Lediga jobb som Projektledare, IT i Skellefteå

Se lediga jobb som Projektledare, IT i Skellefteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Skellefteå som finns hos arbetsgivaren.

Projektledare verksamhetsutveckling

Ansök    Nov 20    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Vi söker nu projektledare som brinner för projektledning och offentlig sektor. Här får du möjlighet att utvecklas och växa i din roll! Inom Skellefteå kommunkoncern pågår... Visa mer
Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by.

Vi söker nu projektledare som brinner för projektledning och offentlig sektor. Här får du möjlighet att utvecklas och växa i din roll!

Inom Skellefteå kommunkoncern pågår det ständigt ett stort antal projekt av olika slag, allt från mindre till stora komplexa projekt, både inom och utanför kommunen. Projektkontorets uppdrag är att öka kommunens förmåga att prioritera och genomföra verksamhetsprojekt på ett hållbart och effektivt sätt. Kontoret är även ansvarig för genomförandet av kommunens gemensamma projektportfölj för digitalisering. Arbetet präglas av nytänk, mod och förändringsvilja.

Som medarbetare hos oss har du möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa och centrala arbetsmiljöer, en aktivitetsbaserad arbetsplats som är utformad för att möta dig och dina behov. Vi har en tillitsbaserad styrning och erbjuder möjligheter att jobba på distans när arbetet tillåter.

Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga uppdrag är att driva projekt samt stötta och stödja kollegor i olika sammanhang. Du utför och leder projekten enskilt eller tillsammans med en biträdande projektledare beroende på omfattning, som kan vara allt från små projekt på 100 timmar till en budget på över 40 miljoner med hundratals personer involverade. Ditt ansvar börjar vanligtvis vid dialog med beställaren och pågår till dess att avslutskriterierna uppfyllts. Utöver projektledning kommer du även att medverka till utveckling av kommunens projektmodell (PPS) och metoder som förvaltas av projektkontoret.

Som projektledare inom verksamhetsutveckling fokuserar du på att driva projekt som ligger nära kommunens verksamheter där du kommer arbeta nära specialister och chefer. Några exempel på projekt är lärplattform för alla skolformer, nya former för bemanning, klimatkontrakt och inflyttningsguide.

KVALIFIKATIONER
För projektledarrollen söker vi dig som har god kunskap om projektplanering, genomförande och uppföljning samt god förståelse för hur digitalisering kan användas för att skapa ett värde i verksamheten. Vi ser det som meriterande om du har kunskap och erfarenhet av stora organisationer, projektmodeller, agila metoder, innovationsmetoder samt portfölj- och programledning. Du har relevant högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet som projektledare.

Som person är du initiativtagande med god förmåga att leda dig själv och andra mot uppsatta mål. Du är inte rädd för att anta nya utmaningar och en av dina styrkor är att omsätta strategier och beställarnas vilja till konkreta planer. För jobbet krävs det att du är skicklig på att kommunicera på både svenska och engelska.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Projektledare till spännande uppdrag i Skellefteå!

Academic Work söker nu en projektledare till teknologiföretaget Xore i Skellefteå. Är du intresserad av ett omväxlande arbete där du får jobba med projektledning och vill du bli en del av Xores team? Ansök redan idag, urval sker löpande! OM TJÄNSTEN Xore levererar analysutrustning samt tjänster och produkter inom gruvindustrin. Genom analyser arbetar Xore för att optimera deras kunders processer samt minimera miljöpåverkan av gruvnäringen.I rollen som pr... Visa mer
Academic Work söker nu en projektledare till teknologiföretaget Xore i Skellefteå. Är du intresserad av ett omväxlande arbete där du får jobba med projektledning och vill du bli en del av Xores team? Ansök redan idag, urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Xore levererar analysutrustning samt tjänster och produkter inom gruvindustrin. Genom analyser arbetar Xore för att optimera deras kunders processer samt minimera miljöpåverkan av gruvnäringen.I rollen som projektledare kommer du främst att arbeta med . Jobbet kommer innebära nära kontakt med både kunder och leverantörer.
Det kan förekomma resor inom tjänsten då Xore har kunder både nationellt och internationellt.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Leda och strukturera upp projektet från såld produkt till leverans och installation hos kund
* Skicka underlag till tillverkningsfirmor, ta fram certifikat
* Vara kontaktperson till kund
* Ansvara för ordrar av komponenter, följa upp och säkerställa att allt är på plats i tid


VI SÖKER DIG SOM
- Har tidigare erfarenhet av arbete på ett produkt ägande bolag
- Språk: Engelska, Svenska
- Utbildning: Du har en Ingenjörsutbildning eller en ekonomiutbildning. Annan utbildning kan också ses som relevant samt erfarenhet av projektledning i liknande verksamhet.
- Körkort: B - Bil
- Har tidigare erfarenhet av att arbeta med projektledning

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
- Strukturerad
- Självgående
- Nätverkande
- Affärsinriktad

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess. Visa mindre

Ta nästa karriärskliv, bli Scrum Master hos MiTek!

Här är möjligheten för dig som vill ta nästa steg i din karriär och fortsätta arbeta med mjukvaruutveckling samtidigt som du axlar rollen som Scrum Master. Du får vara med i att forma rollen utefter dina kunskaper och intressen. Gå inte miste om denna möjlighet- ansök redan idag, urval sker löpande! OM TJÄNSTEN MiTeks team i Skellefteå behöver kompletteras med en Scrum Master som även kommer arbeta med mjukvaruutveckling. Här blir du en del i ett team be... Visa mer
Här är möjligheten för dig som vill ta nästa steg i din karriär och fortsätta arbeta med mjukvaruutveckling samtidigt som du axlar rollen som Scrum Master. Du får vara med i att forma rollen utefter dina kunskaper och intressen. Gå inte miste om denna möjlighet- ansök redan idag, urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
MiTeks team i Skellefteå behöver kompletteras med en Scrum Master som även kommer arbeta med mjukvaruutveckling. Här blir du en del i ett team bestående av 6 seniora och högpresterande medarbetare som arbetar med MiTek Pamir som är en CAD/teknisk mjukvara skapad i C#.

Arbetsuppgifter
- Arbeta med Scrum och Product Discovery för att skapa, förbättra och driva den Agila processen i och utanför teamet.
- Kontinuerligt arbeta med förbättring och tillväxt på individ och team nivå.
- Vara en del av Scrum Master teamet där ni stöttar, coachar och lär av varandra.
- Designa, skriva kod, testa samt felsökning av ny och befintlig mjukvara med hjälp av Microsofttekniker.
- Samarbeta med produktägare och systemarkitekter för att fastställa och ge feedback på lösningar, krav och design.

Du erbjuds
- Möjligheten till hybridarbete där du kan arbeta hemifrån 2 dagar i veckan.
- En kultur och ett team som präglas av tydlighet, hjälpsamhet och vänlighet - här bryr sig alla om varandra!
- Utvecklingsmöjligheter lokalt och internationellt.
- En anställning i ett tryggt och stabilt företag.

VI SÖKER DIG SOM
- Har erfarenhet eller intresse av Scrum, Kanban, Product Discovery/Dual Track eller liknande.
- Har en utbildning inom datavetenskap eller liknande. Om du inte har en utbildning ser vi att du har erhållit motsvarande kunskap via arbetslivet.
- Har erfarenhet av mjukvaruutveckling med moderna tekniker, gärna C# och .Net.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom utveckling av skrivbordsapplikationer, Azure DevOps och om du bor i eller har någon anknytning till Skellefteå.

För att passa in i rollen och teamet lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Därför ser vi att du är:
- Problemlösande
- Samarbetsinriktad
- Inspirerande
- Ansvarstagande

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Sista ansökningsdag 7/1 2024.

INFORMATION OM FÖRETAGET
MiTek erbjuder programvarulösningar och system för dimensionering, kalkylering och produktion av takkonstruktioner, väggelement och golvsystem till husfabrikanter och takstolsindustrin. Läs mer om MiTek här! Visa mindre

Project Manager

Ansök    Okt 19    ABB AB    Projektledare, IT
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future. At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences.... Visa mer
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.


At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences.


At ABB Process Industries we are offering a range of solutions within automation, electrification and digital solutions. The fourth industrial revolution is here and we at ABB have decided to be at the forefront of this new industrial era.


We see a trend of expanding growth with pulp & paper and process automation as emerging market. To meet the demands, ABB have set high goals and a strong strategy with increased focus on digitalization and sustainability.


As the business is growing, we are now increasing our capacity in our Project Management Office by hiring a Project Manager, with location in Västerås, Sweden.


As a Project Manager we offer you a strong developing position where you get the opportunity to work with the latest technology, develop your knowledge and be a part of a great team. If you are passionate about helping our customers to be more competitive and reduce their global footprint by setting new standard in the Swedish process industry, don't hesitate to send in your application.


Join ABB and work in a team that is dedicated to creating a future where innovative digital technologies allow greater access to cleaner energy.
Your responsibilities
Ensure projects are executed according to budgeted time, cost and scope/quality.
Build a strong team around you, strive to show leadership and be courageous to change the status quo.
Monitoring projects to ensure best practices in cost control, resource efficiency and Health, Safety & Environment (HSE)
Representing ABB at site and lead project site work.
Building strong relationships with customers and stakeholders
Run several projects at the same time, in varying sizes.
Live ABB's core values of safety and integrity, which means taking responsibility for your own actions while caring for your colleagues and the business.
You will have a work that includes responsibility, variation, problem solving, technical challenges, highly skilled colleagues, and an exciting international workplace where sustainability, design and digitalization are in focus.

Your background
A Bachelor engineering degree or preferably a Master ?s degree, or equivalent.
Background in project management, preferably at least 5 years.
Experience of running industrial projects is merited.
You are results-oriented, strategic and have a structured approach to work.
Fluency in Swedish and English, written and spoken alike, is required.

More about us
Process Industries division delivers complete electrification and automation solutions, industry-specific products and lifecycle services across industries. Engineering and delivering automation solutions from device to monitoring and control make our customers get more out of their investment; digitalization solutions including collaborative operations and augmented reality help improve plant and enterprise productivity, reduce maintenance and energy costs. Our engineering, project management, services and solutions portfolio covers a wide range of industries - Mining, Pulp & Paper, Metals, Aluminum and Cement, Data centers and Food and Beverage


Recruiting Björn Svedlund, +46 722 30 01 60, will answer your questions about the position. Union representatives - Swedish Association of Graduate Engineers: Mikael Blomqvist, +46 768 06 00 11; Leaders: Leif Öhrberg, +46 724 64 40 16; Unionen: Krista Andersson, +46 706 44 02 85. All other questions can be directed to Talent Partner Sara Vestin, +46 724-64 46 88.


Welcome to apply the latest by the 8th of November, 2023. Please note that selection is ongoing, and the position may be filled before the last day of application.


We look forward to receiving your application (PDF documents submitted in English are appreciated). If you want to discover more about ABB, take another look at our website www.abb.com. Visa mindre

Project Manager

Ansök    Okt 19    ABB AB    Projektledare, IT
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future. At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences.... Visa mer
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.


At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences.


Join ABB and work in a team that is dedicated to creating a future where innovative digital technologies allow greater access to cleaner energy.


At ABB Process Industries we are offering a range of solutions within automation, electrification and digital solutions. The fourth industrial revolution is here and we at ABB have decided to be at the forefront of this new industrial era.


We see a trend of expanding growth with Electrification as emerging market. To meet the demands, ABB have set high goals and a strong strategy with increased focus on sustainable system deliveries.


As the business is growing, we are now increasing our capacity in our Project Management Office by hiring a Project Manager, with location in Kiruna, Gällivare, Luleå, Skellefteå or Umeå, Sweden.


As a Project Manager we offer you a strong developing position where you get the opportunity to work with the latest technology, develop your knowledge and be a part of a great team. If you are passionate about helping our customers to be more competitive and reduce their global footprint by setting new standard in the Swedish process industry, don't hesitate to send in your application.


We truly believe that diversity makes us even better and welcome all applicants that can in any way contribute to broadening our diversity.
Your responsibilities
Ensure projects are executed according to time, cost and scope/quality.
Build a strong team around you, strive to show leadership and be courageous to change the status quo.
Strive to ensure customer satisfaction when delivering electrical power plants containing everything from 130 kV down to low voltage and control systems.
Run several projects at the same time, in varying sizes.
Live ABB's core values of safety and integrity, which means taking responsibility for your own actions while caring for your colleagues and the business.
You will have a work that includes responsibility, variation, problem solving, technical challenges and an exciting international workplace where sustainability, design and digitalization are in focus.
You will manage dedicated project teams including highly skilled colleagues with competences such as electrical designers, automation engineers and commissioning crew.
Handle purchases and interfaces with subcontractors, for example within electrical installation, switchgear, transformers, grounding and construction work.
Work actively with risk assessment to ensure a good and safe work environment.

Your background
A Bachelor engineering degree or preferably a Master ?s degree, or equivalent.
Background in project management, preferably at least 5 years.
Experience of running projects within electrification segment is merited.
Project management in the process industry is merited.
You are results-oriented, strategic and have a structured approach to work.
Desirable (but not required) with experience of construction projects.
Fluency in Swedish and English, written and spoken alike, is required.

More about us
Bring your very own sense of pride and purpose as you help us drive forward the Fourth Industrial Revolution – creating a sustainable future for our planet, and your career. Join ABB and harness the power of our diverse global network, as you collaborate with and learn from our world-class teams. Above all, challenge yourself every day. Let's write the future, together.


Recruiting manager Björn Svedlund, +46 722 30 01 60, will answer your questions about the position. Union representatives - Swedish Association of Graduate Engineers: Kenneth Hultman, +46 40 35 00 96, Union: Mikael Hammar, +46 40 55 05 30, Ledarna: Leif Öhrberg, +46 21 34 23 25. All other questions can be directed to Talent Partner Sara Vestin, +46 724 64 46 88.


This role is varied, challenging and rewarding. Apply today and help us change the course of an entire industry. Welcome to apply the latest by the 8th of November, 2023. Please note that selection is ongoing, and the position may be filled before the last day of application.


We look forward to receiving your application (PDF documents submitted in English are appreciated). If you want to discover more about ABB, take another look at our website www.abb.com. Visa mindre

Project Manager

Ansök    Nov 10    ABB AB    Projektledare, IT
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future. At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences.... Visa mer
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.


At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences.


Join ABB and work in a team that is dedicated to creating a future where innovative digital technologies allow greater access to cleaner energy.


At ABB Process Industries we are offering a range of solutions within automation, electrification and digital solutions. The fourth industrial revolution is here and we at ABB have decided to be at the forefront of this new industrial era.


We see a trend of expanding growth with Electrification as emerging market. To meet the demands, ABB have set high goals and a strong strategy with increased focus on sustainable system deliveries.


As the business is growing, we are now increasing our capacity in our Project Management Office by hiring a Project Manager, with location in Kiruna, Gällivare, Luleå, Skellefteå or Umeå, Sweden.


As a Project Manager we offer you a strong developing position where you get the opportunity to work with the latest technology, develop your knowledge and be a part of a great team. If you are passionate about helping our customers to be more competitive and reduce their global footprint by setting new standard in the Swedish process industry, don't hesitate to send in your application.


We truly believe that diversity makes us even better and welcome all applicants that can in any way contribute to broadening our diversity.
Your responsibilities
Ensure projects are executed according to time, cost and scope/quality.
Build a strong team around you, strive to show leadership and be courageous to change the status quo.
Strive to ensure customer satisfaction when delivering electrical power plants containing everything from 130 kV down to low voltage and control systems.
Run several projects at the same time, in varying sizes.
Live ABB's core values of safety and integrity, which means taking responsibility for your own actions while caring for your colleagues and the business.
You will have a work that includes responsibility, variation, problem solving, technical challenges and an exciting international workplace where sustainability, design and digitalization are in focus.
You will manage dedicated project teams including highly skilled colleagues with competences such as electrical designers, automation engineers and commissioning crew.
Handle purchases and interfaces with subcontractors, for example within electrical installation, switchgear, transformers, grounding and construction work.
Work actively with risk assessment to ensure a good and safe work environment.

Your background
A Bachelor engineering degree or preferably a Master ?s degree, or equivalent.
Background in project management, preferably at least 5 years.
Experience of running projects within electrification segment is merited.
Project management in the process industry is merited.
You are results-oriented, strategic and have a structured approach to work.
Desirable (but not required) with experience of construction projects.
Fluency in Swedish and English, written and spoken alike, is required.

More about us
Bring your very own sense of pride and purpose as you help us drive forward the Fourth Industrial Revolution – creating a sustainable future for our planet, and your career. Join ABB and harness the power of our diverse global network, as you collaborate with and learn from our world-class teams. Above all, challenge yourself every day. Let's write the future, together.


Recruiting manager Björn Svedlund, +46 722 30 01 60, will answer your questions about the position. Union representatives - Swedish Association of Graduate Engineers: Kenneth Hultman, +46 40 35 00 96, Union: Mikael Hammar, +46 40 55 05 30, Ledarna: Leif Öhrberg, +46 21 34 23 25. All other questions can be directed to Talent Partner Sara Vestin, +46 724 64 46 88.


This role is varied, challenging and rewarding. Apply today and help us change the course of an entire industry. Welcome to apply the latest by the 7th of December, 2023. Please note that selection is ongoing, and the position may be filled before the last day of application.


We look forward to receiving your application (PDF documents submitted in English are appreciated). If you want to discover more about ABB, take another look at our website www.abb.com. Visa mindre

Agil projektledare inom IT

Ansök    Sep 5    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Är du en engagerad projektledare som triggas av utmaningarna i offentlig sektor och alltid vill ligga steget före? Här får du vara en del av ett team som aktivt bidrar till att skapa kvalitet och nytta för alla som bor och verkar här, samtidigt som vi har väldigt kul på jobbet! Skellefteå står mitt i en samhällsomvandling och våra ambitioner är höga, medan våra utmaningar i kommunens kärnverksamheter är stora. Nya tekniska trender inom offentlig sektor ti... Visa mer
Är du en engagerad projektledare som triggas av utmaningarna i offentlig sektor och alltid vill ligga steget före? Här får du vara en del av ett team som aktivt bidrar till att skapa kvalitet och nytta för alla som bor och verkar här, samtidigt som vi har väldigt kul på jobbet!

