Lediga jobb som Kurator i Skellefteå

Se lediga jobb som Kurator i Skellefteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skellefteå som finns hos arbetsgivaren.

Kurator sommarvikariat, Centrum för obstetrik och gynekologi, Skellefteå

Ansök    Jan 12    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Centrum för obstetrik och gynekologi Västerbotten är en länsorganisation där länets tre sjukhus ingår och samarbetar. Kvinnoklinikens enhet i Skellefteå har ca 90 medarbetare. I verksamheten ingår förlossningsverksamhet, en gemensam vårdavdelning för BB och gynekologisk vård. Beni... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Centrum för obstetrik och gynekologi Västerbotten är en länsorganisation där länets tre sjukhus ingår och samarbetar.

Kvinnoklinikens enhet i Skellefteå har ca 90 medarbetare. I verksamheten ingår förlossningsverksamhet, en gemensam vårdavdelning för BB och gynekologisk vård. Benign gynekologisk kirurgi bedrivs inom enheten och ett samarbete sker med enheten i Umeå vid tumöroperationer. Mottagningsverksamheten består av specialistmödravård, gynmottagning och MVC-verksamhet. Infertilitetsutredningar i länet är centraliserat till kliniken i Skellefteå.

Vi söker nu en kurator för sommarvikariat 50-70%.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många.

Som sommarvikarie på Kvinnokliniken kommer du att hantera abortrådgivning, missfall, akuta sorgeprocesser och krisbearbetning samt vara ett stöd vid sexuella övergrepp. Att vid behov ta kontakt med t.ex socialstyrelsen för tillståndsansökningar vid sena aborter samt socialkontoret och psykiatrin ingår också.

Arbetet kräver att du kan jobba självständigt men i nära samarbete med läkare och barnmorskor på kliniken.

KVALIFIKATIONER
Socionomexamen är ett krav, legitimation som hälso- och sjukvårdskurator är meriterande.

Du har gott omdöme, utpräglad samarbetsförmåga och förmåga till flexibilitet i yrkesrollen.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Skolkurator, Kanalskolan

Ansök    Mar 17    Skellefteå kommun    Kurator
Vi söker nu en engagerad skolkurator till Kanalskolan. Som skolkurator arbetar du för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Barn- och elevhälsan är en lagstadgad verksamhet inom förvaltningen Utbildning och arbetsmarknad och sysselsätter cirka 60 medarbetare som är representerade av yrkesgrupper som skolläkare, skolsköterskor, skolpsykologer, studie- och yrkesvägledare och skolkuratorer. Din närmsta c... Visa mer
Vi söker nu en engagerad skolkurator till Kanalskolan. Som skolkurator arbetar du för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid.

Barn- och elevhälsan är en lagstadgad verksamhet inom förvaltningen Utbildning och arbetsmarknad och sysselsätter cirka 60 medarbetare som är representerade av yrkesgrupper som skolläkare, skolsköterskor, skolpsykologer, studie- och yrkesvägledare och skolkuratorer. Din närmsta chef kommer att vara rektor.

Kanalskolan är en av de tre kommunala gymnasieskolorna i centrala Skellefteå. Vi utvecklar tillsammans en skola där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång. Vårt fokus i uppdraget är att bidra i förvaltningens kärnuppdrag: Att ge alla barn och elever maximalt lärande och hög måluppfyllelse. Varje barn och elev ska mötas med god och likvärdig kvalitet på sin utbildningsplats. Läs mer om kanalskolan här: https://skelleftea.se/invanare/startsida/barn-och-utbildning/gymnasium/skolor/kanalskolan

ARBETSUPPGIFTER
Som skolkurator är du en del av vårt elevhälsateam, som du även kommer ha ett nära samarbete med. I jobbet samtalar du med enskilda elever i behov av stöd och arbetar med olika gruppstärkande och förebyggande aktiviteter i skolans klasser. Du ingår i skolans förebyggargrupp och likabehandlingsteam. I arbetet ingår att samarbeta och samverka med interna och externa aktörer så att verksamheten når upp till de kommunala och nationella målen.

KVALIFIKATIONER
Socionomutbildning är ett krav och erfarenhet av samtalsmetodik är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du är en driven och positiv person som tycker om att arbeta med barn och ungdomar samt känner ett stort engagemang för elever i behov av stöd. Det är viktigt att ha ett bra bemötande för att nå eleverna och att kunna hitta kreativa lösningar där det behövs. Du är kommunikativ och har förmåga att ta egna beslut samt har lätt för att bygga relationer och att samverka med elever, lärare och kollegor. För tjänsten krävs B-körkort.

ÖVRIGT
Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och två gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen.

För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Kurator, Psykiatriska kliniken, Öppenvårdsmottagning 2, Skellefteå

Ansök    Feb 20    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen samlas primärvård, tandvård och sjukhusvård i en gemensam förvaltning och organiseras i läns- och närsjukvårdsområden. I närsjukvårdsområde Skellefteå ingår Akuten, Medicinsk och geriatrisk klinik, Rehabcentrum, Psykiatriska kliniken, 1177 sam... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen samlas primärvård, tandvård och sjukhusvård i en gemensam förvaltning och organiseras i läns- och närsjukvårdsområden. I närsjukvårdsområde Skellefteå ingår Akuten, Medicinsk och geriatrisk klinik, Rehabcentrum, Psykiatriska kliniken, 1177 samt primärvården i Skellefteå och Norsjö. Tillsammans ska dessa verka för en god och nära vård.

Psykiatriska kliniken består av ca 250 medarbetare. Här bedrivs såväl öppen som slutenvård, samt psykiatrisk tvångsvård. Vi har 2 allmänpsykiatriska vårdavdelningar, en beroendeavdelning sam samt en kommunplats. Öppenvården har flera enheter bland annat 2 vuxenmottagningar, en mottagning för unga vuxna, en beroendemottagning, jour- och bedömningsenhet samt andra specialiserade öppenvårdsenheter.

Mottagningsarbetet på kliniken riktar sig till målgruppen 18 - 25 år på mottagningen Unga/Vuxna, samt 25 år och uppåt på mottagning 1 och 2. Våra arbetsgrupper består av skötare, sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeut, läkare, kuratorer och sekreterare. Vi arbetar med patienter i behov av insatser på specialistpsykiatrinivå samt utför olika typer av behandlingar, bedömningar och utredningar.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Vi söker dig som vill arbeta i ett spännande och varierande arbete i en organisation under utveckling. Ditt uppdrag kommer bestå av att arbeta med samtalsbehandling, familje- och nätverksarbete samt i viss mån utredning. Kontaktperson till patienter, individuella vårdplaneringar, samt uppföljningar.

I arbetsuppgifterna ingår även samordning av insatser med samhällets olika aktörer såsom exempelvis arbete i vårdsystemet prator. Vidare kommer du att befinna dig i nära samarbete med övriga professioner på mottagningen, övrig personal inom öppenvården samt slutenvården och med närstående och vårdgrannar. Viss typ av gruppbehandlingar kan också förekomma tillsammans med andra kollegor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en kurator med socionomexamen som har vidareutbildning inom psykoterapi motsvarande steg 1. Meriterande är också tidigare erfarenhet av kliniskt behandlingsarbete inom specialistpsykiatri eller likvärdigt. Likaså om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator.

Vi eftersträvar finna någon som har förmågan att se helheten och viljan att verka på en arbetsplats där patienten alltid sätts först. Andra egenskaper vi ser som värdefulla är samarbetsförmåga och flexibilitet, liksom förmåga att arbeta självständigt.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Till följd av lagen om lämplighetskontroll skall utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställningserbjudande.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll skall utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställningserbjudande. Visa mindre

Yrkesgymnasiet i Skellefteå söker en kurator

Ansök    Dec 23    Thorengruppen AB    Kurator
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2300 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 19 olika orter i Sverige, spridda från Malmö ... Visa mer
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2300 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 19 olika orter i Sverige, spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering.

Vi utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl.Beskrivning
Som skolkurator har du ett ansvar för vårt hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoarbete tillsammans med rektor, specialpedagog och skolsköterska.

Vi har väl inarbetade rutiner och ett väl fungerande elevhälsoteam. Det finns ett väl utarbetat nätverksarbete med övriga kuratorer från övriga Yrkesgymnasium.

Du kommer i din roll som kurator att vara delaktig i skolans elevhälsoteamsarbete, elevgenomgångar och elevvårdsarbete. Inom ramen för din profession ansvarar du för beslutade åtgärder och särskilt stöd kring elevernas utbildning, utveckling och psykiska hälsa tillsammans med övriga elevhälsoteamet, undervisande lärare och mentorer.

Du ansvarar tillsammans med övriga elevhälsoteamet kring upprättande, uppföljning och utvärderingar av våra särskilda stödinsatser.

Omfattning
Tills vidare 20%. 

Din Profil
Då elevhälsoarbetet är en nyckelfunktion för enheten så är det extra viktigt att du är snabblärd, tar initiativ och är självgående - även om det alltid kommer finnas stöd och hjälp att komma igång och hitta rätt vid behov. Du ska vara öppen och glad samt ha en positiv skol- och elevsyn.

Ett prestigelöst och lösningsfokuserat förhållningssätt, lojalitet mot fattade beslut i elevärenden och elevärenderutiner samt ett stort intresse och engagemang i arbete med ungdomar. God förmåga att självständigt prioritera och planera ditt arbete. Erfarenhet att leda pedagoger samt arbete med elever på lärlingsgymnasium är meriterande.

Du är rak och tydlig med din kommunikation och kan vara gränssättande (med hjärta). Självklart har du som söker även lätt för att samarbeta och bygga goda relationer med såväl kollegor, externa aktörer, elever och vårdnadshavare. Du är en lagspelare som bidrar till god stämning på skolan och bland eleverna. 

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en adekvat högskoleutbildning som socionom, beteendevetare eller har annan likvärdig bakgrund. Du bör ha god kännedom om det regelverk som styr skolans sociala arbete och gärna ha arbetat som skolkurator. Erfarenhet gällande samverkan med externa samarbetspartners som socialtjänst, polis, arbetsförmedling och liknande är meriterande. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. 

Det här erbjuder vi dig
I ditt arbete kommer du att ha roliga och varierade uppgifter, och en ledning och arbetskamrater som stöttar dig hela vägen. Du får även tillgång till utbildning/friskvårdspeng och kan varje år delta i Thoren Tillsammans, en unik konferens fylld med föreläsningar och inspiration för ThorenGruppens alla anställda.

Är du personen vi söker, sök tjänsten idag!

Sista ansökningsdag: 2023-01-22, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Vill du veta mer om vår skola eller tjänsten kontakta gärna Rektor Mari Winterlund 073-058 87 44, [email protected] eller gå in på vår hemsida www.yrkesgymnasiet.se.

