Lediga jobb som Utbildningskoordinator i Skellefteå

Se lediga jobb som Utbildningskoordinator i Skellefteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skellefteå som finns hos arbetsgivaren.

Kompetenskoordinator

Det händer otroligt mycket i Skellefteå just nu. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Vi söker en kompetenskoordinator som vill vara med och skapa bättre förutsättningar för kommunens verksamheter inom förskola, fritidshem, måltid och lokalvård. Framförallt för bemanningsprocesser vid korttidsfrånvaro. De fyra verksamheterna har idag sin egen personal och egna arbetsuppgifter. För att klara utmanin... Visa mer
Det händer otroligt mycket i Skellefteå just nu. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen.

Vi söker en kompetenskoordinator som vill vara med och skapa bättre förutsättningar för kommunens verksamheter inom förskola, fritidshem, måltid och lokalvård. Framförallt för bemanningsprocesser vid korttidsfrånvaro.

De fyra verksamheterna har idag sin egen personal och egna arbetsuppgifter. För att klara utmaningen i att möta de gemensamma behoven och att skapa ett hållbart arbetssätt har vi utsett en projektgrupp som kommer att arbeta med att utveckla en kombinationstjänst. Din uppgift blir att koordinera medarbetare med denna kombinationstjänst inom ramen för ett antal pilotstudier där det nya upplägget ska testas under hösten 2022. Du ingår i projektgruppen och har rollen som utförare av pilotstudierna.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som kompetenskoordinator kommer du att arbeta med att strukturera upp de gemensamma behov som finns inom de fyra verksamheterna förskola, fritidshem, måltid och lokalvård. I detta ingår praktiskt arbete med att koordinera, planera och strukturera personalplanering men också att följa upp personalens arbete över tid.

Som kompetenskoordinator kommer du att ha ett tilldelat arbetsledningsansvar för ca 20 medarbetare som, inom ramen för projektet, också kommer att rekryteras till de olika arbetsområdena. I samarbete med kollegor från de olika avdelningarna och utifrån befintliga rutiner kommer du inledningsvis att arbeta med att ta fram ett introduktionsmaterial till dessa medarbetare. I arbetet ingår det också att besöka de arbetsplatser som ska ingå i pilotstudierna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har praktisk erfarenhet av arbete med koordinering kring personal och bemanning. Du är van vid att strukturera, planera och följa upp medarbetare på ett coachande sätt som kan motivera i det dagliga arbetet. Det är meriterande om du har arbetat i projekt och därmed förvärvat en grundförståelse för hur man arbetar i projektform.

Du behöver kunna kommunicera obehindrat på svenska i tal och skrift samt göra dig förstådd och förstå engelska. Ett krav är att du tidigare har arbetat i många olika system, meriterande är Time Care Pool och Office-paketet.

Vi söker dig som lägst har en genomförd gymnasieutbildning och har arbetat med service i någon form. Högre utbildningar som anses relevanta för uppdraget eller likvärdig kunskap som förvärvats genom arbetslivserfarenhet anses meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du kunna se helheten och prioritera därefter. Du behöver vara tydlig i ditt sätt att kommunicera och anpassar dig till läget som är där och då. Eftersom arbetet inte har någon mall så behöver du ta ställning till nya situationer när de uppkommer och kan behöva hitta lösningar själv men även tillsammans med andra. Du behöver kunna möta konstruktiv kritik för att möjliggöra att projektet utvecklas och förbättras under tidens gång.

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

ÖVRIGT
Projektet är ett samarbete mellan de två förvaltningarna Utbildning och arbetsmarknad och Support och Lokaler.

Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och två gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen.

För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas.

Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Mentor

Guldstadsgymnasiet är modern skola där våra elevers utbildning och utveckling alltid står i centrum för verksamheten. Skolan är placerad mitt i centrala Skellefteå. Vi tror att personlig utveckling och kunskap går hand i hand. Hos oss får eleverna en möjlighet att utveckla sina idéer samtidigt som de får en bra grund för framtiden. Vi erbjuder en kreativ organisation med kompetenta och utvecklingsbenägna kollegor. Vi strävar hela tiden efter att erbjuda en... Visa mer
Guldstadsgymnasiet är modern skola där våra elevers utbildning och utveckling alltid står i centrum för verksamheten. Skolan är placerad mitt i centrala Skellefteå.
Vi tror att personlig utveckling och kunskap går hand i hand. Hos oss får eleverna en möjlighet att utveckla sina idéer samtidigt som de får en bra grund för framtiden.
Vi erbjuder en kreativ organisation med kompetenta och utvecklingsbenägna kollegor. Vi strävar hela tiden efter att erbjuda en stimulerande miljö för dig som gillar att driva den pedagogiska utvecklingen framåt. Skolan kännetecknas även av mindre undervisningsgrupper, hög personaltäthet och en familjär stämning.
Om tjänsten:
Vi söker dig som vill arbeta med gymnasieelevers utveckling på ett övergripande plan. Tjänsten som mentor omfattar 50%, med möjlighet till utökad tjänstegrad i kombination med andra arbetsuppgifter beroende på lämplighet och behörighet.
Som mentor på Guldstadsgymnasiet har du ett övergripande ansvar för dina mentorselevers studiegång och sociala situation. I arbetsuppgifterna ingår bland annat individuella mentorssamtal, kontakt med vårdnadshavare, följa upp elevernas behov av stöd, samt att arbeta närvarofrämjande.
Du ingår även i skolans elevhälsoteam och tillsammans med dina kollegor arbetar du aktivt med verksamhetens utvecklingsarbete och värdegrund.
Som person är du strukturerad och initiativrik . Du är även duktig bygga goda relationer, då du fungerar som en länk mellan elever, lärare och vårdnadshavare.
Övrigt:
Intervjuer och rekrytering sker löpande. Tillträde den 1 februari 2023 eller enligt överenskommelse.
Vi sköter rekryteringen själva och avsäger oss kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Utbildningssamordnare, Yrkeshögskolan

Det händer otroligt mycket i Skellefteå just nu och staden växer sig allt större. Vi söker nu en utbildningssamordnare till Yrkeshögskolan som vill vara delaktig i att forma framtidens vuxenutbildning. Här jobbar vi mest av allt för andra, men även för varandra och det gemensamma målet med vårt arbete är att utbildningen ska fungera så bra som möjligt för alla som studerar hos oss. VUX i Skellefteå ligger på Campus och har en mängd olika utbildningar för ... Visa mer
Det händer otroligt mycket i Skellefteå just nu och staden växer sig allt större. Vi söker nu en utbildningssamordnare till Yrkeshögskolan som vill vara delaktig i att forma framtidens vuxenutbildning. Här jobbar vi mest av allt för andra, men även för varandra och det gemensamma målet med vårt arbete är att utbildningen ska fungera så bra som möjligt för alla som studerar hos oss.

VUX i Skellefteå ligger på Campus och har en mängd olika utbildningar för vuxna. Yrkeshögskolan är Sveriges mest pricksäkra utbildningsform. Nio av tio som slutför en YH-utbildning går ut till jobb. Vi bedriver idag åtta olika yrkeshögskoleutbildningar och ett tiotal korta kurser. Läs mer här: https://www.skelleftea.se/yrkeshogskolan

Vi ser fram emot din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Som utbildningssamordnare för Yrkeshögskolan ingår du i ett arbetslag med utbildningsledarna, där du kommer att ha ett särskilt ansvar för samordning och administration. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av antagnings- och examinationsarbete, dokumentation och rapportering enligt lagar och förordningar i kontakt med Myndigheten för yrkeshögskolan samt studiestödshantering och rapportering till CSN.

I arbetsuppgifterna ingår också att delta vid bransch- och ledningsgruppsmöten. Du kommer även att sköta webb och textunderhåll på vår publika webbsida samt hantera våra konton på sociala plattformar. Andra arbetsuppgifter som involverar marknadsföring ingår också i uppdraget.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är en erfaren administratör, gärna med arbetslivserfarenhet från skola, framförallt Yrkeshögskolan. Tidigare erfarenhet av mötesadministration och vana att föra protokoll är meriterande. Du har en högskoleutbildning inom utbildningsväsendet, eller annan högskoleutbildning som bedöms relevant för arbetet. Du kan kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift och kan göra dig förstådd också på engelska.

För att lyckas i rollen som utbildningssamordnare behöver du ha digitala kunskaper samt lätt för att sätta dig in i nya system. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med Edlevo är det meriterande, liksom om du tidigare arbetat med rapportering till CSN. Vi ser det även som önskvärt om du har erfarenhet från arbete med marknadsföring och webbpublicering.

Som person har du förmågan att självständigt planera, organisera och genomföra ditt arbete. Du behöver samtidigt vara flexibel för att kunna ställa om och anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi tror också att du är nytänkande och kan bidra med kreativa idéer och inspel. För att trivas i rollen behöver du ha god samarbetsförmåga - du bidrar med kunskap och erfarenhet samt är bra på att lyssna in andra.

ÖVRIGT
Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 87 förskolor, 40 fritidshem och tre gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen.