Skellefteå står mitt i en samhällsomvandling och våra ambitioner är höga, medan våra utmaningar i kommunens kärnverksamheter är stora. Nya tekniska trender inom offentlig sektor tillsammans med en kraftig satsning på digitalisering gör att vi nu har en modern IT-infrastruktur med exempelvis API gateway (IBM APIC), integrationsplattform (IBM ACE) samt dataplattform (Azure Synapse Analytics). Vi blandar både agila och traditionella metoder när vi med hjälp av modern teknik fokuserar på helhetslösningar för både små och stora komplexa projekt.

Som medarbetare hos oss får du dessutom jobba i en av kommunens mest innovativa och centrala arbetsmiljöer, en aktivitetsbaserad arbetsplats som är utformad för att möta dig och dina behov. Vi har en tillitsbaserad styrning som innebär stor frihet under ansvar. Du får möjligheten att jobba hemifrån när det fungerar bättre och behöver du sluta tidigare så tar du igen det en annan dag istället. För oss är det viktigt med en balans mellan jobb, familjeliv och fritid.

IT och verksamhetsutveckling är en del av förvaltningen Support och lokaler, som är kommunens interna servicecenter. Avdelningen gör just nu stora satsningar med att möta medborgarnas och verksamheternas behov av digitalisering. Med målet att bli en mer datadriven och innovativ organisation gör vi nu stora satsningar inom informationsförsörjning och automation. Vi eftersträvar kvalitet i allt vi gör samt ser till att driva vårt arbete med fokus på prioritet och kundnytta. Här kan du läsa mer om vår verksamhet: https://skelleftea.se/itjobb

Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga uppdrag är att driva projekt och stötta kollegor i olika sammanhang. Du utför och leder projekten enskilt eller tillsammans med en biträdande projektledare beroende på omfattning, som kan vara allt från små projekt på 100 timmar till en budget på över 40 miljoner med hundratals personer involverade. Ditt ansvar börjar vanligtvis vid dialog med beställaren och pågår till dess att avslutskriterierna uppfyllts. Utöver projektledning kommer du även att medverka till utveckling av arbetssätt och metoder som förvaltas av projektkontoret.

Som projektledare inom IT fokuserar du på att driva projekt som rör IT-infrastruktur eller närliggande IT-tjänster. Du kommer att arbeta nära exempelvis arkitekter, kravanalytiker, tjänsteansvariga och andra IT-specialister. Några exempel på projekt är integrationsplattform med API gateway, dataplattform, IoT samt ny kommungemensam digital identitet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har goda kunskaper om projektplanering, genomförande och uppföljning, men även god förståelse för hur IT-projekt kan bedrivas. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av stora organisationer, projektmodeller, agila metoder samt innovationsmetoder. Du har relevant högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet som projektledare.

Som person är du initiativtagande med god förmåga att leda dig själv och andra mot uppsatta mål. Du är inte rädd för att anta nya utmaningar och en av dina styrkor är att omsätta strategier och beställarnas vilja till konkreta planer. För jobbet krävs det att du är skicklig på att kommunicera på både svenska och engelska.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Projektledare till spännande uppdrag i Skellefteå!

Academic Work söker nu en projektledare till teknologiföretaget Xore i Skellefteå. Är du intresserad av ett omväxlande arbete där du får jobba med projektledning och vill du bli en del av Xores team? Ansök redan idag, urval sker löpande! OM TJÄNSTEN Xore levererar analysutrustning samt tjänster och produkter inom gruvindustrin. Genom analyser arbetar Xore för att optimera deras kunders processer samt minimera miljöpåverkan av gruvnäringen.I rollen som pr... Visa mer
Academic Work söker nu en projektledare till teknologiföretaget Xore i Skellefteå. Är du intresserad av ett omväxlande arbete där du får jobba med projektledning och vill du bli en del av Xores team? Ansök redan idag, urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Xore levererar analysutrustning samt tjänster och produkter inom gruvindustrin. Genom analyser arbetar Xore för att optimera deras kunders processer samt minimera miljöpåverkan av gruvnäringen.I rollen som projektledare kommer du främst att arbeta med . Jobbet kommer innebära nära kontakt med både kunder och leverantörer.
Det kan förekomma resor inom tjänsten då Xore har kunder både nationellt och internationellt.

Du erbjuds

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Leda och strukturera upp projektet från såld produkt till leverans och installation hos kund
* Skicka underlag till tillverkningsfirmor, ta fram certifikat
* Vara kontaktperson till kund
* Ansvara för ordrar av komponenter, följa upp och säkerställa att allt är på plats i tid


VI SÖKER DIG SOM
- Har tidigare erfarenhet av arbete på ett produkt ägande bolag
- Språk: Engelska, Svenska
- Utbildning: Du har en Ingenjörsutbildning eller en ekonomiutbildning. Annan utbildning kan också ses som relevant samt erfarenhet av projektledning i liknande verksamhet.
- Körkort: B - Bil
- Har tidigare erfarenhet av att arbeta med projektledning

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
- Strukturerad
- Självgående
- Nätverkande
- Affärsinriktad

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess. Visa mindre

Utvecklingsledare IT

Ansök    Aug 23    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Här ska fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Det byggs och planeras som aldrig förr. Nya bostäder, arbetsplatser och infrastruktur tar form. Vi söker nu en driven utvecklingsledare inom IT som vill vara med och utveckla verksamheten. ARBETSUPPGIFTER S... Visa mer
Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by.

Här ska fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Det byggs och planeras som aldrig förr. Nya bostäder, arbetsplatser och infrastruktur tar form.

Vi söker nu en driven utvecklingsledare inom IT som vill vara med och utveckla verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Som utvecklingsledare IT hos oss på Samhällsbyggnad bidrar du till utveckling och optimering av befintliga och nya systemstöd med utgångspunkt från verksamheternas uppdrag, alltid med kunden i fokus.

I din roll leder och deltar du i utvecklingsprojekt, på både taktisk och operativ nivå, i syfte att stärka både verksamheternas och medarbetarnas digitala förmågor. Det handlar om att tillsammans med verksamheterna utmana rutiner och arbetssätt, samt att få en effektiv och proaktiv systemförvaltning inom samhällsbyggnadsprocessen.

Tillsammans med kollegor inom informationssäkerhetsområdet och verksamheterna driver och strukturerar du informationssäkerhetsarbetet. Det handlar om att rätt information är tillgänglig för behöriga medarbetare och inom detta viktiga område har du en central roll i att omsätta det i praktiken.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill arbeta med verksamhetsutveckling och digitalisering inom samhällsbyggnadsprocessen. Vi tror att du har kunskaper och erfarenheter inom systemförvaltning och digitalisering. Har du en högskoleutbildning med inriktning IT ser vi det som meriterande.

Du har erfarenhet av att arbeta med Microsoft 365 programvaror och det är en fördel om du tidigare har drivit och slutfört projekt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av digitalisering och systemförvaltning samt har kunskaper om informationssäkerhet.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad och kunna jobba självständigt mot resultat och nyttor. Du är en relationsskapare som kan kommunicera målgruppsanpassat på svenska i tal och skrift. Samarbete är en viktig del av jobbet och därför behöver du både kunna dela med dig och ta del av andras kompetenser.

ÖVRIGT
Samhällsbyggnad ser till att gator och torg, samhällen och bostadsområden fungerar så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. Uppdraget omfattar planering, rådgivning, tillsyn och en hel del långsiktiga utvecklingsfrågor med koppling till fysisk planering, gator och parker, transport och service, räddningstjänst, sotning samt vatten och avfall.

Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Digitaliseringsledare

Ansök    Maj 3    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Vill du vara med och bidra till Skellefteå kommuns resa med att ta vara på digitaliseringens alla möjligheter? Vi söker nu en digitaliseringsledare som tillsammans med våra verksamheter vill utveckla den digitala arbetsplatsen och förbättra användarupplevelsen för våra invånare. Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Det tillsammans med möjligheterna den ökade digitaliseringen skapar, gör det till en spännande tid att arbeta hos oss... Visa mer
Vill du vara med och bidra till Skellefteå kommuns resa med att ta vara på digitaliseringens alla möjligheter? Vi söker nu en digitaliseringsledare som tillsammans med våra verksamheter vill utveckla den digitala arbetsplatsen och förbättra användarupplevelsen för våra invånare.

Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Det tillsammans med möjligheterna den ökade digitaliseringen skapar, gör det till en spännande tid att arbeta hos oss på IT och verksamhetsutveckling (ITVU). Avdelningen består av fem enheter som samarbetar för att leverera helhetslösningar som skapar både effekt och nytta för kommunens invånare och verksamheter. Här kan du läsa mer om oss: https://skelleftea.se/itjobb

Vi ser det som ett naturligt nästa steg i utvecklingen att förstärka avdelningen med en digitaliseringsledare, med ett huvudansvar för samarbetet med fastighetsavdelningen. Ungefär 80 % av arbetet kommer att utföras hos verksamheten i rollen som IT-ansvarig och resterande tid är kommungemensamt arbete. Det är i samarbetet med verksamheten som utvecklingen sker och det är där du kommer in i bilden, som ansvarig för att driva digitaliseringsarbetet till nästa nivå!

Vi ser fram emot din ansökan och att få arbeta tillsammans för att skapa en bättre digital framtid för Skellefteå kommun.

ARBETSUPPGIFTER
Som digitaliseringsledare har du tillgång till hela ITVU-avdelningens kompetens för att guida och utveckla fastighetsavdelningens processer och arbetssätt.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att innefatta att lyssna och förstå verksamhetens behov och driva deras sakfrågor inom digitalisering tillsammans med kommunens stödfunktioner. Du kommer att tillsammans med kärnverksamheten utveckla den digitala arbetsplatsen och se till att verksamheten har de verktyg och resurser som behövs.

Arbetet innebär också att lära känna verksamhetens målgrupper samt utveckla och förbättra den digitala servicen för invånarna. Du kommer att samarbeta med andra avdelningar och verksamheter för att säkerställa att våra digitala lösningar stödjer och möter deras behov.

Några exempel på arbetsuppgifter som ingår är kompetens- och utvecklingsplaner, avtalshantering med leverantörer, följa upp statistik och insiktsarbete, innovationsarbete och problemanalyser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av att leda digitalisering och förändringsarbete i olika roller samt har kunskap om digital teknik och dess möjligheter.

För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ, ha god samarbetsförmåga och lätt för att skapa förtroendefulla relationer med olika intressenter. Du har ett starkt driv och uppskattar att arbeta både taktiskt och operativt.

Vi tror att du har en relevant högskoleutbildning kopplad till digitalisering, som exempelvis systemvetare, IT management eller beteendevetare mot IT.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Utvecklingsledare IT

Ansök    Maj 2    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Här ska fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Det byggs och planeras som aldrig förr. Nya bostäder, arbetsplatser och infrastruktur tar form. Vi söker nu en driven utvecklingsledare inom IT som vill vara med och utveckla verksamheten. ARBETSUPPGIFTE... Visa mer
Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by.

Här ska fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Det byggs och planeras som aldrig förr. Nya bostäder, arbetsplatser och infrastruktur tar form.

Vi söker nu en driven utvecklingsledare inom IT som vill vara med och utveckla verksamheten.
ARBETSUPPGIFTER
Som utvecklingsledare IT hos oss på Samhällsbyggnad bidrar du till utveckling och optimering av befintliga och nya systemstöd med utgångspunkt från kundernas behov.

Det innebär bland annat att du leder interna utvecklingsprojekt som syftar till att stärka medarbetarnas digitala förmågor. Du styr och deltar i taktiska och operativa utvecklingsarbeten och bidrar till att utveckla verksamhetens digitala förmågor, arbetssätt, rutiner och systemstöd.

Tillsammans med kollegor inom informationssäkerhetsområdet leder och strukturerar du förvaltningens informationssäkerhetsarbete.

Du är ett stöd i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen och för en dialog med IT-kompetens inom övriga verksamheter. I din roll kommer du tillsammans med kollegor inom IT-området att leda och administrera förvaltningens PM3-arbete med fokus på de system som vi använder. Du kommer också att ha en supportfunktion till användare och verksamheter.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill arbeta med verksamhetsutveckling med digitalisering som ett självklart verktyg. Vi tror att du har kunskaper och erfarenheter inom systemförvaltning och digitalisering. Har du en högskoleutbildning med inriktning IT så ser vi det som meriterande.

Du kan driva och slutföra projekt och har erfarenhet av att arbeta med Microsoft 365 programvaror. Du har flera års erfarenhet av digitalisering, systemförvaltning eller PM3. Vi ser gärna att du har kunskaper inom området informationssäkerhet.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad och kunna jobba självständigt mot resultat och nyttor. Du behöver vara en relationsskapare och kunna kommunicera målgruppsanpassat på svenska i tal och skrift. Samarbete är en viktig del av jobbet och därför behöver du kunna nätverka, dela med dig och ta del av andras kompetenser.

ÖVRIGT
-- Visa mindre

Projektledare verksamhetsutveckling

Ansök    Maj 8    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Vi söker nu projektledare som brinner för projektledning och offentlig sektor. Här får du möjlighet att utvecklas och växa i din roll! Inom Skellefteå kommunkoncern pågår... Visa mer
Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by.

Vi söker nu projektledare som brinner för projektledning och offentlig sektor. Här får du möjlighet att utvecklas och växa i din roll!

Inom Skellefteå kommunkoncern pågår det ständigt ett stort antal projekt av olika slag, allt från mindre till stora komplexa projekt, både inom och utanför kommunen. Projektkontorets uppdrag är att öka kommunens förmåga att prioritera och genomföra verksamhetsprojekt på ett hållbart och effektivt sätt. Kontoret är även ansvarig för genomförandet av kommunens gemensamma projektportfölj för digitalisering. Arbetet präglas av nytänk, mod och förändringsvilja.

Som medarbetare hos oss har du möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa och centrala arbetsmiljöer, en aktivitetsbaserad arbetsplats som är utformad för att möta dig och dina behov. Vi har en tillitsbaserad styrning och erbjuder möjligheter att jobba på distans när arbetet tillåter.

Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga uppdrag är att driva projekt samt stötta och stödja kollegor i olika sammanhang. Du utför och leder projekten enskilt eller tillsammans med en biträdande projektledare beroende på omfattning, som kan vara allt från små projekt på 100 timmar till en budget på över 40 miljoner med hundratals personer involverade. Ditt ansvar börjar vanligtvis vid dialog med beställaren och pågår till dess att avslutskriterierna uppfyllts. Utöver projektledning kommer du även att medverka till utveckling av kommunens projektmodell (PPS) och metoder som förvaltas av projektkontoret.

Som projektledare inom verksamhetsutveckling fokuserar du på att driva projekt som ligger nära kommunens verksamheter där du kommer arbeta nära specialister och chefer. Några exempel på projekt är lärplattform för alla skolformer, nya former för bemanning, klimatkontrakt och inflyttningsguide.

KVALIFIKATIONER
För projektledarrollen söker vi dig som har god kunskap om projektplanering, genomförande och uppföljning samt god förståelse för hur digitalisering kan användas för att skapa ett värde i verksamheten. Vi ser det som meriterande om du har kunskap och erfarenhet av stora organisationer, projektmodeller, agila metoder, innovationsmetoder samt portfölj- och programledning. Du har relevant högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet som projektledare.

Som person är du initiativtagande med god förmåga att leda dig själv och andra mot uppsatta mål. Du är inte rädd för att anta nya utmaningar och en av dina styrkor är att omsätta strategier och beställarnas vilja till konkreta planer. För jobbet krävs det att du är skicklig på att kommunicera på både svenska och engelska.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Agil Produktägare - Vikariat

Vi har utvecklat en helt magisk app (japp, det är vad våra kunder kallar den) och den har redan över 4 miljoner nedladdningar. Men vår resa har bara börjat och vi har stora visioner för både app och webb! Vi söker just nu en produktägare till ett av våra produktteam. Hos oss är alla nyckelspelare, men i just denna roll kommer du att befinna dig mitt i centrum för Once Upons fortsatta produktutveckling. Hur är det att jobba på Once Upon? Det kan såklart be... Visa mer
Vi har utvecklat en helt magisk app (japp, det är vad våra kunder kallar den) och den har redan över 4 miljoner nedladdningar. Men vår resa har bara börjat och vi har stora visioner för både app och webb! Vi söker just nu en produktägare till ett av våra produktteam. Hos oss är alla nyckelspelare, men i just denna roll kommer du att befinna dig mitt i centrum för Once Upons fortsatta produktutveckling.

Hur är det att jobba på Once Upon? Det kan såklart beskrivas på många sätt, men bland annat är vi en lärande organisation som ständigt är i utveckling. Vårt arbetssätt tillåter oss att vara lite dumdristiga: vi testar oss fram tillsammans och gör snabba produktionssättningar i vår strävan efter ständiga förbättringar – och vi tillåter oss att göra misstag på vägen. Människorna och tekniken förändras snabbt och Once Upon med den. Här kan du ta del av vår CTO Hans Eklunds tankar kring Once Upons möjliga framtid.

Om jobbet

Vi är totalt 60 anställda på Once Upon och ungefär 25 kollegor som jobbar med produktutveckling. Det är människor med många olika kompetenser, såsom produktdesigner, user researcher, UX-skribent och utvecklare inom app, webb och backend. Vi arbetar i plattformsoberoende team, där vart och ett av teamen har alla de kompetenser som krävs för att ansvara för utveckling och underhåll av en viss värdekedja. Idag har vi fyra sådana autonoma produktteam och vi söker nu produktägare till ett av dem.