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Vi på ThorenGruppen gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Skolkurator, Anderstorpsgymnasiet

Ansök    Nov 3    Skellefteå kommun    Kurator
Vi söker nu en engagerad skolkurator till ett vikariat på Anderstorspsgymnasiet! I teamet är ni två skolkuratorer som arbetar tillsammans för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Barn- och elevhälsan är en lagstadgad verksamhet inom förvaltningen Utbildning och arbetsmarknad och sysselsätter cirka 60 medarbetare som är representerade av yrkesgrupper som skolläkare, skolsköterskor, skolpsykologer, stud... Visa mer
Vi söker nu en engagerad skolkurator till ett vikariat på Anderstorspsgymnasiet! I teamet är ni två skolkuratorer som arbetar tillsammans för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid.

Barn- och elevhälsan är en lagstadgad verksamhet inom förvaltningen Utbildning och arbetsmarknad och sysselsätter cirka 60 medarbetare som är representerade av yrkesgrupper som skolläkare, skolsköterskor, skolpsykologer, studie- och yrkesvägledare och skolkuratorer. Din närmsta chef kommer att vara Rektor.

Anderstorpsgymnasiet ska vara en kreativ plats för lärande genom engagemang, växande genom trygghet och gemenskap genom öppenhet. Här möts varje dag ca 1400 elever och 200 personal. Alla kommer med olika bakgrund och erfarenhet som tillsammans med skolans bredd av program skapar en positiv mångfald. Vi är stolta över det goda arbetsklimatet och respekten för mångfalden på skolan.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolkurator är du en del av vårt elevhälsateam som du kommer ha ett nära samarbete med. I jobbet samtalar du med enskilda elever i behov av stöd och arbetar med olika gruppstärkande och förebyggande aktiviteter i skolans klasser. Du ingår i skolans förebyggargrupp och likabehandlingsteam. I arbetet ingår att samarbeta och samverka med interna och externa aktörer så att verksamheten når upp till de kommunala och nationella målen.

KVALIFIKATIONER
Socionomutbildning är ett krav och erfarenhet av samtalsmetodik är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du är en driven och positiv person som tycker om barn och ungdomar samt känner ett stort engagemang för elever i behov av stöd. Det är viktigt att ha ett bra bemötande för att nå eleverna och att kunna hitta kreativa lösningar där det behövs. Du är kommunikativ och har förmåga att ta egna beslut samt har lätt för att bygga relationer och att samverka med elever, lärare och kollegor. För tjänsten krävs B-körkort.

ÖVRIGT
Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och två gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen.

För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Praktiska gymnasiet i Skellefteå söker en skolkurator!

Ansök    Nov 11    Praktiska Sverige AB    Kurator
Vi erbjuder Sveriges mest relevanta yrkesutbildningar. Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola, sedan dess har vi vuxit och har idag 36 skolor över hela landet. De branscher vi utbildar inom skriker efter utbildad personal och vi bidrar genom att utbilda framtidens arbetskraft. Genom vårt nära samarbete med det lokala näringslivet ger vi våra elever rätt kompetens inför sitt kommande yrkesliv. Vill du också vara med och utbilda framtidens ... Visa mer
Vi erbjuder Sveriges mest relevanta yrkesutbildningar. Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola, sedan dess har vi vuxit och har idag 36 skolor över hela landet. De branscher vi utbildar inom skriker efter utbildad personal och vi bidrar genom att utbilda framtidens arbetskraft. Genom vårt nära samarbete med det lokala näringslivet ger vi våra elever rätt kompetens inför sitt kommande yrkesliv. Vill du också vara med och utbilda framtidens arbetskraft?

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!

Om Praktiska Gymnasiet

Praktiska Gymnasiet är störst i Sverige inom gymnasial yrkesutbildning. Vi vet att en bra yrkesutbildning leder till jobb direkt efter gymnasiet, det ger våra ungdomar en chans att tidigt etablera sig i samhället. I vår undervisning blandar vi teori med mycket praktik och arbetar för att ge våra elever sitt livs bästa skoltid Våra ledord är ambition, kraft och glöd. Vår värdegrund genomsyrar hela organisationen, oavsett vilken roll du har.

AMBITION handlar om att vi har höga förväntningar på varandra och våra elever, men också att vi ska ge våra elever den bästa undervisningen och agera professionellt och tydligt.

Genom KRAFT samverkar vi tillsammans kring varje elev. Vårt mål är att ge den nya generationens arbetskraft, våra elever, möjlighet att vara med och förändra sina branscher i frågor om inkludering, mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

GLÖD symboliserar det engagemang som vi har för varje elev men också för arbetsgivarens situation. Det symboliserar även vår stolthet över vår verksamhet och vårt viktiga uppdrag som del av yrkesutbildare i Sverige.

En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv, vilket utvecklar samhället som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har en plan klar för sig. Vår roll är att visa vägen genom att inspirera och utbilda framtidens arbetskraft. Det är något som både samhället och våra elever vinner på.

Praktiska Gymnasiet Skellefteå

Praktiska i Skellefteå har fem gymnasieprogram: Bygg- och anläggning, Fordon- och transport, Försäljnings- och service (tidigare Handels- och administration), Hotell- och turism samt Vård- och omsorgsprogrammet. Dessutom har skolan introduktionsutbildningar som är kopplade till de nationella programmen. För närvarande finns cirka 130 elever i utbildning hos oss.

Ditt uppdrag

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 30 procent med start den 9 januari 2023. Du ingår i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med skolans personal i det generella elevhälsoarbetet i syfte att bidra till ökat välmående hos eleverna.

Din profil

Du är utbildad socionom med ett sinne för utveckling. Det är viktigt med social kompetens, lösningsfokus och driftighet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras behov. Handledning av personal och samtal med elever och föräldrar ingår i uppdraget som till stor del består av förebyggande arbete.

Vi erbjuder

På Praktiska Gymnasiet jobbar vi som ett sammansvetsat team och säkerställer att du inledningsvis får rätt förutsättningar för att utvecklas in i lärarrollen. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMediakoncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning.

Övrigt

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast den 11 december 2022. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Carina Berggren via mejl [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Läs gärna mer på www.academedia.se Visa mindre

Skolkurator med inriktning att främja skolnärvaro

Ansök    Maj 20    Skellefteå kommun    Kurator
Vi söker nu en engagerad skolkurator med inriktning att främja skolnärvaro till Kågeskolan som vill vara en del av ett arbetslag där vi jobbar mest av allt för andra, men även för varandra. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Du kommer att arbeta i Kågeområdet, främst med elever på mellan- och högstadiet och verka för en ökad närvaro i skolan. Detta sker i nära samverkan med elev, vård... Visa mer
Vi söker nu en engagerad skolkurator med inriktning att främja skolnärvaro till Kågeskolan som vill vara en del av ett arbetslag där vi jobbar mest av allt för andra, men även för varandra. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid.

Du kommer att arbeta i Kågeområdet, främst med elever på mellan- och högstadiet och verka för en ökad närvaro i skolan. Detta sker i nära samverkan med elev, vårdnadshavare, mentor, skolornas elevhälsoteam och andra instanser som finns kring eleven.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta med att kartlägga frånvaroorsaker, upprätta, följa upp och revidera individuella elevers handlingsplaner för återgång till skolan samt ha ett övergripande ansvar att upprätta och revidera områdets rutiner kring skolans arbete med problematisk skolfrånvaro.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomutbildning eller annan relevant högskoleutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av socialt förändringsarbete, skolsocialt arbete och arbete med barn och ungdomar. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och kan tillsammans med skolledningen driva arbetet framåt. Dessutom är du nyfiken, kreativ och tycker om att ta till dig kunskap via egen och extern fortbildning. För tjänsten krävs B-körkort.

ÖVRIGT
Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och två gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen.

För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Kurator till Röda Korsets behandlingscenter i Skellefteå

Röda Korsets Behandlingscenter är en, i vårdsammanhang, unik resurs genom att helt och hållet inriktas på behandling för migranter som drabbats av stark psykisk ohälsa kopplat till krig, flykt, förföljelse eller tortyr. Många av patienterna har själva varit utsatta för krigs- och flyktrelaterat våld, övergrepp och hot, andra har traumatiserats genom att bli vittne till hur närstående drabbats. Om oss Röda Korsets Behandlingscenter i Skellefteå ger behand... Visa mer
Röda Korsets Behandlingscenter är en, i vårdsammanhang, unik resurs genom att helt och hållet inriktas på behandling för migranter som drabbats av stark psykisk ohälsa kopplat till krig, flykt, förföljelse eller tortyr. Många av patienterna har själva varit utsatta för krigs- och flyktrelaterat våld, övergrepp och hot, andra har traumatiserats genom att bli vittne till hur närstående drabbats.

Om oss

Röda Korsets Behandlingscenter i Skellefteå ger behandling till migranter som lider av psykisk ohälsa oavsett legal status. Vi ger vård åt personer med uppehållstillstånd såväl som asylsökande och papperslösa. I vårt team ingår psykologer, fysioterapeut, kurator samt administratör. En verksamhetsutvecklare är i dagsläget ansvarig för barnverksamheten, men kommer att sluta och denna tjänst omvandlas nu till en kuratorstjänst.

Vi söker nu en kurator med intresse för att arbeta med stöd till barn och familjer.

Om tjänsten

Tjänsten omfattar psykosociala kartläggningar av patienters och anhörigas situation, samt psykosociala insatser såsom stödsamtal, anhörigsamtal, samt kontakter med myndigheter, skola och civilsamhälle. Arbetet sker i samverkan med övriga teamet och din kuratorskollega, som har flerårig erfarenhet av arbetet på centret.

En del av tjänsten är specifikt inriktad på stöd till patienternas barn. Du leder här stödgrupper för barn, tillsammans med frivilliga. Det finns ett färdigt koncept, men du har även möjlighet att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med din kuratorskollega och de frivilliga.

Kvalifikationer

• Socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning
• God kunskap om hur samhället fungerar
• Intresse och engagemang för målgruppen
• Goda kunskaper i svenska och engelska
• B-körkort
• God förmåga att samverka och skapa möjligheter

Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med asylsökande och papperslösa, erfarenhet av att arbeta med personer med psykisk ohälsa eller erfarenhet av arbete med barn. Kunskap och erfarenhet av tex BRA-samtal, TMO, gruppverksamhet eller anhörigstöd.

I ditt arbete, som ofta sker via tolk, möter du människor från hela världen och det är därför meriterande om du behärskar ytterligare språk utöver svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Då tjänsten innebär självständigt arbete ställer det krav på handlingskraft och initiativförmåga. Du kommer att ha många kontakt- och samarbetsytor varför en god kommunikativ förmåga är en förutsättning för att både trivas och utföra uppdraget framgångsrikt. Du är duktig på att strukturera ditt arbete, är flexibel i ditt arbetssätt och har en mycket god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Du delar Röda Korsets grundläggande värderingar.

Vad erbjuder vi dig?

