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Emelie Kumlin på [email protected] 

Då urvalsprocessen och intervjuer sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. 
Om Jurek
Jurek Recruitment & Consulting är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, administration samt marknad och management. Visa mindre

Projektkommunikatör till Trafikverket

Har du erfarenhet som kommunikatör och vill ta nästa steg in i en samhällsviktig myndighet? Nu söker vi en driven projektkommunikatör till Trafikverket med placering i Umeå, Skellefteå eller Luleå. Uppdraget startar den 1/3-2024 och pågår till och med början av 2025, med chans till förlängning. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan! Om tjänsten I rollen som proj... Visa mer
Har du erfarenhet som kommunikatör och vill ta nästa steg in i en samhällsviktig myndighet? Nu söker vi en driven projektkommunikatör till Trafikverket med placering i Umeå, Skellefteå eller Luleå.

Uppdraget startar den 1/3-2024 och pågår till och med början av 2025, med chans till förlängning.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten
I rollen som projektkommunikatör kommer du att ansvara för att samordna och hantera dokumentation och informationsmaterial för ett omfattande antal intressenter. Dina arbetsuppgifter innefattar ett nära samarbete med projektteam och enheter för att stödja dem i informations- och kommunikationsfrågor genom att samla in och sammanställa material.
Utöver detta förväntas du skapa och underhålla en effektiv kommunikationsstruktur för att säkerställa att relevant information når de berörda parterna.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Sammanställa och formulera underlag till nyheter och annat informationsunderlag
• Planera och vara med i genomförandet av samråd, informationsmöten, föreläsningar, event och besök
• Granska och uppdatera publicerad information
• Bevaka frågor som kommer via digitala plattformar och ge stöd till verksamheten genom att formulera förslag på svar
• Föra dialog med entreprenörer om deras kommunikationsinsatser
• Organisera och genomföra studiebesök ute på site

Vem är du?
Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning om minst 180 HP/120 HP inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet bedöms vara likvärdig
• Kunskap om digital kommunikation, sociala medier och varumärkesbyggande
• Goda kunskaper i Office-paketet
• Goda kunskaper i redigeringsverktyg
• Flytande i svenska och engelska
• B-körkort då platsbesök förekommer
Det är meriterande med några års erfarenhet av varierat kommunikatörsarbete, både strategiskt och operativt

Erfarenhet av följande program/system ses som mycket mediterande:
• Indesign
• Photoshop
• Episerver
• Sitevision
Som person ser vi att du är resultatorienterad, kreativ och självgående med goda kommunikativa förmågor. Du är driven och engagerad samt har förmågan att strukturera och förbättra.

Stationeringsorten är: Umeå, Skellefteå eller Luleå


Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi på Poolia erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia, därför omfattas din anställning av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se. Visa mindre

Digital strateg till Krux

Vill du vara med och skapa hållbar tillväxt? Krux söker dig som vill vara med på en resa. Tillsammans med oss och våra kunder. Om företaget Krux är en tillväxtpartner som hjälper företag och organisationer att göra fler och bättre affärer. Vi tror att tillväxt skapas genom att utveckla människor, tankar och affärer. Vi anser att tillväxtresor ska vara både spännande och roliga och där vår roll är att bidra med engagemang, nyfikenhet och mod. Med rötterna... Visa mer
Vill du vara med och skapa hållbar tillväxt? Krux söker dig som vill vara med på en resa. Tillsammans med oss och våra kunder.

Om företaget
Krux är en tillväxtpartner som hjälper företag och organisationer att göra fler och bättre affärer. Vi tror att tillväxt skapas genom att utveckla människor, tankar och affärer. Vi anser att tillväxtresor ska vara både spännande och roliga och där vår roll är att bidra med engagemang, nyfikenhet och mod. Med rötterna i varumärkesutveckling har bolaget sedan 1991 brunnit för att hjälpa kunderna att skapa tillväxt. 2019 valde Krux att ta in Private Equitybolaget NPB Invest som delägare för att ytterligare addera tillväxtkompetens i ägargruppen. Idag är Krux alltjämt i varumärkets tjänst men med ett ännu tydligare fokus på våra kunders tillväxt och affär.


Dina arbetsuppgifter
VAD VI ERBJUDER:
Vi erbjuder drivna människor möjligheten att jobba med många olika utmaningar för många spännande varumärken och vi garanterar ett arbete där du får utvecklas, både som människa och som yrkesperson. I en miljö där du är del av ett lag med andra tillväxtspecialister.

Något som också uppskattas, är flexibiliteten på Krux, möjligheten att skräddarsy sina arbetstider och vart man jobbar. Vi är övertygade om att du vet bäst när, var och hur du presterar allra bäst. Därför erbjuder vi förtroendetid vilket ger stor frihet när det kommer till att planera dina arbetsdagar.

För att Krux ska vara en trygg arbetsplats har vi ett kollektivavtal som reglerar det mesta. Utöver det har vi givetvis många andra förmåner som förväntas av en bra arbetsgivare, som att vi kommit överens om att bara jobba halvdagar på fredagar (ja vi vet att det är skönt att få en bra start på helgen), frikostigt friskvårdsbidrag, 30 härliga semesterdagar. Ja, allt det där som gör arbetslivet lite lättare och ger dig förutsättningarna att bli så bra som möjligt.

Läs mer om hur det är att jobba på Krux: https://krux.se/krux-handbok/


DINA ARBETSUPPGIFTER:
Arbetsuppgifterna består i att leda och utveckla våra kunders digitala affär och kommunikation så att de når sina tillväxtmål. Detta sker i tät kontakt tillsammans med kollegor, samarbetspartners och kundernas beslutsfattare, där du ansvarar för att bestämma riktningen och säkerställa genomförandet.

Du ansvarar även för att utveckla datadriven förståelse för hur användare och kunders agerar i den digitala kontexten. Du ansvarar för att de varumärken vi arbetar med har rätt verktyg för att kunna förstå och utveckla sin digitala närvaro.

Du ingår i våra tillväxtteam som strategiskt ansvarig för kundens digitala affär och varumärkesupplevelse. Du leder workshops och deltar i kundmöten där du ansvarar för att stödja kundens ledningsgrupp med strategiska- och långsiktigt hållbara råd.


Din bakgrund/Dina egenskaper
Vi söker dig som är nyfiken på kundernas utmaningar, har modet att leda tillväxtresor och brinner för att skapa verklig förändring.

Du har ett strategiskt tänk och hittar nya vägar för att utveckla kundens varumärke och digitala affär.
Du är analytisk med förmågan att både se helheten och kunna driva genomförandet av varumärkesbyggande digitala projekt.

Du är en erfaren kommunikatör med förmågan att inspirera människor till utveckling.
Du har förmågan att förklara komplexa frågeställningar på ett pedagogiskt sätt.

Idag arbetar du kanske som digital strateg, UX/UI-designer, projektledare eller content manager, på byrå eller som frilansare och vill ta nästa steg i karriären? Eller så är du en människa med genuint engagemang inom området med nyfikenheten och modet att ta steget till något nytt.


Information och kontakt
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Sista ansökningsdag: 2023-10-22, urval och intervjuer sker löpande.
Placeringsort: Flexibel/hybrid (Skellefteå)

I denna rekrytering samarbetar Krux med Wikan Personal. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på Wikans hemsida. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Tomas Vidmark, e-post: [email protected], alt. 0910-77 09 82.


Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 450 Msek och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se Visa mindre

Manpower | Projektadministratör | Skellefteå

Ansök    Nov 21    Manpower AB    Informatör/Kommunikatör
Är du någon som är redo för din nästa utmaning? Har du gedigen erfarenhet av att jobba inom administration och inom olika projekt? Är du också någon som gillar att ta initiativ? Då har vi jobbet för dig! Just nu söker vi en senior projektadministratör till vår globala kund i Skellefteå. Välkommen med din ansökan redan idag! Tillsättning: Inledningen av 2024 Uppdragstyp: Konsultuppdrag på 1 år med goda möjligheter till förlängning Placering: Skellefteå Övr... Visa mer
Är du någon som är redo för din nästa utmaning? Har du gedigen erfarenhet av att jobba inom administration och inom olika projekt? Är du också någon som gillar att ta initiativ? Då har vi jobbet för dig! Just nu söker vi en senior projektadministratör till vår globala kund i Skellefteå. Välkommen med din ansökan redan idag!

Tillsättning: Inledningen av 2024
Uppdragstyp: Konsultuppdrag på 1 år med goda möjligheter till förlängning
Placering: Skellefteå
Övrig info: Företaget har ett flexibelt arbetssätt där det finns möjlighet till arbete på distans.

Din roll
Som Senior Projektadministratör kommer dina främsta arbetsuppgifter vara att stötta projektledare inom diverse projekt inom processindustrin så som t.ex. papper, batteri och stål. Du kommer att stötta projektledaren med diverse administrativa arbetsuppgifter. Du kommer att vara en del av ett projektteam där projekten kan variera från nationellt till globalt. Du kommer arbeta i olika dokumenthanteringssystem.

Du kommer även att arbeta ute hos kunden i olika projekt och arbeta i diverse processer samt utveckla dem, fortsättningsvis kommer du jobba i ERP system.

Dina främst arbetsuppgifter:

* Samla information och förbereda rapportering om status och prestanda för projektet avseende omfattning, tidplan och budget både internt enligt kundens riktlinjer och gentemot klienten.
* Samla information och förbereda vecko- och månadsrapporter om projektets status till styrgruppen (intern rapportering) och klienten (extern rapportering).
* Stödja arbetet med att upprätthålla god kommunikation och relationer på alla nivåer i projektet samt med klientens projektledare och övriga intressenter utanför projektteamet
* Stödja projektledaren i att organisera eller genomföra möten med leverantörer, entreprenörer eller andra intressenter vid behov.

Vem är det vi söker?
Vi söker dig som trivs i administrativa roller och har flertal års erfarenhet inom detta, där du med fördel har erfarenhet av att jobba i större projekt. Det dagliga arbetet kräver att du är noggrann och jobbar strukturerat. Som person är du driven, framåt och social och har en god förmåga att arbeta självständigt och tillsammans med dina kollegor samtidigt som du är en relationsmänniska och vill driva förändring. Du är inte någon som är rädd för att ta initiativ och att du även har skinn på näsan.

Stor del av arbetet sker på engelska så du måste behärska svenska och engelska obehindrat både muntligen och i skrift.

* För att vara aktuell i rollen måste du ha god datorvana och erfarenhet av att arbeta med programmen i Office 365.
* Meriterande om du har erfarenhet inom IFS

Intresserad?
För att söka tjänsten klickar du på knappen "Ansök nu".
Vid frågor är du välkommen att kontakta konsultchef Tobias Troije via e-post: [email protected]
Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Manpower:
Som konsult hos Manpower får du möjlighet att utveckla dina kunskaper på uppdrag hos några av Sveriges största företag inom många olika branscher. Vi är stolta över våra konsulter och tillsammans hittar vi rätt utmaningar för dig. Du och din personliga konsultchef utvecklar en karriärplan med utgångspunkt i just dina mål och de kompetenser du vill utveckla. Manpower erbjuder dig en trygg anställning inom kollektivavtal, med bland annat övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar. Visa mindre

Digital strateg till Kommunikationsavdelningen

Vill du vara med och utveckla och stärka våra digitala plattformar? Kommunikationsavdelningen söker nu en strateg med inriktning mot digitala plattformar.   Välkommen med din ansökan!   Tjänsten Som kommunikationsstrateg med inriktning mot digitala plattformar kommer du att spela en avgörande roll i att forma vår digitala närvaro. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att kvalitetssäkra och användbarhetsanpassa våra koncernövergripande digitala kan... Visa mer
Vill du vara med och utveckla och stärka våra digitala plattformar? Kommunikationsavdelningen söker nu en strateg med inriktning mot digitala plattformar.
 
Välkommen med din ansökan!
 
Tjänsten
Som kommunikationsstrateg med inriktning mot digitala plattformar kommer du att spela en avgörande roll i att forma vår digitala närvaro. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att kvalitetssäkra och användbarhetsanpassa våra koncernövergripande digitala kanaler och innehåll. Du anpassar funktionalitet och tillgänglighet utifrån gällande lagar och regler och optimerar organisk sökbarhet. Du mäter och analyserar trafiken i våra kanaler som underlag till strategiska beslut och rapporterar fel och brister för att säkerställa kontinuerlig utveckling. Du fångar upp behov från användarna, formulerar krav och testar vid utveckling.
 
Du har ett helhetsperspektiv på kommunikationsarbetet med ett särskilt fokus på digitala plattformar. I din roll kommer du att arbeta nära vår seniora kommunikationsstrateg som ansvarar för digitala plattformar samt i team tillsammans med våra externa utvecklare. Du rapporterar till chef för kommunikationsavdelningen och arbetar tillsammans med kollegor både inom den egna avdelningen men även nära andra delar av verksamheten. 
 
Hos oss kommer du att tillhöra Kommunikationsavdelningen som består av en kommunikationschef och nio kommunikationsstrateger. Avdelningen arbetar med intern och extern kommunikation för hela koncernen och äger, förvaltar, vidareutvecklar och upprätthåller digitala kanaler som webb, intranät och app, Quickchannel, Qbank, Google Analytics. Vi är ett glatt gäng med låg personalomsättning och högt i tak som tillsammans arbetar drivande och lösningsorienterat.
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med anställning i Skellefteå. 
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Även visstids- och bemanningsanställda samt vikarier är välkomna att söka denna tjänst. Vi granskar ansökningar löpande. 
 
Välkommen med din ansökan!
 
Intresserad?
Vi söker dig som trivs med att ha en bred roll som omfattar allt ifrån utveckling av arbetssätt till operativt arbete som att skriva texter av olika slag eller att utforma innehåll på webben grafiskt. Du är en pedagogisk, serviceinriktad, analytisk problemlösare som snabbt kan sätta dig in i och förstå hur användarens behov ser ut. 
 
Du har mycket god förmåga att analysera utmaningar, hitta lämpliga strategier och utforma utvecklingsplaner. 
För att trivas i rollen är det viktigt att du kan se hela bilden och flödet av det som användaren upplever och vara duktig på att testa nya funktioner.
 
Krav
• Universitets- eller högskoleutbildning inom kommunikation eller annan relevant inriktning alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. 
• Erfarenhet av att arbeta med webbanalys och sökoptimering. 
• Dokumenterad erfarenhet av digitala verktyg som Wordpress, Sharepoint eller andra CMS samt Google Analytics. Kunskap i Adobes grafiska programvaror. 
• Goda färdigheter inom det svenska och engelska språket, skriftligt och muntligt. 
 
Meriterande
• Stort intresse för digitala kanaler och verktyg.
• Förståelse för HTML, webb- och apputveckling. 
• Kunskap om och känsla för användarvänlighet (UX), grafisk design, text och bild. 
• Erfarenhet av arbete med sociala medier.
• Erfarenhet av digital tillgänglighet och GDPR.
• Förståelse för programmering. 
 
Vilka är vi då?
Skellefteå Kraft möjliggör samhällets elektrifiering och framtida infrastruktur-lösningar genom innovation, forskning och investeringar i förnybar energi.  Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. 
 
Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.
 
Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.
 
Frågor?
Mimmi Jonsson, Kommunikationschef, 070-220 99 76
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40
 
Då vi inför denna rekrytering redan har tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Pressansvarig

Vi söker en pressansvarig som vill framåt! Skellefteå befinner sig just nu i en stor samhällsomvandling där staden utvecklas i rekordfart. Vi bygger bostäder, skolor och fritidsanläggningar. Nya företag etablerar sig och många fler människor flyttar hit för att leva och bo. Framgångsrik och snabb utveckling ställer höga krav där vi behöver möta skelleftebornas förväntningar på effektiv och tydlig kommunikation. Vi söker därför dig som har ett brett s... Visa mer
Vi söker en pressansvarig som vill framåt!

Skellefteå befinner sig just nu i en stor samhällsomvandling där staden utvecklas i rekordfart. Vi bygger bostäder, skolor och fritidsanläggningar. Nya företag etablerar sig och många fler människor flyttar hit för att leva och bo. Framgångsrik och snabb utveckling ställer höga krav där vi behöver möta skelleftebornas förväntningar på effektiv och tydlig kommunikation.

Vi söker därför dig som har ett brett samhällsintresse och som vill arbeta för att skapa god kommunikation med invånarna och andra intressenter. Organisatoriskt kommer du tillhöra kommunens centrala informationsenhet, som utgör ett kommunikationsstöd för alla kommunens verksamheter, i externa och interna frågor.

Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som pressansvarig jobbar du nära kommunens ledning och har strategiskt och operativt ansvar för arbetet med media på lokal, regional och nationell nivå. Du har en central roll i kommunikationsarbetet vid eventuella kriser och större samhällsstörningar samt är ett kommunikationsstöd till förvaltningsledningar, chefer och andra nyckelpersoner i frågor som rör press och media.

Du säkrar att kommunikationen följer kommunens kommunikationsstrategi i alla led och styr mot våra gemensamma mål.

Vid din sida har du en kommunikatör med pressinriktning.

I rollen ingår ansvar för medierelationer och att ge god service till journalister. Du skriver pressmeddelanden och förbereder presskonferenser samt planerar, genomför och följer upp insatser tillsammans med övriga kommunikatörer. Du håller vid behov presentationer eller kortare utbildningar internt om medias roll. Du samordnar medierelationer med andra aktörer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation, journalistik eller media. Vi tror att du har några års erfarenhet av att jobba som pressansvarig och det är meriterande om du jobbat på en organisationsövergripande nivå i en komplex organisation, gärna politiskt styrd eller i en organisation med hårt medietryck.

Du har en hög strategisk förmåga, bra koll på medielandskapet och bred kunskap om mediernas arbetssätt och nyhetslogik. Du kan snabbt fånga upp och sammanfatta information av vikt och skriva om detta till klarspråk och du är en skicklig skribent med mottagarperspektivet i fokus.

För att lyckas i rollen krävs att du gillar högt tempo och har förmåga att behålla lugnet i pressade situationer. Du vågar ta svåra beslut och visar gott omdöme i ditt beslutsfattande. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och arbetar bra tillsammans med andra. Du har en förmåga att snabbt ställa om vid ändrade omständigheter och anpassar dig efter vad situationen kräver.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här: http://skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Communication Manager

Skellefteåregionen utgör just nu en av Sveriges mest spännande tillväxtregioner med fokus på hållbarhet, samhällets elektrifiering och ett proaktivt innovationsarbete. Här pågår en av de största Europeiska industrisatsningarna i modern tid, vilket placerar Skellefteå och norra Sverige i centrum för Europas gröna omställning. Förutom den starka basindustrin är spelbranschen en av de snabbast växande industrierna. Spelbranschen är ett viktigt bidrag till reg... Visa mer
Skellefteåregionen utgör just nu en av Sveriges mest spännande tillväxtregioner med fokus på hållbarhet, samhällets elektrifiering och ett proaktivt innovationsarbete. Här pågår en av de största Europeiska industrisatsningarna i modern tid, vilket placerar Skellefteå och norra Sverige i centrum för Europas gröna omställning. Förutom den starka basindustrin är spelbranschen en av de snabbast växande industrierna. Spelbranschen är ett viktigt bidrag till regionens attraktionskraft för nya talanger, där nya spel skapas, nya bolag startas och etablerade bolag växer på en internationell marknad.