I rollen som produktägare ansvarar du för att prioritera insatser i produktteamen för att maximera värdet av produkten. Hos oss innebär det ett fokus på värdeskapande gentemot kund, men också utveckling av kunskap och lärande inom teamet och en hög transparens internt och externt. Utifrån roadmap formulerar du mål och delmål, tar fram lösningsförslag och gör planering tillsammans med teamet. Du ansvarar för övergripande prioritering av teamets arbete och stöttar gärna själv operativt inom de områden som du har din expertis.

Denna roll är ett vikariat för en av våra produktägare som går på föräldraledighet. Startdatum är 2023-08-31 och vikariatet kommer att vara ett år, med eventuell möjlighet till förlängning. Har du möjlighet att börja tidigare än så vore det toppen!

Din bakgrund

Vi ser att du har akademisk examen, gärna med anknytning till digital produktutveckling. Allra viktigast är däremot att du har god kännedom om agil utveckling av digitala tjänster/produkter och förståelse för de tekniska aspekterna. Måhända har du tidigare erfarenhet som produktägare, ja kanske till och med en certifiering? Annan relevant bakgrund skulle kunna vara inom UX, produktdesign, teknisk dokumentation, kvalitetsarbete/testning, projektledning eller release-samordning. Ett plus i kanten om du har jobbat som scrum master eller har tidigare erfarenhet av apputveckling.

För denna roll behöver du goda kunskaper i både engelska och svenska.

Vem är du

För att trivas hos oss är du framförallt en person som samarbetar väl – och gärna – med andra och som peppas av att nå resultat tillsammans. Du har också stor tillit till andras förmåga att ta ansvar och slutföra uppgifter.

Vi söker dig som har ett öppet sinne för dina egna och andras ideér – du är innovativ, välkomnar nya förslag och ser möjligheter där andra ser hinder. Rollen som produktägare ställer också höga krav på att du är initiativtagande och duktig på att strukturera och prioritera.

Plats

Vårt huvudkontor ligger i Skellefteå, i norra Sverige. Vi har även kontor i Piteå, Örnsköldsvik och Stockholm. Vi är flexibla till distansarbete, men vi värdesätter också kreativiteten och känslan av gemenskap som följer av mötet ansikte mot ansikte med kollegor. För denna roll söker vi i första hand någon till kontoret i Skellefteå eller Piteå.

Din ansökan

Låter tjänsten intressant? Då ser vi fram emot att höra från dig! Du ansöker genom att skicka in ditt CV eller LinkedIn-profil. Vi behöver inget personligt brev från dig, däremot får du gärna beskriva vad som lockar dig till att söka tjänsten och vad du skulle bidra med till rollen som produktägare på Once Upon.

Om du har några frågor om jobbet eller arbetet på Once Upon, tveka inte att kontakta vår rekryterare Matilda Ökvist på +4670-3930469. Vill du veta mer om hur det är att jobba som produktägare hos oss är du välkommen att kontakta Hanna Larsson som är produktägare och Teamlead på [email protected] eller CPO, Linus Nilsson [email protected]. Sista ansökningsdag är den 23 april, men ansökningar kommer att behandlas kontinuerligt.


At Once Upon you have the chance to be part of something that truly makes people happy. We want to help people save their favourite moments in an easy and fun way, a little at a time, making everyone’s memories shine. Today, there are just over 50 of us working at Once Upon. The app is translated into 12 languages, has been downloaded over 3 million times, with books delivered to over 109 countries, and we’re still growing!

To be the best we can possibly be, we need all kinds of people that are able to look at things from all kinds of perspectives. That’s why we need you, with your unique background, experiences and view on life. Want to be part of our story? Get in touch! Visa mindre

Projektledare inom IT

Ansök    Apr 21    Sogeti Sverige AB    Projektledare, IT
Drömmer du om att leda framtidens teknikteam? Vi på Sogeti gillar människor. Och teknik. Med teknikens hjälp gör vi vardagen bättre för människor och företag och bygger lösningar som effektiviserar och håller, länge. Gillar du också människor och teknik och vad vi kan åstadkomma tillsammans? Trivs du med att arbeta i en ledande roll, nära kunder och medarbetare? Är du lösningsorienterad, kommunikativ och bra på att se helheten? Då kanske du är en av oss... Visa mer
Drömmer du om att leda framtidens teknikteam?

Vi på Sogeti gillar människor. Och teknik. Med teknikens hjälp gör vi vardagen bättre för människor och företag och bygger lösningar som effektiviserar och håller, länge.

Gillar du också människor och teknik och vad vi kan åstadkomma tillsammans? Trivs du med att arbeta i en ledande roll, nära kunder och medarbetare? Är du lösningsorienterad, kommunikativ och bra på att se helheten? Då kanske du är en av oss.

Vi söker projektledare

Just nu söker vi projektledare till vårt härliga gäng. Vi söker dig som är en fena på att stötta kunder på deras digitala resa och ta dem närmare deras mål. Du har ett inbyggt driv och förstår hur teknik kan hjälpa till att effektivisera en verksamhet. Du behärskar svenska och engelska mycket väl i tal och skrift.

Det är toppen om du är orädd, gillar ansvar och har lätt för att skapa relationer. Vi tror att du har vana av att jobba agilt och trivs i en miljö där förutsättningarna snabbt kan ändras.

Som konsult hos oss är du både en del av Sogeti och det företag du hamnar på uppdrag hos. Du kan antingen vara en del i ett leveransteam inhouse eller sitta på uppdrag ute hos kund.

Hos oss får du bland annat jobba med:

- Projektledning, baserat på agila principer
- Verksamhetsutveckling
- Utredningar, verksamhetsanalyser
- Förstudier
- Workshopar

På Sogeti i Skellefteå är vi ett glatt gäng som månar om varandra och våra kunder. Vi gillar entreprenörsskap och teknik. För oss är det viktigt med en go teamkänsla och att vi kan ha kul på arbetstid!

Sugen på att bli en del av oss? Ansök idag!


Sogeti Sverige, en del av Capgemini-koncernen, med 21 kontor och 1300 medarbetare, skapar affärsvärde med teknologi för organisationer som behöver införa innovation snabbt och som vill ha en lokal partner med global skalbarhet. Med en hands-on-kultur och närhet till kunderna, implementerar Sogeti lösningar som hjälper organisationer att arbeta snabbare, bättre och smartare. Genom att kombinera agilitet och snabb implementation via en DevOps-ansats, levererar Sogeti innovativa lösningar inom test- och kvalitetssäkring, molnet och systemutveckling, förstärkta av AI, data och automation.

Alla människor ska ha samma möjligheter. Inte minst i sitt arbete, därför är jämställdhet en självklarhet för oss och vi tar mängder av initiativ för att främja detta, bland annat genom #addher - ett av Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen. Visa mindre

Agil projektledare inom IT

Ansök    Mar 17    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Är du en engagerad projektledare som triggas av utmaningarna i offentlig sektor och alltid vill ligga steget före? Här får du vara en del av ett team som aktivt bidrar till att skapa kvalitet och nytta för alla som bor och verkar här, samtidigt som vi har väldigt kul på jobbet! Skellefteå står mitt i en samhällsomvandling och våra ambitioner är höga, medan våra utmaningar i kommunens kärnverksamheter är stora. Nya tekniska trender inom offentlig sektor ti... Visa mer
Är du en engagerad projektledare som triggas av utmaningarna i offentlig sektor och alltid vill ligga steget före? Här får du vara en del av ett team som aktivt bidrar till att skapa kvalitet och nytta för alla som bor och verkar här, samtidigt som vi har väldigt kul på jobbet!

Skellefteå står mitt i en samhällsomvandling och våra ambitioner är höga, medan våra utmaningar i kommunens kärnverksamheter är stora. Nya tekniska trender inom offentlig sektor tillsammans med en kraftig satsning på digitalisering gör att vi nu har en modern IT-infrastruktur med exempelvis API gateway (IBM APIC), integrationsplattform (IBM ACE) samt dataplattform (Azure Synapse Analytics). Vi blandar både agila och traditionella metoder när vi med hjälp av modern teknik fokuserar på helhetslösningar för både små och stora komplexa projekt.

Som medarbetare hos oss får du dessutom jobba i en av kommunens mest innovativa och centrala arbetsmiljöer, en aktivitetsbaserad arbetsplats som är utformad för att möta dig och dina behov. Vi har en tillitsbaserad styrning som innebär stor frihet under ansvar. Du får möjligheten att jobba hemifrån när det fungerar bättre och behöver du sluta tidigare så tar du igen det en annan dag istället. För oss är det viktigt med en balans mellan jobb, familjeliv och fritid.

IT och verksamhetsutveckling är en del av förvaltningen Support och lokaler, som är kommunens interna servicecenter. Avdelningen gör just nu stora satsningar med att möta medborgarnas och verksamheternas behov av digitalisering. Med målet att bli en mer datadriven och innovativ organisation gör vi nu stora satsningar inom informationsförsörjning och automation. Vi eftersträvar kvalitet i allt vi gör samt ser till att driva vårt arbete med fokus på prioritet och kundnytta. Här kan du läsa mer om vår verksamhet: https://skelleftea.se/itjobb

Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga uppdrag är att driva projekt och stötta kollegor i olika sammanhang. Du utför och leder projekten enskilt eller tillsammans med en biträdande projektledare beroende på omfattning, som kan vara allt från små projekt på 100 timmar till en budget på över 40 miljoner med hundratals personer involverade. Ditt ansvar börjar vanligtvis vid dialog med beställaren och pågår till dess att avslutskriterierna uppfyllts. Utöver projektledning kommer du även att medverka till utveckling av arbetssätt och metoder som förvaltas av projektkontoret.

Som projektledare inom IT fokuserar du på att driva projekt som rör IT-infrastruktur eller närliggande IT-tjänster. Du kommer att arbeta nära exempelvis arkitekter, kravanalytiker, tjänsteansvariga och andra IT-specialister. Några exempel på projekt är integrationsplattform med API gateway, dataplattform, IoT samt ny kommungemensam digital identitet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har goda kunskaper om projektplanering, genomförande och uppföljning, men även god förståelse för hur IT-projekt kan bedrivas. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av stora organisationer, projektmodeller, agila metoder samt innovationsmetoder. Du har relevant högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet som projektledare.

Som person är du initiativtagande med god förmåga att leda dig själv och andra mot uppsatta mål. Du är inte rädd för att anta nya utmaningar och en av dina styrkor är att omsätta strategier och beställarnas vilja till konkreta planer. För jobbet krävs det att du är skicklig på att kommunicera på både svenska och engelska.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Projektledare verksamhetsutveckling

Ansök    Feb 16    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Vi söker nu projektledare som brinner för projektledning och offentlig sektor. Här får du möjlighet att utvecklas och växa i din roll! Inom Skellefteå kommunkoncern pågår... Visa mer
Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by.

Vi söker nu projektledare som brinner för projektledning och offentlig sektor. Här får du möjlighet att utvecklas och växa i din roll!

Inom Skellefteå kommunkoncern pågår det ständigt ett stort antal projekt av olika slag, allt från mindre till stora komplexa projekt, både inom och utanför kommunen. Projektkontorets uppdrag är att öka kommunens förmåga att prioritera och genomföra verksamhetsprojekt på ett hållbart och effektivt sätt. Kontoret är även ansvarig för genomförandet av kommunens gemensamma projektportfölj för digitalisering. Arbetet präglas av nytänk, mod och förändringsvilja.

Som medarbetare hos oss har du möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa och centrala arbetsmiljöer, en aktivitetsbaserad arbetsplats som är utformad för att möta dig och dina behov. Vi har en tillitsbaserad styrning och erbjuder möjligheter att jobba på distans när arbetet tillåter.

Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga uppdrag är att driva projekt samt stötta och stödja kollegor i olika sammanhang. Du utför och leder projekten enskilt eller tillsammans med en biträdande projektledare beroende på omfattning, som kan vara allt från små projekt på 100 timmar till en budget på över 40 miljoner med hundratals personer involverade. Ditt ansvar börjar vanligtvis vid dialog med beställaren och pågår till dess att avslutskriterierna uppfyllts. Utöver projektledning kommer du även att medverka till utveckling av kommunens projektmodell (PPS) och metoder som förvaltas av projektkontoret.

Som projektledare inom verksamhetsutveckling fokuserar du på att driva projekt som ligger nära kommunens verksamheter där du kommer arbeta nära specialister och chefer. Några exempel på projekt är lärplattform för alla skolformer, nya former för bemanning, klimatkontrakt och inflyttningsguide.

KVALIFIKATIONER
För projektledarrollen söker vi dig som har god kunskap om projektplanering, genomförande och uppföljning samt god förståelse för hur digitalisering kan användas för att skapa ett värde i verksamheten. Vi ser det som meriterande om du har kunskap och erfarenhet av stora organisationer, projektmodeller, agila metoder, innovationsmetoder samt portfölj- och programledning. Du har relevant högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet som projektledare.

Som person är du initiativtagande med god förmåga att leda dig själv och andra mot uppsatta mål. Du är inte rädd för att anta nya utmaningar och en av dina styrkor är att omsätta strategier och beställarnas vilja till konkreta planer. För jobbet krävs det att du är skicklig på att kommunicera på både svenska och engelska.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Project Manager

Ansök    Jan 13    Boliden Mineral AB    Projektledare, IT
Are you interested in project management, data and analytics and want to help turn ideas into reality? Do you enjoy working in teams and supporting development? Then we want to know more about you, so apply now! Enable data-driven decision making In the role as Project Manager, you are part of our IT organization in our newly established Group Data and Analytics department. Our value chain at Boliden runs from exploration through metal production to rec... Visa mer
Are you interested in project management, data and analytics and want to help turn ideas into reality? Do you enjoy working in teams and supporting development?
Then we want to know more about you, so apply now!

Enable data-driven decision making
In the role as Project Manager, you are part of our IT organization in our newly established Group Data and Analytics department. Our value chain at Boliden runs from exploration through metal production to recycling. This offers synergies and insights for us to make smarter business decisions.
We trust you to help create an environment that encourages new ways of thinking. You get to work in teams and coordinate people and plans to create more value from data. With your assistance, we will provide digital solutions at the forefront of technology.
You get to:
Manage data & analytics projects with quality, on time and within budget
Draft proposals for projects with objectives, people, resources and timelines
Follow projects, plan for the unexpected and change plans as needed
Plan for communication and status updates to stakeholders
Report how projects are going

This position offers interaction with people, technologies and operations, where you get to visit our different sites and have the possibility of hybrid work (Preferably located at our offices in Boliden).

Are you who we are looking for?
We are looking for someone who is enthusiastic and organized with attention to detail. You are considerate of others, build warm relationships and enjoy collaborations. You possess a talent to motivate people, make things doable and see them through.
You have knowledge and skills in:
Project management, preferably in Scrum and Agile methodology
Microsoft Office Suite, applications, software, and hardware
Communication in English, and preferably Swedish
Driver license for passenger car

It’s a plus if you have experience in IT project management.

Apply now
Apply now with a few clicks and your CV up until Sunday, January 29, 2023. We recruit ongoing so please show early interest.

Curious to know more?
Boliden is an established employer with collective agreement and occupational pension. With benefits like flexible working conditions, skills development, many career opportunities and health care. Join us in an innovative environment with a lot of competence and an engaging communication culture. We are happy to help and welcome you here to Boliden and Skellefteå municipality, Västerbotten County in northern Sweden, to find job satisfaction and quality of life!
Do you have questions about the role and assignment? Please contact me as hiring manager, Weynand Deysel, +46 70 216 06 77, [email protected].
Do you have questions about your application? Please contact our Talent Acquisition Partner Terese Lindholm, +46 70 508 69 43, [email protected].
Union information is available from Ditte Möller Lasskogen, SACO, +46?910 70 42 40, Andreas Mårtensson, Unionen, +46 70 541 83 93 eller Peter Markström, Ledarna, +46 910 77 40 09. Visa mindre

Agil projektledare inom IT

Ansök    Feb 17    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Är du en engagerad projektledare som triggas av utmaningarna i offentlig sektor och alltid vill ligga steget före? Här får du vara en del av ett team som aktivt bidrar till att skapa kvalitet och nytta för alla som bor och verkar här, samtidigt som vi har väldigt kul på jobbet! Skellefteå står mitt i en samhällsomvandling och våra ambitioner är höga, medan våra utmaningar i kommunens kärnverksamheter är stora. Nya tekniska trender inom offentlig sektor ti... Visa mer
Är du en engagerad projektledare som triggas av utmaningarna i offentlig sektor och alltid vill ligga steget före? Här får du vara en del av ett team som aktivt bidrar till att skapa kvalitet och nytta för alla som bor och verkar här, samtidigt som vi har väldigt kul på jobbet!

Skellefteå står mitt i en samhällsomvandling och våra ambitioner är höga, medan våra utmaningar i kommunens kärnverksamheter är stora. Nya tekniska trender inom offentlig sektor tillsammans med en kraftig satsning på digitalisering gör att vi nu har en modern IT-infrastruktur med exempelvis API gateway (IBM APIC), integrationsplattform (IBM ACE) samt dataplattform (Azure Synapse Analytics). Vi blandar både agila och traditionella metoder när vi med hjälp av modern teknik fokuserar på helhetslösningar för både små och stora komplexa projekt.

Som medarbetare hos oss får du dessutom jobba i en av kommunens mest innovativa och centrala arbetsmiljöer, en aktivitetsbaserad arbetsplats som är utformad för att möta dig och dina behov. Vi har en tillitsbaserad styrning som innebär stor frihet under ansvar. Du får möjligheten att jobba hemifrån när det fungerar bättre och behöver du sluta tidigare så tar du igen det en annan dag istället. För oss är det viktigt med en balans mellan jobb, familjeliv och fritid.