Du blir en del av ett team med helhetsperspektiv på människors hälsa. Vi erbjuder kunskapsutveckling genom handledning i grupp samt annan utbildning. Inte minst innebär tjänsten även chans till erfarenhets- och kunskapsutbyte med kloka och erfarna kollegor från olika yrkesgrupper och möjlighet att bidra till en av världens främsta katastroforganisationer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på vårt behandlingscenter i Skellefteå, med vissa resor till någon av våra filialer i Umeå/Luleå. Sista ansökningsdag är 14 augusti 2022 (observera att det är lång ansökningstid under sommaren).

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Therése Landin på 0910-717 855, eller via mail [email protected] alternativt från den 4 augusti kurator Kirsten Thielking på [email protected] Visa mindre

Kurator, Barn- och ungdomspsykiatrin, Skellefteå

Ansök    Okt 4    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Barn- och ungdomspsykiatrin är en länsklinik med mottagningsenheter i Umeå, Lycksele och Skellefteå. I länskliniken ingår även BUP vårdavdelning som finns i Umeå. På BUP arbetar vi i tvärprofessionella team och arbetet sker i nära samarbete med patientens familj och övriga nätverk.... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Barn- och ungdomspsykiatrin är en länsklinik med mottagningsenheter i Umeå, Lycksele och Skellefteå. I länskliniken ingår även BUP vårdavdelning som finns i Umeå. På BUP arbetar vi i tvärprofessionella team och arbetet sker i nära samarbete med patientens familj och övriga nätverk. Till Skellefteåmottagningen söker vi nu en kurator för vikariat ca 11 månader.

Den senaste tiden har vi, precis som många andra, fått ställa om och lära oss att jobba i nya former. Nu räknar vi med att behålla de goda arbetssätt som utvecklats under pandemin. Det gäller bland annat de icke-fysiska mötena och olika former av gränsöverskridande arbetssätt. Idag finns goda möjligheter till ett flexibelt arbete vad gäller distansjobb, digitala lösningar och anpassningar. Vi tror på att hitta en bra balans där varje medarbetare får bästa förutsättningar för att utvecklas och lyckas i sin roll.

På BUP i Skellefteå finns en trevlig arbetsgrupp som värdesätter god arbetsmiljö och vikten av att fika tillsammans när vi kan. Vi finns i nyrenoverade ändamålsanpassade lokaler i Ursviken. Vi jobbar tätt ihop, vi trivs och är stolta över det vi gör. Spana in vårt Instagramkonto: bup_vasterbotten https://www.instagram.com/bup_vasterbotten/

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Du blir en del av ett tvärprofessionellt team med bl.a. läkare, psykolog, sjuksköterska och sekreterare.

Du kommer självständigt och i teamet att arbeta med bedömning, utredning och behandling av barn och unga som är i behov av specialiserad barnpsykiatrisk vård. Sökorsak kan vara exempelvis trauma, ångest, eller beteendeproblematik såsom ADHD/ADD, autism eller komplexa blandtillstånd. Att konsultera och samverka med skola, socialtjänst och andra delar inom sjukvården är en viktig del av arbetet som också skapar förutsättningar för att se patienten utifrån ett helhetsperspektiv.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomutbildning eller liknande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du erfarenhet av barnpsykiatriskt arbete är det en fördel.

Du är en engagerad person med god förmåga att planera, organisera och prioritera i arbetet. Du ser värdet av ett gott samarbete och du trivs med att dela med dig och ta emot nya kunskaper och erfarenheter. Din inställning bidrar till ett bra arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa behandlingskvalitet för våra patienter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom samarbetsförmåga, flexibilitet och personlig mognad.

Låter arbetet intressant och du känner igen dig i beskrivningen ovan ser vi fram emot din ansökan.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll skall utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator, Lövångerskolan

Ansök    Maj 13    Skellefteå kommun    Kurator
Vi söker nu en engagerad skolkurator till Lövångerskolan som vill vara en del av ett arbetslag där vi jobbar mest av allt för andra, men även för varandra. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till högstadiet. Här får du varje dag göra en insats som betyder något för eleverna och vara med och forma deras m... Visa mer
Vi söker nu en engagerad skolkurator till Lövångerskolan som vill vara en del av ett arbetslag där vi jobbar mest av allt för andra, men även för varandra. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till högstadiet. Här får du varje dag göra en insats som betyder något för eleverna och vara med och forma deras morgondag.

Lövångersskolan ligger mitt i samhället Lövånger som ligger fem mil söder om Skellefteå och åtta mil norr om Umeå. På skolan går cirka 270 elever från förskoleklass till årskurs 9. Skolgården delar området mellan de olika stadierna i skolan och där fotbollsplanen med konstgräs är en gemensam yta där våra barn i olika åldrar ofta möts.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolkurator samtalar du med enskilda elever i behov av stöd och arbetar med olika gruppstärkande och förebyggande aktiviteter i skolans klasser. Du ingår i skolans förebyggargrupp och likabehandlingsteam.

I arbetet ingår att samarbeta och samverka med interna och externa aktörer så att verksamheten når upp till såväl de kommunala som nationella målen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomutbildning eller annan relevant högskoleutbildning. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med liknande arbetsuppgifter.

Som person är du driven och positiv som tycker om barn och ungdomar samt känner ett stort engagemang för elever i behov av stöd. Det är viktigt att ha ett bra bemötande för att nå eleverna och att kunna hitta kreativa lösningar där det behövs. Du är kommunikativ och har förmåga att ta egna beslut samt har lätt för att bygga relationer och att samverka med elever, lärare och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För tjänsten krävs B-körkort.

ÖVRIGT
Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och två gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen.

För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Kurator, Rehabcentrum, Skellefteå

Ansök    Apr 29    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen samlas primärvård, tandvård och sjukhusvård i en gemensam förvaltning och organiseras i läns- och närsjukvårdsområden. I närsjukvårdsområde Skellefteå ingår Akuten, Medicinsk och geriatrisk klinik, Rehabcentrum, Psykiatriska kliniken samt prim... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen samlas primärvård, tandvård och sjukhusvård i en gemensam förvaltning och organiseras i läns- och närsjukvårdsområden. I närsjukvårdsområde Skellefteå ingår Akuten, Medicinsk och geriatrisk klinik, Rehabcentrum, Psykiatriska kliniken samt primärvården i Skellefteå och Norsjö. Tillsammans ska dessa verka för en god och nära vård.

Rehabcentrum är en verksamhet som bedriver rehabilitering för patienter inom slutenvård samt hem- och dagrehabilitering vid Skellefteå lasarett. Vi är ca.50 medarbetare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, kuratorer, rehabassistenter, sjuksköterskor och sekreterare. Vårt uppdrag är att erbjuda effektiv rehabilitering för personer i alla åldrar som vårdas vid/remitteras till Skellefteå lasarett. Vi samarbetar med andra kliniker på sjukhuset, primärvård, kommunal verksamhet och andra myndigheter.


ARBETSUPPGIFTER
Som Kurator hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

I arbetet ingår psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete för patienter vid strokeavdelning 3, dagrehabiliteringen och hemrehabiliteringen. Arbetet innebär både självständigt behandlingsarbete och teambaserat arbete med andra professioner.

Du bidrar med din specifika kompetens. Handledning i grupp för kuratorerna på sjukhuset erbjuds kontinuerligt.


KVALIFIKATIONER
Socionomexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete och samtalsstöd i olika former. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom god samarbetsförmåga, flexibilitet, ansvarstagande samt förmåga att planera och organisera din arbetsdag på ett effektivt sätt.

B-körkort.

Vi ser fram emot din ansökan.


ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator, Psykiatriska kliniken, Skellefteå

Ansök    Apr 25    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Psykiatriska kliniken ingår i Närsjukvårdsområde Skellefteå tillsammans med Akutmottagning, Medicinsk och Geriatrisk klinik, Rehabcentrum samt Primärvård i Skellefteå och Norsjö kommun. Tillsammans ska vi verka för en god och nära vård. Psykiatriska kliniken består av ca 250 medar... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Psykiatriska kliniken ingår i Närsjukvårdsområde Skellefteå tillsammans med Akutmottagning, Medicinsk och Geriatrisk klinik, Rehabcentrum samt Primärvård i Skellefteå och Norsjö kommun. Tillsammans ska vi verka för en god och nära vård.

Psykiatriska kliniken består av ca 250 medarbetare. Här bedrivs såväl öppen som slutenvård, samt psykiatrisk tvångsvård. Vi har 2 allmänpsykiatriska vårdavdelningar, en beroendeavdelning samt en mellanvårdsenhet. Öppenvården har flera enheter bland annat 2 vuxenmottagningar, en mottagning för unga vuxna, en beroendemottagning, jour- och bedömningsenhet samt andra specialiserade öppenvårdsenheter.

Mottagningsarbetet på kliniken riktar sig till målgruppen 18 - 25 år på mottagningen Unga/Vuxna, samt 25 år och uppåt på mottagning 1 och 2. Våra arbetsgrupper består av skötare, sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeut, läkare, kuratorer och sekreterare. Vi arbetar med patienter i behov av insatser på specialistpsykiatrinivå samt utför olika typer av behandlingar, bedömningar och utredningar.


ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Anställningen innefattar kö-bearbetningssatsning utifrån Covidsituationen. Arbetet baseras därför på punktinsatser för kö-bearbetning rörande samtliga mottagningar utifrån anvisade ärenden. Arbetsuppgifterna innefattar även samarbete med övriga professioner på mottagningen, övrig personal inom öppenvården samt slutenvården samt med närstående och vårdgrannar.

Vi söker dig som vill arbeta i ett spännande och varierande arbete i en organisation under utveckling. Ditt uppdrag kommer bestå av att arbeta inom kortsiktig samtalsbehandling, agera kontaktperson vid specifika patientärenden, individuella vårdplaneringar, samt uppföljningar. Viss typ av gruppbehandlingar kan också förekomma tillsammans med andra kollegor.


KVALIFIKATIONER
Vi söker en kurator med socionomexamen eller utbildning som bedöms likvärdig. Meriterande är steg 1 utbildning och erfarenhet av att arbeta inom samtalsbehandling, likaså om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator.

Vi eftersträvar finna någon som har förmågan att se helheten och viljan att verka på en arbetsplats där patienten alltid sätts först. Andra egenskaper vi ser som värdefulla är samarbetsförmåga och flexibilitet, liksom förmåga att arbeta självständigt.


ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Till följd av lagen om lämplighetskontroll skall utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställningserbjudande.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator, Barn- och ungdomshabiliteringen, Habiliteringscentrum, Skellefteå

Ansök    Apr 8    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn-, ungdom- och vuxenhabilitering samt synrehabilitering och hörselrehabilitering. Verksamheten ger habilitering, rehabilitering samt rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS till barn, ungdomar och vuxna med bestående fun... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn-, ungdom- och vuxenhabilitering samt synrehabilitering och hörselrehabilitering. Verksamheten ger habilitering, rehabilitering samt rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS till barn, ungdomar och vuxna med bestående funktionsnedsättningar.