För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

APL samordnare Vuxenutbildning, Skellefteå

Ansök    Sep 1    Astar AB    Utbildningskoordinator
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar. Med ca 250 anställda finns vi på ungefär 45 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning. Läs mer om os... Visa mer
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar.Med ca 250 anställda finns vi på ungefär 45 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning.Läs mer om oss på www.astar.se eller www.thorengruppen.se.Är du intresserad av att bli en viktig resurs för människor på deras olika vägar mot arbete och delaktighet i samhället? Tycker du det är roligt och utmanande att arbeta flexibelt med nya arbetssätt och metoder som utgår från våra elevers behov och önskemål?

Vi på Astar och ThorenGruppen tror på människor! Vi tror att alla har drömmar och visioner om vilka de vill vara och vad de vill göra.

Att alla har unika förmågor och erfarenheter och med rätt förutsättningar så kan alla hitta och utveckla sin inneboende talang. Alla har förutsättningar att bli en lysande stjärna på arbetsmarknaden.

Vår komvux- och gymnasieverksamhet växer så det knakar och vi söker nu en APL samordnare som vill vara med och skapa den bästa vuxenutbildningen i Skellefteå. Hos oss får du en unik möjlighet att inte bara jobba med ett grymt gäng utan också vara med och påverka upplägg och utvecklingen inom vuxenutbildningen i Skellefteå.

Vi vill arbeta med branschens mest engagerade och kompetenta personer, är du en av dem?

Tjänsten är riktad mot APL anskaffning och uppföljning av elever inom vuxenutbildningen .Utöver det kommer du jobba med att utveckla lärlingsutbildningar inom olika områden och bedriva uppsökande verksamhet mot företag mot flera branscher.

Meriterande är om du har någon form av pedagogisk erfarenhet men viktigast är att du har lätt att knyta nya kontakter och vara strukturerad då jobbet är bygger på mycket eget intiativtagande. Du behöver även kunna flytandes svenska i tal och skrift då du kommer hjälpa pedagogerna med uppföljning och dokumentation av eleverna enligt skolverkets regler.Egenskaper

För att trivas hos oss på Astar behöver du ha en flexibel inställning till ditt arbete. Ingen dag är den andra lik och tempot är tidvis högt. Men har du ett inkluderande förhållningssätt, viljan att hjälpa andra och förmågan att prioritera och planera för att i nästa stund tänka om, passar du bra hos oss. Vi har högt till tak och skrattar ofta och mycket. Mod, Kraft och Passion med Hjärtat är våra och koncernens värdeord och de ligger till grund för allt vårt arbete. Så med en utåtriktad personlighet och positiv inställning kommer du långt hos oss.

Tjänsten

Beräknat tillträde är senhösten 2021.

För mer information om tjänsten kan du kontakta vår enhetschef/rektor

Fredrik Eklund 070-6033315 [email protected]

OBS inga ansökningar via mail

Vilka är vi?

Ledorden MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta: ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med cirka 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver 31 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 45 orter.

Astar ingår i ThorenGruppen och ”A star” betyder ”en stjärna” och syftar till vår verksamhets ambition att attrahera och utveckla stjärnan i varje individ – deltagare och elev så väl som medarbetare och chef. Vår vision är ”Att ge alla människor, oavsett bakgrund, möjlighet att hitta sin talang, utveckla den och bli sin egen stjärna.”Vi gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa verksamheter där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Utbildningskoordinator, bygg- och anläggningsprogrammet

Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. Det är inte tvärenkelt. Prioriteringar av tid, kompetens och engagemang är sällan det. Men vi kan lova att det så gott som alltid kommer att vara värt det. Vi söker nu en serviceinriktad utbildningskoordinator med inriktning husbyggnad som vill vara med och bidra till ett framtida Skellefteå. På Anderstorpsgymnasiet möts varje dag... Visa mer
Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. Det är inte tvärenkelt. Prioriteringar av tid, kompetens och engagemang är sällan det. Men vi kan lova att det så gott som alltid kommer att vara värt det.

Vi söker nu en serviceinriktad utbildningskoordinator med inriktning husbyggnad som vill vara med och bidra till ett framtida Skellefteå.

På Anderstorpsgymnasiet möts varje dag cirka 1250 elever och 175 personal. Bygg och anläggningsprogrammet är valet för dem som vill arbeta med händerna och gillar att jobba fritt och konstruktivt. Vi är stolta över det goda arbetsklimatet och respekten för mångfalden på skolan.