IT och verksamhetsutveckling är en del av förvaltningen Support och lokaler, som är kommunens interna servicecenter. Avdelningen gör just nu stora satsningar med att möta medborgarnas och verksamheternas behov av digitalisering. Med målet att bli en mer datadriven och innovativ organisation gör vi nu stora satsningar inom informationsförsörjning och automation. Vi eftersträvar kvalitet i allt vi gör samt ser till att driva vårt arbete med fokus på prioritet och kundnytta. Här kan du läsa mer om vår verksamhet: https://skelleftea.se/itjobb

Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga uppdrag är att driva projekt och stötta kollegor i olika sammanhang. Du utför och leder projekten enskilt eller tillsammans med en biträdande projektledare beroende på omfattning, som kan vara allt från små projekt på 100 timmar till en budget på över 40 miljoner med hundratals personer involverade. Ditt ansvar börjar vanligtvis vid dialog med beställaren och pågår till dess att avslutskriterierna uppfyllts. Utöver projektledning kommer du även att medverka till utveckling av arbetssätt och metoder som förvaltas av projektkontoret.

Som projektledare inom IT fokuserar du på att driva projekt som rör IT-infrastruktur eller närliggande IT-tjänster. Du kommer att arbeta nära exempelvis arkitekter, kravanalytiker, tjänsteansvariga och andra IT-specialister. Några exempel på projekt är integrationsplattform med API gateway, dataplattform, IoT samt ny kommungemensam digital identitet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har goda kunskaper om projektplanering, genomförande och uppföljning, men även god förståelse för hur IT-projekt kan bedrivas. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av stora organisationer, projektmodeller, agila metoder samt innovationsmetoder. Du har relevant högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet som projektledare.

Som person är du initiativtagande med god förmåga att leda dig själv och andra mot uppsatta mål. Du är inte rädd för att anta nya utmaningar och en av dina styrkor är att omsätta strategier och beställarnas vilja till konkreta planer. För jobbet krävs det att du är skicklig på att kommunicera på både svenska och engelska.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Digitaliseringsledare

Ansök    Dec 23    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Vi söker nu en digitaliseringsledare som vill vara med och driva utvecklingen i en händelserik tid! Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Det tillsammans med möjligheterna den ökade digitaliseringen skapar, gör det till en spännande tid att arbeta hos oss på IT och verksamhetsutveckling. Avdelningen består av fem enheter som samarbetar för att leverera helhetslösningar som skapar både effekt och nytta för kommunens invånare och ver... Visa mer
Vi söker nu en digitaliseringsledare som vill vara med och driva utvecklingen i en händelserik tid!

Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Det tillsammans med möjligheterna den ökade digitaliseringen skapar, gör det till en spännande tid att arbeta hos oss på IT och verksamhetsutveckling. Avdelningen består av fem enheter som samarbetar för att leverera helhetslösningar som skapar både effekt och nytta för kommunens invånare och verksamheter. Vi löser upp gränserna mellan IT och verksamhet genom att tillsammans arbeta med verksamhetsutveckling och problemlösning samt utveckla effektiva lösningar med hjälp av ny teknik. Med ett strukturerat säkerhetsarbete, kvalitet i våra processer och projekt ser vi till att driva vårt arbete med fokus på prioritet och nytta.

Vi ser det som ett naturligt nästa steg i utvecklingen att förstärka avdelningen med en digitaliseringsledare till enheten Projektkontoret, med ett huvudansvar för samarbetet med fastighetsavdelningen. Ungefär 80 % av arbetet kommer att utföras hos verksamheten. Resterande tid är kommungemensamt arbete. Det är i samarbetet med verksamheten som utvecklingen sker och det är där du kommer in i bilden, som ansvarig för att driva digitaliseringsarbetet till nästa nivå!

Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Som digitaliseringsledare fungerar du som en viktig länk mellan verksamhetens behov och avdelningens erbjudande. Arbetet genomförs i tät samverkan med ledningsgruppen och andra nyckelpersoner på avdelningen. Du har ett brett ansvar som omfattar tre områden:

Ett ansvarsområde är att stötta verksamheten med digitalisering genom exempelvis kompetensutvecklingsplaner, processutveckling med stöd av IT, innovationsarbete och problemanalyser.

Du kommer också att få ett helhetsansvar för verksamhetens IT-system och hur de samverkar med de kommungemensamma systemen och IT-tjänsterna. I arbetsuppgifterna ingår exempelvis förvaltningsplaner och avtalshantering med leverantörer.

Du ansvarar även för att driva utvecklingen av användarens upplevelse av verksamhetens tjänster där ökad självservice och att målgrupperna får svar direkt är viktiga mål. Exempel på arbetsuppgifter inom detta område är att följa upp statistik och insiktsarbete.

Inom ditt breda ansvarsområde kommer du att ha hela avdelningens stöd till ditt förfogande, med allt från verksamhetsutvecklare, projektledare och analytiker till IT-arkitekter. Du får givetvis också stöd och kompetensutveckling av dina närmaste kollegor inom verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med erfarenhet inom ett eller flera av ansvarsområdena ovan, som innebär att utveckla människor och processer, ansvara för IT-system eller att utveckla digitala tjänster.

Du har ett starkt driv och uppskattar att arbeta både taktiskt och operativt. I din roll kommer du att arbeta på olika nivåer i vår organisation, alltifrån ledningsgrupp till team och medarbetare, så det är därför viktigt att du har ett helhetstänk i ditt arbete.

För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ, lösningsorienterad och ha lätt för att knyta kontakter. Självklart arbetar du bra både självständigt och tillsammans med andra. Vi ser det som mycket meriterande om du har erfarenhet från produktutveckling, informationssäkerhet, innovationsarbete, agila metoder, förändringsledning, strategiarbete, digital transformation eller datadriven verksamhetsutveckling.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Projektledare Till Skellefteå!

Academic Work söker nu åt Xores räkning en projektledare med ett kundcentrerat fokus. I rollen som projektledare hos Xore kommer du arbeta med projektledning med fokus mot samordning mellan leverantörer och kunder runt om i världen. Rollen innebär en omväxlande arbetsdag där du tar en ledande roll. Du välkomnas till ett växande företag där alla åsikter och idéer är välkomna. Är du Projektledaren vi söker? Ansök idag, då vi arbetar med ett löpande urval! O... Visa mer
Academic Work söker nu åt Xores räkning en projektledare med ett kundcentrerat fokus. I rollen som projektledare hos Xore kommer du arbeta med projektledning med fokus mot samordning mellan leverantörer och kunder runt om i världen. Rollen innebär en omväxlande arbetsdag där du tar en ledande roll. Du välkomnas till ett växande företag där alla åsikter och idéer är välkomna. Är du Projektledaren vi söker? Ansök idag, då vi arbetar med ett löpande urval!

OM TJÄNSTEN
Xore är en internationell leverantör av analysutrustning för gruvindustrin för att genomföra analyser av framställningen av olika mineraler både här i Sverige men även i andra länder, just nu arbetar det 3 personer på Xore men vi söker nu åt deras räkning en projektledare då företaget är under tillväxt. I rollen som projektledare kommer du finnas med under hela leveranskedjan, från såld produkt till och med leverans och installation. Som projektledare kommer man ha den huvudsakliga kundkontakten samt kontakt med underleverantörerna för att säkerställa att allt flyter på samt att alla papper och certifikat är i ordning. Xore anpassar sin produkt till varje specifik kund så som projektledare för man en dialog med kund om vilka förändringar som måste göras och framför detta till tillverkarna.

Hos Xore lyssnar man på åsikter och idéer. De har ett nära samarbete med sina kunder hjälper dem att förbättra sin verksamhet tillsammans med sina produkter. För att hålla jämna steg med ökande affärer söker Xore en projektledare för att främst samordna mellan leverantörer och kunder runt om i världen, samt fungera som en stödfunktion stöd till Xores säljare.Du erbjuds


* Att bli en del av ett växande företag där alla åsikter och idéer är välkomna.
* Möjlighet att växa i rollen som projektledare.


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
I Rollen kommer du att vara en koordinator för de pågående projektens logistik samt hos kunderna. Du leder och skapar struktur i arbetsflödet från beställning till leverans och installation ute hos kund.


* Då en produkt blivit såld svarar du på frågor från kund, samt samlar in information från kund om eventuella förbättringar som ska genomföras av tillverkarna.
* Du ordnar så att certifikat och andra papper färdigställs.
* Du är med ute hos kund vid installation av Xores produkt.


VI SÖKER DIG SOM
- Du har tidigare arbetslivserfarenhet av projektledning.
- Du har en Kandidatexamen eller magisterexamen i teknik, företagsekonomi, eller liknande områden.
- Har goda kunskaper i Engelska både i tal och skrift

Som person är du


* Affärsmässig
* Självgående
* Relationsskapande
* Noggran


Utöver detta så kommer en stor vikt läggas på personlighet

Övrig information


* Start: Mars
* Omfattning: Heltid
* Placering: Skellefteå


Resor inom Sverige samt till Xores kunder världen över ingår i tjänsten.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om Xore här! Visa mindre

Projektledare Till Skellefteå!

Academic Work söker nu åt Xores räkning en projektledare med ett kundcentrerat fokus. I rollen som projektledare hos Xore kommer du arbeta med projektledning med fokus mot samordning mellan leverantörer och kunder runt om i världen. Rollen innebär en omväxlande arbetsdag där du tar en ledande roll. Du välkomnas till ett växande företag där alla åsikter och idéer är välkomna. Är du Projektledaren vi söker? Ansök idag, då vi arbetar med ett löpande urval! O... Visa mer
Academic Work söker nu åt Xores räkning en projektledare med ett kundcentrerat fokus. I rollen som projektledare hos Xore kommer du arbeta med projektledning med fokus mot samordning mellan leverantörer och kunder runt om i världen. Rollen innebär en omväxlande arbetsdag där du tar en ledande roll. Du välkomnas till ett växande företag där alla åsikter och idéer är välkomna. Är du Projektledaren vi söker? Ansök idag, då vi arbetar med ett löpande urval!

OM TJÄNSTEN
Xore är en internationell leverantör av analysutrustning för gruvindustrin för att genomföra analyser av framställningen av olika mineraler både här i Sverige men även i andra länder, just nu arbetar det 3 personer på Xore men vi söker nu åt deras räkning en projektledare då företaget är under tillväxt. I rollen som projektledare kommer du finnas med under hela leveranskedjan, från såld produkt till och med leverans och installation. Som projektledare kommer man ha den huvudsakliga kundkontakten samt kontakt med underleverantörerna för att säkerställa att allt flyter på samt att alla papper och certifikat är i ordning. Xore anpassar sin produkt till varje specifik kund så som projektledare för man en dialog med kund om vilka förändringar som måste göras och framför detta till tillverkarna.

Hos Xore lyssnar man på åsikter och idéer. De har ett nära samarbete med sina kunder hjälper dem att förbättra sin verksamhet tillsammans med sina produkter. För att hålla jämna steg med ökande affärer söker Xore en projektledare för att främst samordna mellan leverantörer och kunder runt om i världen, samt fungera som en stödfunktion stöd till Xores säljare.

#

Du erbjuds:


* Att bli en del av ett växande företag där alla åsikter och idéer är välkomna.
* Möjlighet att växa i rollen som projektledare.


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
I Rollen kommer du att vara en koordinator för de pågående projektens logistik samt hos kunderna. Du leder och skapar struktur i arbetsflödet från beställning till leverans och installation ute hos kund.


* Då en produkt blivit såld svarar du på frågor från kund, samt samlar in information från kund om eventuella förbättringar som ska genomföras av tillverkarna.
* Du ordnar så att certifikat och andra papper färdigställs.
* Du är med ute hos kund vid installation av Xores produkt.


VI SÖKER DIG SOM
- Du har tidigare arbetslivserfarenhet av projektledning.
- Du har en Kandidatexamen eller magisterexamen i teknik, företagsekonomi, eller liknande områden.
- Har goda kunskaper i Engelska både i tal och skrift

Som person är du


* Affärsmässig
* Självgående
* Relationsskapande
* Noggran


Utöver detta så kommer en stor vikt läggas på personlighet

Övrig information


* Start: Mars
* Omfattning: Heltid
* Placering: Skellefteå


Resor inom Sverige samt till Xores kunder världen över ingår i tjänsten.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om Xore här! Visa mindre

Agil projektledare inom IT

Ansök    Nov 9    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Är du en engagerad projektledare som triggas av utmaningarna i offentlig sektor och alltid vill ligga steget före? Här får du vara en del av ett team som aktivt bidrar till att skapa kvalitet och nytta för alla som bor och verkar här, samtidigt som vi har väldigt kul på jobbet! Skellefteå står mitt i en samhällsomvandling och våra ambitioner är höga, medan våra utmaningar i kommunens kärnverksamheter är stora. Nya tekniska trender inom offentlig sektor ti... Visa mer
Är du en engagerad projektledare som triggas av utmaningarna i offentlig sektor och alltid vill ligga steget före? Här får du vara en del av ett team som aktivt bidrar till att skapa kvalitet och nytta för alla som bor och verkar här, samtidigt som vi har väldigt kul på jobbet!

Skellefteå står mitt i en samhällsomvandling och våra ambitioner är höga, medan våra utmaningar i kommunens kärnverksamheter är stora. Nya tekniska trender inom offentlig sektor tillsammans med en kraftig satsning på digitalisering gör att vi nu har en modern IT-infrastruktur med exempelvis API gateway (IBM APIC), integrationsplattform (IBM ACE) samt dataplattform (Azure Synapse Analytics). Vi blandar både agila och traditionella metoder när vi med hjälp av modern teknik fokuserar på helhetslösningar för både små och stora komplexa projekt.

Som medarbetare hos oss får du dessutom jobba i en av kommunens mest innovativa och centrala arbetsmiljöer, en aktivitetsbaserad arbetsplats som är utformad för att möta dig och dina behov. Vi har en tillitsbaserad styrning som innebär stor frihet under ansvar. Du får möjligheten att jobba hemifrån när det fungerar bättre och behöver du sluta tidigare så tar du igen det en annan dag istället. För oss är det viktigt med en balans mellan jobb, familjeliv och fritid.

IT- och verksamhetsutveckling är en del av förvaltningen Support och lokaler, som är kommunens interna servicecenter. Avdelningen gör just nu stora satsningar med att möta medborgarnas och verksamheternas behov av digitalisering. Med målet att bli en mer datadriven och innovativ organisation gör vi nu stora satsningar inom informationsförsörjning och automation. Vi eftersträvar kvalitet i allt vi gör samt ser till att driva vårt arbete med fokus på prioritet och kundnytta. Här kan du läsa mer om vår verksamhet: https://skelleftea.se/itjobb

Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga uppdrag är att driva projekt samt stötta och stödja kollegor i olika sammanhang. Du utför och leder projekten enskilt eller tillsammans med en biträdande projektledare beroende på omfattning, som kan vara allt från små projekt på 100 timmar till en budget på över 40 miljoner med hundratals personer involverade. Ditt ansvar börjar vanligtvis vid dialog med beställaren och pågår till dess att avslutskriterierna uppfyllts. Utöver projektledning kommer du även att medverka till utveckling av arbetssätt och metoder som förvaltas av projektkontoret.

Som projektledare inom IT fokuserar du på att driva projekt som rör IT-infrastruktur eller närliggande IT-tjänster. Du kommer att arbeta nära exempelvis arkitekter, kravanalytiker, tjänsteansvariga och andra IT-specialister. Några exempel på projekt är integrationsplattform med API gateway, dataplattform, IoT samt ny kommungemensam digital identitet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har goda kunskaper om projektplanering, genomförande och uppföljning, men även god förståelse för hur IT-projekt kan bedrivas. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av stora organisationer, projektmodeller, agila metoder samt innovationsmetoder. Du har relevant högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet som projektledare.

Som person är du initiativtagande med god förmåga att leda dig själv och andra mot uppsatta mål. Du är inte rädd för att anta nya utmaningar och en av dina styrkor är att omsätta strategier och beställarnas vilja till konkreta planer. För jobbet krävs det att du är skicklig på att kommunicera på både svenska och engelska.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Digitaliseringsledare

Ansök    Nov 21    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Vi söker nu två digitaliseringsledare som vill vara med och driva utvecklingen i en händelserik tid! Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Det tillsammans med möjligheterna den ökade digitaliseringen skapar, gör det till en spännande tid att arbeta hos oss på IT- och verksamhetsutveckling. Avdelningen består av fem enheter som samarbetar för att leverera helhetslösningar som skapar både effekt och nytta för kommunens invånare och v... Visa mer
Vi söker nu två digitaliseringsledare som vill vara med och driva utvecklingen i en händelserik tid!

Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Det tillsammans med möjligheterna den ökade digitaliseringen skapar, gör det till en spännande tid att arbeta hos oss på IT- och verksamhetsutveckling. Avdelningen består av fem enheter som samarbetar för att leverera helhetslösningar som skapar både effekt och nytta för kommunens invånare och verksamheter. Vi löser vi upp gränserna mellan IT och verksamhet genom att tillsammans arbeta med verksamhetsutveckling och problemlösning samt utveckla effektiva lösningar med hjälp av ny teknik. Med ett strukturerat säkerhetsarbete, kvalitet i våra processer och projekt ser vi till att driva vårt arbete med fokus på prioritet och nytta.

Vi ser det som ett naturligt nästa steg i utvecklingen att förstärka avdelningen med två digitaliseringsledare till enheten Projektkontoret, med ett huvudansvar för samarbetet med kultur- och fritidskontoret, samt fastighetsavdelningen. Ungefär 80 % av arbetet kommer att utföras hos respektive verksamhet. Resterande tid är kommungemensamt arbete. Det är i samarbetet med verksamheterna som utvecklingen sker och det är där du kommer in i bilden, som ansvarig för att driva digitaliseringsarbetet till nästa nivå!

Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Som digitaliseringsledare fungerar du som en viktig länk mellan verksamhetens behov och avdelningens erbjudande. Arbetet genomförs i tät samverkan med ledningsgruppen och andra nyckelpersoner på avdelningen. Du har ett brett ansvar som omfattar tre områden:

Ett ansvarsområde är att stötta verksamheten med digitalisering genom exempelvis kompetensutvecklingsplaner, processutveckling med stöd av IT, innovationsarbete och problemanalyser.

Du kommer också att få ett helhetsansvar för verksamhetens IT-system och hur de samverkar med de kommungemensamma systemen och IT-tjänsterna. I arbetsuppgifterna ingår exempelvis förvaltningsplaner och avtalshantering med leverantörer.