Habiliteringscentrum är en länsverksamhet med ca 170 medarbetare med arbetsplatser i Lycksele, Skellefteå och Umeå. Verksamhetens uppgift är att bidra till god hälsa och bästa möjliga funktionsförmåga samt goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet för de barn, ungdomar och vuxna som vi möter.

Vill du arbeta med att ge stöd till barn och ungdomar med varaktiga funktionsnedsättningar? Söker du ett spännande, varierande och intressant arbete i en organisation som är i utveckling och där tvärprofessionellt arbete är en självklarhet? Då kan detta vara tjänsten för dig! Vi välkomnar nu en kurator till oss på barn- och ungdomshabiliteringen i Skellefteå. Tjänsten är i ungdomslaget. I arbetslaget finns arbetsterapeuter, fysioterapeut, kuratorer, logoped, psykolog och administratör.
Som kurator hos oss arbetar du med ungdomar som har varaktiga funktionsnedsättningar. Vi arbetar i team och planering sker i samverkan med personen och ofta med vårdnadshavare/företrädare utifrån personens behov och förutsättningar. Vi har ett nära samarbete med våra kollegor i barnlaget samt med vuxenhabiliteringen vid övergång till vuxenliv.

Vi arbetar i två kommuner, Skellefteå och Norsjö. Resor ingår i arbetet.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. I din roll ger du psykosocialt stöd till ungdomar med funktionsnedsättningar och till närstående. Du bidrar med din specifika kompetens i teamets arbete. I arbetsuppgifterna ingår samverkan med personens nätverk t ex vårdnadshavare/ företrädare, skola, psykiatri, socialtjänst, hälso- och sjukvård. Arbetet sker ofta i personens närmiljö och genom konsultativa insatser. Du deltar i planering och genomförande av utbildningar och gruppverksamhet för brukare/närstående och nätverk.

Förutom den egna yrkesinsatsen ingår även ansvar för ärendehantering och individuell planering. Handledning till studenter ingår i arbetet. Inom Habiliteringscentrum erbjuder vi yrkesträffar i länet.

Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling genom kollegialt lärande och utbildning efter behov. Introduktion i arbetet anpassas utifrån sökandes tidigare erfarenheter och kvalifikationer. Vi tillämpar flextid och har friskvård på arbetstid alternativt friskvårdsbidrag.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen, gärna med vidareutbildning. Du har god kunskap om stora och varaktiga funktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv. Du kan på ett bra sätt samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj och övriga nätverk. Att arbeta i team såväl som självständigt faller sig naturligt för dig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Vi kommer att värdera personliga egenskaper högt och önskar lyhördhet, respekt för ungdomen och familjens behov, god planerings- och organisationsförmåga, god samarbetsförmåga och tydligt intresse för samarbete i tvärprofessionella team. Vi söker dig som med din person förväntas bli ett komplement till övriga i arbetslaget.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Tjänsten kräver att du har körkort eftersom arbetet innebär resor inom länet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator, Medicinsk och geriatrisk klinik, Skellefteå.

Ansök    Apr 14    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen samlas primärvård, tandvård och sjukhusvård i en gemensam förvaltning och organiseras i läns- och närsjukvårdsområden. I närsjukvårdsområde Skellefteå ingår Akuten, Medicinsk och geriatrisk klinik, Rehabcentrum, Psykiatriska kliniken samt prim... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen samlas primärvård, tandvård och sjukhusvård i en gemensam förvaltning och organiseras i läns- och närsjukvårdsområden. I närsjukvårdsområde Skellefteå ingår Akuten, Medicinsk och geriatrisk klinik, Rehabcentrum, Psykiatriska kliniken samt primärvården i Skellefteå och Norsjö. Tillsammans ska dessa verka för en god och nära vård.

Medicinsk och geriatrisk klinik i Skellefteå är en av sjukhusets största kliniker med cirka 300 medarbetare. Kliniken har idag 62 vårdplatser fördelade på fyra vårdavdelningar med olika medicinska inriktningar. Öppenvårdsverksamhet bedrivs inom områdena internmedicin och geriatrik och koncept med teamarbete finns inom olika subspecialiteter. Fysiologiskt laboratorium, dagsjukvård samt dialysverksamhet ingår i klinikens uppdrag. Inom klinikens organisation finns även en forskningsenhet med ett flertal aktiva forskare vilket innebär goda möjligheter att kombinera klinisk tjänstgöring med forskning.

Vi söker nu en kurator till medicinsk och geriatrisk klinik med huvudsaklig tjänstgöring på geriatrikmottagningen samt delvis på medicinmottagningen. Du kommer att vara en del av trygga arbetsgrupper med bred erfarenhet och kompetens i en stimulerande och lärorik arbetsmiljö.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Som kurator vid medicinsk och geriatrisk mottagning kommer du att arbeta gentemot geriatrikmottagningen och dialysenheten/njurmottagningen samt vissa delar av medicinmottagningens team. Dina patientmöten sker via egen mottagning, kontakt med patienter på avdelning eller under behandling på dialysen samt vid hembesök tillsammans med andra professioner inom geriatrikmottagningen. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat bedömnings- och behandlingsarbete, krisstöd, samtalsstöd och psykosocialt stöd till patienter och anhöriga. Information och utbildning till patienter och anhöriga ingår i befattningen. Du verkar genom samtal för att hjälpa patienter och anhöriga att hitta strategier för att i olika skeden av sjukdom och vårdförlopp bättre kunna hantera sin vardag. Du kommer att vara en del i teamen runt patienterna där din kunskap och yrkeskompetens är en viktig del för helheten. Du ingår i en grupp med övriga kuratorer på sjukhuset som erhåller kontinuerlig handledning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen med intresse inom det geriatriska och medicinska området. Meriterande är tidigare kuratorsarbete samt erfarenhet av att arbeta med samtalsbehandling, likaså om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator.

Du har förmåga att ta egna beslut och kan arbeta självständigt likväl som i team. Som person trivs du med varierande arbetsuppgifter, är ansvarskännande och engagerad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator sommarvikariat, Centrum för obstetrik och gynekologi, Skellefteå

Ansök    Feb 28    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Centrum för obstetrik och gynekologi Västerbotten är en länsorganisation där länets tre sjukhus ingår och samarbetar. Kvinnoklinikens enhet i Skellefteå har ca 90 medarbetare. I verksamheten ingår förlossningsverksamhet, en gemensam vårdavdelning för BB och gynekologisk vård. Beni... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Centrum för obstetrik och gynekologi Västerbotten är en länsorganisation där länets tre sjukhus ingår och samarbetar.

Kvinnoklinikens enhet i Skellefteå har ca 90 medarbetare. I verksamheten ingår förlossningsverksamhet, en gemensam vårdavdelning för BB och gynekologisk vård. Benign gynekologisk kirurgi bedrivs inom enheten och ett samarbete sker med enheten i Umeå vid tumöroperationer. Mottagningsverksamheten består av specialistmödravård, gynmottagning och MVC-verksamhet. Infertilitetsutredningar i länet är centraliserat till kliniken i Skellefteå.

Vi söker nu en kurator för sommarvikariat 70%.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många.

Som sommarvikarie på Kvinnokliniken kommer du att hantera abortrådgivning, missfall, akuta sorgeprocesser och krisbearbetning samt vara ett stöd vid sexuella övergrepp. Att vid behov ta kontakt med t.ex socialstyrelsen för tillståndsansökningar vid sena aborter samt socialkontoret och psykiatrin ingår också.

Arbetet kräver att du kan jobba självständigt men i nära samarbete med läkare och barnmorskor på kliniken.

KVALIFIKATIONER
Socionomexamen är ett krav, legitimation som hälso- och sjukvårdskurator är meriterande.

Du har gott omdöme, utpräglad samarbetsförmåga och förmåga till flexibilitet i yrkesrollen.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator till Palliativ medicin, Skellefteå

Ansök    Jan 26    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Palliativ medicin är en del av länskliniken Cancercentrum. Vi i Skellefteå är ca 20 personer i ett team som består av sjuksköterskor, läkare, kurator samt arbetsterapeut och sjukgymnast. Vårt uppdrag är att bedriva specialiserad palliativ vård i både tidig och sen fas till alla dia... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Palliativ medicin är en del av länskliniken Cancercentrum. Vi i Skellefteå är ca 20 personer i ett team som består av sjuksköterskor, läkare, kurator samt arbetsterapeut och sjukgymnast. Vårt uppdrag är att bedriva specialiserad palliativ vård i både tidig och sen fas till alla diagnoser inkl. barn. Vi arbetar med svårt sjuka och döende i patienternas hem. Upptagningsområdet är Skellefteå och Norsjö kommun. Vi har egna tjänstebilarbilar.
Vi söker nu en heltidskurator där arbetet till 50 % är på Palliativ medicin och 50 % är på Kirurgen.

ARBETSUPPGIFTER

Som kurator hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.
På Palliativ medicin arbetar du med både patienter och närstående. För patienterna har du enskilda samtal, hembesök, samtal vid livets slut (även med närstående) och vägledning i sociala och ekonomiska frågor. Du har närståendesamtal, barnsamtal och efterlevandesamtal.

På Kirurgen deltar du i daglig styrning på avdelning, har enskilda samtal, närståendesamtal, rådgivande steriliseringssamtal för män och samtal med olika patientgrupper/diagnoser bla cancerpatienter. Du håller i rehabiliteringskurs för bröstcanceropererade och föreläser.KVALIFIKATIONER
Du ska ha socionomexamen. För tjänsten krävs att du trivs med att arbeta i team men också under eget ansvar. Erfarenhet av arbete med svårt sjuka och döende patienter är meriterande. Du har god organisations- och samarbetsförmåga samt är flexibel. Arbetet kräver intresse för människor och god kommunikativ förmåga. Arbetet innebär även delaktighet i grupputbildningar. Arbetet kräver att du kör bil och innehar körkort för det.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator sommarvikariat, Centrum för obstetrik och gynekologi, Skellefteå

Ansök    Feb 1    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Centrum för obstetrik och gynekologi Västerbotten är en länsorganisation där länets tre sjukhus ingår och samarbetar. Kvinnoklinikens enhet i Skellefteå har ca 90 medarbetare. I verksamheten ingår förlossningsverksamhet, en gemensam vårdavdelning för BB och gynekologisk vård. Beni... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Centrum för obstetrik och gynekologi Västerbotten är en länsorganisation där länets tre sjukhus ingår och samarbetar.

Kvinnoklinikens enhet i Skellefteå har ca 90 medarbetare. I verksamheten ingår förlossningsverksamhet, en gemensam vårdavdelning för BB och gynekologisk vård. Benign gynekologisk kirurgi bedrivs inom enheten och ett samarbete sker med enheten i Umeå vid tumöroperationer. Mottagningsverksamheten består av specialistmödravård, gynmottagning och MVC-verksamhet. Infertilitetsutredningar i länet är centraliserat till kliniken i Skellefteå.

Vi söker nu en kurator för sommarvikariat 70%.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många.