ARBETSUPPGIFTER
Inom bygg- och anläggningsprogrammet inriktning husbyggnad bedrivs undervisning i åk 2 i form av ett elevbygge. Elevbygget varar vanligtvis under ett läsår i taget och kan vara en nybyggnation, ombyggnation eller en omfattande renovering. Antal personer på elevbygget är 26 elever samt 2 lärare.

Som utbildningskoordinator har du en viktig roll att se till att undervisningen kan genomföras i denna miljö. Du blir platschef på elevbygget med ansvar för anskaffning av nya elevbyggen samt projektledning och helhetsansvar för bygget. Detta innebär att du ansvarar för budget, avtal, försäkringar, inköp, arbetsmiljö och annat som är kopplat till projektet. Du kommer att samarbeta med lärare, branschföreträdare samt leverantörer i ditt arbete.

Vid sidan av elevbygget kommer du få en roll som utbildare i certifieringskurser som exempelvis Heta arbeten och Mobila plattformar där du utbildar både elever och viss personal.

Undervisning i roll som instruktör kan förekomma.
Som medarbetare hos oss ingår du i ett arbetslag där det är naturligt att samarbeta och hjälpas åt. Även kontakt och samarbete med branschen och andra utbildningsanordnare ingår i uppdraget.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad inom byggbranschen samt har kunskaper om arbetsmiljö och säkerhet inom byggsektorn. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med elever/ungdomar i yrkes- eller föreningsliv. Vi ser det även som meriterande om du är utbildad i Bas-U. Att ha B-körkort är ett krav eftersom det inom verksamheten kan finnas behov av förflyttningar.

Du kommer att ha kontakt med såväl kollegor som externa parter vilket gör att du behöver ha god samarbetsförmåga och vara ansvarstagande. Du har även enkelt för att se behov och anpassa dig därefter. Att ha en helhetssyn, framförhållning och förmåga att driva projekt är någonting som faller sig naturligt för dig.

ÖVRIGT
Utbildning och arbetsmarknad är en av kommunens största förvaltningar med cirka 3 000 medarbetare. Vår verksamhet finns i hela kommunen med cirka 35 grundskolor, 140 förskolor, 40 fritidshem och två gymnasieskolor. Vi arbetar för att barn och unga ska ha de verktyg de behöver för att hitta rätt i både nutid och framtid. Vi verkar för en helhetssyn och en röd tråd i utveckling och lärande från förskola till och med gymnasiet. En växande vuxenutbildning och en arbetsmarknadsenhet med fokus på de som behöver extra stöd ingår också i förvaltningen.

För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Utbildningskoordinator Yrkeshögskola

Vi växer och söker två nya utbildningskoordinatorer till våra skolor i Skellefteå och Boden. Changemaker Educations bedriver yrkeshögskoleutbildningar på uppdrag av Myndigheten för Yrkeshögskolan. Vi utbildar inom bland annat spelutveckling, webbutveckling, E-handel, projektledning och besöksnäring på våra utbildningar i norra Sverige. Spelutbildningarna bedriver vi under namnet Futuregames - www.futuregames.se Vad kan vi erbjuda dig? Changemaker Educati... Visa mer
Vi växer och söker två nya utbildningskoordinatorer till våra skolor i Skellefteå och Boden.
Changemaker Educations bedriver yrkeshögskoleutbildningar på uppdrag av Myndigheten för Yrkeshögskolan. Vi utbildar inom bland annat spelutveckling, webbutveckling, E-handel, projektledning och besöksnäring på våra utbildningar i norra Sverige. Spelutbildningarna bedriver vi under namnet Futuregames - www.futuregames.se
Vad kan vi erbjuda dig?
Changemaker Educations är en växande skola som verkar inom de digitala och kreativa branscherna. Hos oss får du nära kontakt med såväl studerande, lärare och gästföreläsare. Vi har högt i tak och räds inte för att starta igång nya (ibland halvgalna) projekt för att fortsätta utvecklas som utbildningsanordnare.
Du kommer jobba nära spelbranschen i norra Sverige, våra skolor ligger vägg i vägg med flertalet spelföretag.
I rollen som utbildningskoordinator ansvarar du för att koordinering och administration av våra YH-utbildningar bedrivs på ett strukturerat och effektivt sätt. Du samarbetar med våra övriga anställda för att upprätthålla god kvalitet i förberedelser, genomförande och uppföljning av utbildningarna.
Tjänsterna är tillsvidareanställningar på 50-100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Resor mellan, och arbete på båda orterna kan förekomma.
Vi söker dig som:
Har erfarenhet av administration/koordinering, gärna inom utbildning.
Är en noggrann, effektiv och strukturerad teamspelare.
Har erfarenhet av att jobba i olika digitala kanaler.
Är helt bekväm med att prata och skriva på engelska, det språk vi använder i stor utsträckning i undervisning, på möten och i korrespondens.
Gärna har relevant utbildning/erfarenhet för rollen, till ex från YH-utbildningar och/eller andra utbildningar.
Som person är du proaktiv, problemlösande och van att jobba i tillväxt och förändring.Vill du ställa frågor? Maila mig: [email protected]
Om du tycker rollen låter spännande så skickar du din ansökan till [email protected] senast den 1 april.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

APL-samordnare till Yrkesgymnasiet Skellefteå

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering. Vi utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl. Yrkesgymnasiet finns idag på 15 olika orter i Sve... Visa mer
Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering.