Du ansvarar även för att driva utvecklingen av användarens upplevelse av verksamhetens tjänster där ökad självservice och att målgrupperna får svar direkt är viktiga mål. Exempel på arbetsuppgifter inom detta område är att följa upp statistik och insiktsarbete.

Inom ditt breda ansvarsområde kommer du att ha hela avdelningens stöd till ditt förfogande, med allt från verksamhetsutvecklare, projektledare och analytiker till IT-arkitekter. Du får givetvis också stöd och kompetensutveckling av dina närmaste kollegor inom respektive verksamhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med ett starkt driv som uppskattar att arbeta både taktiskt och operativt. Du kommer att arbeta på olika nivåer i vår organisation, alltifrån ledningsgrupp till team och medarbetare, så det är därför viktigt att du har ett helhetstänk i ditt arbete.

För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ, lösningsorienterad och ha lätt för att knyta kontakter. Självklart arbetar du bra både självständigt och tillsammans med andra. Vi ser det som mycket meriterande om du har erfarenhet från produktutveckling, informationssäkerhet, innovationsarbete, agila metoder, förändringsledning, strategiarbete, digital transformation eller datadriven verksamhetsutveckling.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Project Manager

Ansök    Nov 14    Boliden Mineral AB    Projektledare, IT
Are you interested in project management, data and analytics and want to help turn ideas into reality? Do you enjoy working in teams and supporting development? Then we want to know more about you, so apply now! Enable data-driven decision making In the role as Project Manager, you are part of our IT organization in our newly established Group Data and Analytics department. Our value chain at Boliden runs from exploration through metal production to rec... Visa mer
Are you interested in project management, data and analytics and want to help turn ideas into reality? Do you enjoy working in teams and supporting development?
Then we want to know more about you, so apply now!

Enable data-driven decision making
In the role as Project Manager, you are part of our IT organization in our newly established Group Data and Analytics department. Our value chain at Boliden runs from exploration through metal production to recycling. This offers synergies and insights for us to make smarter business decisions.
We trust you to help create an environment that encourages new ways of thinking. You get to work in teams and coordinate people and plans to create more value from data. With your assistance, we will provide digital solutions at the forefront of technology.
You get to:
Manage data & analytics projects with quality, on time and within budget
Draft proposals for projects with objectives, people, resources and timelines
Follow projects, plan for the unexpected and change plans as needed
Plan for communication and status updates to stakeholders
Report how projects are going

This position offers interaction with people, technologies and operations, where you get to visit our different sites and have the possibility of hybrid work (Preferably located at our offices in Boliden).

Are you who we are looking for?
We are looking for someone who is enthusiastic and organized with attention to detail. You are considerate of others, build warm relationships and enjoy collaborations. You possess a talent to motivate people, make things doable and see them through.
You have knowledge and skills in:
Project management, preferably in Scrum and Agile methodology
Microsoft Office Suite, applications, software, and hardware
Communication in English, and preferably Swedish
Driver license for passenger car

It’s a plus if you have experience in IT project management.

Apply now
Apply now with a few clicks and your CV up until Sunday, december 11, 2022. We recruit ongoing so please show early interest.
Do you have questions about your application? Please contact our Talent Acquisition Partner Terese Lindholm, +46 70 508 69 43, [email protected].

Curious to know more?
Boliden is an established employer with collective agreement and occupational pension. With benefits like flexible working conditions, skills development, many career opportunities and health care. Join us in an innovative environment with a lot of competence and an engaging communication culture. We are happy to help and welcome you here to Boliden and Skellefteå municipality, Västerbotten County in northern Sweden, to find job satisfaction and quality of life!
Do you have questions about the role and assignment? Please contact me as hiring manager, Weynand Deysel, +46 70 216 06 77, [email protected]. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare, inriktning användarupplevelse

Ansök    Okt 20    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Skellefteå. Ny teknik tillsammans med en kraftig tillväxt av digitala tjänster i samhället ställer helt nya krav på kommunens avdelning för IT och verksamhetsutveckling. Vi har under de senaste åren arbetat strukturerat med digitala tjänster både för medarbetare och kommunens invånare. Nu utökar vi vår satsning på digitalisering och autom... Visa mer
Skellefteå växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Skellefteå.

Ny teknik tillsammans med en kraftig tillväxt av digitala tjänster i samhället ställer helt nya krav på kommunens avdelning för IT och verksamhetsutveckling. Vi har under de senaste åren arbetat strukturerat med digitala tjänster både för medarbetare och kommunens invånare. Nu utökar vi vår satsning på digitalisering och automation med ännu mer verksamhetsutvecklingsstöd.

Vi vill förstärka vårt team med dig som är nyfiken, driven och utvecklingsorienterad, någon som vill utvecklas tillsammans med oss och skapa värde för kommunens verksamheter och invånare. Du kommer till ett väl fungerande team där vi hjälper varandra att lyckas.

ARBETSUPPGIFTER
Som verksamhetsutvecklare med inriktning mot användarupplevelse deltar du i olika utvecklings- och förbättringsarbeten där du ansvarar för slutanvändarens upplevelse. Du träffar verksamheter och lyssnar in deras behov och stöttar dem i deras omställning samtidigt som du genom tjänstedesign tar fram kundresor, gör insiktsarbeten, utvärderar och agerar som kundens språkrör i uppdraget.

Vi jobbar ofta i team där flera verksamhetsutvecklare arbetar tillsammans med en utmaning. I teamet finns spetskompetens inom e-tjänsteutveckling, tjänstedesign, bi- och beslutsstöd, automation, processutveckling, UX, webb, kommunikation och systemutveckling.

Du kommer att möta kunder från alla kommunens verksamheter, som alla har olika krav och behov för just sin verksamhet. Detta medför en spännande omväxling i utvecklingsarbeten och ständigt nya utmaningar. Du kommer att arbeta med förändringsledning och ta fram nya arbetssätt - ofta med utgångspunkt i workshops tillsammans med slutanvändarna. Du förväntas utmana existerande arbetssätt och hjälpa verksamheten att hitta nya effektivare vägar framåt.

Som verksamhetsutvecklare arbetar du agilt och processorienterat och vi använder oss av olika metoder och verktyg för att möta våra kunders behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill jobba med verksamhetsutveckling i en större organisation och som drivs av att ta dig an både stora och små utmaningar. Du har kunskap om olika metoder för verksamhetsutveckling och förmåga att driva förändringsarbete för olika behov, användare och situationer.

Du har en högskoleexamen inom informatik, systemvetenskap, beteendevetenskap med inriktning mot IT eller annan utbildning som bedöms relevant för arbetet alternativt yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig.

Det är viktigt för dig med god design och användarvänlighet och att du har förmågan att sätta dig in i användarens perspektiv. Du trivs att arbeta i grupp och lösa utmaningar tillsammans med andra. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt och smidigt sätt.

Att leda förändringsarbeten i grupp kommer naturligt för dig och du är trygg i den rollen. Du har också ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Projektledare inom IT eller verksamhetsutveckling

Ansök    Aug 15    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Vi söker nu både erfarna och juniora projektledare som brinner för projektledning och offentlig sektor. Här får du möjlighet att utvecklas och växa i din roll! Inom Skell... Visa mer
Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by.

Vi söker nu både erfarna och juniora projektledare som brinner för projektledning och offentlig sektor. Här får du möjlighet att utvecklas och växa i din roll!

Inom Skellefteå kommunkoncern pågår det ständigt ett stort antal projekt av olika slag, allt från mindre till stora komplexa projekt, både inom och utanför kommunen. Projektkontorets uppdrag är att öka kommunens förmåga att prioritera och genomföra verksamhetsprojekt på ett hållbart och effektivt sätt. Kontoret är även ansvarig för genomförandet av kommunens gemensamma projektportfölj för digitalisering. Arbetet präglas av nytänk, mod och förändringsvilja.

Som medarbetare hos oss har du möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa och centrala arbetsmiljöer, en aktivitetsbaserad arbetsplats som är utformad för att möta dig och dina behov. Vi har en tillitsbaserad styrning och erbjuder möjligheter att jobba på distans när arbetet tillåter.

Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Ditt huvudsakliga uppdrag är att driva projekt samt stötta och stödja kollegor i olika sammanhang. Du utför och leder projekten enskilt eller tillsammans med en biträdande projektledare beroende på omfattning, som kan vara allt från små projekt på 100 timmar till en budget på över 40 miljoner med hundratals personer involverade. Ditt ansvar börjar vanligtvis vid dialog med beställaren och pågår till dess att avslutskriterierna uppfyllts. Utöver projektledning kommer du även att medverka till utveckling av projektmodellen (PPS) och metoder som förvaltas av projektkontoret.

Som projektledare inom IT fokuserar du på att driva projekt som rör IT-infrastruktur eller närliggande IT-tjänster. Du kommer att arbeta nära IT-specialister och tjänsteansvariga. Några exempel på projekt är integrationsplattform med API-gateway, dataplattform, IoT samt ny kontotjänst för kommungemensam digital identitet.

Som projektledare inom verksamhetsutveckling fokuserar du på att driva projekt som ligger nära kommunens verksamheter där du kommer arbeta nära specialister och chefer. Några exempel på projekt är lärplattform för alla skolformer, nya former för bemanning, klimatkontrakt och inflyttningsguide.

KVALIFIKATIONER
För projektledarrollen söker vi dig som har god kunskap om projektplanering, genomförande och uppföljning samt god förståelse för hur digitalisering kan användas för att skapa ett värde i verksamheten. Vi ser det som meriterande om du har kunskap och erfarenhet av stora organisationer, projektmodeller, agila metoder, innovationsmetoder samt portfölj- och programledning. Du har relevant högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet som projektledare.

För den juniora projektledarrollen ser vi att du har relevant högskoleutbildning. Du kanske nyligen har avslutat din utbildning alternativt har några års arbetslivserfarenhet, inte nödvändigtvis som projektledare. Du har de verktyg och tekniker som behövs för att leda team och projekt mot uppsatta mål.

Som person är du initiativtagande med god förmåga att leda dig själv och andra mot uppsatta mål. Du är inte rädd för att anta nya utmaningar och en av dina styrkor är att omsätta strategier och beställarnas vilja till konkreta planer. För jobbet krävs det att du är skicklig på att kommunicera på både svenska och engelska.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Senior Project Manager

Ansök    Okt 21    AFRY AB    Projektledare, IT
Company Description AFRY is an international engineering, design and advisory company. We support our clients to progress in sustainability and digitalisation. We are 17,000 devoted experts within the fields of infrastructure, industry and energy, operating across the world to create sustainable solutions for future generations. Making Future Job Description AFRY's stated commitment to the Process Industry gives us opportunities to recruit further, w... Visa mer
Company Description


AFRY is an international engineering, design and advisory company. We support our clients to progress in sustainability and digitalisation. We are 17,000 devoted experts within the fields of infrastructure, industry and energy, operating across the world to create sustainable solutions for future generations.
Making Future
Job Description
AFRY's stated commitment to the Process Industry gives us opportunities to recruit further, we have many interesting projects and assignments ahead of us. In the Process Industries Sweden business area, we have all the disciplines and technical expertise required to run EPCM projects in the process industry. This gives us a broad competence to use towards our customers and opportunities to take on larger internal projects.
Project Management Office (PMO) is today a team of 41 wonderful colleagues based all over the country. We run and support our organization with project management, planning, document control, financial follow-up, purchasing, engineering management and construction management in projects.
AFRY is now recruiting Senior Project Managers in order to increase our ability perform large multidisciplinary projects within the Process Industry. Exact office location to be agreed. AFRY has offices all over Sweden.
Qualifications
As a multidisciplinary project manager, you are responsible for the entire process from project start, where the assignment is being defined, until handover to client. The assignments include studies and execution projects. You are responsible for scope, budget, time schedule and HSEQ.
You have documented experience of project management in multidisciplinary projects in the process industry
You have good knowledge in project management and project planning
You have a high business attitude since our relations, both internally and externally, are based on close cooperation and good relations
We certify our project managers according to IPMA - therefore it is an advantage if you are certified in this or similar models
You have good knowledge of Swedish and English, both orally and in writing, and hold a driving license (B)

Additional Information
We provide you with a variety of interesting tasks and great opportunities to deepen your expertise in a specific field or widen your knowledge to new areas, according to your own interests. We support your career development and professional growth. We offer a position in a stable company where new idea creation is encouraged, and innovations are taken forward. You will work in a stimulating global environment with pleasant co-workers and team’s full support.
Our work is demanding, but it is accompanied by freedom – freedom to develop and learn, and to combine professional and private life into a fulfilling match.
We at AFRY want to build a better future and find the best solutions, serving our clients but also the wider society. We are a modern employer strongly driven by our values based on long-term sustainability.
Read more about AFRY and what our employees tell about their work https://afry.com/en/join-us/get-know-usInterested?
To hear more about this position please contact Mikael Eriksson, Section Manager, Project managment services, tel.+46 72 233 78 43, [email protected]
Interested in this position? Please submit your CV and cover letter with salary request by November 30, 2022.
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Projektledare till CDT

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tek... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,9 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 815 anställda och har 19 155 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.Till Centrum för distansöverbryggande teknik (CDT) vid Luleå tekniska universitet söker vi nu en projektledare som förstärker vår kapacitet i Skellefteå. CDT fokuserar på forskning, utveckling och innovation inom digital teknik i samarbete med näringsliv, akademi och samhälle i lokala, regionala, nationella och internationella projekt och program. Mera information om CDT finns här. 

ARBETSUPPGIFTER
Vid CDT kommer du att arbeta i ett drivet team av projektledare med uppgiften att planera och leda nationella och internationella samarbeten.  Vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med målsättning att utveckla ny kunskap och nya innovationer baserad på avancerad digital teknik inom bland annat. datacenter, cloud och edge computing, Sakernas Internet, 5G samt artificiell intelligens. Vi arbetar tätt tillsammans med universitetets forskare, företag, offentlig sektor och civilsamhället.

KVALIFIKAITONER
Vi tror du är initiativrik och har intresse av att samverka med universitetets forskningsområden inom digitalisering samt bidra till CDT:s kontaktnät med internationella, nationella och regionala aktörer. Du har högskoleexamen, där examen på forskarnivå (licentiat/doktorsexamen) är meriterande, men inget krav. Du har arbetslivserfarenhet från akademi, industri eller offentlig sektor med projektverksamhet som en viktig del. Du har ett brett kontaktnät inom IT-branschen i Västerbottens län och övriga Norrland. Erfarenhet från arbete hos eller med forskningsfinansiärer är meriterande, men inget krav.

Som person trivs du med att

- Utveckla samverkan mellan forskare, företag, myndigheter och medborgare
- Utforma, leda och leverera i projekt inom forskning, utveckling och innovation
- Ansöka om projektmedel från svenska och internationella FoU-finansiärer (t.ex. EU:s ramprogram, Vinnova, Energimyndigheten, Formas och EU:s strukturfonder)
- Uppträda i större publika nationella och internationella sammanhang som företrädare för CDT:s verksamhet

Information
Tjänsten är tidsbegränsad till två år med 100% omfattning och är placerad i Skellefteå. Tjänsten innebär normalt resor, såväl regionalt som nationellt och internationellt.

För mer information vänligen kontakta: Professor Karl Andersson, verksamhetsledare CDT, 0910–58 5364, [email protected], Professor Anna Ståhlbröst, avdelningschef, 0920–49 2091, [email protected]

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson, 0920–49 1529 [email protected] och OFR-S Lars Frisk, 0920–49 1792 [email protected] 

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, öppenhet, samarbete, tillit och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via länken nedan där du bifogar ett personligt brev, CV samt minst två referenser.  Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 15 augusti 2022
Referensnummer: 2450-2022 Visa mindre

Product Lead

North Kingdom is looking for a Product Lead to join us in making world-class experiences and services for clients such as Google, LEGO, Supercell, EA, Riot, and HBO. We are looking for an experienced, strategic, and passionate person who has the competence and expertise to join our newly formed product management team. We are looking for a team player who can drive small to large-scale digital/tech products with international clients. You will be an essen... Visa mer
North Kingdom is looking for a Product Lead to join us in making world-class experiences and services for clients such as Google, LEGO, Supercell, EA, Riot, and HBO.

We are looking for an experienced, strategic, and passionate person who has the competence and expertise to join our newly formed product management team. We are looking for a team player who can drive small to large-scale digital/tech products with international clients. You will be an essential and prominent part of the product team at our Stockholm or Skellefteå office. You should be curious about exploring the creative possibilities for clients and have a natural interest in what we do. We think you are social by nature and feel great teamwork is necessary: a good ol' Friday fika or after-work gaming session. We would also like to get your perspective on driving creativity and innovation, and your thoughts about the next big thing! We hope to hear from you soon, and we are looking forward to reading your application.

Main focus | Own and drive the product process

Together with the Creative Lead, you make the creative vision for each product come to life. You transform the vision into a roadmap with an actionable backlog. You align the team towards the product vision and make sure everyone supports it from their expertise.

What you'll do

- Responsible for ensuring that the product scope is delivered on expectations, budget, and timings. And most importantly, the team has the best foundation to make that happen.
- Lead the development process and engage the team and client towards vision and delivery.
- Collaborate with other disciplines (Creative, UX, Design, Technology, Strategy) to ensure we deliver product experiences that drive value.
- Gain a deep understanding of business and customer needs and turn them into objectives and success metrics.
- Give detailed attention to all aspects of the product and the deliverables; Ensure the team knows what to work on, prioritize the backlog, and make tough decisions when required, to meet client requirements and deadlines.
- Responsible for setting up budgets, timings, and contracts with clients and subcontractors.
- Be the point of contact for clients, partners, and team members.
- Able to support pitches and proactive work towards our clients.


Who you are

- You have a proven track record of managing digital products/services.
- You have previously worked at a product agency or consultancy firm focused on product development.
- You know how to handle a product's lifecycle in all stages - from strategy and research to launch and maintenance/itteration.
- You are great at leading international development teams, clients, and partners throughout the development process.
- You are experienced working with agile/hybrid methodologies.
- You have a proven track record with project budgets and relevant project management tools.
- You know how to implement best practices and share them with your colleagues.
- You are open to joining a hungry team of product managers and producers who want to grow product development at North Kingdom.
- You are comfortable talking, writing, and presenting in English.
- You are flexible and organized.
Working at North Kingdom

It's our ambition to be the best workplace in the world. We believe you should use both your passion and mastery in your work, get inspired, feel safe, work hard and have fun. We expect you to be professional, brave, honest and engaged, but most importantly: be You.

What you get

- Pension contribution
- Private health insurance
- Parental leave top-up
- 5,000 SEK health care allowance
- Flexible work hours


How you grow

- Take part in North Kingdom Greenhouse and focus on research and development initiatives using the latest tech to create and innovate projects.
- On Fridays, we set aside some hours to focus on You. Spend the remaining time of the day to develop your skills to take your craft to the next level.
- Take the opportunity to mentor junior talent and interns for North Kingdom Academy.


Our recruitment process

Are we everything you ever looked for in a workplace? Get in touch! We are meeting applicants on an ongoing basis. There is no need for a personal letter or a CV. Just provide a link to your LinkedIn profile and answer a few initial questions. That's it! Next up: if your profile matches what we are looking for, we will reach out to you as soon as possible. Visa mindre

Projektledare

Ansök    Maj 25    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Vi söker nu en projektledare som brinner för projektledning och offentlig sektor. Här får du möjlighet att utvecklas och växa i din roll! Inom Skellefteå kommunkoncern på... Visa mer
Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by.

Vi söker nu en projektledare som brinner för projektledning och offentlig sektor. Här får du möjlighet att utvecklas och växa i din roll!

Inom Skellefteå kommunkoncern pågår det ständigt ett stort antal projekt av olika slag, allt från mindre projekt till stora komplexa projekt, både inom och utanför kommunen. Projektkontorets uppdrag är att öka kommunens förmåga att prioritera och genomföra verksamhetsprojekt på ett hållbart och effektivt sätt. Kontoret är även ansvarig för genomförandet av kommunens gemensamma projektportfölj för digitalisering. Arbetet präglas av nytänk, mod och förändringsvilja.

Välkommen att bli en av oss!

ARBETSUPPGIFTER
Som projektledare är ditt huvudsakliga uppdrag att driva projekt samt stötta och stödja kollegor i olika projektsammanhang. Du utför och leder projekten enskilt eller tillsammans med en biträdande projektledare beroende på projektets omfattning.

Projekten kan vara allt från små projekt på 100 timmar till projekt med budget på över 40 miljoner med hundratals personer involverade. Ditt ansvar börjar vanligtvis vid dialog med beställaren kring tänkt projekt och pågår till dess att avslutskriterierna uppfyllts för projektet. Du ansvarar även för att projektet drivs professionellt och ändamålsenligt utifrån beslutad projektplan. Utöver projektledning kommer du även att medverka till utveckling av projektmodellen (PPS) och metoder som förvaltas av projektkontoret.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet som projektledare. Du ser att du har god kunskap om projektplanering, genomförande och uppföljning samt god förståelse för hur digitalisering kan användas för att skapa ett värde i verksamheten. Vi ser det som meriterande om du har kunskap och erfarenhet av stora organisationer, projektmodeller, agila metoder, innovationsmetoder samt portfölj- och programledning.

Som person är du initiativtagande med god förmåga att leda dig själv och andra mot uppsatta mål. Du är inte rädd för att anta nya utmaningar och en av dina styrkor är att omsätta strategier och beställarnas vilja till konkreta planer. För jobbet krävs det att du är skicklig på att kommunicera på både svenska och engelska.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Projektledare Verksamhetsutveckling

Ansök    Feb 9    Skellefteå kommun    Projektledare, IT
Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Vi söker nu en projektledare som brinner för projektledning och offentlig sektor. Här får du möjlighet att utvecklas och växa i din roll! Inom Skellefteå kommunkoncern pågår... Visa mer
Det händer mycket i Skellefteå. Här ska många fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Hos oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by.
Vi söker nu en projektledare som brinner för projektledning och offentlig sektor. Här får du möjlighet att utvecklas och växa i din roll!

Inom Skellefteå kommunkoncern pågår det ständigt ett stort antal projekt av olika slag, allt från mindre projekt till stora komplexa projekt, både inom och utanför kommunen. Projektkontorets uppdrag är att öka kommunens förmåga att prioritera och genomföra verksamhetsprojekt på ett hållbart och effektivt sätt. En stor del av kommunens utvecklingsarbete utgår från projekt. Några exempel på projekt är inflyttarprojekt, lärplattform för alla skolformer, nya former för bemanning, IoT-plattform och innovationsprojekt med Vinnova. Kontoret är även ansvarigt för genomförandet av kommunens gemensamma utvecklingsportfölj för digitalisering. Arbetet präglas av nytänk, mod och förändringsvilja.

Inom verksamheten pågår ett febrilt utvecklingsarbete. För närvarande håller portföljstyrning på att etableras, ny gemensam projektmodell (PPS) införs och agila metoder implementeras (Scrum).

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgiften är att i huvudsak driva projekt samt stötta och stödja kollegor i olika projektsammanhang. Du utför och leder projekten enskilt eller tillsammans med en biträdande projektledare beroende på projektets omfattning.
Projekten kan vara allt från små projekt på 100 timmar till projekt med budget på över 40 miljoner med hundratals personer involverade. Ditt ansvar börjar vanligtvis vid dialog med beställaren kring tänkt projekt och pågår till dess att avslutskriterierna uppfyllts för projektet. Du ansvarar även för att projektet drivs professionellt och ändamålsenligt utifrån beslutad projektplan.
Utöver projektledning kommer du även att medverka till utveckling av projektmodellen (PPS) och metoder som förvaltas av projektkontoret.

KVALIFIKATIONER
Du har relevant högskoleutbildning samt ett antal år arbetslivserfarenhet som projektledare. Du har kunskap och kompetens om projektplanering, genomförande och uppföljning. Du har även en god förmåga att leda dig själv och andra mot uppsatta mål. Du kan omsätta strategier och beställarnas vilja i konkreta planer.

Du förstår hur digitalisering fungerar och hur den kan användas för att skapa ett värde i verksamheten. Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet av stora organisationer, projektmodeller, agila metoder, innovationsmetoder samt portfölj- och programledning.

Du har utmärkta kunskaper inom både svenska och engelska i både tal och skrift. Vi söker en initiativtagande person som inte är rädd för att anta nya utmaningar.

ÖVRIGT
Förvaltningen Support och lokaler har till uppdrag att samordna och utveckla effektivt stöd så att kommunens verksamheter kan fokusera på sina olika huvuduppdrag och ge effektivare service till kommunens invånare. Vi ansvarar för kommunens övergripande samordning och utveckling av tjänster inom områden som måltid, fastighet, personal, ekonomi, inköp, information, kundtjänst och IT.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

Agil produktägare

Vi har utvecklat en helt magisk app (japp, det är vad våra kunder kallar den) och levererat fotoböcker till 87 länder världen över. Men vår resa har bara börjat och vi har stora visioner för både app och webb! Därför söker vi nu en ny kollega som vill joina oss som produktägare. Hos oss är alla nyckelspelare, men i just denna roll kommer du att befinna dig mitt i centrum för Once Upons fortsatta produktutveckling. Hur är det att jobba på Once Upon? Det ka... Visa mer
Vi har utvecklat en helt magisk app (japp, det är vad våra kunder kallar den) och levererat fotoböcker till 87 länder världen över. Men vår resa har bara börjat och vi har stora visioner för både app och webb! Därför söker vi nu en ny kollega som vill joina oss som produktägare. Hos oss är alla nyckelspelare, men i just denna roll kommer du att befinna dig mitt i centrum för Once Upons fortsatta produktutveckling.

Hur är det att jobba på Once Upon? Det kan såklart beskrivas på många sätt, men bland annat är vi en lärande organisation som ständigt är i utveckling. Vårt arbetssätt tillåter oss att vara lite dumdristiga: vi testar oss fram tillsammans och gör snabba produktionssättningar i vår strävan efter ständiga förbättringar – och vi tillåter oss att göra misstag på vägen. Människorna och tekniken förändras snabbt och Once Upon med den. Här kan du ta del av vår CTO Hans Eklunds tankar kring Once Upons möjliga framtid.

Ditt framtida team och din roll

Vi är ungefär 25 kollegor som jobbar med produktutveckling på Once Upon. Det är människor med många olika kompetenser, såsom produktdesigner, apptestare, user researcher, UX-skribent och utvecklare inom app, webb och backend. Vi arbetar i plattformsoberoende team, där vart och ett av teamen har alla de kompetenser som krävs för att ansvara för utveckling och underhåll av en viss värdekedja. Idag har vi fyra sådana autonoma produktteam och vi söker nu produktägare till två av dem.

I rollen som produktägare ansvarar du för den operativa framdriften i ditt team och säkerställer en väl fungerande agil produktutveckling. Hos oss innebär det ett fokus på värdeskapande gentemot kund, men också utveckling av kunskap och lärande inom teamet och en hög transparens internt och externt.

Utifrån roadmap formulerar du mål och delmål, tar fram lösningsförslag och gör planering tillsammans med teamet. Du ansvarar för övergripande prioritering av teamets arbete och stöttar gärna själv operativt inom de områden som du har din expertis.

Din bakgrund

Vi ser att du har akademisk examen, gärna med anknytning till digital produktutveckling. Allra viktigast är däremot att du har god kännedom om agil utveckling av digitala tjänster/produkter och förståelse för de tekniska aspekterna. Måhända har du tidigare erfarenhet som produktägare, ja kanske till och med en certifiering? Annan relevant bakgrund skulle kunna vara inom UX, produktdesign, teknisk dokumentation, kvalitetsarbete/testning, projektledning eller release-samordning. Ett plus i kanten om du har jobbat som scrum master eller har tidigare erfarenhet av apputveckling.

För denna roll behöver du goda kunskaper i både engelska och svenska.

Vem är du

För att trivas hos oss är du framförallt en person som samarbetar väl – och gärna – med andra och som peppas av att nå resultat tillsammans. Du har också stor tillit till andras förmåga att ta ansvar och slutföra uppgifter.

Vi söker dig som har ett öppet sinne för dina egna och andras ideér – du är innovativ, välkomnar nya förslag och ser möjligheter där andra ser hinder. Rollen som produktägare ställer också höga krav på att du är initiativtagande och duktig på att strukturera arbetssätt för såväl dig själv som ditt team.

Plats

Vårt huvudkontor ligger i Skellefteå och om du inte bor här välkomnar vi mer än gärna hitflyttare! Men vi har också kollegor på andra platser i landet, till exempel i Piteå och Stockholm, och med våra flexibla arbetssätt och tekniker funkar det ypperligt.

Din ansökan

Låter tjänsten intressant? Då ser vi fram emot att höra från dig! Du ansöker genom att skicka in ditt CV eller LinkedIn-profil. Vi behöver inget personligt brev från dig, däremot får du gärna beskriva vad som lockar dig till att söka tjänsten och vad du skulle bidra med till rollen som produktägare på Once Upon.

Om du har några frågor om jobbet eller arbetet på Once Upon, tveka inte att kontakta vår rekryterare Linnéa Engman på +4670-3917434. Vill du veta mer om hur det är att jobba som produktägare hos oss är du välkommen att kontakta vår CPO, Linus Nilsson [email protected]. Sista ansökningsdag är den 13 mars, men ansökningar kommer att behandlas kontinuerligt.


At Once Upon you have the chance to be part of something that truly makes people happy. We want to help people save their favourite moments in an easy and fun way, a little at a time, making everyone’s memories shine. Today, there are just over 30 of us working at Once Upon. The app is translated into 12 languages, has been downloaded over 2 million times, with books delivered to over 87 countries, and we’re still growing!

To be the best we can possibly be, we need all kinds of people that are able to look at things from all kinds of perspectives. That’s why we need you, with your unique background, experiences and view on life. Want to be part of our story? Get in touch! Visa mindre

Project Manager IT & Digitalization

Ansök    Maj 13    Northvolt Ett AB    Projektledare, IT
Northvolt has an exciting job offer for a Project Manager IT & Digitalization to join our passionate team in Skellefteå. In joining us you will play an important part from the very start in building one of the first large scale European battery factories. Northvolt will play an important role in the transformation to a carbon free society. The Project Manager for IT & Digitalization will be leading all efforts to drive, manage and improve cross-functional ... Visa mer
Northvolt has an exciting job offer for a Project Manager IT & Digitalization to join our passionate team in Skellefteå.
In joining us you will play an important part from the very start in building one of the first large scale European battery factories. Northvolt will play an important role in the transformation to a carbon free society.
The Project Manager for IT & Digitalization will be leading all efforts to drive, manage and improve cross-functional projects in Production & IT and Digitalization, reporting to the Director of IT & Digitalization in Skellefteå.
Key responsibilities include but are not limited to:
Leading efforts on gathering business requirements and improvements for cross-functional projects, and especially enterprise IT and Digitalization projects
Drive and manage IT & Digitalization Projects throughout ETT
Coordinate activities in managing and maintaining already launched software and systems
Collaborate with Central IT and Central Digitalization teams and participate in development and launch of new and existing solutions
Assisting and communicating program management timing to drive implementation of all projects related to manufacturing, to assure alignment on deliverables across the organization
Reviewing and supporting on improving organizational team structures, assessing skills gaps within the team and leading efforts for improvement
Improving current processes and coordinating business procedures for optimized efficiency and productivity within the team.The person we are looking for is strongly goal oriented, curious and eager to learn. You will get the chance to have a real impact on our success story in Sweden (to start with) and see the results of your work. Our organization requires and values great self-discipline and a natural talent to make things happen. The IT & Digitalization project manager is a vital member of the IT and Digitalization team and key to Northvolt's mission to enable the future of energy.
Skills & Requirements
Education/Experience
Bachelor in mechanical, industrial, IT or electrical engineering or equivalent
A minimum of 3 years experience in consulting or project management
Experience working in the manufacturing industry or operations setting is a plus
Proven experience organizing and directing multiple teams and departments, a track record of successful business project management achievements
Familiar with IT systems like ERP, MES, PLM

Skills/Abilities
Excellent English written and oral skills, Swedish a plus
Advanced user of Microsoft Office, Atlassian tools a plus
Must have worked in multi-cultural environment.

Personal success factors
Extremely versatile, dedicated to efficient productivity, very driven and service-oriented.
Highly organized and an eye for detail
Proactive and goes beyond expectations
Exceptionally good negotiation and problem-solving skills
A can do attitude and an entrepreneurial spirit
Ability to work under high pressure and tight deadlines, excellent time management
Ability to work well with others in a team environment, as well as independently
Qualities that we cherish are flexibility, sense of quality, friendliness, motivation to take on new challenges, grit and a sense of humor.Apply with CV and cover letter or your complete LinkedIn profile.
Full time employment, fixed salary.
Planned starting date is asap. Visa mindre

Projektledare för IT-start-up!

Ansök    Feb 8    Gunnerud, William    Projektledare, IT
Wigu Bredband kommer bli en ny bredbandsleverantör på marknaden. Vårt mål är att lansera våra tjänster under året och vi söker nu stjärnor som vill vara med på denna resa och starta ett nytt bredbandsbolag. I rollen som projektledare har du huvudansvar för att ta fram kostnads- och intäktsberäkningar till inkommande och pågående projekt. Vid uppstart av nya projekt ansvarar du för att ta fram underlag och arbetshandlingar som gör att tekniker och underent... Visa mer
Wigu Bredband kommer bli en ny bredbandsleverantör på marknaden. Vårt mål är att lansera våra tjänster under året och vi söker nu stjärnor som vill vara med på denna resa och starta ett nytt bredbandsbolag.
I rollen som projektledare har du huvudansvar för att ta fram kostnads- och intäktsberäkningar till inkommande och pågående projekt. Vid uppstart av nya projekt ansvarar du för att ta fram underlag och arbetshandlingar som gör att tekniker och underentreprenörer självständigt kan genomföra arbetet på ett effektivt och säkert sätt enligt våra förutbestämda mål och visioner. Du bevakar samtliga kostnader och intäkter längs med projektens gång för att säkerställa att varje projekt uppnår ett så optimalt ekonomiskt utfall som möjligt. Därtill säkerställer du att avtalen upprättas korrekt och följer kundernas kvalitets-, dokument-, och faktureringskrav.
Vi tror att du som söker tjänsten är en person som kan fatta snabba beslut och agera utifrån dessa. Du har förmågan att handla och agera snabbt, där du strukturerar och driver dina egna processer framåt. Vidare har du en utvecklad förmåga att hantera en periodvis högre arbetsbelastning och trivs i en miljö med ett högre tempo. Du är också duktig på att skapa och hålla struktur i ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.


Övrig information:
Start: Omgående
Plats: Skellefteå / distans
Lön: Enligt överenskommelse


Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Vi välkomnar alla ansökningar och vi kommer bedöma alla. Välkommen med din ansökan!
Vi tar enbart emot ansökningar via mejlen angiven nedan. Inga telefonsamtal eller andra kontaktvägar tillåts i våra ansökningsprocesser. Det ger automatiskt uteslutning till tjänsten.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

IT Infrastructure Project Manager

Ansök    Jan 17    Northvolt AB    Projektledare, IT
Northvolt has an exciting opportunity for an IT Infrastructure Project Manager to join our passionate team. The scope of the job includes managing technology projects (cost, time, scope). This is a unique opportunity to be a part of a team that aims to build world class solutions - and you will be a part of it from the very start of our journey. Preferably you have a background in managing IT infrastructure, data centers and network related projects. You m... Visa mer
Northvolt has an exciting opportunity for an IT Infrastructure Project Manager to join our passionate team. The scope of the job includes managing technology projects (cost, time, scope).
This is a unique opportunity to be a part of a team that aims to build world class solutions - and you will be a part of it from the very start of our journey.
Preferably you have a background in managing IT infrastructure, data centers and network related projects.
You may be an experienced project manager or a technical professional able to get the helicopter view and seeking for a new career path where you can combine technical expertise with project management capabilities.
You have the experience to quickly develop strong working relationships with both IT and business teams. You can recognize risks that directly impact the likelihood of success and you can address them correctly during the lifetime of a project.
Travel to various project sites in Västerås, Skellefteå and other sites will be required to support deliveries.
Key responsibilities include but are not limited to:
Create & manage project plans defining scope, schedule and costs
Monitor progress, resource allocations and risks
Understand, deliver and install technology solutions within infrastructure network and data center
Align project objectives with company wide goals
Manage all documentation
Work multiple projects simultaneously
Foster partnership with customers/stakeholders/sponsors

The person we are looking for is strongly goal oriented, curious and eager to learn. You will get the chance to have a real impact on our success story in Sweden (to start with) and see the results of your work. Our organization requires and values great self-discipline and a natural talent to make things happen.
Apply with CV and cover letter or your complete LinkedIn profile.
Full time employment, salary fixed.
Planned starting date is asap.
Skills & Requirements
Education/Experience
Around 3 years project management experience in IT Infrastructure
or
Around 5 years experience in a lead technical role in the Infrastructure and network related field and willing to engage as a project manager
Project management certification is a plus
Exposure to construction activities, fiber and copper pulling and ability to cooperate with other disciplines eg electrical is preferred
building datacenters experience is highly valued as plus
Customer-focused mindset

Specific Skills/Abilities
Excellent English written and oral skills, Swedish is a plus
Detail-oriented
Highly organized, proactive and result-driven
Good communications skills (customers, team and stakeholders)
Has a can do attitude and an entrepreneurial spirit
Ability to work well with others in a team environment, as well as independently
Ability to work in a high profile and often high pressured international environment Visa mindre

Agil produktägare

Vi har utvecklat en helt magisk app (japp, det är vad våra kunder kallar den) och levererat fotoböcker till 87 länder världen över. Men vår resa har bara börjat och vi har stora visioner för både app och webb! Därför söker vi nu två nya kollegor som vill joina oss som produktägare. Hos oss är alla nyckelspelare, men i just denna roll kommer du att befinna dig mitt i centrum för Once Upons fortsatta produktutveckling. Hur är det att jobba på Once Upon? Det... Visa mer
Vi har utvecklat en helt magisk app (japp, det är vad våra kunder kallar den) och levererat fotoböcker till 87 länder världen över. Men vår resa har bara börjat och vi har stora visioner för både app och webb! Därför söker vi nu två nya kollegor som vill joina oss som produktägare. Hos oss är alla nyckelspelare, men i just denna roll kommer du att befinna dig mitt i centrum för Once Upons fortsatta produktutveckling.

Hur är det att jobba på Once Upon? Det kan såklart beskrivas på många sätt, men bland annat är vi en lärande organisation som ständigt är i utveckling. Vårt arbetssätt tillåter oss att vara lite dumdristiga: vi testar oss fram tillsammans och gör snabba produktionssättningar i vår strävan efter ständiga förbättringar – och vi tillåter oss att göra misstag på vägen. Människorna och tekniken förändras snabbt och Once Upon med den. Här kan du ta del av vår CTO Hans Eklunds tankar kring Once Upons möjliga framtid.

Ditt framtida team och din roll

Vi är ungefär 25 kollegor som jobbar med produktutveckling på Once Upon. Det är människor med många olika kompetenser, såsom produktdesigner, apptestare, user researcher, UX-skribent och utvecklare inom app, webb och backend. Vi arbetar i plattformsoberoende team, där vart och ett av teamen har alla de kompetenser som krävs för att ansvara för utveckling och underhåll av en viss värdekedja. Idag har vi fyra sådana autonoma produktteam och vi söker nu produktägare till två av dem.

I rollen som produktägare ansvarar du för den operativa framdriften i ditt team och säkerställer en väl fungerande agil produktutveckling. Hos oss innebär det ett fokus på värdeskapande gentemot kund, men också utveckling av kunskap och lärande inom teamet och en hög transparens internt och externt.

Utifrån roadmap formulerar du mål och delmål, tar fram lösningsförslag och gör planering tillsammans med teamet. Du ansvarar för övergripande prioritering av teamets arbete och stöttar gärna själv operativt inom de områden som du har din expertis.

Din bakgrund

Vi ser att du har akademisk examen, gärna med anknytning till digital produktutveckling. Allra viktigast är däremot att du har god kännedom om agil utveckling av digitala tjänster/produkter och förståelse för de tekniska aspekterna. Måhända har du tidigare erfarenhet som produktägare, ja kanske till och med en certifiering? Annan relevant bakgrund skulle kunna vara inom UX, produktdesign, teknisk dokumentation, kvalitetsarbete/testning, projektledning eller release-samordning. Ett plus i kanten om du har jobbat som scrum master eller har tidigare erfarenhet av apputveckling.

För denna roll behöver du goda kunskaper i både engelska och svenska.

Vem är du

För att trivas hos oss är du framförallt en person som samarbetar väl – och gärna – med andra och som peppas av att nå resultat tillsammans. Du har också stor tillit till andras förmåga att ta ansvar och slutföra uppgifter.

Vi söker dig som har ett öppet sinne för dina egna och andras ideér – du är innovativ, välkomnar nya förslag och ser möjligheter där andra ser hinder. Rollen som produktägare ställer också höga krav på att du är initiativtagande och duktig på att strukturera arbetssätt för såväl dig själv som ditt team.

Plats

Vårt huvudkontor ligger i Skellefteå och om du inte bor här välkomnar vi mer än gärna hitflyttare! Men vi har också kollegor på andra platser i landet, till exempel i Piteå och Stockholm, och med våra flexibla arbetssätt och tekniker funkar det ypperligt.

Din ansökan

Låter tjänsten intressant? Då ser vi fram emot att höra från dig! Du ansöker genom att skicka in ditt CV eller LinkedIn-profil. Vi behöver inget personligt brev från dig, däremot får du gärna beskriva vad som lockar dig till att söka tjänsten och vad du skulle bidra med till rollen som produktägare på Once Upon.

Om du har några frågor om jobbet eller arbetet på Once Upon, tveka inte att kontakta vår rekryterare Linnéa Engman på +4670-3917434. Vill du veta mer om hur det är att jobba som produktägare hos oss är du välkommen att kontakta CTO, Hans Eklund via [email protected] eller CPO, Linus Nilsson [email protected]. Sista ansökningsdag är den 12 december, men ansökningar kommer att behandlas kontinuerligt.


At Once Upon you have the chance to be part of something that truly makes people happy. We want to help people save their favourite moments in an easy and fun way, a little at a time, making everyone’s memories shine. Today, there are just over 30 of us working at Once Upon. The app is translated into 12 languages, has been downloaded over 2 million times, with books delivered to over 87 countries, and we’re still growing!

To be the best we can possibly be, we need all kinds of people that are able to look at things from all kinds of perspectives. That’s why we need you, with your unique background, experiences and view on life. Want to be part of our story? Get in touch! Visa mindre

Projektledare till CDT

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som LKAB, Ericsson, Boliden, ABB, Epiroc och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kron... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som LKAB, Ericsson, Boliden, ABB, Epiroc och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och har 17 200 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt för ett fossilfritt samhälle. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och vi har även ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas.Till Centrum för distansöverbryggande teknik (CDT) vid Luleå tekniska universitet söker vi nu en projektledare som förstärker vår kapacitet i Skellefteå. CDT fokuserar på forskning, utveckling och innovation inom digital teknik i samarbete med näringsliv, akademi och samhälle i lokala, regionala, nationella och internationella projekt och program. Mera information om CDT finns här.

ARBETSUPPGIFTER
Vid CDT kommer du att arbeta i ett drivet team av projektledare med uppgiften att planera och leda nationella och internationella samarbeten.  Vi erbjuder ett spännande och stimulerande jobb med målsättning att utveckla ny kunskap och nya innovationer baserad på avancerad digital teknik inom bland annat. datacenter, cloud och edge computing, Sakernas Internet, 5G samt artificiell intelligens. Vi arbetar tätt tillsammans med universitetets forskare, företag, offentlig sektor och civilsamhället.

KVALIFIKAITONER
Vi tror du är initiativrik och har intresse av att samverka med universitetets forskningsområden inom digitalisering samt bidra till CDT:s kontaktnät med internationella, nationella och regionala aktörer. Du har högskoleexamen, där examen på forskarnivå (licentiat/doktorsexamen) är meriterande, men inget krav. Du har arbetslivserfarenhet från akademi, industri eller offentlig sektor med projektverksamhet som en viktig del. Du har ett brett kontaktnät inom IT-branschen i Västerbottens län och övriga Norrland. Erfarenhet från arbete hos eller med forskningsfinansiärer är meriterande, men inget krav.

Som person trivs du med att

- Utveckla samverkan mellan forskare, företag, myndigheter och medborgare
- Utforma, leda och leverera i projekt inom forskning, utveckling och innovation
- Ansöka om projektmedel från svenska och internationella FoU-finansiärer (t.ex. EU:s ramprogram, Vinnova, Energimyndigheten, Formas och EU:s strukturfonder)
- Uppträda i större publika nationella och internationella sammanhang som företrädare för CDT:s verksamhet

Information
Tjänsten är tidsbegränsad till två år med 100% omfattning och är placerad i Skellefteå. Tjänsten innebär normalt resor, såväl regionalt som nationellt och internationellt.

För mer information vänligen kontakta: Professor Karl Andersson, verksamhetsledare CDT, 0910–58 5364, [email protected], Professor Anna Ståhlbröst, avdelningschef, 0920–49 2091, [email protected]

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson, 0920–49 1529 [email protected] och OFR-S Lars Frisk, 0920–49 1792 [email protected] 

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, öppenhet, samarbete, tillit och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via länken nedan där du bifogar ett personligt brev, CV samt minst två referenser.  Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 25 oktober 2021
Referensnummer: 3351-2021 Visa mindre

Projektledare inom sprinkler till Bravida

Nu söker vi en projektledare inom sprinkler till Bravida i Skellefteå. Får du energi av omväxling och snabbt tempo i en vänlig miljö? Bravida är teknikproffs som gör jobbet ordentligt. Här kan du ta dig an spännande uppdrag som få andra företag klarar. Ta chansen att bli en del av en organisation med spännande och stora projekt med erfarna kollegor. Sök tjänsten idag! Urval sker löpande. OM TJÄNSTEN Som projektledare på Bravida får du frihet under ansvar... Visa mer
Nu söker vi en projektledare inom sprinkler till Bravida i Skellefteå. Får du energi av omväxling och snabbt tempo i en vänlig miljö? Bravida är teknikproffs som gör jobbet ordentligt. Här kan du ta dig an spännande uppdrag som få andra företag klarar.
Ta chansen att bli en del av en organisation med spännande och stora projekt med erfarna kollegor. Sök tjänsten idag! Urval sker löpande.

OM TJÄNSTEN
Som projektledare på Bravida får du frihet under ansvar. Vi tror på din förmåga att överträffa kundernas förväntningar genom din kunskap, ditt driv och ditt intresse.

För Bravida är det av stor vikt att du får möjlighet att utvecklas i din roll med hjälp av stöd och utbildning, men också att du har möjlighet att utvecklas vidare inom avdelning och bolag.

Bravida Sprinkler är specialiserat på konstruktion, installation och underhåll av såväl nya som befintliga sprinkleranläggningar inom alla typer av fastigheter. Deras kunder utgörs av stora och små beställare där uppdragen finns inom alla typer av fastigheter till exempel industri, logistik, sjukhus och kontor.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Bravida.

ARBETSUPPGIFTER
Rollen som projektledare på Bravida innebär att du ansvarar för installationsprojekt från projektplanering till leverans och du kommer till exempel att arbeta med:


* Att ansvara för kalkyl, resultat och utförande av projekt
* Att utveckla och bevara kundrelationer
* Inköp, resursplanering och kvalitets- och arbetsmiljöarbete
* Att leda och engagera medarbetare
* Att vara delaktig i Bravidas förbättringsarbeten


Tjänsten passar dig som brinner för teknik och vill utvecklas inom området. I denna tjänst får du möjlighet att växa tillsammans med en av de ledande företagen inom sitt område genom både utbildningar och erfarna kollegor.

VI SÖKER DIG SOM
* Har teknisk utbildning, projektledarutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
* Har intresse av ekonomi och kunskaper i resursplanering
* Kan kommunicera på Svenska i såväl tal som skrift.
* Har B-körkort

Det är meriterande om du


* Har erfarenhet från sprinklerbraschen
* Har arbetat med konstruktion och kalkylering


Som person är du:


* Affärsmässig
* Initiativtagande
* Självgående
* Relationskapande


ÖVRIG INFORMATION


* Start: Omgående, enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Skellefteå


Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Bravidas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Bravida ger fastigheter liv – dygnet runt, året om. Det gör de med hjälp av tusentals medarbetare som installerar och underhåller funktioner för elektricitet, värme och kyla, vatten, sprinklers, ventilation, kraft och säkerhet. Sådant som bara ska fungera.

Se filmen om Bravida nedan! Visa mindre

Project manager - Innovation Management

Ansök    Okt 8    WDO Sweden AB    Projektledare, IT
WDO is now looking for a driven Project Manager! Your key role is to help the customers to maximize their adoption of our services and partner solutions. The role is to be a hands-on expert and a project manager during the most critical phases of our customer's journey. A successful project manager is able to juggle between problem-solving, consulting, coordination, communication, and sales-like priorities in daily work. The ideal candidate has the ability... Visa mer
WDO is now looking for a driven Project Manager!
Your key role is to help the customers to maximize their adoption of our services and partner solutions. The role is to be a hands-on expert and a project manager during the most critical phases of our customer's journey.
A successful project manager is able to juggle between problem-solving, consulting, coordination, communication, and sales-like priorities in daily work. The ideal candidate has the ability to influence internal and external stakeholders, including senior business executives and entrepreneurs, and has a passion for helping ourselves and others succeed.
You think clearly and solve problems fast. This is a challenging and rewarding role, where you see how software is delivered into the heart of our customers’ workflows. You will get to work in an open, collaborative, and international team environment.


We expect you to have:
Customer relationship experience (e.g., enterprise/SMB sales, project management or consulting)
Experience in project management
Prior experience in working with technology, ideally software-as-a-service (SaaS) products with a reach beyond the IT department
Excellent communications skills in written and verbal English
Positive can-do attitude and enthusiasm in learning new thingsWe consider as an advantage:
Technical knowledge – we are not looking for a developer, but some level of technical knowledge is needed to succeed in this role
Familiarity with modern web tools, technology & SaaS softwareWhat do we offer?
The opportunity to work in an inspiring fast-paced environment
A culture where we do things together to help our customers and ourselves succeed
Possibility to influence your role and career path
Full time, permanent position
Position is based in Skellefteå Visa mindre

Projektledare som vill arbeta med banbrytande teknologi!

Vill du vara med och bygga grunden för en spännande framtid inom gruvindustrin? Här får du jobba mot en bättre miljö med fokus på kvalitet. Ta nästa steg i karriären tillsammans med vår kund! Sök redan idag! Urval sker löpande. OM TJÄNSTEN Med över 40 år av digital teknik är företaget ledande inom digitalt uppkopplad industriell utrustning och system. Vår kund jobbar med eftermarknadstjänster, projekt, ombyggnader och uppgraderingar där du kommer vara en... Visa mer
Vill du vara med och bygga grunden för en spännande framtid inom gruvindustrin? Här får du jobba mot en bättre miljö med fokus på kvalitet. Ta nästa steg i karriären tillsammans med vår kund! Sök redan idag! Urval sker löpande.

OM TJÄNSTEN
Med över 40 år av digital teknik är företaget ledande inom digitalt uppkopplad industriell utrustning och system. Vår kund jobbar med eftermarknadstjänster, projekt, ombyggnader och uppgraderingar där du kommer vara en viktig spelare med möjlighet att påverka och arbeta med de senaste teknologierna.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

ARBETSUPPGIFTER
Som Projektledare hos vår kund fungerar du som länken mellan kunder och ditt team. Du har det övergripande ansvaret över att ni levererar med kvalitet och följer uppsatt tidsplan. Vidare jobbar du nära ditt team i en social och utvecklande roll med ansvar över planering, uppföljning, ledning och budget.

VI SÖKER DIG SOM
* Har en universitets eller högskoleutbildning med teknisk inriktning, alternativt motsvarade arbetslivserfarenhet
* Kan kommunicera obehindrat på engelska och svenska i såväl tal som skrift

Som person är du:


* En lagspelare
* Strukturerad
* Kommunikativ


Övrig information


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Skellefteå, Gällivare eller Kiruna
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Vår kund jobbar mot gruvindustrin med flexibla och täta samarbeten mot deras kunder. De tillhandahåller tjänster som ökar driftsäkerheten, tillgängligheten och lönsamheten, samt minskar miljöpåverkan hos kunders produktionsanläggningar. De täcker in hela anläggningens livscykel och hjälper deras kunder att utvecklas. Visa mindre

Teknisk projektledare med utvecklarkompetens

Explizit Solutions är ett väletablerat produkt- och IT-konsultbolag med ca 25 anställda på våra kontor från Skellefteå i norr ner till Stockholm i söder. Vi har egen produktutveckling och erbjuder konsulttjänster inom teknik och IT, men tar även totalansvar för hela projekt inom systemutveckling, test, förvaltning och support. Våra kunder är verksamma inom ett flertal olika branscher såsom fordons- och verkstadsindustrin, telecom, energi, miljö, skola, gru... Visa mer
Explizit Solutions är ett väletablerat produkt- och IT-konsultbolag med ca 25 anställda på våra kontor från Skellefteå i norr ner till Stockholm i söder. Vi har egen produktutveckling och erbjuder konsulttjänster inom teknik och IT, men tar även totalansvar för hela projekt inom systemutveckling, test, förvaltning och support. Våra kunder är verksamma inom ett flertal olika branscher såsom fordons- och verkstadsindustrin, telecom, energi, miljö, skola, gruvnäring, vård och omorg m.m. Läs mer på www.explizit.se

Vårt erbjudande till dig
Hos oss får du som anställd eller underkonsult möjlighet att arbeta in-house med produktutveckling eller som konsult ute hos några av de främsta företagen inom ett flertal spännande branscher. Vårt mål är att alltid befinna oss i den senaste teknikens framkant och vi lägger stor vikt vid att våra medarbetare har en bra balans mellan arbete och fritid.
Vi erbjuder konkurrenskraftiga villkor och ser fram emot att se dig utvecklas på en tjänst som du brinner för. Självklart har vi kollektivavtal!
 
Information om tjänsten
Till vårt kontor i Skellefteå söker vi nu en teknisk projektledare som vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa. Dina främsta arbetsuppgifter kommer innebära planering, ledning och styrning av projekt, med fokus på att driva effektiva systemimplementationer kopplat till kundernas önskemål och verksamheter. Du kommer även att föra tekniska diskussioner med IT-avdelningar, hjälpa kundens verksamhet att komma igång med vårt system samt göra lösningsförslag och estimat till kundunika anpassningar.
 
Personprofil
För att lyckas i denna tjänst så tror vi att du har en bakgrund som systemutvecklare, trivs med kundkontakt och ser projektledarrollen som ett naturligt nästa steg i din karriär. Som person har du ett professionellt och affärsmässigt driv samtidigt som du sprider positiv energi och har lätt för att kommunicera med alla typer av människor. Är du även lösningsorienterad, strukturerad och teknikintresserad? Ja, då är Explizit med största sannolikhet rätt arbetsplats för dig. Krav för tjänsten är att du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som i skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper 
 
Vi ser fram emot din ansökan!
 
Om du vill veta mer om våra produkter så kan du ta en titt på Adoxa som är ett av våra system inom bokning och resursplanering.
https://www.youtube.com/watch?v=9mfozYH2QpY Visa mindre

Teknisk projektledare med utvecklarkompetens

Explizit Solutions är ett väletablerat produkt- och IT-konsultbolag med ca 25 anställda på våra kontor från Skellefteå i norr ner till Malmö i söder. Vi har egen produktutveckling och erbjuder konsulttjänster inom teknik och IT, men tar även totalansvar för hela projekt inom systemutveckling, test, förvaltning och support. Våra kunder är verksamma inom ett flertal olika branscher såsom fordons- och verkstadsindustrin, telecom, energi, miljö, skola, gruvnär... Visa mer
Explizit Solutions är ett väletablerat produkt- och IT-konsultbolag med ca 25 anställda på våra kontor från Skellefteå i norr ner till Malmö i söder. Vi har egen produktutveckling och erbjuder konsulttjänster inom teknik och IT, men tar även totalansvar för hela projekt inom systemutveckling, test, förvaltning och support. Våra kunder är verksamma inom ett flertal olika branscher såsom fordons- och verkstadsindustrin, telecom, energi, miljö, skola, gruvnäring, vård och omorg m.m. Läs mer på www.explizit.se

Vårt erbjudande till dig
Hos oss får du som anställd eller underkonsult möjlighet att arbeta in-house med produktutveckling eller som konsult ute hos några av de främsta företagen inom ett flertal spännande branscher. Vårt mål är att alltid befinna oss i den senaste teknikens framkant och vi lägger stor vikt vid att våra medarbetare har en bra balans mellan arbete och fritid.
Vi erbjuder konkurrenskraftiga villkor och ser fram emot att se dig utvecklas på en tjänst som du brinner för. Självklart har vi kollektivavtal!
 
Information om tjänsten
Till vårt kontor i Skellefteå söker vi nu en teknisk projektledare som vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa. Dina främsta arbetsuppgifter kommer innebära planering, ledning och styrning av projekt, med fokus på att driva effektiva systemimplementationer kopplat till kundernas önskemål och verksamheter. Du kommer även att föra tekniska diskussioner med IT-avdelningar, hjälpa kundens verksamhet att komma igång med vårt system samt göra lösningsförslag och estimat till kundunika anpassningar.
 
Personprofil
För att lyckas i denna tjänst så tror vi att du har en bakgrund som systemutvecklare, trivs med kundkontakt och ser projektledarrollen som ett naturligt nästa steg i din karriär. Som person har du ett professionellt och affärsmässigt driv samtidigt som du sprider positiv energi och har lätt för att kommunicera med alla typer av människor. Är du även lösningsorienterad, strukturerad och teknikintresserad? Ja, då är Explizit med största sannolikhet rätt arbetsplats för dig. Krav för tjänsten är att du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som i skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper 
 
Vi ser fram emot din ansökan!
 
Om du vill veta mer om våra produkter så kan du ta en titt på Adoxa som är ett av våra system inom bokning och resursplanering.
https://www.youtube.com/watch?v=9mfozYH2QpY Visa mindre

Projektledare till Public, Healthcare & Welfare

Ansök    Sep 17    Tieto Sweden AB    Projektledare, IT
Är du en ansvarstagande, problemlösande och driven person som vill utvecklas i jobbet? Vill du jobba för ett företag som både utmanar och bryr sig om? Välkommen till Tieto! Vi är Nordens största IT-tjänstföretag och erbjuder helhetslösningar inom IT för näringsliv och offentlig sektor.Vi arbetar i team och behöver nu förstärkning av dig som vill anta utmaningen som Projektledare inom vårt område Welfare Procapita och Lifecare. Vårt huvudsäte för utveckling... Visa mer
Är du en ansvarstagande, problemlösande och driven person som vill utvecklas i jobbet? Vill du jobba för ett företag som både utmanar och bryr sig om? Välkommen till Tieto! Vi är Nordens största IT-tjänstföretag och erbjuder helhetslösningar inom IT för näringsliv och offentlig sektor.Vi arbetar i team och behöver nu förstärkning av dig som vill anta utmaningen som Projektledare inom vårt område Welfare Procapita och Lifecare. Vårt huvudsäte för utvecklingen av Procapita och Lifecare ligger i Skellefteå men din placering kan vara på något av våra övriga kontor i Sverige.AnsvarsområdeDitt fokus blir att leda, samordna och koordinera införandet av våra IT-lösningar hos våra kunder inom Welfare Vård och Omsorg samt Individ och Familjeomsorg. Projektledningen sker primärt mellan Kund, leverans, konsult, produkt och affärsstödet.  Arbetet kan innebära resor till våra kunder som finns över hela Sverige. Vi söker dig som Vi söker dig som har en passande examen/certifikat inom området eller motsvarande erfarenhet och har en meritlista av framgångsrika projekt. Vi tror att du har några års erfarenhet som projektledare och är van vid införande av IT-system och Applikationer samt har goda kunskaper om projektekonomi. Då vi framförallt verkar inom Offentlig sektor ser vi gärna att du har erfarenhet från denna bransch och gärna inom Omsorgsförvaltning. Du behärskar svenska och engelska både muntligt och skriftligt Erfarenhet av projektplanering/- ledningVäl utvecklat affärssinne Deltagit i införande av VerksamhetssystemÄr målinriktad, pedagogisk Är självständig, utåtriktad och har god samarbetsförmåga ?Som person är DuVi söker dig som är lyhörd och öppen för andras lösningar och erfarenheter, men ändå har modet att stå för dina åsikter på ett konstruktivt sätt. Du är en engagerad och öppen lagspelare som älskar att ge hög service till våra kunder. Du har en förmåga att snabbt ta in ny information och föreslå insatser baserat på detta. Nyfikenhet, kreativitet och en vilja att dela med dig av kunskaper är en förutsättning.Vi erbjuderVi tycker själva att arbetet hos oss är både roligt och utvecklande och vi välkomnar dig som vill använda din tidigare erfarenhet på nya områden och arbetsuppgifter. Kompetensutveckling är en viktig del hos oss. Ansökan och kontaktBlev du inspirerad? Vi ser fram emot att höra av dig! Ansök med CV och personligt brev genom www.tieto.com/karriar senast 30 September. Vänta inte med din ansökan, vi intervjuar löpande. Har du frågor om tjänsten, kontakta Hans Eriksson på [email protected] eller 010-481 81 81. Visa mindre

Teknisk projektledare till välkänt företag

Ansök    Sep 16    Bravura Sverige AB    Projektledare, IT
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om kunden: För kunds räkning söker Bravura en konsult inom projektledning. Bravura är ett bemannings- och rekryteringsför... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om kunden:

För kunds räkning söker Bravura en konsult inom projektledning.

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Arbetsuppgifter:

Som teknisk projektledare samverkar du med ett mindre team där kommunikationen sker digitalt. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med projekt inom utveckling och applikationskunskap. Du ska vara kunnig inom felsökning och ha en förståelse för hur olika system fungerar och samverkar med varandra.

Profil:

• Goda kunskaper i MS Azure och Sharepoint
• Erfarenhet inom områdena utveckling och applikationskunskap.
• Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Övrig information:

Start: 2020-09-21
Plats: Luleå, Skellefteå eller annan ort i Norrbotten/Västerbotten
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: MS Azure, Sharepoint, Application System, utveckling, applikation, applikationskunskap, projekt, projektledning, felsökning, system, Luleå, Skellefteå, Norrbotten, Västerbotten Visa mindre

Projektledare Kandidatförsörjning Skellefteå

Ansök    Jul 5    Adecco Sweden AB    Projektledare, IT
Adecco har en stor roll i Northvolts kompetensförsörjning inför starten att bygga Europas största batterifabrik? Vill du vara projektledare, i en spännande skeda av samhällsutvecklingen? Letar du efter en arbetsplats med högt tempo, nära relationer med kund och aktörer i en snabbt föränderlig vardag? Om tjänsten Som Projektledare kommer du att tillhöra vårt kontor i Skellefteå. Du kommer att vara ansvarig för att från Adeccos sida, hantera personalförsör... Visa mer
Adecco har en stor roll i Northvolts kompetensförsörjning inför starten att bygga Europas största batterifabrik? Vill du vara projektledare, i en spännande skeda av samhällsutvecklingen? Letar du efter en arbetsplats med högt tempo, nära relationer med kund och aktörer i en snabbt föränderlig vardag?

Om tjänsten

Som Projektledare kommer du att tillhöra vårt kontor i Skellefteå. Du kommer att vara ansvarig för att från Adeccos sida, hantera personalförsörjningen för Northvolt på både strategisk och operativ nivå, inför företagets etablering i Skellefteå.

Inledningsvis går rollen ut på att tillsammans med Northvolt, och övriga arbetsmarknadsaktörer skapa de bästa förutsättningar för att framtidens bemanningsbehov tillgodoses. I din roll som Projektledare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att innebära:
- Relationsbyggande med kund, kandidater och kollegor
- Internt och externt samarbete med leveransfunktioner.

Du kommer att ingå i ett kompetent och erfaret team som präglas av stor öppenhet och hög teamkänsla där vikten av att hjälpa varandra för att nå målen väger tyngre än den individuella prestationen. Vi arbetar dagligen med våra värderingar Ansvar, Laganda, Entreprenörskap, Passion och Kundfokus i allt vi gör och vi brinner för det goda värdskapet i alla våra interna och externa kontakter.

Om dig

Längtar du efter att utmanas i din vardag och att få möjlighet att ta lärdom av dina misstag? Bra. Vi tror att du motiveras av att bygga upp och bibehålla goda relationer med olika typer av aktörer på marknaden. Vi ser att du presterar på topp när du får möjlighet att ta ett stort eget ansvar i ett högt tempo och att du inte är rädd för att ta snabba beslut. Det är dessutom viktigt att vara noggrann i det administrativa arbetet som rollen kräver. Vi ser det som starkt meriterande om du har erfarenhet från konsult/bemanningsbranschen. Att du har en eftergymnasial utbildning inom HR eller ekonomi är meriterande.

Viktigt för tjänsten är:
- Erfarenhet av att arbeta med arbeta med arbetsmarknadsfrågor
- Ha förmågan att skapa goda relationer med kunder, konsulter och kollegor
- Erfarenhet av projektledning
- Erfarenhet av rekryteringsarbete på strategisk nivå

Vi söker dig som vill ha kul på jobbet och som mer än gärna sprider din positiva energi till de i din närhet. Vill du ha en arbetsmiljö som präglas av laganda, energi och hög professionalism så är Adecco rätt plats för dig!

Om anställningen

Tjänsten som Projektledare är på heltid med start omgående. Intervjuer hålls löpande under ansökningstiden.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att
kontakta ansvarig rekryterare Sverre Sintorn på [email protected] eller 070-645 74 44

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
[email protected] alt. via tfn: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

IT - projektledare

Skellefteå kommuns IT-avdelning har höjt ribban rejält och tagit klivet från en traditionell IT-avdelning till en modern verksamhet som ligger i framkant, både vad gäller teknik och arbetssätt. Kommunens medarbetare och kunder ställer nya och högre krav, vilket motiverar oss att fortsätta utforska nya IT-miljöer och tekniska lösningar. Under den senaste tiden har vi framgångsrikt rekryterat ett flertal olika specialister och nu söker vi dig som är intres... Visa mer
Skellefteå kommuns IT-avdelning har höjt ribban rejält och tagit klivet från en traditionell IT-avdelning till en modern verksamhet som ligger i framkant, både vad gäller teknik och arbetssätt. Kommunens medarbetare och kunder ställer nya och högre krav, vilket motiverar oss att fortsätta utforska nya IT-miljöer och tekniska lösningar.

Under den senaste tiden har vi framgångsrikt rekryterat ett flertal olika specialister och nu söker vi dig som är intresserad av att komplettera vårt team i rollen som IT-projektledare.

Hos oss har du dessutom möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa arbetsmiljöer en aktivitetsbaserad arbetsplats utformad för att möta dig och dina krav.

ARBETSUPPGIFTER
Som IT-projektledare driver du projekt som syftar till att utveckla kommunens infrastruktur samt göra vardagen enklare för våra kunder och kommunens medarbetare. I din roll samarbetar du aktivt med interna och externa aktörer och ansvarar för att projekten genomförs utifrån ett helhetsperspektiv.

Du ansvarar även för att utveckla IT-avdelningens sätt att arbeta i projekt, exempelvis inom ny infrastruktur, utredningsarbeten och utvecklingsprojekt tillsammans med andra förvaltningar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som tidigare arbetat som senior projektledare och har goda kunskaper i projektledning, projektplanering och projektverktyg. Du har förmåga att skapa effektiva strukturer och att motivera och leda team mot uppsatta mål. Du har teknisk kompetens och övergripande kunskap inom IT och teknik.

Du är skicklig i att kommunicera och det är naturligt för dig att bygga relationer och nätverk. Du har ett brett perspektiv i ditt sätt att tänka och agera, du hittar samband, ser logiska mönster och får ihop delarna till en helhet. Du tar ansvar för din uppgift, tar tag i det som behöver göras och ser till att slutföra.

ÖVRIGT
Förvaltningen för support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på sju avdelningar: utveckling, måltid, IT, kommunikation, fastighet, personalsupport samt ekonomisupport - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre

IT - projektledare

Skellefteå kommuns IT-avdelning har höjt ribban rejält och tagit klivet från en traditionell IT-avdelning till en modern verksamhet som ligger i framkant, både vad gäller teknik och arbetssätt. Kommunens medarbetare och kunder ställer nya och högre krav, vilket motiverar oss att fortsätta utforska nya IT-miljöer och tekniska lösningar. Under den senaste tiden har vi framgångsrikt rekryterat ett flertal olika specialister och nu söker vi dig som är intres... Visa mer
Skellefteå kommuns IT-avdelning har höjt ribban rejält och tagit klivet från en traditionell IT-avdelning till en modern verksamhet som ligger i framkant, både vad gäller teknik och arbetssätt. Kommunens medarbetare och kunder ställer nya och högre krav, vilket motiverar oss att fortsätta utforska nya IT-miljöer och tekniska lösningar.

Under den senaste tiden har vi framgångsrikt rekryterat ett flertal olika specialister och nu söker vi dig som är intresserad av att komplettera vårt team i rollen som IT-projektledare.

Hos oss har du dessutom möjlighet att jobba i en av kommunens mest innovativa arbetsmiljöer en aktivitetsbaserad arbetsplats utformad för att möta dig och dina krav.

ARBETSUPPGIFTER
Som IT-projektledare driver du projekt som syftar till att utveckla kommunens infrastruktur samt göra vardagen enklare för våra kunder och kommunens medarbetare. I din roll samarbetar du aktivt med interna och externa aktörer och ansvarar för att projekten genomförs utifrån ett helhetsperspektiv.

Du ansvarar även för att utveckla IT-avdelningens sätt att arbeta i projekt, exempelvis inom ny infrastruktur, utredningsarbeten och utvecklingsprojekt tillsammans med andra förvaltningar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som tidigare arbetat som senior projektledare och har goda kunskaper i projektledning, projektplanering och projektverktyg. Du har förmåga att skapa effektiva strukturer och att motivera och leda team mot uppsatta mål. Du har teknisk kompetens och övergripande kunskap inom IT och teknik.

Du är skicklig i att kommunicera och det är naturligt för dig att bygga relationer och nätverk. Du har ett brett perspektiv i ditt sätt att tänka och agera, du hittar samband, ser logiska mönster och får ihop delarna till en helhet. Du tar ansvar för din uppgift, tar tag i det som behöver göras och ser till att slutföra.

ÖVRIGT
Förvaltningen för support och lokaler är kommunens interna servicecenter. Vi samordnar, utvecklar och förenklar. På så sätt bidrar vi till en effektiv kommunal verksamhet och skapar förutsättningar för bästa möjliga medborgarnytta. Vi är över 800 medarbetare - fördelade på sju avdelningar: utveckling, måltid, IT, kommunikation, fastighet, personalsupport samt ekonomisupport - som erbjuder kunderna stöd och specialistkompetens inom en rad nyckelfunktioner.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds. Visa mindre