Som sommarvikarie på Kvinnokliniken kommer du att hantera abortrådgivning, missfall, akuta sorgeprocesser och krisbearbetning samt vara ett stöd vid sexuella övergrepp. Att vid behov ta kontakt med t.ex socialstyrelsen för tillståndsansökningar vid sena aborter samt socialkontoret och psykiatrin ingår också.

Arbetet kräver att du kan jobba självständigt men i nära samarbete med läkare och barnmorskor på kliniken.

KVALIFIKATIONER
Socionomexamen är ett krav, legitimation som hälso- och sjukvårdskurator är meriterande.

Du har gott omdöme, utpräglad samarbetsförmåga och förmåga till flexibilitet i yrkesrollen.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator, Vuxenhabiliteringen, Habiliteringscentrum, Skellefteå

Ansök    Jan 12    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn-, ungdom- och vuxenhabilitering samt synrehabilitering och hörselrehabilitering. Verksamheten ger rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS samt habilitering och rehabilitering till barn, ungdomar och vuxna med bestående ... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn-, ungdom- och vuxenhabilitering samt synrehabilitering och hörselrehabilitering. Verksamheten ger rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS samt habilitering och rehabilitering till barn, ungdomar och vuxna med bestående funktionsnedsättningar.

Habiliteringscentrum är en länsverksamhet med ca 170 medarbetare med arbetsplatser i Lycksele, Skellefteå och Umeå. Verksamhetens uppgift är att bidra till god hälsa och bästa möjliga funktionsförmåga samt goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet för de barn, ungdomar och vuxna som vi möter.

Som kurator arbetar du med vuxna personer med stora och varaktiga funktionsnedsättningar. Vi arbetar i team och planering sker i samverkan med personen och ibland med närstående/företrädare utifrån personens behov och förutsättningar. Vi har ett nära samarbete med Barn- och ungdomshabiliteringen vid övergång till vuxenliv. Vi ger habilitering enligt hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS. I arbetslaget finns arbetsterapeuter, fysioterapeut, kuratorer, psykolog, specialpedagog och administratör. Det finns läkare på konsultbasis i länet.

Vi arbetar i två kommuner, Skellefteå och Norsjö. Resor ingår i arbetet.

Nu söker vi en kurator som vill komma och jobba tillsammans med oss under tiden vår kollega är föräldraledig.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. I din roll ger du psykosocialt stöd till personer med funktionsnedsättningar och till närstående. Du bidrar med din specifika kompetens i teamets arbete. I arbetsuppgifterna ingår samverkan med personens nätverk t ex närstående, företrädare, personalgrupper, psykiatri, socialtjänst, hälso- och sjukvård, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Arbetet sker ofta i personens närmiljö och genom konsultativa insatser. Du förväntas också delta i planering och genomförande av utbildningar och gruppverksamhet för brukare/närstående och nätverk.

Förutom den egna yrkesinsatsen ingår även ansvar för ärendehantering och individuell planering. Handledning till studenter ingår i arbetet. Inom Habiliteringscentrum erbjuder vi yrkesträffar i länet.

Vi strävar efter kontinuerlig kompetensutveckling genom kollegialt lärande och utbildning efter behov. Introduktion i arbetet anpassas utifrån sökandes tidigare erfarenheter och kvalifikationer. Vi tillämpar flextid och har friskvård på arbetstid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen, gärna med vidareutbildning. Du har god kunskap om stora och varaktiga funktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv. Du kan på ett bra sätt samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj och övriga nätverk. Att arbeta i team såväl som självständigt faller sig naturligt för dig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder.

Vi kommer att värdera personliga egenskaper högt och önskar lyhördhet, respekt för personen och familjens behov, god planerings- och organisationsförmåga, god samarbetsförmåga och tydligt intresse för samarbete i tvärprofessionella team. Vi söker dig som med din person förväntas bli ett komplement till övriga i arbetslaget.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll skall utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Tjänsten kräver att du har körkort eftersom arbetet innebär resor inom länet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator, Psykiatriska kliniken, Mottagning 1, Skellefteå

Ansök    Sep 17    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Psykiatriska kliniken ingår i Närsjukvårdsområde Skellefteå tillsammans med Akutmottagning, Medicinsk och Geriatrisk klinik, Rehabcentrum samt Primärvård i Skellefteå och Norsjö kommun. Tillsammans verka vi för en god och nära vård. Psykiatriska kliniken, som består av ca 270 meda... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Psykiatriska kliniken ingår i Närsjukvårdsområde Skellefteå tillsammans med Akutmottagning, Medicinsk och Geriatrisk klinik, Rehabcentrum samt Primärvård i Skellefteå och Norsjö kommun. Tillsammans verka vi för en god och nära vård.

Psykiatriska kliniken, som består av ca 270 medarbetare, bedriver såväl öppen- som slutenvård samt psykiatrisk tvångsvård. Öppenvården består av Jour- och bedömningsenhet, där ätstörningsverksamhet ingår, två vuxenmottagningar med målgrupp 25 år och uppåt, mottagningen Unga Vuxna med målgrupp 18-25 år samt medicinsk enhet, MBT-team, ätstörningsverksamhet och äldre team. Slutenvården består av två akutpsykiatriska avdelningar samt en beroendeavdelning. Till beroendeverksamheten hör även öppenvårdsmottagning, LARO-mottagning samt ett dubbeldiagnosteam.

Vi söker nu en kurator till Mottagning 1.


ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och att få människor att må bättre.

Arbetet som kurator vid psykiatrisk öppenvård utgår från kunskap och teorier inom socialt arbete där patienten ses som en del av ett socialt sammanhang.

Under ditt första år som anställd erbjuds du yrkeshandledning för dina arbetsuppgifter som bland annat omfattas av:
Samtalsbehandling - Motivations-, stöd-, sorg- och krissamtal eller psykoterapi som syftar till att stärka patienters och närståendes möjligheter att hantera yttre och inre påfrestningar i samband med psykisk ohälsa. Arbetet sker individuellt eller i grupp.
Utredning - Delta i utredningsteam där din del är att kartlägga patientens bakgrund och utveckling.
Nätverk - Samordning av insatser med samhällets olika aktörer.


KVALIFIKATIONER
Socionomexamen eller utbildning som bedöms likvärdig är ett krav. Legitimation som hälso- och sjukvårdskurator är meriterande.

Erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete samt grundutbildning eller legitimation som psykoterapeut är meriterande.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator, Vuxenhabiliteringen, Habiliteringscentrum, Skellefteå

Ansök    Okt 21    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Som kurator arbetar du med vuxna personer med stora och varaktiga funktionsnedsättningar. Vi arbetar i team och planering sker i samverkan med personen och ibland med närstående/företrädare utifrån personens behov och förutsättningar. Vi har ett nära samarbete med Barn- och ungdoms... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Som kurator arbetar du med vuxna personer med stora och varaktiga funktionsnedsättningar. Vi arbetar i team och planering sker i samverkan med personen och ibland med närstående/företrädare utifrån personens behov och förutsättningar. Vi har ett nära samarbete med Barn- och ungdomshabiliteringen vid övergång till vuxenliv. Vi ger habilitering enligt hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS. I arbetslaget finns arbetsterapeuter, fysioterapeut, kuratorer, psykolog, specialpedagog och administratör. Det finns läkare på konsultbasis i länet.

Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering/råd och stöd samt syn- och hörselrehabilitering. Vi är en länsverksamhet med ca 180 medarbetare och arbetsplatser i Lycksele, Skellefteå och Umeå. Verksamheten ger habilitering/rehabilitering samt rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS till personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism, rörelsenedsättningar och andra stora funktionsnedsättningar som har behov av ett omfattande och tvärprofessionellt stöd. Vår uppgift är att bidra till god hälsa och bästa möjliga funktionsförmåga samt goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet för de vi möter. Arbetet är tvärprofessionellt och bedrivs i team.

Vi arbetar i två kommuner, Skellefteå och Norsjö. Resor ingår i arbetet.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. I din roll ger du psykosocialt stöd till personer med funktionsnedsättningar och till närstående. Du bidrar med din specifika kompetens i teamets arbete. I arbetsuppgifterna ingår samverkan med personens nätverk t ex närstående, företrädare, personalgrupper, psykiatri, socialtjänst, hälso- och sjukvård, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Arbetet sker ofta i personens närmiljö och genom konsultativa insatser. Du förväntas också delta i planering och genomförande av utbildningar och gruppverksamhet för brukare/närstående och nätverk.

Förutom den egna yrkesinsatsen ingår även ansvar för ärendehantering och individuell planering. Handledning till studenter ingår i arbetet. Inom Habiliteringscentrum erbjuder vi yrkesträffar i länet.

Vi strävar efter kontinuerlig kompetensutveckling genom kollegialt lärande och utbildning efter behov. Introduktion i arbetet anpassas utifrån sökandes tidigare erfarenheter och kvalifikationer. Vi tillämpar flextid och har friskvård på arbetstid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen, gärna med vidareutbildning. Du har god kunskap om stora och varaktiga funktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv. Du kan på ett bra sätt samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj och övriga nätverk. Att arbeta i team såväl som självständigt faller sig naturligt för dig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder.

Vi kommer att värdera personliga egenskaper högt och önskar lyhördhet, respekt för personen och familjens behov, god planerings- och organisationsförmåga, god samarbetsförmåga och tydligt intresse för samarbete i tvärprofessionella team. Vi söker dig som med din person förväntas bli ett komplement till övriga i arbetslaget.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll skall utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.
Tjänsten kräver att du har b-körkort eftersom arbetet innebär resor inom länet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator, Medicinsk och geriatrisk klinik, Skellefteå.

Ansök    Okt 4    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen samlas primärvård, tandvård och sjukhusvård i en gemensam förvaltning och organiseras i läns- och närsjukvårdsområden. I närsjukvårdsområde Skellefteå ingår Akuten, Medicinsk och geriatrisk klinik, Rehabcentrum, Psykiatriska kliniken samt prim... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen samlas primärvård, tandvård och sjukhusvård i en gemensam förvaltning och organiseras i läns- och närsjukvårdsområden. I närsjukvårdsområde Skellefteå ingår Akuten, Medicinsk och geriatrisk klinik, Rehabcentrum, Psykiatriska kliniken samt primärvården i Skellefteå och Norsjö. Tillsammans ska dessa verka för en god och nära vård.

Medicinsk och geriatrisk klinik i Skellefteå är en av sjukhusets största kliniker med cirka 300 medarbetare. Kliniken har idag 62 vårdplatser fördelade på fyra vårdavdelningar med olika medicinska inriktningar. Öppenvårdsverksamhet bedrivs inom områdena internmedicin och geriatrik och koncept med teamarbete finns inom olika subspecialiteter. Fysiologiskt laboratorium, dagsjukvård samt dialysverksamhet ingår i klinikens uppdrag. Inom klinikens organisation finns även en forskningsenhet med ett flertal aktiva forskare vilket innebär goda möjligheter att kombinera klinisk tjänstgöring med forskning.