Vi utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl.Yrkesgymnasiet finns idag på 15 olika orter i Sverige spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett innovativt yrkeskoncept som är uppskattat.

Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor och expanderar hela tiden. Yrkesgymnasiet är rätt val för ungdomar som vill lära sig ett yrke från grunden i en studieform där man jobbar mycket praktiskt (lärlingsutbildning). Eleverna gör mer än halva sin skoltid ute på arbetsplatser, vilket motsvarar minst 270 dagar. Vi kan redan nu tydligt se att våra tankar kring en arbetsplatsförlagd yrkesutbildning har gett resultat. T ex har 9 av 10 studenter på Yrkesgymnasiet ett arbete direkt efter studenten. Det är också för företagen en fantastisk chans att i tre år få skola in eleverna på just deras arbetsplats utifrån deras kultur och arbetssätt.

Yrkesgymnasiet Skellefte erbjuder utbildning i sex olika yrken inom bygg, måleri, fordon, el, Frisör,  och vård och omsorg. Vi erbjuder också introduktionsprogram. 

Vi söker nu en APL-samordnare till Yrkesgymnasiet i Skellefteå! Då minst halva av elevernas utbildning sker ute på en arbetsplats så krävs det resurser av skolan för att samordna och kvalitetssäkra detta arbete, och där kommer denna tjänst in som ett viktigt element.

Brinner du för nätverkande och samarbete med näringslivet/branscherna, kanske speciellt intresserad av yrkesutbildningar? Är du social och driven? Då kanske du är personen vi söker. Vi söker en APL-samordnare till vår skola i Skellefteå, som blir spindeln i nätet gentemot branscherna och som kommer jobba mot att eleverna får bra och kvalitativa praktikplatser.

Som APL-samordnare, samordnar du allt arbete kring praktikplatserna, du hjälper skolan med anskaffning av platserna och har också löpande kontakt med företagen såväl som med eleverna. Yrkeslärarna på skolan är dom som är elevernas handledare och även betygsättande, men som APL-samordnare jobbar även du tätt tillsammans med yrkeslärarna och eleverna för att detta arbete ska löpa smidigt.

Vi söker alltså dig med driv, en hög social förmåga, en "doer" som kan hålla många bollar i luften samtidigt. Du ska tillsammans med övriga teamet anta utmaningen att bygga och utveckla ett innovativt yrkesgymnasium i Skellefteå!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Vilka är vi? ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. Vi är en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.Vi gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Coordinator, International Baccalaureate

About the workplace Skellefteå is experiencing strong and rapid growth, and so work has now begun to provide international upper secondary school education in the municipality by establishing an IB World School. The upper secondary school is primarily aimed at students who will be living in Sweden for a limited period, or local pupils who wish to gain qualifications that will enable them to apply for universities around the world. The plan is to be able ... Visa mer
About the workplace

Skellefteå is experiencing strong and rapid growth, and so work has now begun to provide international upper secondary school education in the municipality by establishing an IB World School. The upper secondary school is primarily aimed at students who will be living in Sweden for a limited period, or local pupils who wish to gain qualifications that will enable them to apply for universities around the world.

The plan is to be able to provide a three-year diploma programme that prepares students for university, with all subjects being taught in English. Students will be awarded the International Baccalaureate (IB), which is an internationally recognised further education qualification offered by around 2,700 schools in 147 countries. The IB follows an international curriculum and both course content and examinations are the same for all IB schools around the world.

Before a school may offer the IB programme it has to pass through an application process via the International Baccalaureate Organization (IBO). All requirements and conditions must be met for a school to be approved.

Skellefteå Municipality has initiated this process and is looking for a coordinator who will have a key role in its implementation.

We welcome your application which must be in English.


ARBETSUPPGIFTER
Tasks

In your role as coordinator, you will be in contact with the IBO to ensure that all their requirements are met. You will be the link between the IBO and the head teacher at the upper secondary school in Skellefteå. The role will also involve networking with other actors in the municipality. You will be a key link for all elements of the process leading up to Skellefteås gymnasium becoming an IB World School.

The task will also involve a lot of administrative work in the form of agreements and similar mainly as part of the contact with the IBO. Communication will place high demands on both spoken and written formal English.

In addition to the role as coordinator, some of your work time will be allocated to other educational tasks. This might include teaching or supervision of both pupils and staff.


KVALIFIKATIONER
Qualifications

You have a teaching qualification from either a Swedish or foreign university, or what we consider equivalent. You have experience of working in a school environment and working with and supervising young people. Experience of work in an upper secondary school is of merit. We also welcome candidates who have experience of international exchanges. Experience of IB World Schools is of course an advantage.

The role places high demands on English language ability. You must be a skilful communicator in both spoken and written English. Good knowledge of Swedish is also of merit.

Good administrative skills are necessary, as is familiarity with working with various business IT systems. You will need knowledge of cultural differences and be able to adapt your communication and approach as necessary.

You find it easy to establish contacts and build relationships. You work well with other people and can adapt to a situation. You are also systematic and well-organised. You have the ability to plan your work in a positive and efficient way. You are independent and have the will and ability to drive processes and decisions forward.


ÖVRIGT
More information

Education and the labour market make up two of the municipalitys main administration services, with over 3,000 employees. We work with the entire municipality and have around 35 compulsory schools, 140 preschools, 40 after-school centres and two upper secondary schools. We work hard to ensure that children and young people receive the tools they need to navigate society, both now and in the future. We have a comprehensive, cohesive approach to development and learning from preschool until upper secondary school. Adult education is growing, and the administration service runs a labour market unit that focuses on those who need extra support.

You will need to submit a criminal record check from the Swedish Police Authoritys register to be able to be employed by the municipality. You must order the extract yourself via https://polisen.se. The document is valid for one year and will therefore need to be renewed once this period has passed.

Read more about Skellefteå here: http://portal.skelleftea.se/

We request that recruitment and temp agencies do not contact us.
http://portal.skelleftea.se/ Visa mindre

Digitaliseringsutvecklare

Vill du få möjligheten att verka mitt i en spännande digital transformation? Utbildning och arbetsmarknad är i ständig utveckling med ökad digitalisering för ett breddat och fördjupat lärande. Den nya stödfunktionen Digitalisering & Innovation söker nu Digitaliseringsutvecklare som vill vara med och utveckla verksamheten från förskola till vuxenutbildningen. Digitalisering och innovation har som huvuduppdrag att: • stödja och utveckla digital kompete... Visa mer
Vill du få möjligheten att verka mitt i en spännande digital transformation?
Utbildning och arbetsmarknad är i ständig utveckling med ökad digitalisering för ett breddat och fördjupat lärande.

Den nya stödfunktionen Digitalisering & Innovation söker nu Digitaliseringsutvecklare som vill vara med och utveckla verksamheten från förskola till vuxenutbildningen.

Digitalisering och innovation har som huvuduppdrag att:
• stödja och utveckla digital kompetens
• stödja den digitala utvecklingen genom ett systematiskt arbete baserat på nationella styrdokument, forskning och beprövad erfarenhet
• säkerställa likvärdig tillgång till ändamålsenliga digitala tjänster och verktyg i utbildning och arbetsmarknads samtliga verksamheter.

ARBETSUPPGIFTER
Som Digitaliseringsutvecklare är du ett stöd i utvecklingen av den digitala kompetensen på kommunens förskolor och skolor. I dina möten med lärare och skolledare innebär det att du ska kunna föra dialog kring styrdokument med fokus på hur digitaliseringen kan stödja i arbetsprocessen.
Du och dina kollegor är de som organiserar workshops och fortbildning och är ett viktigt kugghjul för att inspirera till en kultur där erfarenhetsutbyte mellan varandra är det som präglar.
Du leder nätverksträffar inom digitalisering för olika grupper som ex ambassadörer, inspiratörer, superanvändare

Du kommer att leda utvecklingsuppdrag, stora och små, inom olika områden kopplat till digitalisering. Det kan vara kortare projekt, men även projekt som sträcker sig över tid. Det kan handla om att se digitaliseringens möjligheter för effektivisering, automation och förändrat arbetssätt.

Du kommer att snabbt behöva växla mellan uppdrag och arbeta i flera olika system och tjänster. I ditt uppdrag innebär det att du hanterar systemen såväl ur pedagogiskt som administrativt perspektiv och ansvarar för att utbilda, handleda, supportera och fånga in verksamhetens behov för utvecklingsönskemål.
I ditt uppdrag kommer du att ha särskilt ansvar över en viss skolform och de verksamhetssystem och tjänster som är riktade mot just den skolformen. Du kommer dock att vara insatt även i andra skolformer och dess system/tjänster och se det som naturligt att jobba tillsammans i olika uppdrag och avlasta där det bäst behövs.

I uppdraget ingår omvärldsbevakning, att ta del avforskning kring digitalisering i förskola/skolan och omsätta det i handling, allt för atthöja kvalitén i verksamheten för barn och elevers livslånga lärande.
Ditt uppdrag är under ständig förändring, men utgångspunkt är den nationella digitaliseringsstrategin för skolan, kommunens strategi för digital utveckling och förvaltningens handlingsplan för digitalisering.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning, med inriktning som lärare inom förskola, grundskola, gymnasiet eller vuxenutbildning.

Vi ser att du även har arbetat i berörd pedagogisk verksamhet i den omfattning att man har en förståelse för verksamhetens behov och utmaningar. Du ska kunna arbeta med omvärldsbevakning och kommunicera utifrån läroplan och styrdokument

Du ska ha någon form av utbildning och erfarenhet inom media/data och/eller erfarenhet som gör att du har nödvändig kompetens och ha en god inblick i digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Har tillräcklig teknisk kompetens för att förstå området och kunna driva förändring.
Du bör ha en bred erfarenhet av olika plattformar och digitala verktyg

Du ska även ha erfarenhet av att driva förändringsarbete med goda resultat. Kommer att ha ansvar för att driva projekt/processer självständigt, vilket innebär att man bör ha förståelse för vad det innebär. En stor del av uppdraget är att utbilda medarbetare i olika digitala system och att leda andra i processer/uppdrag.

ÖVRIGT
För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Visa mindre

Digitaliseringsstrateg

Vill du få möjligheten att verka mitt i en spännande digital transformation? Utbildning och arbetsmarknad är i ständig utveckling med ökad digitalisering för ett breddat och fördjupat lärande. Den nya stödfunktionen Digitalisering och Innovation söker nu Digitaliseringsstrateg som vill vara med och utveckla verksamheten från förskola till vuxenutbildning. Digitalisering och innovation har som huvuduppdrag att: • stödja och utveckla digital kompetens •... Visa mer
Vill du få möjligheten att verka mitt i en spännande digital transformation?
Utbildning och arbetsmarknad är i ständig utveckling med ökad digitalisering för ett breddat och fördjupat lärande.

Den nya stödfunktionen Digitalisering och Innovation söker nu Digitaliseringsstrateg som vill vara med och utveckla verksamheten från förskola till vuxenutbildning.

Digitalisering och innovation har som huvuduppdrag att:
• stödja och utveckla digital kompetens
• stödja den digitala utvecklingen genom ett systematiskt arbete baserat på nationella styrdokument, forskning och beprövad erfarenhet
• säkerställa likvärdig tillgång till ändamålsenliga digitala tjänster och verktyg i utbildning och arbetsmarknads samtliga verksamheter.

Du kommer att tillhöra avdelningen för Digitalisering och Innovation och arbeta tillsammans med Digitaliseringsutvecklare och IT-pedagoger.
I tjänsten ingår att ha många interna och externa kontakter, och samverkan påolika nivåer, med olika målgrupper.
Du kommer att ingå i nätverk lokalt, regionalt och nationellt, vilket innebär att resor ingår i ditt uppdrag.

ARBETSUPPGIFTER
Som Digitaliseringsstrateg kommer du att vara en viktig resurs för att omvandla vår verksamhet till en digital föregångare genom nytänkande och innovation.
I ditt uppdrag ingår att, tillsammans med Chef Digitalisering och Innovation, ta fram mål och realisera en övergripande strategisk utvecklingsplan innehållandekartläggning och analys av behov kopplat till styrdokument, planering av åtgärder, plan för genomförande samt uppföljning och utvärdering.

Ditt arbete är både strategiskt och operativt och du kommer att vara en resurs för alla skolformer från förskola till vuxenutbildning.
Du kommer att ha en nyckelroll med stort mandat och utrymme att driva, utveckla och leda stora delar av arbetet framåt. Det är ett brett uppdrag som kan innefatta såväl projekt, processer, utveckling, upphandling, innovation som informationssäkerhet.

I ditt uppdrag ingår omvärldsanalys, trendspaning och att ha koll på forskning. I uppdraget ingår även att löpande identifiera övergripande behov av insatser som krävs för att tillvarata digitaliseringens möjligheter för att effektivisera, underlätta, öka kvaliteten i verksamheten. Du ska kunna arbeta både övergripande och förstå komplexa frågor, samtidigt som du ska kunna bryta ned och förstå detaljfrågor och på ett tydligt sätt förklara bilden för dina kollegor.

Du kommer att arbeta med behovsanalyser, nyttovärderingar och uppföljningar för att säkerställa att det satsningar som görs leder till konkret nytta och önskad effekt.
Du är ett stöd för digitaliseringsutvecklarna utifrån ett övergripande perspektiv och verkar för en helhetssyn hela tiden med syfte att förbättra verksamheten för de vi är till för.
Ditt uppdrag är under ständig förändring men utgångspunkt är den nationella digitaliseringsstrategin för skolan, kommunens strategi för digital utveckling och förvaltningens handlingsplan för digitalisering.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha relevant högskoleexamen för uppdraget. Kan vara inom pedagogik, beteendevetenskap, samhällsvetenskap eller systemvetenskap.
Det är meriterande om du även har arbetat i någon pedagogisk verksamhet för att underlätta förståelsen av verksamhetsbehovet

Du ska även ha någon form av vidareutbildning inom media/data och ha en grundläggande kompetens och inblick i digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Har tillräcklig teknisk kompetens för att förstå området och kunna driva förändring.

Du ska även ha lett team och strategiskt utvecklings- och förändringsarbete i större organisationer. Minst 3 års erfarenhet av att leda människor i ett förändringsarbete, både teoretiskt och praktiskt. Erfarenhet av förändringsledning i projekt, processer eller liknande som involverar många samarbetspartners med goda resultat.
Du ska även ha erfarenhet av att prata inför större grupper och framföra presentationer.

ÖVRIGT
För att arbeta inom Utbildning och arbetsmarknads verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas. Visa mindre

Intern koordinator

På Skellefteås vuxenutbildning erbjuder vi utbildning och vägledning i toppklass till vuxna. I vårt uppdrag ingår bland annat att anpassa utbildningarna efter det kompetensbehov som finns på arbetsmarknaden. Just nu händer det mycket i Skellefteå och platsen står inför en spännande tillväxtperiod men nya industrietableringar. Vi vill därför utöka vårt team med en intern koordinator som ansvarar för att koordinera ESF-projektet Relocate här på VUX. Proje... Visa mer
På Skellefteås vuxenutbildning erbjuder vi utbildning och vägledning i toppklass till vuxna.
I vårt uppdrag ingår bland annat att anpassa utbildningarna efter det kompetensbehov som finns på arbetsmarknaden. Just nu händer det mycket i Skellefteå och platsen står inför en spännande tillväxtperiod men nya industrietableringar.
Vi vill därför utöka vårt team med en intern koordinator som ansvarar för att koordinera ESF-projektet Relocate här på VUX.

Projektet Relocate är ett nationellt ESF-projekt med fyra projektpartners, Region Västerbotten, Skellefteå Kommun, Northvolt samt arbetsförmedlingen.
Projektet berör i första hand fyra orter i Sverige. Förutom Skellefteå är det våra storstadsområden, Stockholm, Göteborg och Malmö som berörs.
Huvuddelen av arbetet kommer att bedrivas i Skellefteå.
Projektet löper under två och ett halvt år med start i september förutsatt att projektet beviljas.
Projektet inleds med en analys-och planeringsfas med start 2020-09-01 och fram till 2021-03-01 för att sedan övergå i en genomförandefas fram till 2022-12-30.

ARBETSUPPGIFTER
Att vara koordinator innebär att du bör vara van att hantera administration och van med många system, snabbt kan lyfta blicken, är noggrann med detaljer och kan växla mellan flera olika uppgifter i stundvis högt tempo.
Vidare är du givetvis serviceinriktad och sätter kunden, såväl de interna som externa i första rummet.
Som koordinator har du övergripande operativt projektansvar på VUX och förväntas ha kontroll över logistik och samordning i projektet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som gillar att ha god framförhållning, är driven, ansvarstagande och uppmärksammar detaljer som är viktiga för projektet.
Du bör vara van vid eller har fallenhet att arbeta med budget och kostnadsuppföljning. Du är också strukturerad med organisatoriska färdigheter.
Som person är du duktig på att hantera människor och har en utpräglad känsla för service. Du är van att arbeta i högt tempo och kan hantera många parallella uppgifter
Du är van att sätta upp mål och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och behov.
Du drivs av en vilja att fortlöpande arbeta för utveckling av vår verksamhet i nära samarbete med dina kollegor.
Du är verbal och talar och skriver flytande svenska och engelska och du har givetvis goda kunskaper i Officepaketet.

ÖVRIGT
-- Visa mindre