Skellefteå Science City är kommunens innovations- och utvecklingsbolag med uppdrag att accelerera innovation för tillväxt och grön omställning. Vi skapar branschutveckling inom energi, e-mobilitet, spel och AI genom att driva innovationsprojekt, kluster och acceleratorprogram.
Bolaget bygger även strukturer för innovation på systemnivå, utvecklar innovationsmiljöer, bidrar till att höja innovationsförmågan hos verksamheter, marknadsför Skellefteå som innovativ plats, samt arbetar för att locka etableringar, kompetens och kapital till Skellefteå.
För att synliggöra allt spännande som Skellefteå Science City jobbar med och samtidigt stärka vårt eget varumärke söker vi nu en Communication Manager.


ARBETSUPPGIFTER:
Som kommunikatör hos oss ansvarar du för att utveckla och driva Skellefteå Science Citys kommunikation, både operativt och strategiskt. I ditt arbete kommer du att synliggöra verksamheten och dess olika satsningar genom innehållsproduktion och analys av sociala medier, film, webb och nyhetsbrev. Du arbetar mot flera olika målgrupper – som näringsliv, politiker, finansiärer, forskare och intresseorganisationer – för att kommunicera vårt erbjudande och de värden som vi skapar.
Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:
Synliggöra och marknadsföra våra varumärken, projekt och events
Planera, producera, anpassa och sprida innehåll, som text, bild, video i olika kanaler och plattformar
Ansvara för att följa och uppdatera sociala kanaler och webb för företaget
Vara stöttande till projektledare för att sprida kommunikation kring våra projekt, event och uppdrag
Följa upp och analysera insatser och kampanjer
Bygga nätverk till våra målgrupper
Ha koll på omvärld och trender och föra in relevant ny kunskap i organisationenKVALIFIKATIONER
För att klara jobbet behöver du ha en relevant högskoleutbildning eller motsvarande utbildning/erfarenhet som kan betraktas som likvärdig. För att rollen ska passa dig behöver du ha tidigare erfarenhet av att arbeta med såväl webb som digitala kanaler, vara en van skribent och ha ett estetiskt sinne. Du trivs med höga tempon och testar gärna nya idéer.
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.


ERFARENHET
Vi söker dig som är trygg med innehållsproduktion och analys i sociala medier och digitala kanaler, men som också kan göra enklare film- och fotouppdrag. Du har känsla för vad som fångar olika målgruppers intresse, kan anpassa tonalitet, budskap och tilltal samt formulera budskap i både text och rörliga medier. Har du dessutom erfarenhet och intresse av att skapa och driva event är det en stor fördel.


OM DIG
Som person är du driven, ansvarstagande och van att arbeta mot deadlines. Du är en lagspelare och har lätt för att skapa nya kontakter.
Du har inga problem med att ta egna initiativ och är därför mycket självständig. Du har ett öga för nya trender och är angelägen om att föra nya idéer till bolaget, och på så sätt alltid se nya lösningar och möjligheter. Du har också ett strategisk och analytiskt tänkande, där insikter och en agil approach är nyckeln för att lyckas i en digital och snabbt föränderligt landskap, särskilt när du arbetar hands-on med prestandamarknadsföring. Du vet också hur innehåll ska skapas och optimeras baserat på användarbeteende och de tekniska möjligheterna och begränsningarna på olika plattformar.


VI ERBJUDER
Du får möjlighet att vara en del av Skellefteås utveckling och den gröna omställningen. Hos oss blir du en del av ett kreativt, snabbfotat team som vill framåt. Vi sitter i det nyöppnade Skellefteå Science Park på Campus tillsammans med andra företag. Du har stor möjlighet att påverka ditt arbete och var du utför det.


ANSÖKAN OCH KONTAKT
Tjänsten är en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning.
Placeringsort: Skellefteå
Sista ansökningsdag: 28 maj, men vi intervjuar och anställer löpande så skicka in din ansökan idag
Ansökan skickas till: [email protected]
Frågor om tjänsten:
Anna Mård, VD, [email protected] Visa mindre

Document coordinator

Ansök    Apr 27    Northvolt Ett AB    Informationsassistent
About the job The work as a documentation coordinator will consist of for example the following activities. Administration work for information and documents, upload approved documents in our document system. Support and assist the document engineers with document management work. About the team Technical administration team consists of 5 persons at the moment with different competencies. The main purpose of the team is to support manufacturing and mainten... Visa mer
About the job
The work as a documentation coordinator will consist of for example the following activities.
Administration work for information and documents, upload approved documents in our document system.
Support and assist the document engineers with document management work.
About the team
Technical administration team consists of 5 persons at the moment with different competencies. The main purpose of the team is to support manufacturing and maintenance with information, documentation and support systems.
Key responsibilities include but are not limited to:
Assist documentation engineers within document management
Gather, structure, and implement documentation in various IT systems to make it user friendly.
Gather and structure the technical documentation needed to support the manufacturing team.
Assist in training others in documentation related topics.
Support other parties within maintenance with managing for example FBS structure and Asset management.

The person we are looking for is flexible, curious and eager to learn. You will get the chance to have a real impact on our success story in Sweden (to start with) and see the results of your work. Our organization values ??great self-discipline and a natural talent to make things happen. Qualities that we cherish are sense of quality, friendliness, grit and a sense of humor.
Northvolt is an equal opportunity employer. We're a diverse group of individuals, united by a common mission, who recognize that while our actions as individuals have a role to play in driving Northvolt towards its goals, we always seek to move forward as a team. We offer you an open and welcoming atmosphere where we win as a team – and fail as a team. Northvolt is growing at the speed of light and we are a strong believer in internal career development. For us it's important to look at your skills and potential, please refrain form including your picture and age with your application to help us with this.
Apply with CV in English or your complete LinkedIn profile.
Full time employment, fixed salary.
Planned starting date is asap. Visa mindre

Operativ projektledare kommunikation

Vi söker en operativ projektledare inom kommunikation som vill framåt! Skellefteå befinner sig just nu i en stor samhällsomvandling där staden utvecklas i rekordfart. Vi bygger bostäder, skolor och fritidsanläggningar. Nya företag etablerar sig och många fler människor flyttar hit för att leva och bo. Framgångsrik och snabb utveckling ställer höga krav där vi behöver möta skelleftebornas förväntningar på effektiv och tydlig kommunikation. Vi söker därf... Visa mer
Vi söker en operativ projektledare inom kommunikation som vill framåt!

Skellefteå befinner sig just nu i en stor samhällsomvandling där staden utvecklas i rekordfart. Vi bygger bostäder, skolor och fritidsanläggningar. Nya företag etablerar sig och många fler människor flyttar hit för att leva och bo.

Framgångsrik och snabb utveckling ställer höga krav där vi behöver möta skelleftebornas förväntningar på effektiv och tydlig kommunikation. Vi söker därför dig som har ett brett samhällsintresse och som vill arbeta för att skapa god kommunikation med invånarna och andra intressenter.

Organisatoriskt kommer du tillhöra kommunens centrala informationsenhet, som utgör ett kommunikationsstöd för alla kommunens verksamheter, i både externa och interna frågor.

Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som operativ projektledare leder och ansvarar du för produktionen genom hela kommunikationsprocessen. Du ser till att produktionen genomförs inom bestämda tidsramar, utifrån bestämd budget och säkerställer att leveransen hänger ihop med övergripande planer och strategier.

Du kommer att jobba i ett team tillsammans med kommunikationsstrateg och andra kommunikatörer med gemensamt fokus på kompetensförsörjning och målgruppen nya och befintliga medarbetare. Utöver din projektledarroll i teamet kommer du även som ett deluppdrag att produktionsleda kommunikationsuppdrag för andra verksamheter.

I din roll kommer du att planera, koordinera och produktionsleda kommunikationsinsatser, från start till mål samt skapa effektiva produktionsflöden. Du kommer ansvara för att säkerställa helheten i alla leveranser, från kundkontakt till budget.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara att beställa kommunikationstjänster från byråer, arbeta med marknadsföring och medieköp samt analys och uppföljning. Ditt arbete kommer även inkludera att ge råd och stöd i kommunikationsfrågor samt skriva och korrekturläsa innehåll/texter.

KVALIFIKATIONER
Som operativ projektledare inom kommunikation är du van att leda och planera kommunikationsinsatser som en del av strategiska kommunikationsplaner. Du har erfarenhet av att jobba med såväl extern som intern kommunikation och är van att leda projekt som innefattar marknadsföringsinsatser. Du tar taktpinnen med bravur, arbetar nära kunden och har ett kommunikativt förhållningsätt.

Som person har du en god analytisk förmåga, är utåtriktad och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Vi söker dig som är driven och kreativ, som motiveras av att ta komplexa uppdrag i mål och som vill bidra med nya perspektiv på kommunikation. Du är en självgående lagspelare, som ser helheter och arbetar taktiskt. För rollen krävs att du har en strategisk höjd och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete på kommunikationsbyrå eller inhousebyrå samt arbetat med kommunikativt ledarskap. Du har en utbildning inom marknadsförings- och/eller kommunikationsområdet, alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Vi ser det som en fördel om du har kunskap om digitala kanaler, sociala medier samt om grafisk produktion.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Hej Näringspolitiskt ansvarig med placering i Skellefteå eller Luleå

Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Vårt uppdrag är att förbättra villkoren för fastighetsföretagandet i landet, så att bostads- och lokalmarknaden kan utvecklas. Vi erbjuder spetskompetens inom bland annat juridik, förhandling, utbildning och egenkontroll. Tillsammans med våra medlemmar skapar vi förutsättningar för tillväxt och rum för framtiden. Vi är en rikstäckande organisation med en ... Visa mer
Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Vårt uppdrag är att förbättra villkoren för fastighetsföretagandet i landet, så att bostads- och lokalmarknaden kan utvecklas. Vi erbjuder spetskompetens inom bland annat juridik, förhandling, utbildning och egenkontroll. Tillsammans med våra medlemmar skapar vi förutsättningar för tillväxt och rum för framtiden. Vi är en rikstäckande organisation med en stark lokal förankring.

I rollen som Näringspolitiskt ansvarig arbetar du i en bred roll där fokuset dels ligger på att driva Fastighetsägarnas frågor på lokal och regional nivå, rollen innebär också ett mer övergripande ansvar om våra medlemmar.

Du driver debatt och opinionsbildning där du företräder medlemmar i kontakter med politiker, media och andra intressenter. Du kommer att delta i olika samarbetsprojekt med kommuner, driva centrum- och ortsutveckling samt nätverka med lokala politiker och andra viktiga beslutsfattare.

Vem är du?

Vi tror att du sen tidigare har arbetat i någon form av kommunikativ roll. Det kan vara i en annan branschorganisation eller liknande. Kommer du från den privata sektorn har du förmodligen tidigare erfarenheter inom Public Affairs eller PR/Kommunikation.

Du är en social person som är kommunikativ och som med lätthet rör dig i olika miljöer. Du har god förståelse för vad det innebär att vara affärsmässig.

Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och du vet hur du skapar en positiv samverkan mellan personer och/eller organisationer. Du har ett relevant nätverk och har lätt för att leda och inspirera andra till att nå resultat.

Tidigare erfarenhet av fastighetsbranschen är meriterande.

Då resor förekommer i tjänsten är det krav på B-körkort. Vi ser också att du har en relevant akademisk examen.

Placering är på vårt kontor i Skellefteå eller Luleå och anställningen inleds med 6 månaders provanställning..

Typiska arbetsuppgifter kan vara:

- Lokalt/Regionalt ansvarig för det näringspolitiska arbetet

- Arrangera och genomföra medlemsmöten och styrelsemöten

- Delta i lokala samverkansprojekt med relevans för fastighetsföretagande

- Delta i nationella samverkansgrupper

- Delta i att utveckla vårt medlemserbjudande

Varför ska du söka?

Du som söker den här rollen gillar utveckling och förändring och att få vara med och påverka kring just detta. Du bjuds in till en omväxlande och stimulerande roll där du själv styr din egen dag.

Det finns en enorm utvecklingspotential i den här rollen och frihetsutrymmet är stort.

Vi ser fram emot din ansökan och att få möjligheten att berätta mer om denna spännande tjänst!

Vi erbjuder

Fastighetsägarna MittNord är till ytan en utspridd organisation med 13 lokalkontor från Norrköping till Luleå. Trots vår utspriddhet har vi en nära kontakt med varandra och familjär känsla inom organisationen. För femte året i rad är vi certifierade som ett Great Place to Work företag med ett nöjdhetsindex på 95% och vi är även i år med på Topp25-listan för Sveriges Bästa Arbetsplatser. Vi är en modern arbetsplats där vi arbetar aktivt för att du ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss är du en samhällsutvecklare som bidrar till ett tillgängligt och hållbart samhälle.

Välkommen in med din ansökan senast den 10 maj 2023. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Petra Skoglund, HR- och administrativ chef på telefon 0701-86 63 08 eller Lisa Hjelm, Chef affärsområde medlem, marknad och kommunikation på telefon 0701-64 44 33. Visa mindre

Document coordinator

Ansök    Jan 11    Northvolt Ett AB    Informationsassistent
We are looking for a dedicated/experienced/driven document coordinator to join us in our mission to contribute to a greener future. The role is a part of our excellent/bold/passionate Technical administration team team based in Skellefteå. By joining us, you will be a key player in establishing/ramping up our Technical administration team and contribute to building one of the first large scale European battery factories. About the job The work as a documen... Visa mer
We are looking for a dedicated/experienced/driven document coordinator to join us in our mission to contribute to a greener future. The role is a part of our excellent/bold/passionate Technical administration team team based in Skellefteå. By joining us, you will be a key player in establishing/ramping up our Technical administration team and contribute to building one of the first large scale European battery factories.
About the job
The work as a documentation coordinator will consist of for example the following activities.
Administration work for information and document, upload approved document in our document system.
Support and assist the document engineers with document management work.
About the team
Technical administration team consist of 5 persons at the moment with different competences. Main purpose of the team is to support manufacturing and maintenance with information, documentation and support system.
Key responsibilities include but are not limited to:
Assist documentation engineers within document management
Gather, structure, and implement documentation in various IT system to make it user friendly.
Gather and structure the technical documentation needed to support the manufacturing team.
Assist in train others in documentation related topics.
Support other parties within maintenance with managing for example FBS structure and Asset management.

The person we are looking for is flexible, curios and eager to learn. You will get the chance to have a real impact on our success story in Sweden (to start with) and see the results of your work. Our organization values great self-discipline and a natural talent to make things happen. Qualities that we cherish are sense of quality, friendliness, grit and a sense of humour.
Northvolt is an equal opportunity employer. We're a diverse group of individuals, united by a common mission, who recognise that while our actions as individuals have a role to play in driving Northvolt towards its goals, we always seek to move forward as a team. We offer you an open and welcoming atmosphere where we win as a team – and fail as a team. Northvolt is growing at the speed of light and we are a strong believer in internal career development. For us it’s important to look at your skills and potential, please refrain form including your picture and age with your application to help us with this.
Apply with CV in English or your complete LinkedIn profile.
Full time employment, fixed salary.
Planned starting date is asap. Visa mindre

PR-ansvarig

Ansök    Dec 29    Tidema AB    PR-konsult
TIDEMA AB är en växande entreprenör och en del av ett växande Norrland. Vi tillhanda håller tjänster inom såväl mark och anläggning, transport, renhållning, bemanning samt utemiljö. Visionen är vår ledstjärna, hur vi vill vara – inåt och utåt. TIDEMA ska vara hållbart; ekonomiskt, socialt och miljömässigt. På så vis frodas företaget, medarbetarna, kunderna, leverantörerna och omvärlden. Att spegla vår tid och hjälpa till att gå mot framtiden är den utm... Visa mer
TIDEMA AB är en växande entreprenör och en del av ett växande Norrland. Vi tillhanda håller tjänster inom såväl mark och anläggning, transport, renhållning, bemanning samt utemiljö.

Visionen är vår ledstjärna, hur vi vill vara – inåt och utåt. TIDEMA ska vara hållbart; ekonomiskt, socialt och miljömässigt. På så vis frodas företaget, medarbetarna, kunderna, leverantörerna och omvärlden. Att spegla vår tid och hjälpa till att gå mot framtiden är den utmaning vi vill arbeta med!
Vi är det mest attraktiva entreprenadföretaget – för våra medarbetare, kunder, leverantörer och samhället vi verkar i. Vi ska vara förstahandsvalet för våra kunder och blivande medarbetare. På så vis har vi förutsättningar för att vara socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbara på lång sikt.

TIDEMA söker nu en PR-ansvarig som vill vara en del av ett växande, utvecklande och händelserikt företag! Vi söker dig som vill arbeta för att stärka företagets kommunikation och varumärke med fokus, kreativitet och utifrånperspektiv. Dina arbetsuppgifter kan exempelvis handla om att föreslå strategier, ta fram handlingsplaner och genomföra PR-aktiviteter via digital marknadsföring eller muntliga presentationer. Du bidrar också med din specialkompetens i dina kollegors kundsamarbeten. Vi söker dig som är skicklig inom att skapa content till digitala kanaler, fotografera, skapa videoklipp och redigering av dessa. Du är van att arbeta i olika program och system, samt en duktig skribent. Som person är du engagerad, kreativ och har mod att utmana och utvecklas. Vidare är du resultatorienterad och analyserar, utvärderar och följer upp ditt arbete mot uppsatta mål. God samarbetsförmåga och social kompetens ser vi även som viktiga komponenter för att passa in i rollen och i TIDEMAs team.
Vi har som krav att du har relevant utbildning inom PR, kommunikation, marknadsföring eller liknande, samt arbetslivserfarenhet inom området. Vidare är det meriterande om du har goda kunskaper i grafisk design.

Vi ser framemot att läsa din ansökan!

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Kommunikatör till Boliden Group

Är du nyfiken, kan identifiera intressanta händelser och med stilistisk förmåga berätta om dessa på ett sätt som engagerar? Då vill vi veta mer om dig, ansök nu! Var med och stärk vårt varumärke Bli en del av vårt team, Boliden Group Communication, och jobba med koncernens varumärke och kommunikation. Som kommunikatör får du jobba operativt med att ta fram budskap och material som bidrar till att utveckla Bolidens interna och externa kommunikationsarbet... Visa mer
Är du nyfiken, kan identifiera intressanta händelser och med stilistisk förmåga berätta om dessa på ett sätt som engagerar?
Då vill vi veta mer om dig, ansök nu!


Var med och stärk vårt varumärke
Bli en del av vårt team, Boliden Group Communication, och jobba med koncernens varumärke och kommunikation. Som kommunikatör får du jobba operativt med att ta fram budskap och material som bidrar till att utveckla Bolidens interna och externa kommunikationsarbete. Du kommer att stötta olika delar av verksamheten med utbildning, planering, framtagning och genomförande av aktiviteter och kampanjer för intern och extern kommunikation. Vi stöttar också varandra inom avdelningen med exempelvis innehållsproduktion.
Du är en bra skribent och kan producera texter som gör komplex information lätt att förstå. Med förmåga att skapa kontaktytor, identifiera kommande händelser i verksamheten och berätta om dessa på ett sätt som väcker intresse och engagemang hos våra målgrupper.
Vi söker dig med:
Utbildning i kommunikation eller motsvarande
Några års erfarenhet i en liknande roll på kommunikationsavdelning eller kommunikations- / PR-byrå och av arbete med en bredd av kunder och kommunikation
Du behärskar svenska och engelska obehindrat – båda språken används i det dagliga arbetet

Det är en fördel om du tidigare arbetat med Employer Branding, Hållbarhetskommunikation och projektledning. Med oss får du jobba i digitala plattformar för distribution och publicering som Cision, Episerver och Sharepoint samt jobba med bildhantering i Adobe Creative Suite.
"Som din närmaste chef är jag placerad i Stockholm, jag har ett coachande ledarskap och ser att du som håller dig uppdaterad om omvärlden, är innovativ och har talang för relationsbyggande kommer att trivas i den här rollen!” – Stephanie Beudat Gintse

Med potential att utvecklas
Det finns potential att växa inom Boliden! Här får du en säker arbetsmiljö med en engagerande kommunikationskultur, många olika karriärvägar och möjligheter till kompetensutveckling. Med flexibla arbetsförhållanden och förmåner som inkluderar frisk- och hälsovård, tjänstepension och del av vår framgång. Vår arbetsplats har lånecyklar och laddare för elbilar.


Ansök nu
Varje resa på Boliden är unik, hur kommer din se ut? Ansök nu med några få klick och ditt CV fram till onsdag 21 december 2022.
Rekrytering kan ske löpande och vi undanber oss kontakt från bemannings- / rekryteringsföretag.


Mer information
Se Bolidens Syfte, vision & värderingar samt Pressmeddelanden och nyheter på Media - Boliden.
Frågor om din ansökan besvaras av Talent Acquisition Partner Terese Lindholm, 070 – 508 69 43, [email protected].
Facklig information får du av Ditte Möller Lasskogen, SACO, 0910-70 42 40, Andreas Mårtensson, Unionen, 070-541 83 93 eller Peter Markström, Ledarna, 0910-77 40 09.
Rekryterande chef är Stephanie Beudat Gintse, Head of Communications, [email protected]. Visa mindre

Kommunikatör, Kommunikationsstaben, Skellefteå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Kommunikationsstabens medarbetare bidrar med kompetens för att stödja organisationen att nå uppsatta mål och för att chefer och medarbetare ska öka sin kommunikativa förmåga. Här samarbetar vi med såväl kollegor inom staben, som med andra verksamheter inom organisationen och med ex... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Kommunikationsstabens medarbetare bidrar med kompetens för att stödja organisationen att nå uppsatta mål och för att chefer och medarbetare ska öka sin kommunikativa förmåga. Här samarbetar vi med såväl kollegor inom staben, som med andra verksamheter inom organisationen och med externa kontakter. För oss är det viktigt att ständigt utveckla vår kommunikation för att ge kraft i organisationens förändringsarbete och möta intressenternas behov.

På kommunikationsstaben arbetar vi med regionens övergripande kommunikation. Här jobbar vi bland annat med regionens webbplats, intranät, 1177, sociala medier, kommunikationsplanering, grafisk produktion, varumärkesfrågor och mediefrågor. Hos oss får du ett arbete med stora möjligheter att utveckla dina egna kompetenser och förmågor. Vi har en hjälpande kultur där vi ställer upp för varandra och jobbar ofta i team.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en kommunikatör som vill vara med och utveckla regionens kommunikationsarbete. Hos oss får du möjligheten att jobba med kommunikation i en stor och komplex organisation som har flera samhällsviktiga uppdrag. I den här rollen arbetar du nära hälso- och sjukvården och dess ledning i Skellefteå såväl som annat kommunikationsarbete. Du arbetar såväl strategiskt som operativt med olika kommunikationsinsatser. Du har förmåga att planera, genomföra och följa upp både intern och extern kommunikation.

I den här tjänsten ingår även att arbeta som kommunikatör i beredskap, KIB, vilket innebär att du har beredskap cirka en vecka varannan månad.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en examen inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller motsvarande och som har minst ett års relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kommunikationsplanering och att ha arbetat i en större organisation.

Du är en mycket god skribent och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har bra kunskaper i klarspråk. Dessutom har du erfarenhet av att arbeta med olika CMS-verktyg och att anpassa budskap för olika målgrupper och kanaler. Det är meriterande om du har kunskaper i foto, film och redigering.

Som person har du lätt för att samarbeta och trivs med att utveckla nya kontakter och bygga nätverk internt och externt. Du har ett coachande förhållningssätt och är en god organisatör. Du har lätt att sätta dig in i olika sorters frågor, både enkla och komplexa, och förklara dem på ett tydligt sätt med mottagaren i centrum. Du kan hantera stressiga situationer som exempelvis krisarbete, korta deadlines eller att omprioritera arbetsuppgifter med kort varsel.

För att trivas i rollen tror vi att du är prestigelös och har lätt för att anpassa dig till nya sammanhang. Du har lätt för att samarbeta och att skapa goda relationer med kollegor, chefer och verksamheter. Arbetet ställer höga krav på att du är van att arbeta självständigt och komma in i nya arbetsuppgifter. Du är placerad i Skellefteå och vi erbjuder en flexibilitet med antingen kontorsplacering eller distansmix. Resor inom länet ingår i jobbet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kommunikatör med pressinriktning

Vi söker en kommunikatör som vill framåt! Skellefteå befinner sig just nu i en stor samhällsomvandling där stadens utvecklas i rekordfart. Vi bygger bostäder, skolor och fritidsanläggningar. Nya företag etablerar sig och många fler människor flyttar hit för att leva och bo. Framgångsrik och snabb utveckling ställer stora krav på vår kommunikation, som ska möta skelleftebornas förväntningar på en effektiv och tydlig kommunikation. Vi söker därför dig som ... Visa mer
Vi söker en kommunikatör som vill framåt!

Skellefteå befinner sig just nu i en stor samhällsomvandling där stadens utvecklas i rekordfart. Vi bygger bostäder, skolor och fritidsanläggningar. Nya företag etablerar sig och många fler människor flyttar hit för att leva och bo.

Framgångsrik och snabb utveckling ställer stora krav på vår kommunikation, som ska möta skelleftebornas förväntningar på en effektiv och tydlig kommunikation. Vi söker därför dig som har ett brett samhällsintresse och som vill arbeta för att skapa god kommunikation med invånarna och andra intressenter.

Organisatoriskt kommer du tillhöra kommunens centrala informationsenhet, som utgör ett externt och internt kommunikationsstöd för hela kommunen.

Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag består av att jobba med press- och mediefrågor där du tillsammans med vår kommunikationsstrateg med pressinriktning utgör ett pressteam. Mediefrågorna är på lokal, regional och nationell nivå. Du har koll på medielandskapet och kunskap om mediernas arbetssätt och nyhetslogik.

Som kommunikatör kommer du att arbeta nära media och vid behov samordnar du medierelationer med andra aktörer. Detta är en relation du värderar högt eftersom deras roll som informerande och granskande är viktig för demokratin. Du utgör även ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd till förvaltningsledningar, chefer och andra nyckelpersoner i frågor som rör press och media. Din roll vid kriser och större samhällsstörningar är central.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas i uppdraget som kommunikatör med pressinriktning behöver du självständigt driva ditt arbete framåt samt planera och strukturera de arbetsuppgifter du ansvarar för. Du vågar ta beslut och visar även omdöme i ditt beslutsfattande.

Arbetet sker ofta i ett högt tempo och du har förmågan att behålla lugnet i pressade situationer samt att ställa om vid ändrade förutsättningar. En annan viktig del av arbetet är att ha goda relationer med media, vilket innebär att du behöver trivas med att både ge service och arbeta tillsammans med andra.

Du ska ha några års arbetslivserfarenhet och en akademisk examen inom exempelvis journalistik eller medie- och kommunikationsvetenskap, alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har arbetat på organisationsövergripande nivå i en komplex organisation, gärna politiskt styrd eller i en organisation med hårt medietryck.

Vi ser att du har erfarenhet av att planera kommunikationsinsatser kopplat mot strategiska kommunikationsplaner samt följa upp och utvärdera resultaten. Givetvis är du skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Texterna, budskapen och pressmeddelanden producerar du med pricksäkerhet.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här: http://skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Kommunikatör till Boliden Group

Är du nyfiken, kan identifiera intressanta händelser och med stilistisk förmåga berätta om dessa på ett sätt som engagerar? Då vill vi veta mer om dig, ansök nu! Var med och stärk vårt varumärke Bli en del av vårt team, Boliden Group Communication, och jobba med koncernens varumärke och kommunikation. Som kommunikatör får du jobba operativt med att ta fram budskap och material som bidrar till att utveckla Bolidens interna och externa kommunikationsarbet... Visa mer
Är du nyfiken, kan identifiera intressanta händelser och med stilistisk förmåga berätta om dessa på ett sätt som engagerar?
Då vill vi veta mer om dig, ansök nu!


Var med och stärk vårt varumärke
Bli en del av vårt team, Boliden Group Communication, och jobba med koncernens varumärke och kommunikation. Som kommunikatör får du jobba operativt med att ta fram budskap och material som bidrar till att utveckla Bolidens interna och externa kommunikationsarbete. Du kommer att stötta olika delar av verksamheten med utbildning, planering, framtagning och genomförande av aktiviteter och kampanjer för intern och extern kommunikation. Vi stöttar också varandra inom avdelningen med exempelvis innehållsproduktion.
Du är en bra skribent och kan producera texter som gör komplex information lätt att förstå. Med förmåga att skapa kontaktytor, identifiera kommande händelser i verksamheten och berätta om dessa på ett sätt som väcker intresse och engagemang hos våra målgrupper.
Vi söker dig med:
Utbildning i kommunikation eller motsvarande
Några års erfarenhet i en liknande roll på kommunikationsavdelning eller kommunikations- / PR-byrå och av arbete med en bredd av kunder och kommunikation
Du behärskar svenska och engelska obehindrat – båda språken används i det dagliga arbetet

Det är en fördel om du tidigare arbetat med Employer Branding, Hållbarhetskommunikation och projektledning. Med oss får du jobba i digitala plattformar för distribution och publicering som Cision, Episerver och Sharepoint samt jobba med bildhantering i Adobe Creative Suite.
"Som din närmaste chef är jag placerad i Stockholm, jag har ett coachande ledarskap och ser att du som håller dig uppdaterad om omvärlden, är innovativ och har talang för relationsbyggande kommer att trivas i den här rollen!” – Stephanie Beudat Gintse

Med potential att utvecklas
Det finns potential att växa inom Boliden! Här får du en säker arbetsmiljö med en engagerande kommunikationskultur, många olika karriärvägar och möjligheter till kompetensutveckling. Med flexibla arbetsförhållanden och förmåner som inkluderar frisk- och hälsovård, tjänstepension och del av vår framgång. Vår arbetsplats har lånecyklar och laddare för elbilar.


Ansök nu
Varje resa på Boliden är unik, hur kommer din se ut? Ansök nu med några få klick och ditt CV fram till söndag 13 november 2022.
Rekrytering kan ske löpande och vi undanber oss kontakt från bemannings- / rekryteringsföretag.


Mer information
Se Bolidens Syfte, vision & värderingar samt Pressmeddelanden och nyheter på Media - Boliden.
Frågor om din ansökan besvaras av Talent Acquisition Partner Terese Lindholm, 070 – 508 69 43, [email protected].
Facklig information får du av Ditte Möller Lasskogen, SACO, 0910-70 42 40, Andreas Mårtensson, Unionen, 070-541 83 93 eller Peter Markström, Ledarna, 0910-77 40 09.
Rekryterande chef är Stephanie Beudat Gintse, Head of Communications, [email protected]. Visa mindre

Kommunikatör

Vi söker en kommunikatör som vill framåt! Skellefteå befinner sig just nu i en stor samhällsomvandling där stadens utvecklas i rekordfart. Vi bygger bostäder, skolor och fritidsanläggningar. Nya företag etablerar sig och många fler människor flyttar hit för att leva och bo. Framgångsrik och snabb utveckling ställer stora krav på vår kommunikation, som ska möta skelleftebornas förväntningar på en effektiv och tydlig kommunikation. Vi söker därför dig som ... Visa mer
Vi söker en kommunikatör som vill framåt!

Skellefteå befinner sig just nu i en stor samhällsomvandling där stadens utvecklas i rekordfart. Vi bygger bostäder, skolor och fritidsanläggningar. Nya företag etablerar sig och många fler människor flyttar hit för att leva och bo.

Framgångsrik och snabb utveckling ställer stora krav på vår kommunikation, som ska möta skelleftebornas förväntningar på en effektiv och tydlig kommunikation. Vi söker därför dig som har ett brett samhällsintresse och som vill arbeta för att skapa god kommunikation med invånarna och andra intressenter.

Organisatoriskt kommer du tillhöra kommunens centrala informationsenhet, som utgör ett externt och internt kommunikationsstöd för hela kommunen.

Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör planerar och genomför du kommunikationsaktiviteter. Du kommer att leda projekt inom kommunikationsområdet och på flera sätt arbeta med marknadsföring. Exempel kan vara att producera text, ta fram budskap och producera informationsmaterial samt hantera digitala kanaler och sociala medier. Ditt arbete kommer även att inkludera att ge råd och stöd i kommunikationsfrågor samt beställa kommunikationstjänster från byråer.

Du kommer ingå i det team av kommunikatörer som stöttar förvaltningen Utbildning och arbetsmarknad. Ett deluppdrag kommer att vara att samordna de uppdrag och förfrågningar som kommer från förvaltningen.

KVALIFIKATIONER
Som kommunikatör ger du ett tryggt operativt kommunikationsstöd till kommunens verksamheter. Du är van att planera kommunikationsinsatser som en del av strategiska kommunikationsplaner och att jobba med att marknadsföra aktiviteter. Du bearbetar och producerar texter och tar fram informationsmaterial med pricksäkerhet. När det kommer till digital kommunikation ligger du i framkant och testar med nyfikenhet nya metoder och lösningar.

För att briljera i uppdraget behöver du ha förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt samt planera och strukturera de arbetsuppgifter du ansvarar för. Arbetet kräver att du kan se situationer från ett helhetsperspektiv och att du inte är rädd för att testa nya metoder eller angreppsätt.

Vi söker dig med utbildning inom marknadsförings- och/eller kommunikationsområdet, alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande om du antingen har erfarenhet av arbete med internkommunikation och kommunikativt ledarskap eller press- och mediefrågor. Du behärskar och är skicklig på att använda det svenska språket.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här: http://skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Eventpersonal till butikssampling i Skellefteå 9 september

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu driven, positiv och självständig personal till en enkel och smakfull butikssampling i Skellefteå, nu på fredag den 9 september. Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke. Arbe... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu driven, positiv och självständig personal till en enkel och smakfull butikssampling i Skellefteå, nu på fredag den 9 september.
Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke. Arbetsuppgifterna är enkla, det viktiga är att du ska känna dig bekväm i sociala sammanhang och vara lösningsorienterad då du kommer att arbeta själv.
Brinner du för att sprida glädje och är en kakälskare av rang är det självklart ett plus i kanten!


Dag och tid: (1 timmes rast)
Fredag 9 september, kl: 11.00-19.00
Lön: 140kr/h (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Skicka ett mail med rubriken "Kakor Skellefteå 9 sep" till [email protected]
2. Skriv vad du gjort tidigare inom kundbemötande, sampling, event, service etc
3. Skriv ditt aktuella mobilnummer så att jag snabbt kan nå dig
4. Skicka med ett nytaget foto
5. Skriv din tröjstorlek och längd (Kunden har kläder åt er)


Sök snarast möjligt då vi tillsätter tjänsterna omgående! Visa mindre

Eventpersonal till butikssampling i Skellefteå under vecka 35

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker driven, positiv och självständig personal till en enkel och smakfull butikssampling i Skellefteå,1 augusti - 3 september (OBS man behöver endast kunna jobba en utav dagarna) Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor sa... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker driven, positiv och självständig personal till en enkel och smakfull butikssampling i Skellefteå,1 augusti - 3 september (OBS man behöver endast kunna jobba en utav dagarna)
Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke. Arbetsuppgifterna är enkla, det viktiga är att du ska känna dig bekväm i sociala sammanhang och vara lösningsorienterad då du kommer att arbeta själv.
Brinner du för att sprida glädje och är en kakälskare av rang är det självklart ett plus i kanten!


Dagar och tider: (1 timmes rast)
Ons-fre 31/8 - 2/9, kl: 11.00-19.00
Lör 3/9, kl: 10.00-17.00
Lön: 140kr/h (ink sem.ers och OB)
Du som söker behöver endast kunna en av ovan dagar.


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Skicka ett mail med rubriken "Kakor Skellefteå" till [email protected]
2. Skriv vad du gjort tidigare inom kundbemötande, sampling, event, service etc
3. Skriv vilka utav ovan dagar du är tillgänglig för jobb
4. Skriv ditt aktuella mobilnummer så att jag snabbt kan nå dig
5. Skicka med ett nytaget foto
6. Skriv din tröjstorlek och längd (Kunden har kläder åt er)


Sök snarast möjligt då vi tillsätter tjänsterna omgående! Visa mindre

Copywriter

Ansök    Sep 14    Once Upon Publishing AB    Copywriter
Is one of your life goals to write the perfect tagline? Do misplaced apostrophes send shivers down your spine? Do you get a little jealous when you see an ad with spot-on copy and think, "Crap, why didn’t I think of that?" If this is you, then we need to talk to you, now! Once Upon is growing and we’re looking to expand our Communications team with an awesome copywriter. In this role, you will work with copy in various channels and with the rest of the t... Visa mer
Is one of your life goals to write the perfect tagline? Do misplaced apostrophes send shivers down your spine? Do you get a little jealous when you see an ad with spot-on copy and think, "Crap, why didn’t I think of that?" If this is you, then we need to talk to you, now!

Once Upon is growing and we’re looking to expand our Communications team with an awesome copywriter. In this role, you will work with copy in various channels and with the rest of the team create and tell stories that are interesting and inspiring for our Once Uponers.

About the role

As a copywriter at Once Upon, you will work closely with the rest of the team to come up with new, creative and unexpected ideas that help our brand grow. You write compelling, accurate and on-brand copy that will make our Once Uponers fall head over heels in love with us. You are always up for a challenge and are not afraid to voice your opinions. You’ll be an important part of our Communications team, but will also work in crossteams with our Product teams and have several touching points with our UX writers and translators.

What you’ll do:

-
Develop campaigns and concepts

-
Create text content in newsletters, on our website and in press materials

-
Produce accurate ad copy

-
Collaborate with our other copywriters at Once Upon around best practices and tone of voice

-
Coordinate translations into other languages

-
Dig deep to find new engaging stories with interesting perspectives and angles

-
Challenge and develop our brand and our communication channels

-
Provide a friendly and relevant voice to create first-class content


Your background

-
Higher degree education in writing or other relevant subjects

-
A few years of copy experience, spanning from conceptual work to hands-on conversion copy

-
Excellent Swedish and English writing skills

-
Knowledge in other languages, for example German and Dutch, would be awesome


Who you are

We are looking for a creative and ambitious language nerd. An excellent communicator and an active listener who is passionate about understanding other people's perspectives and can adjust communication accordingly. You have an interest in society and stay updated with the latest communication and media trends. What works today might not work tomorrow. You genuinely enjoy working closely across teams and departments, and thrive when working with others to achieve results.

Working at Once Upon

Our app was created to help people save their favorite moments in an easy and fun way, a little at a time, making everyone’s memories shine. And that’s how we want our workplace to be too – life (and work) at Once Upon should definitely be filled with happiness. Because happiness is the key to success, not the other way around. Right?

We strive for a safe, caring environment that gives everyone space to be their whole self, all the time. If you are free and have fun at work, it is easier to be passionate and responsible for what you do. We always dare to do what we believe in – failing at something is not the opposite of succeeding in the long run. And we always strive to make things better, for our Once Uponers, for our planet and for each other.

Through innovation, co-creation, transparency and our collective knowledge as a team we always aim to bring value to our Once Uponers. And that collective brain grows with every new colleague that we welcome to the team, enriching us with new perspectives, experiences and views on life. If you’re looking for a little more happiness in your life and believe working at Once Upon would be fun, well, that new colleague might just be you!

At Once Upon, we commit to being an anti-racist company that leads by example. This means doing the work to be inclusive and equitable, across all aspects of our business.

Location

Our headquarters are located in Skellefteå, in the North of Sweden. We also have offices in Piteå, Örnsköldsvik and Stockholm, maybe that's closer to home for you? We are remote flexible, but we also value the creativity and sense of community that follows from meeting face to face with colleagues.

Let's connect

Does this sound like your dream job? Then we can't wait to hear from you! Please help us get to know you by submitting your resume or LinkedIn-profile on our website. You don't have to send us a cover letter, but please write a line or two where you let us know what you will bring to the table in this role. Applications in Swedish or English work equally fine.

We conduct a competence-based recruitment, meaning that every person who applies to join Once Upon receives equal employment opportunities. We value a welcoming environment where everyone is included, respected and empowered, regardless of their race, colour, religion, gender, gender identity or expression, sexual orientation, civil status, national origin, disability or age.

If you have any questions about the job or work at Once Upon, don’t hesitate to contact Talent Partner Matilda Ökvist at [email protected]. Last day of application is October 2nd.


At Once Upon you have the chance to be part of something that truly makes people happy. We want to help people save their favourite moments in an easy and fun way, a little at a time, making everyone’s memories shine. Today, there are just over 50 of us working at Once Upon. The app is translated into 12 languages, has been downloaded over 3 million times, with books delivered to over 109 countries, and we’re still growing!

To be the best we can possibly be, we need all kinds of people that are able to look at things from all kinds of perspectives. That’s why we need you, with your unique background, experiences and view on life. Want to be part of our story? Get in touch! Visa mindre

Eventpersonal till butikssampling i Skellefteå 31 augusti - 3 september

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker driven, positiv och självständig personal till en enkel och smakfull butikssampling i Skellefteå,1 augusti - 3 september (onsdag-lördag) Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker driven, positiv och självständig personal till en enkel och smakfull butikssampling i Skellefteå,1 augusti - 3 september (onsdag-lördag)
Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke. Arbetsuppgifterna är enkla, det viktiga är att du ska känna dig bekväm i sociala sammanhang och vara lösningsorienterad då du kommer att arbeta själv.
Brinner du för att sprida glädje och är en kakälskare av rang är det självklart ett plus i kanten!


Dagar och tider: (1 timmes rast)
Ons-fre, kl: 11.00-19.00
Lör, kl: 10.00-17.00
Lön: 140kr/h (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Skicka ett mail med rubriken "Kakor Skellefteå" till [email protected]
2. Skriv vad du gjort tidigare inom kundbemötande, sampling, event, service etc
3. Skriv vilka utav ovan dagar du är tillgänglig för jobb
4. Skriv ditt aktuella mobilnummer så att jag snabbt kan nå dig
5. Skicka med ett nytaget foto
6. Skriv din tröjstorlek och längd (Kunden har kläder åt er)


Sök snarast möjligt då vi tillsätter tjänsterna omgående! Visa mindre

Kommunikatör till Bolidenområdet

Boliden söker Kommunikatör till Bolidenområdet Nu har vi en möjlighet för dig som vill utveckla kommunikationsfrågor och vara med där det händer! Arbetsuppgifter Vi ser fram emot att få jobba med dig som både gillar intern- och externkommunikation. Som kommunikatör hos oss på Bolidenområdet bidrar du till utvecklingen av vår strategiska och operativa kommunikation och löpande informationsarbete. Framåt vill vi fokusera ännu mer internt, där stöd till che... Visa mer
Boliden söker Kommunikatör till Bolidenområdet
Nu har vi en möjlighet för dig som vill utveckla kommunikationsfrågor och vara med där det händer!
Arbetsuppgifter
Vi ser fram emot att få jobba med dig som både gillar intern- och externkommunikation. Som kommunikatör hos oss på Bolidenområdet bidrar du till utvecklingen av vår strategiska och operativa kommunikation och löpande informationsarbete.
Framåt vill vi fokusera ännu mer internt, där stöd till chefer, förändringskommunikation och informerade medarbetare blir allt viktigare för oss. I din roll ingår också att jobba vidare med våra externa kanaler, där sociala medier, event och sponsring ingår.
Du tillhör ett härligt team med kollegor inom HR och Kvalitet, och ingår i koncernens kommunikatörsnätverk där du har möjlighet till samarbete och stöttning.
Tjänsten är placerad i Boliden och resor till Bolidenområdets verksamhetsorter ingår.
Kompetenser
Du har ett intresse för kommunikation, är nyfiken och tycker det är roligt att planera budskap som ska passa en specifik målgrupp. Att skapa nätverk och bygga långsiktiga relationer känns naturligt för dig. Samtidigt uppskattar du att jobba självständigt och har ett inre driv.
Utöver gymnasiekompetens är det bra om du har någon form av kommunikationsutbildning. Vi ser gärna att du jobbat några år i yrket och nu vill fortsätta utvecklas. Språket är en kommunikatörs vardag, och för den här rollen behöver du behärska både svenska och engelska. Du har B-körkort. Visa mindre

Eventpersonal till butikssampling i Skellefteå 19 augusti

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu driven, positiv och självständig personal till en enkel och smakfull butikssampling i Skellefteå, nu på fredag den 19 augusti. Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke. Arbet... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu driven, positiv och självständig personal till en enkel och smakfull butikssampling i Skellefteå, nu på fredag den 19 augusti.
Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke. Arbetsuppgifterna är enkla, det viktiga är att du ska känna dig bekväm i sociala sammanhang och vara lösningsorienterad då du kommer att arbeta själv.
Brinner du för att sprida glädje och är en kakälskare av rang är det självklart ett plus i kanten!


Dag och tid: (1 timmes rast)
Fredag 19 augusti, kl: 11.00-19.00
Lön: 140kr/h (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Skicka ett mail med rubriken "Kakor Skellefteå 19 aug" till [email protected]
2. Skriv vad du gjort tidigare inom kundbemötande, sampling, event, service etc
3. Skriv ditt aktuella mobilnummer så att jag snabbt kan nå dig
4. Skicka med ett nytaget foto
5. Skriv din tröjstorlek och längd (Kunden har kläder åt er)


Sök snarast möjligt då vi tillsätter tjänsterna omgående! Visa mindre

Kommunikationsstrateg påverkan och externa relationer

Vi söker en kommunikationsstrateg som vill framåt! Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, där Skellefteå och norra Sverige leder utvecklingen av en grön omställning. Här genomsyrar entreprenörsanda och visioner vårt näringsliv, vilket utmynnat i allt från världsomspännande exportindustrier till kreativa tjänsteföretag som får utmärkelser på lokala och globala scener. För att möta utvecklingen behöver invånarantalet växa med 25... Visa mer
Vi söker en kommunikationsstrateg som vill framåt!

Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, där Skellefteå och norra Sverige leder utvecklingen av en grön omställning. Här genomsyrar entreprenörsanda och visioner vårt näringsliv, vilket utmynnat i allt från världsomspännande exportindustrier till kreativa tjänsteföretag som får utmärkelser på lokala och globala scener.

För att möta utvecklingen behöver invånarantalet växa med 25 procent på bara några år och i den omställningen är hållbarhetsarbetet av högsta prioritet. Framgångsrik och snabb utveckling ställer krav på hållbar utveckling, vilket gör att det knappast funnits en mer spännande tid att arbeta hos oss.

Kommunledningskontoret arbetar för att utveckla hela Skellefteå med dialog, samverkan och delaktighet som verktyg. Du tillhör avdelningen Kommunikation och din chef är kommunens kommunikationschef.

Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikationsstrateg ansvarar du för att kommunövergripande driva, samordna och utveckla påverkanskommunikationen i linje med målen. Det gäller såväl i det strategiska arbetet som taktiska och operativa påverkans- och kommunikationsarbetet. Du kommer att utforma kommunikationsplaner och budskap gentemot nationella och internationella beslutsfattare. En annan del av ditt arbete innebär att planera, genomföra och följa upp politikermöten samt stötta med kommunikation i påverkansfrågor. Du ansvarar även för att utveckla metoder och arbetssätt och att omvärldsbevaka inom det strategiska påverkansarbetet.

I den samhällsomvandling som Skellefteå står mitt i kommer du vara nära knuten till Omvandlingskontoret, ett projekt som Region Västerbotten och Skellefteå kommun jobbar tillsammans med. Där drivs de övergripande samhällsomvandlingsfrågorna. Du säkrar att kommunikationen följer kommunens övergripande kommunikationsstrategi i alla led och styr mot våra gemensamma mål och mot visionen, Skellefteå - En hållbar plats för en bättre vardag.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk examen inom kommunikationsområdet, som journalist eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet inom området. Har du jobbat med kommunikationsfrågor kopplat till påverkansarbete på en organisationsövergripande nivå ser vi det som meriterande. Eftersom arbetet innefattar strategiskt arbete på ledningsnivå ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med kommunikation i en politiskt styrd organisation.

Som person kan du snabbt skapa en överblick i tanke och arbete samt har förmågan att se samband kopplat till strategier och mål. Du är nyfiken, självgående, långsiktig och umgås lika naturligt med ensamföretagare som med ministrar. Som person är du social och utåtriktad samt har lätt för att knyta nya kontakter. Du har förmåga att skapa förtroende och underhålla relationer.


ÖVRIGT
Kommunledningskontoret arbetar för att utveckla hela Skellefteå med dialog, samverkan och delaktighet som verktyg.

Här ligger ansvaret för en rad övergripande frågor. Det handlar bland annat om kommunikation, personal, ekonomi, planering, samhällsutveckling och näringslivsfrågor.

Utöver det ska kommunledningskontoret vara kompetensresurs för kommundirektören, ledningsgruppen, förvaltningschefer och vd:ar för våra kommunägda bolag, så att kommunkoncernen utvecklas utifrån gemensamma visioner, mål och uppdrag.

Läs mer om Skellefteå här: http://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Kommunikationsstrateg

Vi söker en kommunikationsstrateg som vill framåt! Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, där Skellefteå och norra Sverige leder utvecklingen av en grön omställning. Här genomsyrar entreprenörsanda och visioner vårt näringsliv, vilket utmynnat i allt från världsomspännande exportindustrier till kreativa tjänsteföretag som får utmärkelser på lokala och globala scener. För att möta utvecklingen behöver invånarantalet växa med 2... Visa mer
Vi söker en kommunikationsstrateg som vill framåt!

Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, där Skellefteå och norra Sverige leder utvecklingen av en grön omställning. Här genomsyrar entreprenörsanda och visioner vårt näringsliv, vilket utmynnat i allt från världsomspännande exportindustrier till kreativa tjänsteföretag som får utmärkelser på lokala och globala scener.

För att möta utvecklingen behöver invånarantalet växa med 25 procent på bara några år, därför är kompetensattraktion och inflyttning av högsta prioritet. Framgångsrik och snabb utveckling ställer krav på riktigt proffsig kommunikation, vilket gör detta till en enormt spännande tid att jobba hos oss!

Organisatoriskt kommer du att tillhöra kommunens centrala informationsenhet, som utgör ett externt och internt kommunikationsstöd för hela kommunen. Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikationsstrateg ansvarar du för att på ett övergripande plan strategiskt planera, samordna och utveckla kommunikationen i linje med kommunens mål. Tillsammans med ett övergripande kommunikationsteam ansvarar du för kommunens prioriterade kommunikationsinsatser och du utgör ett strategiskt och operativt stöd i större projekt. Du säkrar att kommunikationen följer kommunens övergripande kommunikationsstrategi i alla led och styr mot våra gemensamma mål och mot vår vision.

Ditt uppdrag kommer framför allt att bestå av att stötta ledningen för socialkontoret respektive kultur- och fritidskontoret i strategiska kommunikationsfrågor. Inom båda förvaltningen pågår stora förändringar och utvecklingsprojekt för att möta den samhällsomvandling kommunen befinner sig i. Vi söker därför dig som har bred kompetens och god erfarenhet av såväl internt som externt kommunikationsarbete. Du är van och trygg i att projektleda och kommer att leda och jobba tillsammans med team av kommunikatörer. Du gillar att vara nära kunden och sätter kundens behov i centrum.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk examen inom exempelvis marknadsföring, service management eller media och kommunikationsvetenskap, alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. För att arbeta som kommunikationsstrateg behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

För att briljera i uppdraget som kommunikationsstrateg behöver du ha förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt samt planera och strukturera de arbetsuppgifter du ansvarar för. Arbetet kräver att du kan se situationer från ett helhetsperspektiv. Att vara professionell och skicklig i kommunikationen med kollegor, invånare och externa parter är också en viktig förutsättning för att lyckas i uppdraget.

ÖVRIGT
Kommunledningskontoret arbetar för att utveckla hela Skellefteå med dialog, samverkan och delaktighet som verktyg.

Här ligger ansvaret för en rad övergripande frågor. Det handlar bland annat om kommunikation, personal, ekonomi, planering, samhällsutveckling och näringslivsfrågor.

Utöver det ska kommunledningskontoret vara kompetensresurs för kommundirektören, ledningsgruppen, förvaltningschefer och vd:ar för våra kommunägda bolag, så att kommunkoncernen utvecklas utifrån gemensamma visioner, mål och uppdrag.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Eventpersonal till butikssampling i Skellefteå 19 augusti

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu driven, positiv och självständig personal till en smakfull butikssampling i Skellefteå, 19 augusti (fredag). Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke. Arbetsuppgifterna är en... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu driven, positiv och självständig personal till en smakfull butikssampling i Skellefteå, 19 augusti (fredag).
Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke. Arbetsuppgifterna är enkla, det viktiga är att du ska känna dig bekväm i sociala sammanhang och vara lösningsorienterad då du kommer att arbeta själv.
Brinner du för att sprida glädje och är en kakälskare av rang är det självklart ett plus i kanten!


Dag och tid: (1 timmes rast)
Fredag 19 augusti, kl: 11.00-19.00
Lön: 140kr/h (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Skicka ett mail med rubriken "Kakor Skellefteå 19 aug" till [email protected]
2. Skriv vad du gjort tidigare inom kundbemötande, sampling, event, service etc
3. Skriv ditt aktuella mobilnummer så att jag snabbt kan nå dig
4. Skicka med ett nytaget foto
5. Skriv din tröjstorlek och längd (Kunden har kläder åt er)


VIKTIGT!
Efter att du mailat oss så går du även in på vår hemsida och registrerar dig som personal om du inte redan har en profil hos oss. Som referens anger du "Kakor Skellefteå 19 aug". Då kommer vi att kontakta dig gällande detta uppdrag samt så får du våra framtida jobbförfrågningar direkt via mail. Visa mindre

Kommunikatör inriktning marknadskommunikation

Vi söker en kommunikatör som vill framåt! Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, där Skellefteå och norra Sverige leder utvecklingen av en grön omställning. Här genomsyrar entreprenörsanda och visioner vårt näringsliv, vilket utmynnat i allt från världsomspännande exportindustrier till kreativa tjänsteföretag som får utmärkelser på lokala och globala scener. För att möta utvecklingen behöver invånarantalet växa med 25 procent ... Visa mer
Vi söker en kommunikatör som vill framåt!

Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, där Skellefteå och norra Sverige leder utvecklingen av en grön omställning. Här genomsyrar entreprenörsanda och visioner vårt näringsliv, vilket utmynnat i allt från världsomspännande exportindustrier till kreativa tjänsteföretag som får utmärkelser på lokala och globala scener.

För att möta utvecklingen behöver invånarantalet växa med 25 procent på bara några år, därför är kompetensattraktion och inflyttning av högsta prioritet. Framgångsrik och snabb utveckling ställer krav på riktigt proffsig kommunikation, vilket gör detta till en enormt spännande tid att jobba hos oss!

Organisatoriskt kommer du att tillhöra kommunens centrala informationsenhet, som utgör ett externt och internt kommunikationsstöd för hela kommunen.

Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag består av att arbeta med marknadskommunikation för och tillsammans med Näringslivskontoret och Vuxenutbildningen (VUX). Du kommer dela din tid mellan avdelningarna och du kommer att jobba brett med såväl strategiska, taktiska som operativa kommunikationsfrågor. Detta innebär att det förekommer resor i tjänsten både inom och utanför kommunen.

Som kommunikatör med inriktning marknadskommunikation är du van vid att planera kommunikationsinsatser som en del av strategiska kommunikationsplaner och att jobba med att marknadsföra aktiviteter. Arbetet handlar till stor del om att projektleda kommunikationsuppdrag samt följa upp och utvärdera resultaten. Det innebär även att ge andra råd i kommunikationsfrågor, beställa kommunikationstjänster från byråer samt bearbeta texter, producera budskap och ta fram informationsmaterial med pricksäkerhet. När det kommer till digital kommunikation ligger du i framkant och testar med nyfikenhet nya lösningar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är kunnig inom marknadskommunikation och som har öga för helheter och långsiktiga lösningar. Du gillar att vara nära kunden och sätter alltid kundens behov i centrum.

För att briljera i uppdraget som kommunikatör behöver du ha förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt samt planera och strukturera de arbetsuppgifter du ansvarar för. Arbetet kräver att du kan se situationer från ett helhetsperspektiv och att du inte är rädd för att testa nya metoder eller angreppsätt.

Du har en akademisk examen inom exempelvis marknadsföring, service management eller media och kommunikationsvetenskap, alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. För att arbeta som kommunikatör behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här: http://skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Kommunikatör med fokus på Norrbotniabanan

Som kommunikatör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Kommunikatör med fokus på Norrbotniabanan Arbetsuppgifter Brinner du för att skapa enastående kommunikation? Drivs du samtidigt av att arbeta med kommunikationsinsatser som bygger förtroende? Avdelningen Kommunikation Mitt-Nord söker nu en kommunikatör med huvudfokus p... Visa mer
Som kommunikatör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Kommunikatör med fokus på Norrbotniabanan

Arbetsuppgifter

Brinner du för att skapa enastående kommunikation? Drivs du samtidigt av att arbeta med kommunikationsinsatser som bygger förtroende? Avdelningen Kommunikation Mitt-Nord söker nu en kommunikatör med huvudfokus på Norrbotniabanan. Avdelningen ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i Region Mitt och Region Nord genom att samordna och koordinera regional extern kommunikation.
I den här tjänsten kommer du ingå i ett team där vi tillsammans arbetar med kommunikationsinsatser för vårt projekt Norrbotniabanan, men du kommer även arbeta med andra investeringsprojekt och underhållsåtgärder.
Som kommunikatör på Trafikverket arbetar du strategiskt, taktiskt och operativt. Du analyserar, planerar, genomför och följer upp kommunikationsinsatser. Det innebär att du bland annat kommer arbeta med att bedöma kommunikativa utmaningar, kommunikationsplanering, rådgivning, målgruppsanalys, budskapsutformning och kanalval. I rollen har du många kontaktytor både internt och externt. Du kommer framför allt arbeta med målgrupperna; närboende, näringsidkare, resenärer och trafikanter.
"Jag som blir din chef heter Karin Hedemalm. Som ledare drivs jag av engagemang, delaktighet och att nå de mål vi tillsammans satt upp. Jag har en stor tillit till mina medarbetares förmåga att ta ansvar för och utveckla vårt arbete. För mig är det viktigt att vi har ett öppet och gott samarbetsklimat, och en god arbetsmiljö där vi hjälper varandra. Jag hoppas att du vill bli en del av avdelningen Kommunikation Mitt-Nord och bidra till att skapa förtroende för Trafikverket."
Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.

Övrig information

Placeringsort: Umeå eller Skellefteå.
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.
Resor ingår till viss del i arbetet.
#LI-CAPCAR1

Kvalifikationer

Rollen innebär många interna och externa kontakter med olika intressen att ta hänsyn till, därför är det viktigt att du är bra på att skapa goda relationer och att du är trygg i dig själv. Du är duktig på att prioritera och samordna kommunikationsinsatser och är bra på att formulera budskap som är enkla och slagkraftiga. Vidare ser vi att du har en förmåga att planera och tänka långsiktigt, men du är också en doer som ser till att kommunikationen blir genomförd och som tillsammans med andra tar fram och utvecklar nya kommunikationsidéer. Du har god kunskap om hur man kan använda rörlig bild, sociala medier och media för att nå ut med information till våra målgrupper. För att lyckas i rollen har du förmågan att se helheten och att arbeta med flera komplexa uppdrag samtidigt.
Vi söker dig som har
en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig
flera års erfarenhet av varierat kommunikationsarbete
god kunskap om webbpubliceringsverktyg
mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
goda kunskaper i Office-paketet, framför allt Power-Point
körkort för personbil


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Kommunikatör

Vill du jobba med content som gör skillnad? Vi söker en kreativ kommunikatör till marknadskommunikation för anställning i Skellefteå!   Tjänsten Som kommunikatör stöttar du avdelningens projektledare med operativ produktion i olika kommunikationsprojekt.    Du producerar och genomför leadsgenererande aktiviteter som landningssidor och optimering av innehåll ur ett SEO-perspektiv. Du skapar innehåll som följer våra riktlinjer för grafisk profil och tonalite... Visa mer
Vill du jobba med content som gör skillnad? Vi söker en kreativ kommunikatör till marknadskommunikation för anställning i Skellefteå!
 
Tjänsten
Som kommunikatör stöttar du avdelningens projektledare med operativ produktion i olika kommunikationsprojekt. 
 
Du producerar och genomför leadsgenererande aktiviteter som landningssidor och optimering av innehåll ur ett SEO-perspektiv. Du skapar innehåll som följer våra riktlinjer för grafisk profil och tonalitet oavsett om det är i form av text, bild eller rörligt material så att det bidrar till att vi når försäljningsmål eller ökad kännedom. 
 
Du rör dig smidigt mellan redaktionella texter och reklamcopy liksom mellan tryckt material och digitalt content. Du fungerar som innehållsredaktör för samtliga kanaler och sköter formgivning och publicering i digitala kanaler såsom webb och sociala medier. 
 
Som ansvarig för avdelningens sida på intranätet håller du den aktuell och uppdaterad.
 
På Marknadskommunikationsavdelningen är vi sju personer som tillsammans ansvarar för att driva leads och ge kommunikationsstöd till koncernens samtliga säljavdelningar.
Vi ansvarar för varumärkets utveckling och uppföljning och brinner för marknadsföring. 
Vi arbetar team- och processorienterat och delar med oss av kunskap och erfarenheter. Hos oss blir du snabbt en i gänget. 
Välkommen med din ansökan!
 
Tjänsten är ett vikariat på 100% heltid mellan perioden 8 augusti 2022 och som längst till 30 juni 2023 med anställning i Skellefteå. 
 
Bifoga arbetsprover på självständigt producerade texter och formgivning i din ansökan.
 
Intresserad?
Vi söker dig som är självgående, tar egna initiativ och jobbar bra tillsammans med andra.
 
Som person har du en förmåga att se helheter och sammanhang. Du är flexibel, kan snabbt ställa om efter prioriteringar och gillar att hantera flera bollar i luften samtidigt. Du har intresse för hållbarhetsfrågor och vill vara med på en tillväxtresa i en spännande bransch.
 
Du trivs i en producerande och operativ roll där du jobbar strukturerat och alltid säkerställer att arbetet levereras efter överenskommelse och med god kvalité. 
 
Krav
• Examen inom kommunikation eller utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig
• Några års arbetslivserfarenhet inom digital kommunikation och marknadsföring
• Arbetslivserfarenhet av textproduktion till webb och SoMe ur ett SEO-perspektiv
• Arbetslivserfarenhet av formgivning och originalproduktion i Photoshop och InDesign 
• Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg och publicering i SoMe
• God kunskap i svenska språket 
 
Meriterande
• Erfarenhet av Wordpress och Creative Suit samt tillgänglighetsanpassning av material 
• Utbildning och erfarenhet av att skapa rörligt material och bild
• Tidigare erfarenhet av att driva marknadsföring mot konsument
 
Vilka är vi då?
Skellefteå Kraft driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent förnybar.
 
Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.
 
Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.
 
Frågor?
Anki Högdahl, Marknadskommunikationschef, 072-244 00 09 
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Eventpersonal till butiksevent i Skellefteå

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Skellefteå för vårens stora kampanjer. Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis t... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Skellefteå för vårens stora kampanjer.
Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till att tillreda en maträtt. (Självklart får man all utbildning som krävs) Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Dagar och tider:
Vecka: 17-20 (25 april - 20 maj)
Vecka: 22-24 (30 maj - 19 juni)
Vi matchar ihop dig med de uppdrag som passar din tillgänglighet! Vanligtvis sker butiksdemos onsdag-lördag under butikens öppettider.
Lön: från 135kr/h och uppåt beroende på uppdrag, tid etc. (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv " RH Skellefteå" som referensnummer i din profil. (Har du redan en profil hos oss så behöver du inte ansöka denna väg. Vi kontaktar dig för detta uppdrag om din profil passar jobbet)
2. Skriv i din profil vilka dagar du är tillgänglig under vecka 17-20 samt vecka 22-24. Skriv också vad du gjort tidigare inom butiksdemo, event, kundbemötande etc. eller om du har annan relevant erfarenhet.
3. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
4. I nästa steg kommer vi kontakta dig som ansökt och gjort en profil på vår webbsida och boka in en kort Zoom-intervju.
?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång! Visa mindre

Pressansvarig

Vi söker en Pressansvarig till Kommunikationsavdelningen för anställning i Skellefteå.   Tjänsten Som pressansvarig ansvarar du för den dagliga relationen med press och övrig media och har ansvar för bolagets mediebild och PR-arbete. Du driver arbetet på både proaktiv och reaktiv basis och har ansvar för samtliga aktiviteter som tillhör Skellefteå Krafts relationer med press och annan media. Du coachar talespersoner inom området.    I arbetet ingår både st... Visa mer
Vi söker en Pressansvarig till Kommunikationsavdelningen för anställning i Skellefteå.
 
Tjänsten
Som pressansvarig ansvarar du för den dagliga relationen med press och övrig media och har ansvar för bolagets mediebild och PR-arbete. Du driver arbetet på både proaktiv och reaktiv basis och har ansvar för samtliga aktiviteter som tillhör Skellefteå Krafts relationer med press och annan media. Du coachar talespersoner inom området. 
 
I arbetet ingår både strategiska och operativa uppgifter. Du jobbar med innehållsproduktion till intranät, film, webb, pressmeddelanden samt andra arbetsuppgifter inom kommunikation.  
 
Hos oss blir du en del av Kommunikationsavdelningen där vi är nio medarbetare som jobbar med intern och extern kommunikation till hela koncernen. Vi jobbar drivande och lösningsorienterat, bygger goda relationer och är intresserade av samhälls- och branschfrågor. Med ett gott arbetsklimat och principstyrt förbättringsarbete jobbar vi tillsammans och nära verksamheterna. Hos oss blir du snabbt en i gänget.
 
Tjänsten är ett vikariat på 100% heltid från 1 maj 2022 och som längst till 31 augusti 2023 med anställning i Skellefteå. Obekväm arbetstid kan förekomma. 
 
Välkommen med din ansökan!
 
Intresserad?
För att söka tjänsten behöver du vara trygg och självgående med en hög analytisk och kreativ förmåga. 
 
Du arbetar självständigt och engagerat när du löser kommunikationsutmaningarna och har en mycket god förmåga att utforma budskap, tydliggöra och kommunicera komplex information. Du hittar lämpliga strategier och utformar argumentation.
 
Som person är du social och framåt och har lätt för att bygga förtroendefulla relationer.
Du är drivande i förbättringsarbete och jobbar lika bra självgående som i grupp.
 
Krav
• Relevant akademisk utbildning inom kommunikation/PR/journalistik eller liknande
• Flerårig erfarenhet av brett arbete med PR/press och kommunikationsfrågor
• Kunskap och erfarenhet av webbpubliceringsverktyg och Photoshop
• Mycket goda kunskaper i Officepaketet
 
Meriterande
• Erfarenhet från energibranschen
• Grundläggande kunskaper i rörlig media 
 
Vilka är vi då?
Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Vårt mål är ett Sverige som drivs av 100 % förnybar energi. Därför säljer vi bara 100 % förnybar kraft, och satsar så mycket vi orkar på investeringar och forskning. 
 
Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.
 
Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas. 
 
Frågor?
Mimmi Jonsson, Kommunikationschef, 0910-77 25 02
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ingberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Kommunikationsstrateg

Vill du utveckla det strategiska kommunikationsarbetet mot målet 100 % förnybar kraft? Vi söker en kommunikationsstrateg med inriktning externa relationer till kommunikationsavdelningen för anställning i Skellefteå. Tjänsten Som kommunikationsstrateg med inriktning mot externa relationer ansvarar du för att stödja organisationen att nå sina verksamhetsmål genom utveckling av det strategiska kommunikationsarbetet. Med ett helhetsperspektiv på kommunikatio... Visa mer
Vill du utveckla det strategiska kommunikationsarbetet mot målet 100 % förnybar kraft?
Vi söker en kommunikationsstrateg med inriktning externa relationer till kommunikationsavdelningen för anställning i Skellefteå.

Tjänsten
Som kommunikationsstrateg med inriktning mot externa relationer ansvarar du för att stödja organisationen att nå sina verksamhetsmål genom utveckling av det strategiska kommunikationsarbetet.

Med ett helhetsperspektiv på kommunikationsarbetet och ett särskilt ansvar för dialog med externa intressenter och samarbetspartners utvecklar du kommunikationen med politiker, myndigheter och andra beslutsfattare.

I rollen kommer du strategiskt målsätta, budgetera, planera, driva, utveckla och följa upp arbetet. Du gör Skellefteå Krafts ståndpunkter kända och verkar för att bygga goda relationer som gör oss till en naturlig samtalspartner för samhällets beslutsfattare.

I rollen är du lyhörd för målgruppernas behov och arbetar för att hitta lösningar på de utmaningar som beslutsfattare både nationellt, regionalt och lokalt står inför.

Du stöttar och samordnar andra personer i koncernen som arbetar med politiska och regulatoriska kontakter. Du ansvarar för att anpassa budskapsunderlag, coachar talespersoner och producerar innehåll till olika kanaler.

I rollen rapporterar du till Kommunikationschef och jobbar tillsammans med medarbetarna både inom den egna avdelningen men även nära andra delar av verksamheten och koncernens ledning. Uppdraget kräver att du kan jobba mot tydliga deadlines och med många gränssnitt i organisationen.

På Kommunikationsavdelningen är vi nio personer som tillsammans jobbar drivande och lösningsorienterat med att bygga förtroendefulla relationer. Vi är intresserade av samhällsfrågor i allmänhet och branschfrågor i synnerhet. Via intern och extern kommunikation jobbar vi mot målet ökad varumärkeskännedom om Skellefteå Kraft som en aktör som driver frågan om 100 % förnybar kraft. Vi jobbar nära varandra och tillsammans.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med anställning i Skellefteå.
Resor och arbete på kvällar förekommer.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Intresserad?
Vi söker dig som är självgående, positiv och trygg i att leda kommunikationsprojekt från start till mål. Du hanterar många arbetsuppgifter samtidigt och har en hög analytisk och kreativ förmåga när du löser kommunikationsutmaningarna.

Med stort engagemang jobbar du i en bred roll som innefattar både strategiskt och operativt arbete. Du sätter dig snabbt in i frågor, formulerar budskap, analyserar utmaningar, hittar lämpliga strategier och utformar argumentation.

Du jobbar bra tillsammans med andra, är strategisk och lyhörd. Att säkerställa god kvalité är en självklarhet för dig.

Som person är du social, tar egna initiativ och kan ta snabba beslut.

Krav
• Avslutad universitetsutbildning inom kommunikation, statsvetenskap, ekonomi, journalistik eller annan relevant inriktning
• Flerårig arbetslivserfarenhet inom kommunikation
• Flytande svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper i officepaketet

Meriterande
• Erfarenhet av liknande tjänst
• Erfarenhet av public affairs eller regulatory affairs
• Erfarenhet av opinionsbildning
• Goda kunskaper i engelska
• Körkort B

Vilka är vi då?
Skellefteå Kraft driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent förnybar.

Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.

Frågor?
Mimmi Jonsson, Kommunikationschef, 070-220 99 76
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Kommunikationsstrateg kompetensattraktion

Vi söker en kommunikationsstrateg som vill framåt! Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, där Skellefteå och norra Sverige leder utvecklingen av en grön omställning. Här genomsyrar entreprenörsanda och visioner vårt näringsliv, vilket utmynnat i allt från världsomspännande exportindustrier till kreativa tjänsteföretag som får utmärkelser på lokala och globala scener. För att möta utvecklingen behöver invånarantalet växa med 2... Visa mer
Vi söker en kommunikationsstrateg som vill framåt!

Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, där Skellefteå och norra Sverige leder utvecklingen av en grön omställning. Här genomsyrar entreprenörsanda och visioner vårt näringsliv, vilket utmynnat i allt från världsomspännande exportindustrier till kreativa tjänsteföretag som får utmärkelser på lokala och globala scener. För att möta utvecklingen behöver invånarantalet växa med 25 procent på bara några år, därför är kompetensattraktion och inflyttning av högsta prioritet. Framgångsrik och snabb utveckling ställer krav på riktigt proffsig kommunikation, vilket gör att det knappast funnits en mer spännande tid att arbeta hos oss.

Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag består av att arbeta med strategiska, taktiska och operativa kommunikationsfrågor som omfattar Skellefteå kommun med fokus på nya och befintliga medarbetare. Som kommunikationsstrateg ansvarar du för att på ett övergripande plan strategiskt planera, samordna och utveckla kommunikationen i linje med kommunens mål. Du känner dig trygg i att projektleda och kommer att jobba tillsammans med ett team av kommunikatörer. Du gillar att vara nära kunden och sätter kundens behov i centrum. Tillsammans med ett övergripande kommunikationsteam ansvarar du för kommunens prioriterade kommunikationsinsatser och du utgör ett strategiskt och operativt stöd i större projekt. Du säkrar att kommunikationen följer kommunens övergripande kommunikationsstrategi i alla led och styr mot våra gemensamma mål och mot kommunens vision, Skellefteå En hållbar plats för en bättre vardag.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk examen inom kommunikations- eller marknadsföringsområdet samt några års arbetslivserfarenhet som vi bedömer relevant för tjänsten. Eftersom arbetet innefattar strategiskt arbete på ledningsnivå är det meriterande om du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete samt av arbete med kommunikation i en politiskt styrd organisation. För att arbeta som kommunikationsstrateg behöver du vara skicklig i ditt sätt att kommunicera i både tal och skrift och kunna anpassa budskap efter målgruppens förutsättningar. Du har kunskap om marknadsföring och god förståelse för kommunikation som rör digital utveckling och kanaler.

I din roll är du nytänkande och har ett positivt förhållningssätt där din entusiasm och arbetsglädje smittar av sig på andra. Som person är du social och utåtriktad samt har lätt för att knyta nya kontakter. Du har förmåga att skapa förtroende och etablera goda relationer.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Strateg påverkan och externa relationer

Vi söker en strateg som vill framåt! Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, där Skellefteå och norra Sverige leder utvecklingen av en grön omställning. Här genomsyrar entreprenörsanda och visioner vårt näringsliv, vilket utmynnat i allt från världsomspännande exportindustrier till kreativa tjänsteföretag som får utmärkelser på lokala och globala scener. För att möta utvecklingen behöver invånarantalet växa med 25 procent ... Visa mer
Vi söker en strateg som vill framåt!

Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, där Skellefteå och norra Sverige leder utvecklingen av en grön omställning. Här genomsyrar entreprenörsanda och visioner vårt näringsliv, vilket utmynnat i allt från världsomspännande exportindustrier till kreativa tjänsteföretag som får utmärkelser på lokala och globala scener.

För att möta utvecklingen behöver invånarantalet växa med 25 procent på bara några år och i den omställningen är hållbarhetsarbetet av högsta prioritet. Framgångsrik och snabb utveckling ställer krav på hållbar utveckling, vilket gör att det knappast funnits en mer spännande tid att arbeta hos oss.

Kommunledningskontoret arbetar för att utveckla hela Skellefteå med dialog, samverkan och delaktighet som verktyg. Du tillhör avdelningen Kommunikation och din chef är kommunens kommunikationschef.

Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som strateg ansvarar du för att kommunövergripande driva, samordna och utveckla påverkanskommunikationen i linje med målen. Det gäller såväl i det strategiska arbetet som taktiska och operativa påverkans- och kommunikationsarbetet. Du kommer att utforma kommunikationsplaner och budskap gentemot nationella och internationella beslutsfattare. En annan del av ditt arbete innebär att planera, genomföra och följa upp politikermöten samt stötta med kommunikation i påverkansfrågor. Du ansvarar även för att utveckla metoder och arbetssätt och att omvärldsbevaka inom det strategiska påverkansarbetet.

I den samhällsomvandling som Skellefteå står mitt i kommer du vara nära knuten till Omvandlingskontoret, ett projekt som Region Västerbotten och Skellefteå kommun jobbar tillsammans med. Där drivs de övergripande samhällsomvandlingsfrågorna. Du säkrar att kommunikationen följer kommunens övergripande kommunikationsstrategi i alla led och styr mot våra gemensamma mål och mot visionen, Skellefteå - En hållbar plats för en bättre vardag.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk examen inom kommunikationsområdet, som journalist eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet inom området. Har du jobbat med kommunikationsfrågor kopplat till påverkansarbete på en organisationsövergripande nivå ser vi det som meriterande. Eftersom arbetet innefattar strategiskt arbete på ledningsnivå ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med kommunikation i en politiskt styrd organisation.

Som person kan du snabbt skapa en överblick i tanke och arbete samt har förmågan att se samband kopplat till strategier och mål. Du är nyfiken, självgående, långsiktig och umgås lika naturligt med ensamföretagare som med ministrar. Som person är du social och utåtriktad samt har lätt för att knyta nya kontakter. Du har förmåga att skapa förtroende och underhålla relationer.

ÖVRIGT
Kommunledningskontoret arbetar för att utveckla hela Skellefteå med dialog, samverkan och delaktighet som verktyg.

Här ligger ansvaret för en rad övergripande frågor. Det handlar bland annat om kommunikation, personal, ekonomi, planering, samhällsutveckling och näringslivsfrågor.

Utöver det ska kommunledningskontoret vara kompetensresurs för kommundirektören, ledningsgruppen, förvaltningschefer och vd:ar för våra kommunägda bolag, så att kommunkoncernen utvecklas utifrån gemensamma visioner, mål och uppdrag.

Läs mer om Skellefteå här: http://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Kommunikatör

Vi söker kommunikatörer som vill framåt! Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, där Skellefteå och norra Sverige leder utvecklingen av en grön omställning. Här genomsyrar entreprenörsanda och visioner vårt näringsliv, vilket utmynnat i allt från världsomspännande exportindustrier till kreativa tjänsteföretag som får utmärkelser på lokala och globala scener. För att möta utvecklingen behöver invånarantalet växa med 25 procen... Visa mer
Vi söker kommunikatörer som vill framåt!

Skellefteå befinner sig mitt i en extraordinär samhällsomvandling, där Skellefteå och norra Sverige leder utvecklingen av en grön omställning. Här genomsyrar entreprenörsanda och visioner vårt näringsliv, vilket utmynnat i allt från världsomspännande exportindustrier till kreativa tjänsteföretag som får utmärkelser på lokala och globala scener.

För att möta utvecklingen behöver invånarantalet växa med 25 procent på bara några år, därför är kompetensattraktion och inflyttning av högsta prioritet. Framgångsrik och snabb utveckling ställer krav på riktigt proffsig kommunikation, vilket gör detta till en enormt spännande tid att jobba hos oss!

Kommunledningskontoret arbetar för att utveckla hela Skellefteå med dialog, samverkan och delaktighet som verktyg. Marknadsenheten har i uppdrag att marknadsföra Skellefteå till prioriterade målgrupper, föra dialog med strategiskt viktiga aktörer för platsen Skellefteå samt lyfta idéer som stärker Skellefteås identitet och image. Du tillhör avdelningen Samhällsutveckling och din chef är kommunens marknadschef.

Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör på marknadsenheten på Skellefteå kommun ansvarar du för att projektleda kommunikationsinsatser från verksamhetsplan till genomförande tillsammans med dina kollegor samt våra upphandlade byråer. Du jobbar ofta i nära samarbete med koncernbolagen i Skellefteå Stadshus AB och har många kontakter med Skellefteås näringsliv och akademiska aktörer.

Digitala kanaler kommer att vara en stor del av din vardag där bland annat våra webplattformar, sociala medier, digitala tjänster och digitala pressrum är viktiga verktyg där vi sprider det content som vi arbetar fram tillsammans med byråer och underleverantörer. Att självständigt projektleda dessa insatser från idé till resultat och därefter utvärdera blir en viktig del i din vardag.

Event och möten är också en viktig del i våra kommunikationsinsatser där planering, genomförande och uppföljning av dessa ingår. Där ett extra gott värdskap och strukturerad planering är nyckeln till ett väl genomfört event.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk examen inom exempelvis marknadsföring, service management eller media och kommunikationsvetenskap, alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Vi vill även att du operativt arbetat med marknadskommunikation samt kommunikationsinsatser i digitala och sociala kommunikationskanaler. För att arbeta som kommunikatör behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

För att briljera i uppdraget som kommunikatör behöver du ha förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt samt planera och strukturera de arbetsuppgifter du ansvarar för. Arbetet kräver att du kan se situationer från ett helhetsperspektiv.

Att vara professionell och skicklig i kommunikationen med kollegor, invånare och externa parter är också en viktig förutsättning för att lyckas i uppdraget.

ÖVRIGT
Kommunledningskontoret arbetar för att utveckla hela Skellefteå med dialog, samverkan och delaktighet som verktyg.

Här ligger ansvaret för en rad övergripande frågor. Det handlar bland annat om kommunikation, personal, ekonomi, planering, samhällsutveckling och näringslivsfrågor.

Utöver det ska kommunledningskontoret vara kompetensresurs för kommundirektören, ledningsgruppen, förvaltningschefer och vd:ar för våra kommunägda bolag, så att kommunkoncernen utvecklas utifrån gemensamma visioner, mål och uppdrag.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

UX Writer

Ansök    Mar 4    Once Upon Publishing AB    Copywriter
We are looking for a UX Writer who is interested in working with content design in our brilliant product development team. In this role, you will be involved in every aspect of the product development process – from brainstorming the next big feature to writing and managing microcopy. About the role As a UX Writer, you will guide and help our users through text in the best way possible. This includes writing confirmation messages, information texts, hea... Visa mer
We are looking for a UX Writer who is interested in working with content design in our brilliant product development team. In this role, you will be involved in every aspect of the product development process – from brainstorming the next big feature to writing and managing microcopy.

About the role

As a UX Writer, you will guide and help our users through text in the best way possible. This includes writing confirmation messages, information texts, headings, buttons and error messages that together create clear flows and a pleasant journey for our user. Always keeping our brand and target group in mind, you simply know the art of writing guidance without becoming too technical.

In the product development area, we work in platform independent teams where each team has all the necessary skill sets to take full ownership over its value chain. This means that you will work closely with Product Owners, Developers, Product Designers and a fellow UX Writer to explore, innovate and develop new and exciting features together. At Once Upon we work with a flexible and iterative approach, so instead of always aiming for perfection, we test our best hypothesis and let the data guide us in the right direction.

What you’ll do:

-
Create and maintain copy on our web and in our app using our localization platform.

-
Write copy for related channels such as the App Store and Google Play.

-
Coordinate translations into over 10 languages.

-
Collaborate with other Copywriters at Once Upon around best practices and tone of voice.

-
Use data and research to evaluate and improve content.


Your background

-
Higher degree education in writing or other relevant subjects.

-
Preferably, you have a couple of years of experience in a similar role or in UX with writing as your expertise.

-
Experience from working in an agile environment.

-
Previous experience from working with localization of texts to other languages and cultures.

-
Excellent Swedish and English writing skills.


Who you are

We are looking for a creative language nerd. An excellent communicator and an active listener who is passionate about understanding other people's perspectives and can adjust communication accordingly. You genuinely enjoy working closely across teams and departments, and thrive from collaborating with others to achieve results.

Working at Once Upon

Our app was created to help people save their favourite moments in an easy and fun way, a little at a time, making everyone’s memories shine. And that’s how we want our workplace to be too – life (and work) at Once Upon should definitely be filled with happiness. Because happiness is the key to success, not the other way around. Right?

We strive for a safe, caring environment that gives everyone space to be their whole self, all the time. If you feel free and have fun at your job, it is easier to feel passion and responsibility for what you do. We always dare to do what we believe in – failing at something is not the opposite of succeeding in the long run. And we always strive to make things better, for our Once Uponers, for our planet and for each other.

Location

Our headquarters are located in Skellefteå, in the North of Sweden. We also have colleagues working from our offices in Piteå, Örnsköldsvik and Stockholm. And we are super remote friendly, so don't hesitate to apply even if we don't have a hub in your town yet!

Let's connect

Does this sound like the perfect job for you? Then we can't wait to hear from you! Please help us get to know you by submitting your resume or LinkedIn-profile on our website. We don't need a cover letter from you, but please let us know what you find interesting about this position and what you think you will bring to the table. Applications in Swedish or English work equally fine!

If you have any questions about the job or work at Once Upon, don’t hesitate to contact our Talent Partner Linnéa Engman at +4670-3917434. Last day of application is March 27th, but applications will be considered continuously.


At Once Upon you have the chance to be part of something that truly makes people happy. We want to help people save their favourite moments in an easy and fun way, a little at a time, making everyone’s memories shine. Today, there are just over 40 of us working at Once Upon. The app is translated into 12 languages, has been downloaded 2.8 million times, with books delivered to over 109 countries, and we’re still growing!

To be the best we can possibly be, we need all kinds of people that are able to look at things from all kinds of perspectives. That’s why we need you, with your unique background, experiences and view on life. Want to be part of our story? Get in touch! Visa mindre

Pressansvarig

Vi söker en Pressansvarig till Kommunikationsavdelningen för anställning i Skellefteå.   Tjänsten Som pressansvarig ansvarar du för den dagliga relationen med press och övrig media och har ansvar för bolagets mediebild och PR-arbete. Du driver arbetet på både proaktiv och reaktiv basis och har ansvar för samtliga aktiviteter som tillhör Skellefteå Krafts relationer med press och annan media. Du coachar talespersoner inom området.    I arbetet ingår både st... Visa mer
Vi söker en Pressansvarig till Kommunikationsavdelningen för anställning i Skellefteå.
 
Tjänsten
Som pressansvarig ansvarar du för den dagliga relationen med press och övrig media och har ansvar för bolagets mediebild och PR-arbete. Du driver arbetet på både proaktiv och reaktiv basis och har ansvar för samtliga aktiviteter som tillhör Skellefteå Krafts relationer med press och annan media. Du coachar talespersoner inom området. 
 
I arbetet ingår både strategiska och operativa uppgifter. Du jobbar med innehållsproduktion till intranät, film, webb, pressmeddelanden samt andra arbetsuppgifter inom kommunikation.  
 
Hos oss blir du en del av Kommunikationsavdelningen där vi är nio medarbetare som jobbar med intern och extern kommunikation till hela koncernen. Vi jobbar drivande och lösningsorienterat, bygger goda relationer och är intresserade av samhälls- och branschfrågor. Med ett gott arbetsklimat och principstyrt förbättringsarbete jobbar vi tillsammans och nära verksamheterna. Hos oss blir du snabbt en i gänget.
 
Tjänsten är ett vikariat på 100% heltid från 10 januari 2022 till 31 augusti 2023 med anställning i Skellefteå. Obekväm arbetstid kan förekomma. 
 
Välkommen med din ansökan!
 
Intresserad?
För att söka tjänsten behöver du vara trygg och självgående med en hög analytisk och kreativ förmåga. 
 
Du arbetar självständigt och engagerat när du löser kommunikationsutmaningarna och har en mycket god förmåga att utforma budskap, tydliggöra och kommunicera komplex information. Du hittar lämpliga strategier och utformar argumentation.
 
Som person är du social och framåt och har lätt för att bygga förtroendefulla relationer.
Du är drivande i förbättringsarbete och jobbar lika bra självgående som i grupp.
 
Krav
• Relevant akademisk utbildning inom kommunikation/PR/journalistik eller liknande
• Flerårig erfarenhet av brett arbete med PR/press och kommunikationsfrågor
• Kunskap och erfarenhet av webbpubliceringsverktyg och Photoshop
• Mycket goda kunskaper i Officepaketet
 
Meriterande
• Erfarenhet från energibranschen
• Grundläggande kunskaper i rörlig media 
 
Vilka är vi då?
Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Vårt mål är ett Sverige som drivs av 100 % förnybar energi. Därför säljer vi bara 100 % förnybar kraft, och satsar så mycket vi orkar på investeringar och forskning. 
 
Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.
 
Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas. 
 
Frågor?
Catarina Hägglund, Kommunikationschef, 0910-77 25 25
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Robert Ingberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Kommunikationsstrateg

Vi söker en Komunikationsstrateg till Marknadskommunikation för anställning i Skellefteå.    Tjänsten Som kommunikationsstrateg bidrar du till att våra säljavdelningar uppnår sina mål genom strategisk marknadsföring. Du driver leads och ger internt säljstöd genom riktad marknadskommunikation. I alla uppdrag stärker du Skellefteå Krafts varumärke för hur vi driver omställningen med 100% förnybar kraft.    I rollen kommer du föreslå och leda kampanjer som bi... Visa mer
Vi söker en Komunikationsstrateg till Marknadskommunikation för anställning i Skellefteå. 
 
Tjänsten
Som kommunikationsstrateg bidrar du till att våra säljavdelningar uppnår sina mål genom strategisk marknadsföring. Du driver leads och ger internt säljstöd genom riktad marknadskommunikation. I alla uppdrag stärker du Skellefteå Krafts varumärke för hur vi driver omställningen med 100% förnybar kraft. 
 
I rollen kommer du föreslå och leda kampanjer som bidrar till att leads- och försäljningsmålen nås. Du samordnar erbjudanden och marknadsför dem riktat mot utvalda kundsegment.
 
Att analysera, planera och anpassa kommunikationsinsatserna ur ett helhetsperspektiv är en viktig del i din roll.
 
Du kommer driva projekt från start till mål, från analys till att skapa kreativa koncept tillsammans med teamet till att både leda teamet och produktionen samt presentera för beställare och leverera på deadline. Du har ett helhetsansvar där du även budgeterar, effektiviserar och följer upp kampanjerna. 
 
Som kommunikationsstrateg blir du den sociala länken som projektleder uppdragen mellan våra interna kunder, externa partners och leverantörer samt teamet på marknadskommunikationsavdelningen. 
 
På marknadskommunikation är vi sju personer som tillsammans jobbar med sälj- och varumärkesbyggande kommunikation till koncernens samtliga säljavdelningar. Vi arbetar team- och processorienterat och delar med oss av kunskap och erfarenheter. Hos oss blir du snabbt en i gänget!
 
Tjänsten är ett vikariat på 100% med anställningsperiod 1 februari 2022-31 mars 2023.
 
Välkommen med din ansökan!
 
Intresserad?
Vi söker dig som är nyfiken, positiv och trygg i att leda projekt från start till mål.
 
Du jobbar bra tillsammans med andra, är strategisk och lyhörd. Du är kreativ och har kunskap och kompetens inom marknadsföring som leder till leads och avtal. Att säkerställa god kvalité är en självklarhet för dig. 
 
Som person är du social, prestigelös och tar egna initiativ. Du är noggrann och jobbar strukturerat med planering och dokumentation. 
 
Krav
• Avslutad universitetsutbildning inom marknadsföring, försäljning eller annat relevant område alternativt annan dokumenterad utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig
• Erfarenhet av projektledning inom marknadskommunikation
• Flytande svenska och engelska i tal och skrift
 
Meriterande
• Erfarenhet av Wordpress och Apsis
• Erfarenhet av strategisk kommunikation
• Tidigare erfarenhet av att driva marknadsföring mot konsument
 
Vilka är vi då?
Skellefteå Kraft driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent förnybar.
 
Om rekryteringen
Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering med syfte att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.
 
Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas.
 
Frågor?
Anki Högdahl, Marknadskommunikationschef, 072-244 00 09 
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Robert Ignberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Kommunikatörer i framkant som vill göra skillnad

Vi söker fler som vill framåt. Det händer mycket i Skellefteå. Vi har precis invigt ett nytt kulturhus, vi bygger bostäder, skolor och fritidsanläggningar. Nya företag etablerar sig och många fler människor ska leva och bo här. Just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Det ställer förstås krav på riktigt bra kommunikation och det är där du kommer in i bilden. Vi söker nu två kommunikatörer som vill göra skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. En... Visa mer
Vi söker fler som vill framåt. Det händer mycket i Skellefteå. Vi har precis invigt ett nytt kulturhus, vi bygger bostäder, skolor och fritidsanläggningar. Nya företag etablerar sig och många fler människor ska leva och bo här. Just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Det ställer förstås krav på riktigt bra kommunikation och det är där du kommer in i bilden.

Vi söker nu två kommunikatörer som vill göra skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. En tillsvidareanställning och ett vikariat 12 månader med eventuellt möjlighet till förlängning.

Med drygt 8 000 medarbetare är Skellefteå kommun den största arbetsgivaren i Skellefteå. Vi har en central informationsenhet som sköter både extern och intern kommunikation. Det gemensamma målet med vårt arbete är att kommunen ska fungera så bra som möjligt för alla människor som bor och verkar här.

Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör planerar och genomför du kommunikationsaktiviteter. Du kommer att leda projekt inom kommunikationsområdet och på flera sätt arbeta med marknadsföring. Exempel kan vara att producera text, ta fram budskap och producera informationsmaterial samt hantera digitala kanaler och sociala medier. Ditt arbete kommer även att inkludera att ge råd och stöd i kommunikationsfrågor samt beställa kommunikationstjänster från byråer.

KVALIFIKATIONER
Som kommunikatör ger du ett tryggt operativt kommunikationsstöd till kommunens verksamheter. Du är van att planera kommunikationsinsatser som en del av strategiska kommunikationsplaner och att jobba med att marknadsföra aktiviteter. Du bearbetar och producerar texter och tar fram informationsmaterial med pricksäkerhet. När det kommer till digital kommunikation ligger du i framkant och testar med nyfikenhet nya metoder och lösningar.

Den ena tjänsten omfattar även ett övergripande ansvar för vår fotografiska bildkommunikation och vårt bildmanér. Du har därför stor förståelse för fotografisk bild och hur det på olika sätt påverkar kommunikationen och upplevelsen av Skellefteå kommun. Du har kunskap och erfarenhet av bildkommunikation, bildval, bildbeställning och användarrätter.

Vi söker dig som är kreativ och kan bidra med nya perspektiv på kommunikation samt dig som inte är rädd för att testa annorlunda lösningar.

Vi ser det som meriterande om du antingen har erfarenhet av arbete med arbetsgivarvarumärke, internkommunikation och kommunikativt ledarskap eller press- och mediefrågor.

I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald. Vi ser det som en tillgång om du är flerspråkig, kan teckenspråk eller har andra kulturella kompetenser som berikar vår verksamhet.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på sju avdelningar: IT och verksamhetsutveckling, Ekonomisupport, Personalsupport, Kommunikation, Måltid, Fastighet och Kommunhälsan - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Public Relations Specialist

At Once Upon we have an exciting opportunity for an experienced Public Relations professional to join our brilliant Communication & Growth team. You will be in charge of our international public relations, focusing on building and developing us as a strong and consistent brand in the public eye. We are in a very exciting and expansive phase and we know that your unique perspective and experience will add great value to our future. Are you an exceptionall... Visa mer
At Once Upon we have an exciting opportunity for an experienced Public Relations professional to join our brilliant Communication & Growth team. You will be in charge of our international public relations, focusing on building and developing us as a strong and consistent brand in the public eye. We are in a very exciting and expansive phase and we know that your unique perspective and experience will add great value to our future.

Are you an exceptionally communicative enthusiast and innovative thinker who is looking for a dynamic and creative environment? Do you have a proven track record in PR and international experience on top of that? Then keep reading, because this is just the job for you!

About the role

As our PR Specialist your main responsibility will be to produce effective external communication, both proactively and reactively, ensuring it is aligned with Once Upon’s communication strategy, business strategy and brand. You will lead the strategic development as well as operate hands-on activities within the field of PR on a global market.

You will be part of our Communication & Growth team, which today consists of CGO, CCO, Teamlead/Project Manager, Designers, Copywriters, Graphical Producer, SEO/SEM Specialist, Community Manager and Influencer Marketing Manager. This means you will have more than 10 experienced and committed colleagues to bounce your out-of-the-box ideas with.

What you’ll do:

-
Identify and produce relevant communication to the press and media.

-
Develop the PR strategy and ensure that it is in line with the overall business strategy and other communication.

-
Generate ideas, research and production of written content in collaboration with your colleagues in the Communication team.

-
Identify interesting stories and new angles within Once Upon and create interest in relevant media.

-
Follow-up and analyse outcome from PR activities.

-
Connect with PR agencies in different markets and coordinate the work to ensure maximum effect and use of our PR channels.

-
Build and develop relationships with representatives of relevant media channels and other possible partners.

-
Proactively monitor global markets to conduct efficient and purposeful PR.


Your background

-
Preferably, you have a degree within marketing, communication or PR.

-
You are a specialist in consumer PR and you probably have 5+ years of experience from PR at a strategic and operational level.

-
You have extensive knowledge of PR strategies and experience working with digital market analysis tools.

-
You have excellent English and Swedish communication (written and oral).

-
It is a plus if you have international experience, for example with PR in Germany.


Who you are

We are looking for a collaborative colleague who enjoys partnering closely across teams and departments to create and produce impactful communication. To be successful in this role, you are socially savvy and you naturally create credibility in your communication and for yourself as a person. You have great people skills, a truly communicative mindset and you connect with new people with ease.

Working at Once Upon

Our app was created to help people save their favorite moments in an easy and fun way, a little at a time, making everyone’s memories shine. And that’s how we want our workplace to be too – life (and work) at Once Upon should definitely be filled with happiness. Because happiness is the key to success, not the other way around. Right?

We strive for a safe, caring environment that gives everyone space to be their whole self, all the time. If you feel free and have fun at your job, it is easier to feel passion and responsibility for what you do. We always dare to do what we believe in – failing at something is not the opposite of succeeding in the long run. And we always strive to make things better, for our Once Uponers, for our planet and for each other.

Through innovation, co-creation, transparency and our collective knowledge as a team we always aim to bring value to our Once Uponers. And that collective brain grows with every new colleague that we welcome to the team, enriching us with new perspectives, experiences and views on life. If you’re looking for a little more happiness in your life and feel like working at Once Upon would be fun, well, that new colleague might just be you!

Want to know more about Once Upon? Please check out www.onceupon.photo

Location

Our headquarters are located in Skellefteå, in the North of Sweden. If you don't already live here, we’re always happy to help and welcome new people relocating to our city. But if you are not currently planning on moving, there are of course other solutions in today's digitally connected world. So don’t let anything silly like not living in Skellefteå stop you!

Let´s connect

Does this sound like your dream job? Are you the perfect fit? Then we can't wait to hear from you! Please help us get to know you by submitting your resume or LinkedIn-profile on our website. Also, we’d love to see a personal letter from you. Applications in both Swedish or English work just fine!

If you have any questions about the job or work at Once Upon, don’t hesitate to contact inhouse recruiter Linnéa Engman at +4670-3917434. Last day of application is September 26th, but applications will be considered continuously.


At Once Upon you have the chance to be part of something that truly makes people happy. We want to help people save their favourite moments in an easy and fun way, a little at a time, making everyone’s memories shine. Today, there are just over 30 of us working at Once Upon. The app is translated into 12 languages, has been downloaded over 2 million times, with books delivered to over 87 countries, and we’re still growing!

To be the best we can possibly be, we need all kinds of people that are able to look at things from all kinds of perspectives. That’s why we need you, with your unique background, experiences and view on life. Want to be part of our story? Get in touch! Visa mindre

Samordnare – Public Affairs

Boliden Gruvor söker Samordnare – Public Affairs till Boliden Gruvstaber, HR och Hållbarhet. Vi söker dig som har förståelse för påverkansarbete, opinionsbildning, basindustri och stort intresse av samhälls- och hållbarhetsfrågor. Ett samordnande strategisk arbete för public affairs behöver nu byggas upp för Boliden Gruvor, varför denna nya strategiskt viktiga befattning inrättas. Arbetet med public affairs sker med stöd och nära samarbete av interna och e... Visa mer
Boliden Gruvor söker
Samordnare – Public Affairs
till Boliden Gruvstaber, HR och Hållbarhet.
Vi söker dig som har förståelse för påverkansarbete, opinionsbildning, basindustri och stort intresse av samhälls- och hållbarhetsfrågor. Ett samordnande strategisk arbete för public affairs behöver nu byggas upp för Boliden Gruvor, varför denna nya strategiskt viktiga befattning inrättas. Arbetet med public affairs sker med stöd och nära samarbete av interna och externa experter så som sektionen för tillstånd på Gruvstaben Hållbarhet, Bolidens kommunikationsavdelning samt externa aktörer så som Svemin. En hög prioritet är arbetet med att omhänderta och systematisera de för verksamheten relevanta remisser och public affairs aktiviteter på regional, nationell och europeisk nivå.
Nu söker vi en samordnare med ett brinnande intresse och stort engagemang för påverkansaktiviteter med fokus på tillgång till mark.
Arbetsuppgifter
Befattningen för public affairs är ny inom Hållbarhet, Boliden Gruvstaber och ansvarar för strategisk planering, omvärldsbevakning, att agera spindeln i nätet, styrning och uppföljning med inriktning på långsiktigt hållbara legala förutsättningar för gruvnäringen. Samverkan med interna och externa intressenter/funktioner är en viktig del för att uppnå goda resultat.
Rollen ska initiera och koordinera verksamhetens närvaro i externa opinionsbildande nätverk och organisationer. Arbetet omfattar även koordinering av kontakter med politiker, intresseorganisationer, andra samhällskontakter och externa intressenter som är av vikt för verksamheten samt koordinering av relevanta remissvar.
Samordnaren rapporterar till stabschefen för Hållbarhet. Du planerar, leder, fördelar, utbildar och driver arbetet inom ämnesområdet samt ansvarar för rutinutveckling och stöd till enheterna inom affärsområdet.
Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö.
Våra grundläggande värderingar är; Omsorg, Mod och Ansvar.
Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med Boliden som stationeringsort. Resor ingår i tjänsten och tillträde sker enligt överenskommelse.
Utbildning/Erfarenhet
Du är högskoleutbildad med examen inom samhällsvetenskap, naturvetenskap, kommunikation, juridik eller motsvarande gärna med inriktning mot påverkansarbete. Vi ser även att du som söker har några års erfarenhet av att arbeta med lagtexter antingen genom tillståndsprövningar eller inom ramen för public affairs.Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga samt en duktig relationsbyggare. Vi ser gärna att du som person ska ha förmågan att arbeta strukturerat och mot långsiktiga strategiska mål.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.
Upplysningar
Ytterligare upplysningar kring tjänsten, vänligen kontakta Pia Lindström, Stabschef HR- och Hållbarhet, tfn 070-552 48 59. Mail: [email protected]
Facklig information
Facklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Andreas Mårtensson (Unionen), tfn 0910-77 42 39, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.
Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!
Ansökan
Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Frågor angående din ansökan besvaras av Senior Talent Acquisition Partner, Janne Lindmark tfn 0910-774262.
Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.
Vi vill ha in din ansökan senast den 24 oktober 2021. Urval sker löpande. Visa mindre

Mediahanterare

Ansök    Feb 15    Skellefteå kommun    Mediaplanerare
Just nu händer det mycket i Skellefteå. Vi står inför en spännande tillväxtperiod men nya industrietableringar. På Skellefteås vuxenutbildning erbjuder vi utbildning och vägledning i toppklass till vuxna, bland annat anpassade utbildningarna efter det kompetensbehov som finns på arbetsmarknaden. Vi behöver nu utöka vårt team med en medarbetare som är duktig på webb/mediainriktad information. Du ingår som en lagspelare i projektet Relocate på VUX, där utv... Visa mer
Just nu händer det mycket i Skellefteå. Vi står inför en spännande tillväxtperiod men nya industrietableringar.
På Skellefteås vuxenutbildning erbjuder vi utbildning och vägledning i toppklass till vuxna, bland annat anpassade utbildningarna efter det kompetensbehov som finns på arbetsmarknaden.

Vi behöver nu utöka vårt team med en medarbetare som är duktig på webb/mediainriktad information. Du ingår som en lagspelare i projektet Relocate på VUX, där utvecklingen av mediainriktat material är en nödvändig och viktig pusselbit.

Projektet Relocate är ett nationellt ESF-projekt med fyra projektpartners, Region Västerbotten, Skellefteå Kommun, Northvolt och Arbetsförmedlingen. Syftet med projektet är att skapa ett erbjudande om arbete, utbildning och bostad i Skellefteå. Projektet berör i första hand Skellefteå, Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvuddelen av arbetet kommer att bedrivas i Skellefteå. Projektet löper under två och ett halvt år och startade i september 2020.
I projektet ingår som en avgörande del att utveckla en introduktionsutbildning för blivande Skelleftebor. Utbildningen kommer att ske på distans.
På VUX finns redan flera personer som arbetar med introduktionsutbildningen och du, med din kompetens, blir en viktig del i projektet. Projektanställningen löper fram till 2021-12-31, med ev. möjlighet till förlängning.

Är du en nyfiken och strukturerad person som vill arbete med de industrietableringar som nu sker i vår region?
Då kanske denna projektanställning är något för dig!

ARBETSUPPGIFTER
Du ska tillsammans med utbildningsutvecklaren fylla introduktionsutbildningen med information med hjälp av digitala verktyg där ljud, bilder och berättande står i centrum. Du ska lägga till ljudmedier, fotografisk bild, rörlig bild eller textinformation.
I tjänsten ingår det också att vara behjälplig och finnas till stöd för hela projektets genomförande. Du kommer även kunna vara med och utveckla interna processer och arbetssätt inom VUX verksamhet och med din kompetens stötta våra befintliga IT-funktioner.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har Gymnasial utbildning gärna inom estetiska programmets medieinriktning eller andra bekräftade erfarenheter relevanta för tjänsten.

Du kan med fördel bygga webbsidor och att arbeta med digitala plattformar. Det är bra om du har erfarenhet av att producera interaktivt innehåll med stöd av exempelvis Microsoftprodukter. Det är också meriterande om du är bekant med verktyg som Mentimeter, Teams och Adobe programvara.

Som person gillar du att uttrycka dig med hjälp av musik, media, bild och form. Du trivs i och tycker om redaktörsrollen och bidrar till teamet för att skapa ett bra innehåll för projektets måluppfyllelse. Du är självständig och kan driva eget arbete, du är bra på att planera och att följa regler och ramar som ingår i projektet. Och du gillar att arbeta med andra och har en stark känsla för service.

ÖVRIGT
För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Visa mindre

Kommunikatör

Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF) är kunskapsmyndighet för föräldraskapsstöd, familjerådgivning och den familjerätt som ligger under kommunernas socialnämnder. Myndigheten arbetar också för att internationella adoptioner av barn till Sverige ska ske enligt lag och på ett etiskt godtagbart sätt. Det gör vi genom auktorisation och tillsyn. Myndighetens viktigaste målgrupper är yrkesverksamma och beslutsfattare i kommuner, landsting och... Visa mer
Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF) är kunskapsmyndighet för föräldraskapsstöd, familjerådgivning och den familjerätt som ligger under kommunernas socialnämnder. Myndigheten arbetar också för att internationella adoptioner av barn till Sverige ska ske enligt lag och på ett etiskt godtagbart sätt. Det gör vi genom auktorisation och tillsyn.
Myndighetens viktigaste målgrupper är yrkesverksamma och beslutsfattare i kommuner, landsting och det civila samhället. I all vår verksamhet främjar vi barnets rättigheter som de uttrycks i barnkonventionen. Vi arbetar också för jämställdhet och ett jämställt föräldraskap.
MFoF har föreskriftsrätt, utfärdar allmänna råd, betalar ut statsbidrag samt ansvarar för officiell statistik.
Vi söker nu en kommunikatör med placering i Skellefteå. Som kommunikatör kommer du att arbeta i samråd med kommunikationstrategen med myndighetens kommunikationsfrågor. Tillsammans kommer ni att säkerställa en god kvalitet i den externa och interna kommunikationen i myndighetens verksamhet. Du kommer att vara direkt underställd stabschefen och ingå i myndighetens stab.
Arbetsuppgifter
I dina uppgifter ingår bland annat att:
Skriva, bearbeta och publicera texter för tryck, webb, intranät och andra kanaler.
Kommunikationsstöd till sakkunniga medarbetare i olika projekt, exempelvis regeringsuppdrag.
Bidra i det övriga arbetet med kommunikation inom myndighetens stab.
Stöd i språkfrågor till myndighetens medarbetare.
Layout, bildbearbetning och utformningsarbete för både tryck och digital publicering.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som
har en akademisk examen inom media, kommunikationsvetenskap, journalistik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
flerårig erfarenhet av kommunikationsarbete.

Arbetet förutsätter att du har
erfarenhet av att arbeta parallellt med flera kommunikationsinsatser tillsammans med sakkunniga kollegor,
erfarenhet av webbpublicering, gärna i SiteVision,
arbetat med intern och extern kommunikation,
arbetat med bildredigering och layout,
arbetat med rörlig media,
arbetat med sociala medier,
kunskaper om sociala medier och tillgänglighet, samt
goda kunskaper i svenska och engelska.

Det är viktigt att du är strukturerad, kreativ, van vid att ta initiativ och att arbeta självständigt. Du behöver också ha lätt för att samarbeta med andra, och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Anställningen
Anställningen är en visstidsanställning på 1 år med tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Ansökan
Sista dag att ansöka är den 28 mars 2021.
Skicka din ansökan med e-post till [email protected] eller med vanligt brev till Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd, Box 308, 101 26 Stockholm. Kom ihåg att ange diarienummer AD 2021-223. Visa mindre

Kommunikationsstrateg

Vi söker fler som vill framåt Det händer mycket i Skellefteå. Vi bygger kulturhus, nya bostäder, skolor, förskolor och fritidsanläggningar. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Med drygt 8 000 medarbetare är Skellefteå kommun den största arbetsgivaren i Skellefteå. Vi jobbar mest av allt för andra och varandra och alltid med hållbara perspektiv. Det gemensamma målet med vårt arbete är att komm... Visa mer
Vi söker fler som vill framåt

Det händer mycket i Skellefteå. Vi bygger kulturhus, nya bostäder, skolor, förskolor och fritidsanläggningar. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen.

Med drygt 8 000 medarbetare är Skellefteå kommun den största arbetsgivaren i Skellefteå. Vi jobbar mest av allt för andra och varandra och alltid med hållbara perspektiv. Det gemensamma målet med vårt arbete är att kommunen ska fungera så bra som möjligt för alla människor som bor och verkar här.

Vi gör skillnad, varje dag, för hela Skellefteå. Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag består av att stötta förvaltningen Utbildning och arbetsmarknad i både strategiska och operativa kommunikationsfrågor, där du bland annat ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Inom förvaltningen pågår stora förändringar och utvecklingsprojekt. Vi söker därför dig som har bred kompetens och god erfarenhet av internt och externt kommunikationsarbete.

Du kommer att
- vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd till förvaltningsledningen för Utbildning och arbetsmarknad, chefer och andra nyckelpersoner.
- utforma kommunikationsplaner i samarbete med ledningsgruppen och verksamheterna
- leda och jobba operativt tillsammans med det team av kommunikatörer som arbetar för förvaltningen, till exempel med textproduktion och pressfrågor
- stötta förvaltningen i kommunikation som rör digital utveckling och kanaler
- leda och samordna projekt inom kommunikationsområdet
- utveckla metoder inom det strategiska kommunikationsområdet
- följa upp och utvärdera kommunikationsinsatser
- utgöra ett stöd i verksamheternas kommunikationsarbete vid kris
- beställa kommunikationstjänster från byråer.

KVALIFIKATIONER
Som kommunikationsstrateg ansvarar du för att på en övergripande nivå strategiskt planera, samordna och utveckla förvaltningens kommunikation i linje med verksamhetens mål.
Du är van och trygg i att projektleda och kommer att leda och jobba tillsammans med det team av kommunikatörer som arbetar för förvaltningen. Du gillar att vara nära kunden och sätter kundens behov i centrum.

Tillsammans med det övergripande kommunikationsteamet ansvarar du för kommunens prioriterade kommunikationsinsatser och du utgör ett strategiskt och operativt stöd i större projekt. Du säkrar att kommunikationen följer kommunens övergripande kommunikationsstrategi i alla led och styr mot våra gemensamma mål och mot visionen.

Meriterande är erfarenhet av arbete med kommunikation i en större organisation på ledningsnivå, press- och mediefrågor samt erfarenhet av att coacha chefer i kommunikativt ledarskap.

Du har minst tre års relevant arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald. Vi ser det som en tillgång om du är flerspråkig, kan teckenspråk eller har andra kulturella kompetenser som berikar vår verksamhet.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på sju avdelningar: IT och verksamhetsutveckling, Ekonomisupport, Personalsupport, Kommunikation, Måltid, Fastighet och Kommunhälsan - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Omvärlds- och kunskapsbevakare

Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF) är kunskapsmyndighet för föräldraskapsstöd, familjerådgivning och den familjerätt som ligger under kommunernas socialnämnder. Myndigheten arbetar också för att internationella adoptioner av barn till Sverige ska ske enligt lag och på ett etiskt godtagbart sätt. Det gör vi genom auktorisation och tillsyn. Myndigheten ger också ut föreskrifter, utfärdar allmänna råd, förmedlar statsbidrag samt ansvarar... Visa mer
Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF) är kunskapsmyndighet för föräldraskapsstöd, familjerådgivning och den familjerätt som ligger under kommunernas socialnämnder. Myndigheten arbetar också för att internationella adoptioner av barn till Sverige ska ske enligt lag och på ett etiskt godtagbart sätt. Det gör vi genom auktorisation och tillsyn. Myndigheten ger också ut föreskrifter, utfärdar allmänna råd, förmedlar statsbidrag samt ansvarar för officiell statistik. Våra viktigaste målgrupper är yrkesverksamma och beslutsfattare i kommuner, regioner och det civila samhället. Myndigheten finns i Skellefteå och har närmare 30 anställda.
Vi söker nu en omvärlds- och kunskapsbevakare med placering i Skellefteå. Du kommer att tillhöra myndighetens stab och rapportera till kanslichefen, men också bistå myndighetens kommunikationsstrateg. Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhet som erbjuder kunskap för att alla barn ska få en trygg uppväxt och bra relationer till sina föräldrar.


Vi söker dig som vill
Systematiskt bevaka myndighetens kunskapsområden samt andra områden av relevans för myndigheten.
Utveckla myndighetens förmåga att förvalta kunskap och göra den lätt tillgänglig för myndighetens olika målgrupper.
Planera och genomföra publiceringar och andra aktiviteter i myndighetens olika kanaler, såväl digitala som mer traditionella.
Samverka och bygga goda relationer med myndigheter, kommuner, organisationer, forskare och praktiker.
Arbeta med utformning och tillämpning av indikatorer och sammanställa statistiska uppgifter.Kvalifikationskrav
Akademisk examen från högskola/universitet eller andra erfarenheter och kvalifikationer som bedöms likvärdiga.
Erfarenhet av att identifiera, samla in, sammanställa och tillgängliggöra olika former av kunskap.
Du är strukturerad, självständig och tar egna initiativ.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
Du kan använda digitala verktyg för att både inhämta och tillgängliggöra kunskap.
Du har lätt att samarbeta och bygga goda relationer.Anställningen
Mycket av arbetet sker i nära samarbete med kollegor. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde snarast efter överenskommelse. Provanställning tillämpas.


Lön
Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan
Sista dag att ansökan är den 22 november 2020.
Skicka din ansökan med e-post till [email protected] eller med vanligt brev till Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd, Box 35, 931 21 Skellefteå. Kom ihåg att ange diarienummer AD 2020-1400. Visa mindre

Kommunikatör

Vi söker fler som vill framåt Skellefteå ska växa och vi ska bli fler! Vi har ett mål att bli 80 000 invånare år 2030 och därför behöver vi möta dagens och morgondagens utmaningar med smarta lösningar. Allt fler vill vara en del av det kreativa och expansiva Skellefteå. Bostadsmarknaden har exploderat och trycket från investerare är högt. Vi bygger kulturhus, nya skolor och förskolor och fritidsanläggningar. Vårt samhälle ska bli smart och hållbart men vi... Visa mer
Vi söker fler som vill framåt

Skellefteå ska växa och vi ska bli fler! Vi har ett mål att bli 80 000 invånare år 2030 och därför behöver vi möta dagens och morgondagens utmaningar med smarta lösningar. Allt fler vill vara en del av det kreativa och expansiva Skellefteå. Bostadsmarknaden har exploderat och trycket från investerare är högt. Vi bygger kulturhus, nya skolor och förskolor och fritidsanläggningar. Vårt samhälle ska bli smart och hållbart men vi har mycket kvar att utveckla.
Och vi har plats för ännu fler som vill framåt.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag består av att stötta förvaltningen Utbildning och arbetsmarknad i såväl strategiska som operativa kommunikationsfrågor, där du bland annat ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Inom förvaltningen pågår stora förändringar och utvecklingsprojekt. Vi söker därför dig som har bred kompetens och god erfarenhet av såväl internt som externt kommunikationsarbete.

Du kommer att :
Upprätta strategiska kommunikationsplaner i samarbete med ledningsgruppen för förvaltningen Utbildning och arbetsmarknad
Leda och samordna projekt inom kommunikationsområdet
Planera och genomföra kommunikationsaktiviteter
Ge råd i kommunikationsfrågor
Producera text, budskap
Arbeta med marknadsföring
Hantera digitala kanaler och sociala medier
Beställa kommunikationstjänster från byråer

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är van och trygg i att projektleda och utföra operativa kommunikationsinsatser som en del av strategiska kommunikationsplaner. Du kommer att ha en samordnande roll för förvaltningens kommunikationsuppdrag.

Du jobbar med att producera material och texter samt marknadsföra aktiviteter. Du utformar och publicerar information på webbplats och intranät samt arbetar med utveckling och förbättring av arbetsmetoder, rutiner och verktyg. Du är en god skribent med mottagarperspektivet i fokus. Du har förmåga att fånga upp och sammanfatta information av vikt och skriva om det till klarspråk.
Du behärskar och är skicklig på att använda det svenska språket. Det är meriterande om du behärskar andra språk.

Meriterande är erfarenhet av arbete med kommunikation i en större organisation på ledningsnivå - gärna offentlig sektor -, erfarenhet av press- och mediefrågor eller erfarenhet av att coacha chefer i kommunikativt ledarskap.

Du har minst tre års relevant arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald. Vi ser det som en tillgång om du är flerspråkig, kan teckenspråk eller har andra kulturella kompetenser som berikar vår verksamhet.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på sju avdelningar: IT och verksamhetsutveckling, Ekonomisupport, Personalsupport, Kommunikation, Måltid, Fastighet och Kommunhälsan - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Kommunikatör

Skellefteå växer och vi ska bli fler! Vi har ett mål att bli 80 000 invånare år 2030 och därför behöver vi möta dagens och morgondagens utmaningar med smarta lösningar. Allt fler vill vara en del av det kreativa och expansiva Skellefteå. Vi bygger kulturhus, nya skolor och förskolor och fritidsanläggningar. Vårt samhälle ska bli smart och hållbart men vi har mycket kvar att utveckla. Och vi har plats för ännu fler som vill framåt. Framgångsrik och snabb ... Visa mer
Skellefteå växer och vi ska bli fler! Vi har ett mål att bli 80 000 invånare år 2030 och därför behöver vi möta dagens och morgondagens utmaningar med smarta lösningar. Allt fler vill vara en del av det kreativa och expansiva Skellefteå. Vi bygger kulturhus, nya skolor och förskolor och fritidsanläggningar. Vårt samhälle ska bli smart och hållbart men vi har mycket kvar att utveckla. Och vi har plats för ännu fler som vill framåt.

Framgångsrik och snabb utveckling ställer krav på proffsig kommunikation. Hur viktig och avgörande en tydlig och bra kommunikation från kommunen är, märks inte minst nu i dessa tider. Och det är där du kommer in i bilden. Vi söker en kommunikatör till informationsenheten.

Som medarbetare på informationsenheten har du möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa arbetsmiljöer, en aktivitetsbaserad arbetsplats utformad för att möta dig och dina krav.

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör utgör du ett operativt kommunikationsstöd till kommunens verksamheter. Du planerar och genomför kommunikationsinsatser som en del av strategiska kommunikationsplaner och jobbar med att marknadsföra aktiviteter.

Du kommer att,
• planera och genomföra kommunikationsaktiviteter
• leda projekt inom kommunikationsområdet
• arbeta med marknadsföring
• producera text, budskap och material
• hantera digitala kanaler och sociala medier
• ge råd i kommunikationsfrågor
• beställa kommunikationstjänster från byråer

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller liknande inom marknadsförings- och/eller kommunikationsområdet eller har motsvarande erfarenhet. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom området. Du är en god skribent med mottagarperspektivet i fokus och har förmåga att fånga upp och sammanfatta information av vikt och skriva om det till klarspråk. Du kan leda projekt inom kommunikationsområdet och är bra på kommunikationsplanering. Du har förmåga att producera material och har kunskap om grafisk produktion, du har även kunskap om marknadsföring och kan hantera digitala kanaler och sociala medier.

Du är förtroendeingivande med god kommunikativ förmåga, kan lyfta både egna och andras idéer. Det är enkelt för dig att knyta kontakter och du arbetar bra tillsammans i team eller med kunder. Vi ser att du behöver ha lätt för att anpassa dig och ditt förhållningssätt till ändrade omständigheter. Att jobba digitalt är för dig en självklarhet. Du är självgående och tar ansvar för din uppgift, tar dig fram, agerar och löser situationer efter rådande tidsramar Du får gärna ha erfarenhet av liknande arbete i en politiskt styrd organisation.

ÖVRIGT
Förvaltningen för support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på sju avdelningar: utveckling, måltid, IT, kommunikation, fastighet, personalsupport samt ekonomisupport - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Kommunikationsstrateg

Vi söker dig som vill framåt Skellefteå ska växa och vi ska bli fler! Vi har ett mål att bli 80000 invånare år 2030 och därför behöver vi möta dagens och morgondagens utmaningar med smarta lösningar. Allt fler vill vara en del av det kreativa och expansiva Skellefteå. Vi bygger kulturhus, nya bostäder, skolor, förskolor och fritidsanläggningar. Vår kommun ska bli smart och hållbar men vi har mycket kvar att utveckla. Och vi har plats för ännu fler som v... Visa mer
Vi söker dig som vill framåt

Skellefteå ska växa och vi ska bli fler! Vi har ett mål att bli 80000 invånare år 2030 och därför behöver vi möta dagens och morgondagens utmaningar med smarta lösningar. Allt fler vill vara en del av det kreativa och expansiva Skellefteå. Vi bygger kulturhus, nya bostäder, skolor, förskolor och fritidsanläggningar. Vår kommun ska bli smart och hållbar men vi har mycket kvar att utveckla. Och vi har plats för ännu fler som vill framåt.

Framgångsrik och snabb utveckling ställer krav på riktigt proffsig kommunikation. Och det är där du kommer in i bilden.

Som medarbetare på informationsenheten får du möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa arbetsmiljöer, en aktivitetsbaserad arbetsplats utformad för att möta dig och dina krav.

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikationsstrateg ansvarar du för att på ett övergripande plan strategiskt planera, samordna och utveckla våra förvaltningars kommunikation i linje med verksamhetens mål. Du är ett strategiskt stöd till förvaltningsledningarna. Tillsammans med det övergripande kommunikationsteamet, som leds av kommunikationschefen, ansvarar du för kommunens prioriterade kommunikationsinsatser. Du utgör ett strategiskt och operativt stöd i större projekt och du säkrar att kommunikationen följer kommunens övergripande kommunikationsstrategi i alla led och styr mot våra gemensamma mål och mot visionen. Exempel på arbetsuppgifter:

• Vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd till förvaltningsledningar, chefer och andra nyckelpersoner.
• Utforma strategiska kommunikationsplaner utifrån verksamheternas förutsättningar och behov.
• Stötta förvaltningsledningar, chefer och andra nyckelpersoner i kommunikation som rör digital utveckling och kanaler.
• Utveckla metoder inom det strategiska kommunikationsområdet .
• Leda projekt inom kommunikationsområdet.
• Följa upp och utvärdera kommunikationsinsatser.
• Utgöra ett stöd i verksamheternas kommunikationsarbete vid kriser.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett brett perspektiv i ditt sätt att tänka och agera. Du har förmåga att analysera och lösa problem, göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är förtroendeingivande och trygg med god kommunikativ förmåga. Visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Viktigt är att du har en bra strategisk förmåga, kan kommunikationsplanera och leda projekt inom kommunikationsområdet. Du har kunskap om och kan hantera kommunikation som rör digital utveckling och kanaler. Du är en god skribent med mottagarperspektivet i fokus. Har förmåga att fånga upp och sammanfatta information av vikt och skriva om det till klarspråk.

Du har högskoleutbildning eller motsvarande inom marknadsförings- eller kommunikationsområdet . Samt några års arbetslivserfarenhet, gärna med strategisk kommunikation på en organisationsövergripande nivå.
Stor vikt läggs vid de personliga kompetenserna.


ÖVRIGT
Förvaltningen för support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på åtta avdelningar: utveckling, måltid, IT, kommunikation, fastighet, personalsupport, ekonomisupport samt kommunhälsan - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

HR-kommunikatör

Om oss Skellefteå Kraft driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent förnybar. Skellefteå Kraft strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökande som breddar vår mångfald. Vilka är vi Personalavdelningen på Skellefteå Kraft består i dags... Visa mer
Om oss
Skellefteå Kraft driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent förnybar.

Skellefteå Kraft strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökande som breddar vår mångfald.

Vilka är vi
Personalavdelningen på Skellefteå Kraft består i dagsläget av 13 medarbetare varav sju HR-strateger. Vi stöttar hela koncernen med allt från HR-frågor till löner och arbetsmiljö.

Kompetensförsörjning är ett av Skellefteå Krafts prioriterade områden. Den kompetensen säkerställer vi både genom nyrekrytering och genom att utveckla våra befintliga anställda. Vår ambition är att vi ska vara en attraktiv arbetsgivare med kompetenta medarbetare som trivs, mår bra och vill fortsätta bidra till sin arbetsplats.

Vi söker nu en HR-kommunikatör till vår avdelning som även ansvarar för arbetet med vårt arbetsgivarvarumärke.

Vem är du
Du är nyfiken på omvärlden och intresserar dig för nya medietrender, sociala medier och plattformar. Du hänger med i teknikens utveckling och kan därför tänka ut nya kreativa och kommunikativa lösningar. Du är självgående, initiativrik och har en känsla för det skrivna ordet.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom media/kommunikation eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har god datorvana och kunskap om digitala mediekanaler.

Sedan tidigare har du arbetserfarenhet av webb, text, bild, mediekanaler, målgruppsanalyser och/eller kommunikationsplaner. Du har också erfarenhet av att arbeta med marknadsföring i sociala medier eller andra digitala kanaler.

Meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av att arbeta inom HR/personal utifrån perspektiv som; media/kommunikation, kompetensförsörjning, rekrytering eller personaladministration, alternativt Employer branding. Har du utbildning inom HR är även det meriterande.

Körkort B är ett krav.

 

Vårt erbjudande
I din roll som HR-kommunikatör är ditt huvudsakliga ansvar att bevaka och utveckla våra HR-kommunikationskanaler och att strategiskt utveckla vårt arbetsgivarvarumärke.

Du stöttar prioriterade kommunikationsprojekt som initieras av personalavdelningen och blir en viktig del i vårt nystartade rekryteringscenter där du driver och utvecklar våra tekniska digitala kommunikations- och mediekanaler framåt i processen.

Till din tjänst hör också producera innehåll i form av text och grafiskt material för rekrytering och att koordinera uppdrag som rör digitala mediekanaler inom rekrytering, employer branding, attraktiv arbetsgivare och arbetsgivarvarumärke.

Andra arbetsuppgifter är att omvärldsbevaka trender, plattformar och digitala kommunikationskanaler kopplat till rekrytering. Tjänsten innebär både operativt och strategiskt arbete.

Intresserad?
Stationeringsort är Skellefteå. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Skellefteå Kraft arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering.

Vid frågor kontakta
Eva Lindberg, Personalchef, [email protected]
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Robert Ingberg, SEKO, 0910-77 26 62
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Kommunikationsstrateg

Om oss Skellefteå Kraft driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent hållbar. Skellefteå Kraft strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökande som breddar vår mångfald. Vilka är vi Marknadskommunikation är en del av Affärsområde Markna... Visa mer
Om oss
Skellefteå Kraft driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent hållbar.

Skellefteå Kraft strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökande som breddar vår mångfald.

Vilka är vi
Marknadskommunikation är en del av Affärsområde Marknad. Avdelningen ansvarar för Skellefteå Krafts kommunikation med nya och befintliga kunder samt för implementering, uppföljning och utveckling av företagets varumärke och visuella identitet.

Vi är idag sex medarbetare som brinner för kommunikation och hos oss blir du snabbt en i gänget. Vi arbetar team- och processorienterat där vi delar med oss av våra kunskaper och drar nytta av varandras styrkor. Tillsammans arbetar vi för att stärka koncernens varumärke och för att nå målsättningen att vara det bästa energibolaget för Sverige.

Vi söker nu en kommunikationsstrateg till gruppen.

Vem är du
Vi söker dig som är trygg, stabil och självgående. Du tar egna initiativ till hur kommunikation kan stödja målsättningar och utmaningar för interna kunder och partners. Du är också flexibel och behåller motivationen även vid ändrade förutsättningar.

Du samarbetar bra med andra, både kollegor på företaget och externa leverantörer, och du är bekväm med att prata inför grupper. Att skapa rutiner och strukturer för kommunikation kring nya projekt är något du brinner för.

Att arbeta agilt, strukturerat och med en analytisk helhetssyn är en självklarhet för dig, något som bidrar till att du utför ditt arbete med god kvalitet. Din förmåga att hantera flera uppdrag parallellt är en av dina styrkor som gör att du klarar av avdelningens regelbundna arbete mot deadlines.

Dina kvalifikationer
Du har examen inom kommunikation/marknadsföring eller motsvarande utbildning och erfarenhet inom relevant område. Du har minst fem års erfarenhet av projektledning, med hög kompetens av att driva marknadskommunikationsuppdrag.

Du har också tidigare erfarenhet från att bygga upp kommunikationsprocesser för nya verksamhetsprojekt och goda kunskaper i engelska och svenska, såväl muntligt som skriftligt.

Meriterande för tjänsten är erfarenhet från kommunikationsarbete mot B2B, B2C och partnersamarbeten.


Vårt erbjudande
Dina huvudsakliga uppgifter som kommunikationsstrateg och projektledare hos oss är att styra och stödja organisationen i arbetet mot att nå sina verksamhetsmål. Det gör du genom utveckling och projektledning av det strategiska och operativa kommunikationsarbetet.
Som projektledare blir du en brygga mellan våra interna kunder, externa samarbetspartners och teamet på marknadskommunikationsavdelningen. Du ansvarar därför för att bygga långsiktiga relationer. Med din konsultativa förmåga inom marknad och kommunikation bidrar du till att hitta lösningar på våra interna kunders och samarbetspartners utmaningar.
I ditt arbete kommer du också att leda, genomföra och följa upp marknadsföringskampanjer. Tillsammans med dina kollegor utvecklar du avdelningens arbetssätt efter principerna lära och förbättra, rätt från mig och bästa arbetssätt.
Intresserad?
Stationeringsort är Skellefteå. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Komplettera din ansökan med två kommunikationsprojekt som du drivit.
Beskriv kortfattat (max ett a4) hur du lagt upp arbetet, hur teamarbetet sett ut samt vilka framgångar och vilka utmaningar som uppstod kopplat till resultatet.

Vid frågor kontakta
Ann-Katrin Högdahl, Marknadskommunikationschef, 0910- 77 29 02
Veronica Lindström, Akademikerna, 0910-77 27 71
Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Robert Ingberg, SEKO, 070-629 29 30
Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Skellefteå Kraft arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering

Många befattningar inom Skellefteå Kraft-koncernen är säkerhetsklassade på grund av den samhällsviktiga verksamheten som det innebär att arbeta inom energibranschen. Vid rekrytering till en sådan befattning ställs krav på säkerhetsprövning med registerkontroll innan kandidaten kan anställas. Visa mindre

Ledigt jobb som Kommunikatör med start 8 april 2019

Ansök    Mar 25    Manpower    Informatör/Kommunikatör
Det här är ett konsultuppdrag som varar 3 månader. Du kommer att vara anställd av Manpower men arbeta hos vår uppdragsgivare. Vad gör man som Kommunikatör? I rollen kommer du främst att arbeta med utformning och produktion av kommunikationsmaterial inför konferenser, utbildningar och mässor. Det innebär textproduktion utifrån underlag från sakkunniga inom ämnet, tryckbeställning och arbeta med produktion/inköp av illustration. Du kommer även jobba med or... Visa mer
Det här är ett konsultuppdrag som varar 3 månader. Du kommer att vara anställd av Manpower men arbeta hos vår uppdragsgivare.

Vad gör man som Kommunikatör?

I rollen kommer du främst att arbeta med utformning och produktion av kommunikationsmaterial inför konferenser, utbildningar och mässor. Det innebär textproduktion utifrån underlag från sakkunniga inom ämnet, tryckbeställning och arbeta med produktion/inköp av illustration. Du kommer även jobba med originalframställning av tryckt såväl som digitalt material, exempelvis powerpointpresentationer, webbmaterial, broschyrer, rollupps, faktablad med mera.Vem är det vi söker?

Du trivs med att engagera dig, att ta ansvar och att jobba med människor - det är det allra viktigaste! Vi utgår ifrån att du är en seriös, utåtriktad och hjälpsam person som gillar att ta dig an nya utmaningar. Vidare är du kvalitetsmedveten och lösningsorienterad i din yrkesroll.

* Kompetens inom programvaror i paketet Adobe CC. I synnerhet Adobe Indesign, Adobe Photoshop och Adobe Illustrator.
* Kompetens inom Microsofts Office-paket. I synnerhet Word samt Powerpoint.
* Vana att hantera webbpubliceringssystem på redaktörsnivå, t ex skapa artiklar/nyheter samt redigera innehåll på befintliga sidor.
* Erfarenhet av beställning av trycksaker.
* Skribentkompetens i nivå med högskoleutbildad journalist eller kommunikatör.
* Förmåga att jobba självständigt under eget ansvar
* Förmåga att tolka och omsätta sakfakta till kommunikativa budskap och texter.Erbjudande

Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor. Som konsult erbjuds du även friskvårdsbidrag samt utöver det får alla Manpowers anställda fri tillgång till över 4500 interaktiva utbildningar via vår e-learningportal PowerYOU.

Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll.

Sök tjänsten i dag!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Joakim Davidsson på telefonnummer 0920-24 70 66 eller e-post [email protected].

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post, utan du söker tjänsten med en registrerad profil på vår hemsida genom att följa ansökningslänken i annonsen. Vi kan komma att tillsätta uppdrag redan innan ansökningstiden passerat, så skicka in din ansökan i dag!

Om Manpower

Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna. Visa mindre