Vi söker nu en kurator till medicinsk och geriatrisk klinik med tjänstgöring på geriatrikmottagningen och dialysenheten/njurmottagningen. Du kommer att vara en del av trygga arbetsgrupper med bred erfarenhet och kompetens i en stimulerande och lärorik arbetsmiljö.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Som kurator vid medicinsk och geriatrisk mottagning kommer du att arbeta gentemot geriatrikmottagningen och dialysenheten/njurmottagningen. Dina patientmöten sker via egen mottagning, kontakt med patienter på avdelning eller under behandling på dialysen samt vid hembesök tillsammans med andra professioner inom geriatrikmottagningen. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat bedömnings- och behandlingsarbete, krisstöd, samtalsstöd och psykosocialt stöd till patienter och anhöriga. Information och utbildning till patienter och anhöriga ingår i befattningen. Du verkar genom samtal för att hjälpa patienter och anhöriga att hitta strategier för att i olika skeden av sjukdom och vårdförlopp bättre kunna hantera sin vardag. Du kommer att vara en del i teamen runt patienterna där din kunskap och yrkeskompetens är en viktig del för helheten. Du ingår i en grupp med övriga kuratorer på sjukhuset som erhåller kontinuerlig handledning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen med intresse inom det geriatriska och medicinska området. Meriterande är tidigare kuratorsarbete samt erfarenhet av att arbeta med samtalsbehandling, likaså om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator.

Du har förmåga att ta egna beslut och kan arbeta självständigt likväl som i team. Som person trivs du med varierande arbetsuppgifter, är ansvarskännande och engagerad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator, Vuxenhabiliteringen, Habiliteringscentrum, Skellefteå

Ansök    Maj 24    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Som kurator arbetar du med vuxna personer med stora och varaktiga funktionsnedsättningar. Vi arbetar i team och planering sker i samverkan med personen och ibland med närstående/företrädare utifrån personens behov och förutsättningar. Vi har ett nära samarbete med Barn- och ungdoms... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Som kurator arbetar du med vuxna personer med stora och varaktiga funktionsnedsättningar. Vi arbetar i team och planering sker i samverkan med personen och ibland med närstående/företrädare utifrån personens behov och förutsättningar. Vi har ett nära samarbete med Barn- och ungdomshabiliteringen vid övergång till vuxenliv. Vi ger habilitering enligt hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS. I arbetslaget finns arbetsterapeuter, fysioterapeut, kuratorer, psykolog, specialpedagog och administratör. Det finns läkare på konsultbasis i länet.

Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabilitering/råd och stöd samt syn- och hörselrehabilitering. Vi är en länsverksamhet med ca 180 medarbetare och arbetsplatser i Lycksele, Skellefteå och Umeå. Verksamheten ger habilitering/rehabilitering samt rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS till personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism, rörelsenedsättningar och andra stora funktionsnedsättningar som har behov av ett omfattande och tvärprofessionellt stöd. Vår uppgift är att bidra till god hälsa och bästa möjliga funktionsförmåga samt goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet för de vi möter. Arbetet är tvärprofessionellt och bedrivs i team.

Vi arbetar i två kommuner, Skellefteå och Norsjö. Resor ingår i arbetet.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som kurator ger du psykosocialt stöd till personer med funktionsnedsättningar och till närstående. Du bidrar med din specifika kompetens i teamets arbete. I arbetsuppgifterna ingår samverkan med personens nätverk t ex närstående, företrädare, personalgrupper, psykiatri, socialtjänst, hälso- och sjukvård, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Arbetet sker ofta i personens närmiljö och genom konsultativa insatser. Du förväntas också delta i planering och genomförande av utbildningar och gruppverksamhet för brukare/närstående och nätverk.

Förutom den egna yrkesinsatsen ingår även ansvar för ärendehantering och individuell planering. Handledning till studenter ingår i arbetet. Inom Habiliteringscentrum erbjuder vi yrkesträffar i länet.

Vi strävar efter kontinuerlig kompetensutveckling genom kollegialt lärande och utbildning efter behov. Introduktion i arbetet anpassas utifrån sökandes tidigare erfarenheter och kvalifikationer. Vi tillämpar flextid och har friskvård på arbetstid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• Är socionom, meriterande om du också har vidareutbildning i socialt arbete.
• Har god kunskap om stora och varaktiga funktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv.
• Har god förmåga att arbeta självständigt såväl som i team samt till samverkan.
• Har körkort eftersom arbetet innebär resor.

Stor vikt kommer att läggas vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har Region Västerbotten tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kurator, Psykiatriska kliniken, Mottagning 2, Skellefteå

Ansök    Sep 15    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Psykiatriska kliniken ingår i Närsjukvårdsområde Skellefteå tillsammans med Akutmottagning, Medicinsk och Geriatrisk klinik, Rehabcentrum samt Primärvård i Skellefteå och Norsjö kommun. Tillsammans ska vi verka för en god och nära vård. Psykiatriska kliniken består av ca 250 medar... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Psykiatriska kliniken ingår i Närsjukvårdsområde Skellefteå tillsammans med Akutmottagning, Medicinsk och Geriatrisk klinik, Rehabcentrum samt Primärvård i Skellefteå och Norsjö kommun. Tillsammans ska vi verka för en god och nära vård.

Psykiatriska kliniken består av ca 250 medarbetare. Här bedrivs såväl öppen som slutenvård, samt psykiatrisk tvångsvård. Vi har 2 allmänpsykiatriska vårdavdelningar, en beroendeavdelning samt en mellanvårdsenhet. Öppenvården har flera enheter bland annat 2 vuxenmottagningar, en mottagning för unga vuxna, en beroendemottagning, jour- och bedömningsenhet samt andra specialiserade öppenvårdsenheter.

Mottagning 2 är en enhet som arbetar med målgruppen 25 år och uppåt. Vår arbetsgrupp består av skötare, sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeut, läkare, kuratorer och sekreterare. Vi arbetar med patienter i behov av insatser på specialistpsykiatrinivå samt Vi utför olika typer av behandlingar, bedömningar och utredningar.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Vi söker dig som vill arbeta i ett spännande och varierande arbete i en organisation under utveckling. Ditt uppdrag kommer bestå av att arbeta med samtalsbehandling, familje- och nätverksarbete samt i viss mån utredning. Kontaktperson till patienter, individuella vårdplaneringar, samt uppföljningar.

I arbetsuppgifterna ingår även samordning av insatser med samhällets olika aktörer såsom exempelvis arbete i vårdsystemet prator. Vidare kommer du att befinna dig i nära samarbete med övriga professioner på mottagningen, övrig personal inom öppenvården samt slutenvården och med närstående och vårdgrannar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en kurator med socionomexamen eller utbildning som bedöms likvärdig. Meriterande med steg 1 utbildning och erfarenhet av att arbeta med samtalsbehandling, likaså om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator.

Vi eftersträvar finna någon som har förmågan att se helheten och viljan att verka på en arbetsplats där patienten alltid sätts först. Andra egenskaper vi ser som värdefulla är samarbetsförmåga och flexibilitet, liksom förmåga att arbeta självständigt.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator, barn- och ungdomshabiliteringen, Skellefteå

Ansök    Sep 14    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Habiliteringscentrum i Västerbotten består av barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabiliteringen, råd och stöd samt syn- och hörselrehabilitering. Verksamheten ger habilitering och rehabilitering till barn, ungdomar och vuxna med bestående funktionsnedsättningar samt rådgivning och... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Habiliteringscentrum i Västerbotten består av barn- och ungdomshabilitering, vuxenhabiliteringen, råd och stöd samt syn- och hörselrehabilitering. Verksamheten ger habilitering och rehabilitering till barn, ungdomar och vuxna med bestående funktionsnedsättningar samt rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS. Habiliteringscentrum är en länsövergripande specialistverksamhet med ca 170 medarbetare och arbetsplatser i Lycksele, Skellefteå och Umeå.

Verksamhetens uppgift är att bidra till god hälsa och bästa möjliga funktionsförmåga samt goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet för de barn och ungdomar vi möter. Arbetet är tvärprofessionellt och bedrivs i team/arbetslag.

I arbetslaget ingår kurator, psykolog, arbetsterapeut, fysioterapeut, läkare, logoped och specialpedagog. Arbetslaget ger habilitering till barn och ungdomar som omfattas av LSS målgrupper.

Vi tillämpar flextid och har friskvård under arbetstid. Vi har plan för yrkesmässigt stöd i form av yrkessamordnare och gemensamma yrkesträffar över länet.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. Du ska i första hand arbeta med barn och ungdomar som har stora och varaktiga funktionsnedsättningar och deras föräldrar. Vi har ett familjeorienterat förhållningssätt, och arbetar i tvärprofessionella team kring familjen. Kuratorn bistår med sin specifika kompetens i teamarbetet. Du ger psykosocialt stöd genom samtal till både föräldrar och ungdomar. Rådgivning och samhällsinformation ges enskilt eller i grupp till familjerna och nätverket.

I arbetsuppgifterna ingår även att samverka kring barnet och familjen med andra verksamheter exempelvis förskola, skola, socialtjänst och Försäkringskassan. Som kurator ansvarar du för habiliteringsplanering för brukare tillsammans med övriga medarbetare. Du förväntas också delta i planering och genomförande av utbildningar och gruppverksamhet för brukare/närstående och nätverk. Resor förekommer i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen, gärna med vidareutbildning. Du har god kunskap om stora och varaktiga funktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv. Du kan på ett bra sätt samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj och övriga nätverk. Att arbeta i team såväl som självständigt faller sig naturligt för dig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionshinder.

Vi kommer att värdera personliga egenskaper högt och önskar lyhördhet, respekt för personen och familjens behov, god planerings- och organisationsförmåga, god samarbetsförmåga och tydligt intresse för samarbete i tvärprofessionella team. Vi söker dig som med din person förväntas bli ett komplement till övriga i arbetslaget.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll skall utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator, Morö Backe Hälsocentral

Ansök    Apr 12    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Morö Backe Hälsocentral ingår i Närsjukvårdsområde Skellefteå tillsammans med Akutmottagning, Medicinsk och Geriatrisk klinik, Rehabcentrum samt Primärvård i Skellefteå och Norsjö kommun. Tillsammans ska vi verka för en god och nära vård. Morö Backe Hälsocentral har cirka 10 000 l... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Morö Backe Hälsocentral ingår i Närsjukvårdsområde Skellefteå tillsammans med Akutmottagning, Medicinsk och Geriatrisk klinik, Rehabcentrum samt Primärvård i Skellefteå och Norsjö kommun. Tillsammans ska vi verka för en god och nära vård.

Morö Backe Hälsocentral har cirka 10 000 listade patienter och tillhör norra primärvårdsområdet i Skellefteå tillsammans med Kåge, Byske och Ursviken Hälsocentraler. Vi erbjuder dig ett jobb på en arbetsplats som växer och utvecklas. Denna tjänst medför många möjligheter för dig som är engagerad, nyfiken och vill vara med och påverka.ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

I rollen som kurator på Morö Backe Hälsocentral ingår du i vårt psykosociala team tillsammans med psykiatrisjuksköterska och psykologer. Du möter patienter tidigt inom första linjen och utför behandlingsarbete enskilt och i grupp. Arbetsuppgifterna innefattar bl. a. självständigt bedömnings- och behandlingsarbete, stöd- och krisbearbetning med patienter och deras anhöriga. Som kurator har du särskild psykosocial kompetens och kartlägger vilka insatser som kan frigöra patientens resurser samt inventerar vilka av samhällets resurser som patienten kan vara betjänt av. Vi arbetar med hälsofokus och kontinuerlig uppföljning av personer med psykisk funktionsnedsättning. Tillsammans med kollegor bidrar du till att utveckla arbetsmetoder som främjar patientsäkerhet, tillgänglighet och god arbetsmiljö.

Du kommer att vara placerad på Morö Backe Hälsocentral men insatserna kan omfatta norra primärvårdsområdet Skellefteå där också Kåge, Byske och Ursviken ingår.


KVALIFIKATIONER
Socionomexamen ses som ett krav och legitimation som hälso- och sjukvårdskurator eftersträvas. Erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete samt meriterande med steg 1-utbildning. Då samarbete över yrkeskategorierna är ett naturligt inslag i arbetet söker vi dig med god samarbetsförmåga. Vi värderar också egenskaper såsom noggrannhet, flexibilitet samt engagemang och ser även att du har ett positivt förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper samt erfarenhet från arbete som kurator i hälso- och sjukvård.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator sommarvikariat, Centrum för obstetrik och gynekologi, Skellefteå

Ansök    Feb 23    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Centrum för obstetrik och gynekologi Västerbotten är en länsorganisation där länets tre sjukhus ingår och samarbetar. Kvinnoklinikens enhet i Skellefteå har ca 90 medarbetare. I verksamheten ingår förlossningsverksamhet, en gemensam vårdavdelning för BB och gynekologisk vård. Ben... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Centrum för obstetrik och gynekologi Västerbotten är en länsorganisation där länets tre sjukhus ingår och samarbetar.

Kvinnoklinikens enhet i Skellefteå har ca 90 medarbetare. I verksamheten ingår förlossningsverksamhet, en gemensam vårdavdelning för BB och gynekologisk vård. Benign gynekologisk kirurgi bedrivs inom enheten och ett samarbete sker med enheten i Umeå vid tumöroperationer. Mottagningsverksamheten består av specialistmödravård, gynmottagning och MVC-verksamhet. Infertilitetsutredningar i länet är centraliserat till kliniken i Skellefteå.

Vi söker nu en kurator för sommarvikariat 75% till kliniken i Skellefteå.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många.

Som sommarvikarie på Kvinnokliniken kommer du att hantera abortrådgivning, missfall, akuta sorgeprocesser och krisbearbetning samt vara ett stöd vid sexuella övergrepp. Att vid behov ta kontakt med t.ex socialstyrelsen för tillståndsansökningar vid sena aborter samt socialkontoret och psykiatrin ingår också.

Arbetet kräver att du kan jobba självständigt men i nära samarbete med läkare och barnmorskor på kliniken.

KVALIFIKATIONER
Socionomexamen är ett krav, legitimation är meriterande.

Du har gott omdöme, utpräglad samarbetsförmåga och förmåga till flexibilitet i yrkesrollen.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator, Heimdall Hälsocentral,Skellefteå

Ansök    Jan 19    REGION VÄSTERBOTTEN    Kurator
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Heimdall ingår i Närsjukvårdsområde Skellefteå tillsammans med Akutmottagning, Medicinsk och Geriatrisk klinik, Rehabcentrum samt Primärvård i Skellefteå och Norsjö kommun. Tillsammans ska vi verka för en god och nära vård. Heimdall och Boliden hälsocentral bildar en enhet. I denn... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Heimdall ingår i Närsjukvårdsområde Skellefteå tillsammans med Akutmottagning, Medicinsk och Geriatrisk klinik, Rehabcentrum samt Primärvård i Skellefteå och Norsjö kommun. Tillsammans ska vi verka för en god och nära vård.

Heimdall och Boliden hälsocentral bildar en enhet. I denna ingår även Erikslid och Norsjö. Heimdall har idag ca.10 500 listade patienter och på enheten finns 35 medarbetare. Heimdall är centralt belägen i nyrenoverade lokaler med närhet till restauranger, affärer och lokaltrafik.

Vi erbjuder dig ett jobb på en arbetsplats som växer och utvecklas. Denna tjänst medför många möjligheter för dig som är engagerad, nyfiken och vill vara med och påverka.ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

I rollen som kurator på Heimdall Hälsocentral ingår du i vårt psykosociala team tillsammans med andra kuratorer, psykiatrisjuksköterska och psykolog. Du möter patienten tidigt inom första linjen och utför behandlingsarbete enskilt och i grupp. I arbetsuppgifterna ingår att bedöma och behandla lätt till måttlig psykisk ohälsa enligt Region Västerbottens fastslagna vårdpraxis. Vi arbetar med hälsofokus och kontinuerlig uppföljning av personer med psykisk funktionsnedsättning. Tillsammans med kollegor bidrar du till att utveckla arbetsmetoder som främjar patientsäkerhet, tillgänglighet och god arbetsmiljö.

Du kommer att vara placerad på Heimdall Hälsocentral, men insatserna omfattar även Bolidens Hälsocentral och därför kan en del av din arbetstid komma att förläggas där.KVALIFIKATIONER
Socionomexamen ses som ett krav och legitimation som hälso- och sjukvårdskurator eftersträvas. Erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete samt grundutbildning eller legitimation som psykoterapeut är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper samt erfarenhet från primärvård.
Erfarenhet krävs.


ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kuratorer, Barn- och ungdomspsykiatriska länskliniken, Skellefteå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Barn- och ungdomspsykiatri Västerbotten är en specialistverksamhet som skapar förutsättningar för hälsa och tillfrisknande för barn och ungdomar till och med 17 års ålder, med risk att utveckla allvarliga psykiska problem samt ungdomar som lider av eller är i inledningsfasen till a... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Barn- och ungdomspsykiatri Västerbotten är en specialistverksamhet som skapar förutsättningar för hälsa och tillfrisknande för barn och ungdomar till och med 17 års ålder, med risk att utveckla allvarliga psykiska problem samt ungdomar som lider av eller är i inledningsfasen till att utveckla psykisk sjukdom.
Verksamheten samverkar med universitetet, för att bidra till kunskapstillväxt, bl.a. kring utveckling av behandlingsmetoder

Vi söker nu två kuratorer till mottagningen i Skellefteå som sedan hösten 2019 är belägen i nya verksamhetsanpassade lokaler i Ursviken.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du med kunskap och
engagemang som får människor att känna sig trygga. Du arbetar med utredning, vård och behandling av barn och ungdomar som kräver specialiserad barnpsykiatrisk behandling. Arbetet innebär självständigt behandlingsarbete samt arbete i team med andra professioner. Arbetet hos oss innebär även att konsultera och samverka med skola, socialtjänst och kliniker inom sjukvården. Ett arbete som möjliggör och skapar förutsättningar för att se patienten utifrån ett helhetsperspektiv.

KVALIFIKATIONER
För detta jobb behöver du ha en socionomexamen gärna med
erfarenhet eller intresse av barnpsykiatrisk vård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utrednings- och behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer. Påbyggnadsutbildning i psykosocialtbehandlingsarbete, psykoterapi eller annan vidareutbildning samt erfarenhet av barn psykiatriskt arbete är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom personlig mognad, flexibilitet, förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet, samt god samarbetsförmåga.

Låter arbetet intressant och du känner igen dig i beskrivningen ovan ser vi fram emot din ansökan. Kom och väx med oss!

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator, Habiliteringscentrum, Skellefteå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn och ungdomshabilitering, särskilt stöd och habilitering för vuxna samt syn- och hörselrehabilitering. Verksamheten ger habilitering/rehabilitering samt rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS till barn, ungdomar och vuxn... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn och ungdomshabilitering, särskilt stöd och habilitering för vuxna samt syn- och hörselrehabilitering. Verksamheten ger habilitering/rehabilitering samt rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS till barn, ungdomar och vuxna med bestående funktionsnedsättningar. Habiliteringscentrum är en länsverksamhet med ca 170 medarbetare och arbetsplatser i Vilhelmina, Lycksele, Skellefteå och Umeå.

Vår uppgift är att bidra till god hälsa och bästa möjliga funktionsförmåga samt goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet för de barn, ungdomar och vuxna vi möter.

I arbetslaget ingår kurator, psykolog, arbetsterapeut, fysioterapeut, läkare, logoped och specialpedagog. Arbetslaget ger habilitering till barn och ungdomar som omfattas av LSS målgrupper.
Vi tillämpar flextid och har friskvård under arbetstid. Vi har plan för yrkesmässigt stöd i form av yrkessamordnare och gemensamma yrkesträffar över länet.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. Du ska i första hand arbeta med barn och ungdomar som har stora och varaktiga funktionsnedsättningar och deras föräldrar. Vi har ett familjeorienterat förhållningssätt, och arbetar i tvärprofessionella team kring familjen. Kuratorn bistår med sin specifika kompetens i teamarbetet. Du ger psykosocialt stöd genom samtal till både föräldrar och ungdomar. Rådgivning och samhällsinformation ges enskilt eller i grupp till familjerna och nätverket.

I arbetsuppgifterna ingår även att samverka kring barnet och familjen med andra verksamheter exempelvis förskola, skola, socialtjänst och försäkringskassan. Som kurator ansvarar du för habiliteringsplanering för brukare tillsammans med övriga medarbetare. Du förväntas också delta i planering och genomförande av utbildningar och gruppverksamhet för brukare/närstående och nätverk. Resor förekommer i tjänsten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med socionomexamen, gärna med vidareutbildning. Du har god kunskap om stora och varaktiga funktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv. Du kan på ett bra sätt samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj och övriga nätverk. Att arbeta i team såväl som självständigt faller sig naturligt för dig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionshinder.

Vi kommer att värdera personliga egenskaper högt och önskar lyhördhet, respekt för personen och familjens behov, god planerings- och organisationsförmåga, god samarbetsförmåga och tydligt intresse för samarbete i tvärprofessionella team. Vi söker dig som med din person förväntas bli ett komplement till övriga i arbetslaget.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll skall utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Skolkuratorer

Ansök    Nov 20    Skellefteå kommun    Kurator
Förvaltningen utbildning och arbetsmarknad i Skellefteå kommun är ansvariga för att verksamheter inom för-och grundskola ges bästa förutsättningar för att kunna utveckla och leverera hög kvalitet i utbildningen. Detta för att barn/elever ska nå såväl sociala mål som kunskapsmål. Barn- och elevhälsan är ett komplement och en stödfunktion till föräldrar, barn/elever, personal och chefer inom förskola och grundskola. Barn- och elevhälsan sysselsätter yrkesgru... Visa mer
Förvaltningen utbildning och arbetsmarknad i Skellefteå kommun är ansvariga för att verksamheter inom för-och grundskola ges bästa förutsättningar för att kunna utveckla och leverera hög kvalitet i utbildningen. Detta för att barn/elever ska nå såväl sociala mål som kunskapsmål. Barn- och elevhälsan är ett komplement och en stödfunktion till föräldrar, barn/elever, personal och chefer inom förskola och grundskola. Barn- och elevhälsan sysselsätter yrkesgrupper som skolläkare, skolsköterskor, psykologer, kuratorer och studie-och yrkesvägledare.

Vi söker nu två skolkuratorer för tidsbegränsad anställning.

En skolkurator till Floraskolan och Ostvik/Drängsmarkskolan. Vikariat från 2021-03-15 till 2021-12-31, sysselsättningsgraden är 80%.

En skolkurator till Örjans- och Bergsbyskolan. Vikariat från 2021-01-11 till 2021-12-31, sysselsättningsgraden är 70%.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolkurator är du en del och samarbetar nära med vårt elevvårdsteam. I jobbet samtalar du med enskilda elever i behov av stöd och arbetar med olika gruppstärkande och förebyggande aktiviteter i skolans klasser. Du ingår i skolans förebyggargrupp och likabehandlingsteam.

I arbetet ingår att samarbeta och samverka med interna och externa aktörer så att verksamheten når upp till såväl de kommunala som nationella målen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en socionomutbildning eller annan relevant högskoleutbildning. Du är en driven och positiv person som tycker om barn och ungdomar och känner ett stort engagemang för elever i behov av stöd. Ett bra bemötande är viktigt för att nå eleverna och att hitta kreativa lösningar där det behövs. Du är kommunikativ och har förmåga att ta egna beslut och har lätt för att bygga relationer och att samverka med elever, lärare och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För tjänsten krävs B-körkort.

ÖVRIGT
För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdrag från belastningsregistret och det kan dröja några veckor innan du får ditt utdrag.

Utdrag från belastningsregistret kan beställas här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Kurator Rehabcentrum Skellefteå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. I Närsjukvårdsområde Skellefteå ingår Akutmottagningen, Medicin och geriatrik, Rehabcentrum, Psykiatriska kliniken samt Primärvården i Skellefteå och Norsjö kommun. Rehabcentrum är en verksamhet som bedriver rehabilitering för patienter inom slutenvård samt hem- och dagrehabiliter... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

I Närsjukvårdsområde Skellefteå ingår Akutmottagningen, Medicin och geriatrik, Rehabcentrum, Psykiatriska kliniken samt Primärvården i Skellefteå och Norsjö kommun.

Rehabcentrum är en verksamhet som bedriver rehabilitering för patienter inom slutenvård samt hem- och dagrehabilitering vid Skellefteå lasarett. Vi är ca.50 medarbetare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, kuratorer, rehabassistenter, sjuksköterskor och sekreterare.
Vårt uppdrag är att erbjuda effektiv rehabilitering för personer i alla åldrar som vårdas vid/remitteras till Skellefteå lasarett. Vi samarbetar med andra kliniker på sjukhuset, primärvård, kommunal verksamhet och andra myndigheter.ARBETSUPPGIFTER
Som Kurator hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

I arbetet ingår psykosocialt utredningarbete och behandling av patienter på Reumarehab och Smärtrehab. Arbetet innebär självständigt behandlingsarbete och arbete i team med andra professioner samt gruppverksamhet. Du bidrar med din specifika kompetens. Handledning i grupp erbjuds kontinuerligt.

KVALIFIKATIONER
Socionomexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete och samtalsstöd i olika former. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom god samarbetsförmåga, flexibilitet, ansvarstagande samt förmåga att planera och organisera din arbetsdag på ett effektivt sätt. Övriga egenskaper som värdesätts är intresse av att utveckla verksamheten, förmåga att uttrycka dig tydligt i tal och skrift. B-körkort.
Vi ser fram emot din ansökan.


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator till Barn- och ungdomspsykiatriska länskliniken, Skellefteå

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internation... Visa mer
Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internationell spetsforskning samt utbildning av hälso- och sjukvårdens alla professioner.

Barn- och ungdomspsykiatri Västerbotten är en specialistverksamhet som skapar förutsättningar för hälsa och tillfrisknande för barn och ungdomar till och med 17 års ålder, med risk att utveckla allvarliga psykiska problem samt ungdomar som lider av eller är i inledningsfasen till att utveckla psykisk sjukdom.
Verksamheten samverkar med universitetet, för att bidra till kunskapstillväxt, bl.a. kring utveckling av behandlingsmetoder

Vi söker nu en kurator till mottagningen i Skellefteå som sedan hösten 2019 är belägen i nya verksamhetsanpassade lokaler i Ursviken.

ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss arbetar du med utredning, vård och behandling av barn och ungdomar som kräver specialiserad barnpsykiatrisk behandling. Arbetet innebär självständigt behandlingsarbete samt arbete i team med andra professioner. Arbetet hos oss innebär även att konsultera och samverka med skola, socialtjänst och kliniker inom sjukvården. Ett arbete som möjliggör och skapar förutsättningar för att se patienten utifrån ett helhetsperspektiv.

KVALIFIKATIONER
För att arbeta som kurator hos oss krävs att du har en socionomexamen eller vad arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utrednings- och behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer. Påbyggnadsutbildning i psykosocialtbehandlingsarbete, psykoterapi eller annan vidareutbildning samt erfarenhet av barn psykiatriskt arbete är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom personlig mognad, flexibilitet, förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet, samt god samarbetsförmåga.

Låter arbetet intressant och du känner igen dig i beskrivningen ovan ser vi fram emot din ansökan. Sök gärna idag då intervjuer sker löpande.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Kurator Psykiatriska kliniken Mott 1 Skellefteå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Psykiatriska kliniken ingår i Närsjukvårdsområde Skellefteå tillsammans med Akutmottagning, Medicinsk och Geriatrisk klinik, Rehabcentrum samt Primärvård i Skellefteå och Norsjö kommun. Tillsammans ska vi verka för en god och nära vård. Psykiatriska kliniken i Skellefteå bedriver ... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Psykiatriska kliniken ingår i Närsjukvårdsområde Skellefteå tillsammans med Akutmottagning, Medicinsk och Geriatrisk klinik, Rehabcentrum samt Primärvård i Skellefteå och Norsjö kommun. Tillsammans ska vi verka för en god och nära vård.

Psykiatriska kliniken i Skellefteå bedriver vuxenpsykiatrisk vård inom Närsjukvård Skellefteå. Vid kliniken bedrivs såväl öppen- som slutenvård där psykiatrisk tvångsvård ingår. Cirka 270 medarbetare arbetar här.
Öppenvården består av Jour-och bedömningsenhet där även Gästhuset och ätstörningsverksamhet ingår, 2 vuxenmottagningar med målgrupp 25 år och uppåt, en psykiatrisk mottagning för Unga vuxna med målgrupp 18-25 år samt en mottagning som innefattar Medicinsk enhet, MBT-team och Äldreteam. Slutenvården består av tre avdelningar varav två akutpsykiatriska avdelningar och en beroendeavdelning. I slutenvården vårdas även Södra Lapplands patienter. Till beroendeverksamheten hör också öppenvårdsmottagning, LARO-mottagning samt ett dubbeldiagnosteam.ARBETSUPPGIFTER
Som kurator hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Arbetet som kurator vid psykiatrisk öppenvård utgår från kunskap och teorier inom socialt arbete där patienten ses som en del av ett socialt sammanhang.
Under ditt första år som anställd erbjuds du yrkeshandledning för dina arbetsuppgifter som bland annat omfattas av:
Samtalsbehandling Motivations-, stöd-, sorg- och krissamtal eller psykoterapi som syftar till att stärka patienters och närståendes möjligheter att hantera yttre och inre påfrestningar i samband med psykisk ohälsa. Arbetet sker individuellt eller i grupp.
Utredning Delta i utredningsteam där din del är att kartlägga patientens bakgrund och utveckling.
Nätverk Samordning av insatser med samhällets olika aktörer.KVALIFIKATIONER
Socionomexamen eller likvärdig utbildning inom området ses som ett krav och legitimation som hälso- och sjukvårdskurator eftersträvas. Erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete samt grundutbildning eller legitimation som psykoterapeut är meriterande.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Skolkurator, Morö backe skolan

Skolkontoret i Skellefteå kommun är ansvarig för att verksamheter inom för-och grundskola ges bästa förutsättningar för att kunna utveckla och leverera hög kvalitet i utbildningen så att barn/elever kan nå såväl sociala mål som kunskapsmål. Barn- och elevhälsan är ett komplement och en stödfunktion till föräldrar, barn/elever, personal och chefer inom förskola och grundskola. Barn- och elevhälsan sysselsätter yrkesgrupper som skolläkare, skolsköterskor, ps... Visa mer
Skolkontoret i Skellefteå kommun är ansvarig för att verksamheter inom för-och grundskola ges bästa förutsättningar för att kunna utveckla och leverera hög kvalitet i utbildningen så att barn/elever kan nå såväl sociala mål som kunskapsmål. Barn- och elevhälsan är ett komplement och en stödfunktion till föräldrar, barn/elever, personal och chefer inom förskola och grundskola. Barn- och elevhälsan sysselsätter yrkesgrupper som skolläkare, skolsköterskor, psykologer, kuratorer och studie-och yrkesvägledare.

Vi söker nu en kurator till Elevhälsan, Morö backe skolan.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolkurator är du en del av och i nära samarbete med vårt elevvårdsteam. Samtalar med enskilda elever i behov av stöd. Du arbetar med olika gruppstärkande och förebyggande aktiviteter i skolans klasser och ingår i skolans förebyggargrupp och likabehandlingsteam.

I arbetet ingår att samarbeta och samverka med interna och externa aktörer så att verksamheten når upp till såväl de kommunala som nationella målen.

KVALIFIKATIONER
Socionomutbildning eller annan relevant högskoleutbildning. Du är en driven, positiv och driven person som tycker om ungdomar och känner ett stort engagemang för elever i behov av stöd. Ett bra bemötande är viktigt för att nå eleverna och att hitta kreativa lösningar där det behövs. Du är kommunikativ och har förmåga att ta egna beslut och har lätt för att bygga relationer och att samverka med elever, lärare och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav för denna tjänst.

ÖVRIGT
Barnen och ungdomarna är Skellefteås framtid. Vår uppgift på skolkontoret är att ge dem goda kunskaper och färdigheter en trygg och bärkraftig plattform för fortsatta studier, och så småningom för vuxenlivet. Våra 3 000 anställda är ryggraden i arbetet och säkerställer att verksamheterna för- och grundskola, fritidshem, grundsärskola, kulturskola, elevhälsa bedrivs engagerat och med hög kompetens och kvalitet. För att arbeta inom skolkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre