Lediga jobb BJÖRKDALSGRUVAN AKTIEBOLAG i Skellefteå

Se alla lediga jobb från BJÖRKDALSGRUVAN AKTIEBOLAG i Skellefteå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Skellefteå som finns inom det yrket.

Vi söker senior gruvgeolog strategisk planering med personalansvar

Ansök    Feb 24    BJÖRKDALSGRUVAN AKTIEBOLAG    Gruvgeolog
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med drygt 200 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Hos oss är det människorna som är det äkta guldet. Vi söker vänliga hjältar som vill ta sig an utmaningar, skapa resultat och bygga vår framtid. Eftersom vi har alla delar i gruvproduktionen på samma site är det lätt att lära och utvecklas här. Vår p... Visa mer
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med drygt 200 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Hos oss är det människorna som är det äkta guldet. Vi söker vänliga hjältar som vill ta sig an utmaningar, skapa resultat och bygga vår framtid. Eftersom vi har alla delar i gruvproduktionen på samma site är det lätt att lära och utvecklas här. Vår platta organisation med små team och korta beslutsvägar ger dig stora möjligheter att ta initiativ och eget ansvar. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma.


Vi söker senior gruvgeolog strategisk planering med personalansvar
Budgetansvar, personalansvar för en mindre grupp samt arbetsmiljöansvar ingår i de arbetsuppgifter du kommer att utföra. Förutom personalarbetet ansvarar du för att geologisk information tolkas och används på bästa sätt. Du ansvarar för att planering av den infill diamantborrning som krävs för god produktionsplanering utförs samt utvärderar områden i blockmodellen. Du jobbar i nära samarbete med övriga avdelningar inom geologi samt mot långtidsavdelningen på planeringen.
 
Vem är du?
Du har minst en kandidatexamen i Geologi eller motsvarande. Du har minst 4-6 års erfarenhet inom gruvindustrin, gärna som produktionsgeolog. Befattningen kräver kunskap av Surpac, Leapfrog och Excel.
 Vi ser att du är engagerad och intresserad av att lära dig nya saker. Du är driven och vill leverera resultat med god kvalitet. Du har en naturlig förmåga att driva, utveckla och motivera medarbetare och arbetslag. Särskilt viktigt är att du delar våra värderingar gällande säkerhet och att du vill bedriva ett aktivt säkerhets- och arbetsmiljöarbete. Personliga egenskaper värderas högt. Visa mindre

Sommarjobba som laborant

I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm i vår underjordsgruva. Vi är ett ungt och drivet gäng med drygt 215 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av Mandalay Resources som bland annat har sin bas i Toronto, Kanada och är TSX-noterade. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma.   Vi söker en laborant för semesterperioden. Du kommer huvudsakligen att utföra... Visa mer
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm i vår underjordsgruva. Vi är ett ungt och drivet gäng med drygt 215 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av Mandalay Resources som bland annat har sin bas i Toronto, Kanada och är TSX-noterade. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma.  
Vi söker en laborant för semesterperioden. Du kommer huvudsakligen att utföra kemiska analyser, även andra uppgifter på avdelningen kan förekomma.
Vi söker dig som är noggrann och ordningsam. Meriterande är erfarenhet av laboratoriearbete.
Vi eftersträvar alltid mångfald i våra rekryteringar med tanke på kön, ålder, etnicitet mm.
Vad erbjuder vi?
Förutom att tjänsterna i sig är roliga erbjuds även korta beslutsvägar där nytänkande är uppskattat och en familjär stämning med mycket skratt. Ett sommarvikariat hos oss i Björkdalsgruvan är en bra möjlighet att utvecklas och ta ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter samt ta del av vår säkerhetskultur som är vårt viktigaste arbete på plats.
Har du frågor om tjänsten

Christer Bohman, Laboratoriechef – 0910-725798
[email protected]

Har du frågor om rekryteringsprocessen
Åsa Hjemdahl, HR Specialist, 0910-725781, [email protected]

Facklig företrädare
Filip Ström, IF Metall, 072-450 79 40

Hur ansöker du?
Ansök via länken bjorkdalsgruvan.easycruit.com. Sista datum för ansökan vill vi ha senast 31 mars. Men sök helst redan idag då tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista datum. Visa mindre

Var kemi ditt favoritämne i skolan?

Vi söker en laborant med ansvar som försteman/kvinna till verket  Var kemi ett av dina favoritämnen i skolan? Har du några års erfarenhet som laborant och vill ta ett kliv i karriären, då kan du vara den vi söker. I arbetsuppgifterna ingår att delta i skyddsronder, riskanalyser, revisioner och skyddsträffar i enlighet med företagets systematiska arbetsmiljöarbete. Tillsammans med chefen upprätta/revidera/förankra rutiner och instruktioner. Samarbeta me... Visa mer
Vi söker en laborant med ansvar som försteman/kvinna till verket

 Var kemi ett av dina favoritämnen i skolan? Har du några års erfarenhet som laborant och vill ta ett kliv i karriären, då kan du vara den vi söker.

I arbetsuppgifterna ingår att delta i skyddsronder, riskanalyser, revisioner och skyddsträffar i enlighet med företagets systematiska arbetsmiljöarbete. Tillsammans med chefen upprätta/revidera/förankra rutiner och instruktioner. Samarbeta med operatörerna på driften så att insamlandet av prover och överlämnandet till laboratoriepersonalen blir så smidig som möjlig

Under laboratoriechefen ska förstemannen/kvinnan delta i det dagliga analysarbetet. Vid chefens frånvaro ska han/hon leda och fördela arbetet samt vara informatör och bollplank när det gäller kontakten med chef och medarbetare om dagliga frågor men även mål och resultat.

Vem är du?

Vi tror att du är noggrann, strukturerad och kommunikativ med en förmåga att se vad som behöver göras utan att bli detaljstyrd. Du bör även ha en förmåga att arbeta självständigt. Du är engagerad och intresserad av att lära nya saker och du har ett intresse för arbetsmiljöfrågor. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar: säkerhet, ansvar, värdeskapande, prestanda, flexibilitet och integritet. Personliga egenskaper värderas högt.

Du bör ha en gymnasial, gärna naturvetenskaplig eller teknisk utbildning. Erfarenhet av laboratoriearbete, kännedom om Fire assay är meriterande. B-körkort är ett krav Visa mindre

Är du en av våra nya diamantborrare?

I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm i vår underjordsgruva. Vi är ett ungt och drivet gäng med drygt 215 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av Mandalay Resources som bland annat har sin bas i Toronto, Kanada och är TSX-noterade. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma. Vill du bidra med ditt engagemang och utvecklas tillsammans med oss? Om tjänst... Visa mer
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm i vår underjordsgruva. Vi är ett ungt och drivet gäng med drygt 215 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av Mandalay Resources som bland annat har sin bas i Toronto, Kanada och är TSX-noterade. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma.
Vill du bidra med ditt engagemang och utvecklas tillsammans med oss?
Om tjänsten
Vi söker nu tre lagspelare som vill stärka upp vårt team av diamantborrare. Tjänsten innebär att du ska kärnborra på en av våra riggar med allt vad det innebär med bland annat gyromätning, flytt mellan borrplatser och dokumentation av arbetet. Borrkärnorna vi levererar är viktig information om bland annat bergart, halt och bergkvalitet som används i fortsatt planering för gruvan. Arbetet sker under jord och består till stor del av tiden av ensamarbete. Tjänsterna är i grunden skiftgång 7/7, för- och eftermiddag, men någon av tjänsternas skiftgång kan komma att förläggas till vardagar för- och eftermiddag. Anställningsstart är planerad till 2:a mars eller enligt överenskommelse .
Vem är du?
Som diamantborrare i Björkdalsgruvan arbetar du självständigt men inser vikten av samarbete för att nå uppsatta mål för teamet. Med ett stort ansvarstagande och högt säkerhetstänk bidrar du till en bra arbetsmiljö och stabil produktion. Du har förmågan att hålla god ordning på arbetsplatsen utifrån teamets beslutade rutiner. Du gillar att vara delaktig i verksamhetens utveckling och forma en effektiv och trivsam arbetsplats. Du är resultat- och målinriktad och ser det som en utmaning att driva jobbet framåt, sprida energi och skapa ett bra samarbete mellan kollegor och andra avdelningar.
Kvalifikationer
Vi ser gärna att du ha tidigare erfarenhet av diamantborrning eller tunga maskiner. Om du har ett intresse av mekanik och hydraulik är detta meriterande. Du bör även ha en god social förmåga.
B-körkort är ett krav.
Vad erbjuder vi?
Förutom att tjänsten i sig är både rolig och intressant så erbjuds även korta beslutsvägar där nytänkande är uppskattat. En familjär stämning md mycket skratt. Men det bästa vi erbjuder är den viktiga säkerhetskulturen som är A och O hos oss!
Hur ansöker du?
Vi vill att du skickar in din ansökan med CV och personligt brev till [email protected] och skriv ”Diamantborrare” i ämnesraden. Sista datum för ansökan vill vi ha senast 26 januari. Men sök helst redan idag då tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista datum. Visa mindre

Fyra elektriker till Björkdalsgruvan – Spänning, jordnära och fasligt kul!

Förutom att göra fyndiga rubriker till våra platsannonser så arbetar vi i Björkdalsgruvan även med att bryta guldmalm i vår underjordsgruva! Vi ligger strax utanför Sandfors knappt fyra mil nordväst om Skellefteå. Vi är ett ungt och drivet gäng med drygt 215 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av Mandalay Resources som bland annat har sin bas i Toronto, Kanada och är TSX-noterade. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och op... Visa mer
Förutom att göra fyndiga rubriker till våra platsannonser så arbetar vi i Björkdalsgruvan även med att bryta guldmalm i vår underjordsgruva! Vi ligger strax utanför Sandfors knappt fyra mil nordväst om Skellefteå. Vi är ett ungt och drivet gäng med drygt 215 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av Mandalay Resources som bland annat har sin bas i Toronto, Kanada och är TSX-noterade. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma.
Vill du bidra med ditt engagemang och utvecklas tillsammans med oss?
Om tjänsten
Nu expanderar vi vårt el-gäng med fyra personer och hoppas att en av dessa är du! Som elektriker hos oss stöttar du produktionen genom aktivt underhållsarbete, förlängning av infrastruktur som kraft, radio och IT, och felsökning av maskiner och styrsystem. Arbete med både lågspänning (400V, 1000V) och högspänning (20KV) ingår. Beroende på vilken tjänst dagtid ovanjord, dagtid underjord samt skift K2 7-7. Tillträde blir efter överenskommelse. Vi gillar mångfald när det kommer till kön, etnicitet och ålder!
Vem är du?
För att passa för jobbet behöver du vara säkerhetsmedveten - livsviktigt i vår kultur! Att du är flexibel och gillar att samarbeta med andra är också viktigt. Här jobbar du över hela gruvsiten och nära många andra yrkesgrupper. Såklart har du ett stort tekniskt intresse och är noggrann när du arbetar.
Kvalifikationer
Du ska ha en dokumenterad el-utbildning eller motsvarande kunskap. Extra meriterande är det om du har jobbat i liknande verksamhet tidigare och om du har koll på styrsystem som ABB Freelance. B-körkort är ett krav.
Vad erbjuder vi?
Eftersom vi har alla delar i gruvproduktionen på samma site är det lätt att lära och utvecklas här. Vår platta organisation med små team och korta beslutsvägar ger dig stora möjligheter att ta initiativ och eget ansvar. Det är lätt att känna sig hemma hos oss där du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism!
Hur ansöker du?
Vi vill att du skickar in din ansökan med CV och personligt brev till [email protected] och skriv ”Elektriker” i ämnesraden. Sista datum för ansökan vill vi ha senast 23:e februari. Men sök helst redan idag då tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista datum. Visa mindre

Bergarbetare – Sommarvikariat i Björkdalsgruvan

I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm i vår underjordsgruva. Vi är ett ungt och drivet gäng med drygt 215 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av Mandalay Resources som bland annat har sin bas i Toronto, Kanada och är TSX-noterade. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma. Vill du bidra med ditt engagemang och utvecklas tillsammans med oss? Om tjänst... Visa mer
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm i vår underjordsgruva. Vi är ett ungt och drivet gäng med drygt 215 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av Mandalay Resources som bland annat har sin bas i Toronto, Kanada och är TSX-noterade. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma.
Vill du bidra med ditt engagemang och utvecklas tillsammans med oss?
Om tjänsten
Under perioden juni-augusti behöver vi din hjälp hos oss. Vi söker därför åtta stycken personer som vill stötta upp våra skiftlag under sommarperioden. Som bergarbetare hos oss kommer du ha möjlighet att arbeta med allt från ortborrning och långhålsborrning till laddning, lastning, skrotning, bultning och betongsprutning. Arbetstiden är skiftgång, 7/7. Det innebär att du arbetar sju dagar och är ledig sju dagar.
Vem är du?
Som bergarbetare i Björkdalsgruvan är du en viktig kugge i vårt lag som bidrar med ett stort ansvarstagande och högt säkerhetstänk. Du gillar att ha ordning och reda på din arbetsplats samt utveckla och arbeta med att forma och effektivisera arbetet. Du är resultat- och målinriktad och ser det som en utmaning att driva jobbet framåt och sprida energi, glädje och skapa samarbete mellan kollegor och andra avdelningar varje dag.
Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en bergarbetarutbildning med underjordsvana och/eller erfarenhet av tunga fordon ses också som meriterande. B-körkort är ett krav.
Vad erbjuder vi?
Förutom att jobbet i sig är en galet rolig tjänst erbjuds även korta beslutsvägar där nytänkande är uppskattat och en familjär stämning med mycket skratt.  Ett sommarvikariat hos oss i Björkdalsgruvan är en bra möjlighet att utvecklas och ta ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter samt ta del av vår säkerhetskultur som är vårt viktigaste arbete på plats.
Hur ansöker du?
Vi vill att du skickar in din ansökan med CV och personligt brev till [email protected] och skriv ”Bergarbetare sommarvikarie” i ämnesraden. Sista datum för ansökan vill vi ha senast 31 mars. Men sök helst redan idag då tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista datum. Visa mindre

Björkdalsgruvan söker mättekniker

I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med drygt 200 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Hos oss är det människorna som är det äkta guldet. Vi söker vänliga hjältar som vill ta sig an utmaningar, skapa resultat och bygga vår framtid. Eftersom vi har alla delar i gruvproduktionen på samma site är det lätt att lära och utvecklas här. Vår p... Visa mer
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med drygt 200 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Hos oss är det människorna som är det äkta guldet. Vi söker vänliga hjältar som vill ta sig an utmaningar, skapa resultat och bygga vår framtid. Eftersom vi har alla delar i gruvproduktionen på samma site är det lätt att lära och utvecklas här. Vår platta organisation med små team och korta beslutsvägar ger dig stora möjligheter att ta initiativ och eget ansvar. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma.


Vi söker mättekniker
Till en tillsvidareanställning och ett längre vikariat. Den huvudsakliga arbetsuppgiften kommer att vara inmätning och utsättning av salvor och diamantborrhål, uppdatering av gruvkartor, scanningar av utbrutna rum samt takutsättningar i korg. Även andra mätningar på industriområdet kan bli aktuella.


Vem är du?
Vi ser att du är engagerad och intresserad av att lära nya saker. Du är samarbetsorienterad och har hög ansvarskänsla. Har du en mätutbildning eller liknande erfarenhet så är det toppen, men det är inget krav. Särskilt viktigt är att du delar våra värderingar gällande säkerhet. Personliga egenskaper värderas högt. Visa mindre

Geologer – Sommarvikariat i Björkdalsgruvan

Ansök    Jan 8    BJÖRKDALSGRUVAN AKTIEBOLAG    Geolog
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm i vår underjordsgruva. Vi är ett ungt och drivet gäng med drygt 215 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av Mandalay Resources som bland annat har sin bas i Toronto, Kanada och är TSX-noterade. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma. Vill du bidra med ditt engagemang och utvecklas tillsammans med oss? Just nu s... Visa mer
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm i vår underjordsgruva. Vi är ett ungt och drivet gäng med drygt 215 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av Mandalay Resources som bland annat har sin bas i Toronto, Kanada och är TSX-noterade. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma.
Vill du bidra med ditt engagemang och utvecklas tillsammans med oss? Just nu söker vi både produktions- och prospekteringsgeologer samt kärnkartörer inför semesterperioden.
Om tjänsten
Vi behöver din hjälp för att stötta upp Geologiavdelningen under kommande semesterperiod. Huvudsakliga arbetsuppgifter som produktionsgeolog är kartering, provtagning och utsättning av gavlar under jord. Som Prospekteringsgeolog ingår arbete med kärnkartering och provtagning i arbetsuppgifterna, även en del arbete ute i fält kan förekomma. Kärnkarteraren karterar diamantkärna från underjordsborrningen. Skiftformen för produktionsgeolog är 7/7 samt dagtidsarbete, de övriga tjänsterna är måndag-fredag.
Vem är du?
Som geolog i Björkdalsgruvan är du en viktig kugge i vårt lag som bidrar med ett stort ansvarstagande och ett högt säkerhetstänk. Du gillar att ha ordning och reda på din arbetsplats samt utveckla och arbeta med att forma och effektivisera arbetet. Du är resultat- och målinriktad och ser det som en utmaning att driva jobbet framåt och sprida energi, glädje och skapa samarbete mellan kollegor och andra avdelningar varje dag.
Kvalifikationer
Du bör ha minst 3 år avklarade geologistudier på universitet samt goda kunskaper i både svenska och engelska. Vi använder oss av Surpac och Excel i det dagliga arbetet. Arbete i dessa program ses som meriterande. B-körkort är ett krav.
Vad erbjuder vi?
Förutom att jobbet i sig är en galet rolig tjänst erbjuds även korta beslutsvägar där nytänkande är uppskattat och en familjär stämning med mycket skratt. Ett sommarvikariat hos oss i Björkdalsgruvan är en bra möjlighet att utvecklas och ta ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter samt ta del av vår säkerhetskultur som är vårt viktigaste arbete på plats.
Hur ansöker du?
Vi vill att du skickar in din ansökan med CV och personligt brev till [email protected] och skriv ”Geolog sommarvikarie” i ämnesraden. Sista datum för ansökan vill vi ha senast 31 mars. Men sök helst redan idag då tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista datum. Visa mindre

Driven Projektledare till Björkdalsgruvan

Björkdalsgruvan behöver ständigt förnya och förbättra sina anläggningar och driver kontinuerligt flertalet anläggningsprojekt av varierande storlek och komplexitet. Vi söker därför en affärsmässig och tekniskt intresserad projektledare som kan ansluta till vårt team. Vi söker en projektledare till Björkdalsgruvan som kommer att leda projekt för gruva och anrikningsverk. Du leder projekt från idé till genomförande. Du ansvarar för projekts alla faser för at... Visa mer
Björkdalsgruvan behöver ständigt förnya och förbättra sina anläggningar och driver kontinuerligt flertalet anläggningsprojekt av varierande storlek och komplexitet. Vi söker därför en affärsmässig och tekniskt intresserad projektledare som kan ansluta till vårt team.
Vi söker en projektledare till Björkdalsgruvan som kommer att leda projekt för gruva och anrikningsverk. Du leder projekt från idé till genomförande. Du ansvarar för projekts alla faser för att uppnå, eller överträffa, uppsatta projektmål, kopplade till områdets strategiska plan. Det innebär bland annat att du driver projekt enligt vår projektmodell, fastställer tekniska processer, tar fram beslutsunderlag, förfrågningsunderlag och genomför förhandlingar. Du följer även upp och avslutar projektet samt säkerställer att det genomförs i enlighet med våra grundläggande värderingar.
Du rapporterar till projektchef och andra intressenter. Anläggningsprojekten är ofta multidisciplinära, till exempel processanläggningar, infrastruktur under och ovan jord, gruvdammar, bygg och mark. Avdelningen samarbetar med olika avdelningar inom Björkdalsgruvan samt med externa konsulter.
Utbildning/Erfarenhet
Har du mångårig erfarenhet från projektledning och har dokumenterade projektmeriter, är strukturerad och har god samarbets- och initiativförmåga? Då passar du för tjänsten.
I grunden har du en ingenjörsexamen med lämplig inriktning. Du har erfarenhet av projektledning inom gruv-, anläggnings- eller processindustrin.
Du har goda ledaregenskaper med ansvarskänsla och engagemang. Du har ett proaktivt förhållningssätt och en vilja att arbeta med ständiga förbättringar, utveckling och säkerhetsfrågor. Din kommunikativa förmåga är betydelsefull i ditt kommande arbete. Du behärskar engelska i tal och skrift. Körkort lägst klass B är ett krav. Har du mångårig erfarenhet från projektledning och har dokumenterade projektmeriter, är strukturerad och har god samarbets- och initiativförmåga? Då passar du för tjänsten.
Välkommen till ett spännande jobb!
Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter samt en familjär stämning med korta beslutsvägar. En arbetsplats att trivas på! Visa mindre

Mekaniker till Björkdalsgruvan

Nu söker vi fler mekaniker till vår underjordsverksamhet! GES sjöng om att gräva guld i USA - men i Björkdalsgruvan behöver vi inte korsa Atlanten för att hitta den ädla metallen. I Björkdalsgruvan utanför Skellefteå bryter vi guldmalm under jord. Vår verksamhet växer sig större för varje dag som går och därför behöver vi nu utöka våra mekanikerteam med fler skickliga medarbetare! Vi är medvetna om att jobbannonser med långa kravlistor inte är det roligast... Visa mer
Nu söker vi fler mekaniker till vår underjordsverksamhet!
GES sjöng om att gräva guld i USA - men i Björkdalsgruvan behöver vi inte korsa Atlanten för att hitta den ädla metallen. I Björkdalsgruvan utanför Skellefteå bryter vi guldmalm under jord. Vår verksamhet växer sig större för varje dag som går och därför behöver vi nu utöka våra mekanikerteam med fler skickliga medarbetare!
Vi är medvetna om att jobbannonser med långa kravlistor inte är det roligaste att läsa och tänker därför börja med att berätta tre starka anledningar till varför Björkdalsgruvan borde vara din nästa arbetsplats! 
Korta beslutsvägar - här behöver du inte vänta på svar! 
Har du förslag på saker som kan förbättra såväl ditt arbete som verksamheten är det inte långt till närmsta chef. Hos oss gillar vi att agera snabbt och du behöver därför inte gå och vänta länge på besked!
Hos oss är säkerheten högsta prio 
Säkerheten i gruvan är A och O i Björkdalsgruvan. Vår absolut högsta prioritet är att du ska komma hem i samma skick som när du kom - bara några timmar äldre. Vi är måna om våra anställda och arbetar dagligen för att bibehålla förstklassig säkerhet i våra verksamheter.
En mer familjär stämning får du leta efter! 
Vi är den medelstora verksamheten med den familjära stämningen. Här arbetar alla nära varandra vilket har skapat en gemytlig atmosfär som präglas av en stark sammanhållning som är få förunnad på en arbetsplats.
Utvecklas till att bli en ännu skickligare mekaniker!
Som mekaniker i Björkdalsgruvan arbetar du med service, underhåll och reparationer på våra bergproduktionsutrustningar under jord. Ena dagen mekar du kanske med en borrigg för att nästa dag utföra större serviceunderhåll på en lastmaskin. Med andra ord - hos oss kommer du att utvecklas till att bli en ännu skickligare mekaniker än du redan är idag.
I vår verksamhet arbetar vi i skiftlag, vilket betyder att du arbetar nära tre andra kollegor som du tillsammans utför olika uppdrag med. Högt i tak och många skratt är något du kan räkna med under dina arbetsdagar!
Är du vår nästa guldkandidat?
Vi är nu på jakt efter dig som är mekaniker och har erfarenhet av att arbeta med tunga maskiner, el/elektronik och hydraulik. I Björkdalsgruvan satsar vi mycket på gemenskap och trivsel bland medarbetarna och söker därför dig som alltid tar laget före jaget när det kommer till ditt arbete.
För att passa in i rollen som mekaniker hos oss tänker vi att du är en social person som inte är rädd för att ta i när det behövs. Vidare är du lojal mot såväl dina arbetskamrater som arbetsgivare och strävar alltid efter att hitta bra lösningar som förbättrar våra arbetsprocesser!
Har vi lyckats med att övertyga dig att bli en del av vårt fantastiska team? Vi hoppas det! Varmt välkommen med din ansökan senast den 1:a november. Urval kan komma att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Visa mindre

Arbetsledare för underhåll i Björkdalsgruvan

Om tjänsten Som arbetsledare för underhåll ovan jord är din huvudarbetsuppgift att ansvara för din grupp på 7 dagtidsgående medarbetare samt leda den dagliga verksamheten. Du ansvarar också för personalplanering, arbetssätt, rehabilitering, utvecklingssamtal och kompetensutveckling. Du kommer aktivt att delta i vårt förbättringsarbete och driva utvecklingsfrågor tillsammans med dina medarbetare. Som arbetsledare rapporterar du direkt till avdelningschef fö... Visa mer
Om tjänsten
Som arbetsledare för underhåll ovan jord är din huvudarbetsuppgift att ansvara för din grupp på 7 dagtidsgående medarbetare samt leda den dagliga verksamheten. Du ansvarar också för personalplanering, arbetssätt, rehabilitering, utvecklingssamtal och kompetensutveckling.
Du kommer aktivt att delta i vårt förbättringsarbete och driva utvecklingsfrågor tillsammans med dina medarbetare. Som arbetsledare rapporterar du direkt till avdelningschef för underhåll. Andra viktiga arbetsuppgifter är säkerhets- och miljöfrågorna som vi prioriterar högt i vårt arbete.
Vem är du?
En arbetsledare vid Björkdalsgruvan är en person som målmedvetet leder och styr den dagliga verksamheten med engagemang, entusiasm och ansvar. Vi söker därför ledare med ett modernt och framtidsorienterat synsätt som är strukturerad, drivande och målinriktad. Du har intresse för ledarskap och en vilja att utvecklas samt god förmåga att stödja och inspirera människor i deras utveckling. Du är förtroendeingivande och har lätt för att samarbeta. Du skapar energi och glädje i din omgivning och är trygg, lyssnande, handlingskraftig. Du är resultat och målinriktad, trivs i att arbeta i miljöer där du själv är delaktig i förändringsarbetet och skapandet av struktur och ordning, ser en utmaning i att arbeta med ständiga förbättringar. Personliga egenskaper värderas högt.
Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten behöver du: Minst 3-årig gymnasiekompetens, gärna någon påbyggnadsutbildning inom relevant område Erfarenhet av arbetsledande befattning med personalansvar. Goda IT-kunskaper B körkort Meriterande är: Kännedom om myndigheters krav för inre och yttre miljö. Kännedom om API Pro, utbildning inom ledarskap samt bakgrund inom entreprenadsarbete. För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet mm.
Vad erbjuder vi?
Förutom att tjänsten i sig är en galet rolig tjänst erbjuds även korta beslutsvägar där nytänkande är uppskattat. En familjär stämning med mycket skratt. Men det bästa vi erbjuder är den viktiga säkerhetskulturen som är A och O hos oss.
Kontakt
Har du frågor om tjänsten – hör av dig till Jens Wennersten, 072-225 99 62.
Facklig företrädare är Nils Lindberg, Unionen, 076-828 98 43
Ansökan
Vi vill att du skickar in din ansökan till [email protected] senast måndag den 10:e november och skriv ”Arbetsledare Underhåll OJ” i ämnesraden. Sök helst redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista datum. Visa mindre

Mekaniker till Björkdalsgruvan

Nu söker vi fler mekaniker till vår underjordsverksamhet! GES sjöng om att gräva guld i USA - men i Björkdalsgruvan behöver vi inte korsa Atlanten för att hitta den ädla metallen. I Björkdalsgruvan utanför Skellefteå bryter vi guldmalm under jord. Vår verksamhet växer sig större för varje dag som går och därför behöver vi nu utöka våra mekanikerteam med fler skickliga medarbetare! Vi är medvetna om att jobbannonser med långa kravlistor inte är det roligast... Visa mer
Nu söker vi fler mekaniker till vår underjordsverksamhet!
GES sjöng om att gräva guld i USA - men i Björkdalsgruvan behöver vi inte korsa Atlanten för att hitta den ädla metallen. I Björkdalsgruvan utanför Skellefteå bryter vi guldmalm under jord. Vår verksamhet växer sig större för varje dag som går och därför behöver vi nu utöka våra mekanikerteam med fler skickliga medarbetare!
Vi är medvetna om att jobbannonser med långa kravlistor inte är det roligaste att läsa och tänker därför börja med att berätta tre starka anledningar till varför Björkdalsgruvan borde vara din nästa arbetsplats! 
Korta beslutsvägar - här behöver du inte vänta på svar! 
Har du förslag på saker som kan förbättra såväl ditt arbete som verksamheten är det inte långt till närmsta chef. Hos oss gillar vi att agera snabbt och du behöver därför inte gå och vänta länge på besked!
Hos oss är säkerheten högsta prio 
Säkerheten i gruvan är A och O i Björkdalsgruvan. Vår absolut högsta prioritet är att du ska komma hem i samma skick som när du kom - bara några timmar äldre. Vi är måna om våra anställda och arbetar dagligen för att bibehålla förstklassig säkerhet i våra verksamheter.
En mer familjär stämning får du leta efter! 
Vi är den medelstora verksamheten med den familjära stämningen. Här arbetar alla nära varandra vilket har skapat en gemytlig atmosfär som präglas av en stark sammanhållning som är få förunnad på en arbetsplats.
Utvecklas till att bli en ännu skickligare mekaniker!
Som mekaniker i Björkdalsgruvan arbetar du med service, underhåll och reparationer på våra bergproduktionsutrustningar under jord. Ena dagen mekar du kanske med en borrigg för att nästa dag utföra större serviceunderhåll på en lastmaskin. Med andra ord - hos oss kommer du att utvecklas till att bli en ännu skickligare mekaniker än du redan är idag.
I vår verksamhet arbetar vi i skiftlag, vilket betyder att du arbetar nära tre andra kollegor som du tillsammans utför olika uppdrag med. Högt i tak och många skratt är något du kan räkna med under dina arbetsdagar!
Är du vår nästa guldkandidat?
Vi är nu på jakt efter dig som är mekaniker och har erfarenhet av att arbeta med tunga maskiner, el/elektronik och hydraulik. I Björkdalsgruvan satsar vi mycket på gemenskap och trivsel bland medarbetarna och söker därför dig som alltid tar laget före jaget när det kommer till ditt arbete.
För att passa in i rollen som mekaniker hos oss tänker vi att du är en social person som inte är rädd för att ta i när det behövs. Vidare är du lojal mot såväl dina arbetskamrater som arbetsgivare och strävar alltid efter att hitta bra lösningar som förbättrar våra arbetsprocesser!
Har vi lyckats med att övertyga dig att bli en del av vårt fantastiska team? Vi hoppas det! Varmt välkommen med din ansökan senast den 1:a november. Urval kan komma att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Visa mindre

Ingenjör till gruvdammar

I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryts guldmalm under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 200 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Hos oss är det människorna som är det äkta guldet. Att arbeta säkert och ha en god säkerhetskultur är högsta prioritet inom Björkdalsgruvan. Hälsa, Miljö & Säkerhet är vårt allas ansvar och en daglig aktivitet för alla som arbetar i Björkdalsgruvan.Vi sö... Visa mer
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryts guldmalm under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 200 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Hos oss är det människorna som är det äkta guldet. Att arbeta säkert och ha en god säkerhetskultur är högsta prioritet inom Björkdalsgruvan. Hälsa, Miljö & Säkerhet är vårt allas ansvar och en daglig aktivitet för alla som arbetar i Björkdalsgruvan.Vi söker en ny medarbetare till dammarnaDe sista åren har flera stora projekt och satsningar gjorts på Björkdalsgruvans dammar men vi står fortfarande inför stora investeringar och utmaningar för att nå vårt mål: säkra, moderna dammar med en långsiktig strategi.Damm-organisationen söker nu en ny medarbetare vars huvudsakliga ansvar blir att ta till vara på dessa stora investeringar genom att optimera utnyttjandet av deponeringsvolymerna. Tjänsten innebär att du kommer ansvara för strategi, planering & teknisk utveckling på dammarna.Du ska ta fram kort- och långsiktiga planer för deponeringen av anrikningssand och vattenhantering utifrån gällande tillstånd och tillgängliga deponeringsvolymer. Strategier och deponering ska kontinuerligt följas upp och utvärderas. Planeringen spänner över hela anläggningens livslängd från dagens drift, framtida damhöjningar ända fram till efterbehandling.Du ska ansvara för den tekniska utvecklingen av vårt deponeringssystem. Detta innefattar att undersöka möjligheten till att, med befintlig eller ny teknik, öka andelen fasthållet gods i den centrala sandkonen. Att optimalt utnyttja de tillgängliga volymerna är kritiskt för en effektiv drift av dammarna.Du ska kunna leda och samarbeta med utegrupp, konsulter och entreprenörer. Du kommer att ha mycket externa kontakter för att ta del av ny teknik och ”best practice”.Det är meriterande med erfarenhet från strategi- och planeringsarbete, CAD-program, designarbete och LOMP.Eftersom det är en ny tjänst i en ny organisation kräver det att du är strukturerad, driven och kan arbeta självständigt. Ramar för arbetet och slutmål finns, men hur du vill lägga upp och driva arbetet är i stor utsträckning upp till dig.Tjänsten kommer ge stor möjlighet till vidareutbildning inom området, såsom RIDAS-kurs, dammsäkerhetskurser och studiebesök.AnsökanSkicka din ansökan till [email protected] och skriv dammingenjör i ämnesraden så snart som möjligt då urval sker löpande. Dock senast den 25:e augusti vill vi ha din ansökan.Frågor och ytterligare upplysningar, vänligen kontakta Driftansvarig Dammar Lena Printzell, tel 070-682 65 67 eller 0910 72 57 69. Facklig representant Nils Lindberg, Unionen 076-828 98 43. Visa mindre

Vi söker bergarbetare till Björkdalsgruvan

GES sjöng om att gräva guld i USA - men på Björkdalsgruvan behöver vi inte korsa Atlanten för att hitta den ädla metallen. Gruvan ligger i Sandfors 4 mil utanför Skellefteå. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 200 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Vi är medvetna om att jobbannonser med långa kravlistor inte är det roligaste att läsa och tänker därför börja med att berätta tre starka anledningar till ... Visa mer
GES sjöng om att gräva guld i USA - men på Björkdalsgruvan behöver vi inte korsa Atlanten för att hitta den ädla metallen. Gruvan ligger i Sandfors 4 mil utanför Skellefteå. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 200 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Vi är medvetna om att jobbannonser med långa kravlistor inte är det roligaste att läsa och tänker därför börja med att berätta tre starka anledningar till varför Björkdalsgruvan borde vara din nästa arbetsplats!Korta beslutsvägar - här behöver du inte vänta på svar!Har du förslag på saker som kan förbättra såväl ditt arbete som verksamheten är det inte långt till närmsta chef. Hos oss gillar vi att agera snabbt och du behöver därför inte gå och vänta länge på besked!Hos oss är säkerheten högsta prioSäkerheten i gruvan är A och O på Mandalay Resources. Vår absolut högsta prioritet är att du ska komma hem i samma skick som när du kom - bara några timmar äldre. Vi är måna om våra anställda och arbetar dagligen för att bibehålla förstklassig säkerhet i våra verksamheter.En mer familjär stämning får du leta efter!Vi är den medelstora verksamheten med den familjära stämningen. Här arbetar alla nära varandra vilket har skapat en gemytlig atmosfär som präglas av en stark sammanhållning som är få förunnad på en arbetsplats.Bergarbetare i Björkdalsgruvan!Vi söker medarbetare till både tillsvidaretjänster och visstidsanställningar. Som bergarbetare ingår du i ett skiftlag på cirka 12 personer och arbetar med allt från ortborrning och långhålsborrning till laddning, lastning, skrotning, bultning och betongsprutning. Arbetstiden är skiftgång 7/7.Vi ser gärna att du har en bergarbetarutbildning och underjordsvana. Erfarenhet av tunga fordon är en merit. Du gillar att ta ansvar, vara en del av ett team, samarbeta med andra och alltid ser laget före jaget när det kommer till ditt arbete. Visa mindre

Redovisningsansvarig

I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm både i dagbrott och under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 220 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Hos oss är det människorna som är det äkta guldet. Vi söker vänliga hjältar som vill ta sig an utmaningar, skapa resultat och bygga vår framtid. Eftersom vi har alla delar i gruvproduktionen på samma site är det lätt att lära och ... Visa mer
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm både i dagbrott och under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 220 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Hos oss är det människorna som är det äkta guldet. Vi söker vänliga hjältar som vill ta sig an utmaningar, skapa resultat och bygga vår framtid. Eftersom vi har alla delar i gruvproduktionen på samma site är det lätt att lära och utvecklas här. Vår platta organisation med små team och korta beslutsvägar ger dig stora möjligheter att ta initiativ och eget ansvar. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma. Arbetsuppgifter  Som Redovisningsansvarig i Björkdalsgruvan har du en viktig och ledande roll för redovisning av företagets ekonomiska nuläge och framtid. Rollen innefattar ett nära samarbete med ekonomichef för att utveckla och organisera det dagliga arbetet inom företagets ekonomifunktion. Målet är att skapa en organisation med struktur och stort focus på ständiga förbättringar och öppenhet till förslag och förändringar. Befattningen ingår i ett team där fokus ligger på samarbete inom gruppen och ansvarskänsla för företaget och dess verksamhet.Ansvar för den löpande redovisningen, avstämningar, bokslut, årsredovisningar och deklarationer. Redovisningen avser huvudsakligen två bolag; Björkdalsgruvan AB samt Björkdalsgruvan Exploration ABAnalys och rapportering för avdelningschefer och till koncernKassaflöde; in- och utbetalningar Likviditetsprognoser och kassaflödesanalyserSkattedeklarationer och momsredovisningKund- och leverantörsreskontraÅrsredovisningarMånatlig uppföljning av projektredovisningFörsäkringar (fordon, transporter, verksamhet) Utöver detta så innefattar befattningen:Utveckling av ekonomisystemet Visma Administration 2000, rapport- och analysverktyget Bizview och övriga försystem, främst Ascendo och API ProArbete med ständiga förbättringar inom redovisningsområdet. Att finna nya möjligheter för utveckling av kontoplan, kostnadsställen och projektredovisningDelaktighet i budgetarbete och strategiplaner Utbildning/Erfarenhet Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet från självständigt redovisningsarbete. Du har erfarenhet av att effektivisera rutiner och arbetssätt samt motiveras av att arbeta med ständiga förbättringar. Arbetet kräver goda kunskaper i Excel och kunna uttrycka sig väl på både svenska och engelska i såväl tal som skrift. All rapportering till koncernen sker på engelska. Du har god social förmåga och lätt för att bygga upp interna och externa relationer. Du arbetar självständigt, vågar ta för dig och lägger stor vikt vid att leverera i tid. Som person är du även analytisk och prestigelös, och trivs att arbete i ett team. Visa mindre

Prospekteringsgeolog till Björkdalsgruvan

I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 215 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma. Vi du vara med och utvecklas tillsammans med oss?ArbetsuppgifterSom prospekteringsgeolog jobbar du med tillståndshantering, både för undersökni... Visa mer
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 215 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma. Vi du vara med och utvecklas tillsammans med oss?ArbetsuppgifterSom prospekteringsgeolog jobbar du med tillståndshantering, både för undersökningstillstånd och bearbetningskoncessioner. Du skapar arbetsplaner vid behov och är i kontakt med markägare och myndigheter. Du ansvarar även för skadereglering om prospekteringsarbete har utförts på annan mark. Hantering av fastighetsuppköp är en del av arbetsuppgifterna. Du uppdaterar databasen med prospekteringsinformation och kontrollerar QA/QC.Du jobbar tätt tillsammans med övriga geologer samt miljöavdelningen.Vi ser gärna att du har minst 3-års erfarenhet från gruvindustrin, gärna från prospekteringsarbete. Du har erfarenhet av databaser och du har jobbat med GIS-program så som MapInfo.Vem är du?För tjänsten krävs ett noggrant och självständigt arbetssätt och att kunna prioritera, planera och slutföra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten. Förmåga att arbeta med flera uppgifter samtidigt liksom god social förmåga är viktigt. Goda skriftliga kunskaper i Svenska är ett krav. Körkortskategori B är ett krav. Vi eftersträvar alltid mångfald i våra rekryteringar med tanke på kön, ålder, etnicitet mm.Vad erbjuder vi? Tjänsten är en heltidstjänst, dagtid. Utöver detta erbjuder vi korta beslutsvägar där nytänkande är uppskattat. En familjär stämning med mycket skratt. Men det bästa vi erbjuder är den viktiga säkerhetskulturen som är A och O hos oss.KontaktHar du frågor om tjänsten – hör av dig till Åsa Corin på tel: 072-5087287, mejl: [email protected] Facklig företrädare är Nils Lindberg, Unionen 076-828 98 43.AnsökanVi vill att du skickar in din ansökan till [email protected] senast söndag den 4:e augusti och skriv ”Prospekteringsgeolog/Tillståndshantering” i ämnesraden. Visa mindre

Miljöingenjör till Björkdalsgruvan

Välkommen till Björkdalsgruvan!Vill du arbeta med miljöfrågor på en av de renaste gruvorna i hela världen? Björkdalsgruvan växer och som en del av expansionen stärker vi upp vår organisation inom yttre miljö. Vid Björkdalsgruvan står miljöfrågan högt upp på agendan och vår målsättning är att vår verksamhet skall påverka vår omgivning och de människor som bor i närheten av gruvan så lite som möjligt. Högt uppsatta mål och långsiktighet när det kommer till m... Visa mer
Välkommen till Björkdalsgruvan!Vill du arbeta med miljöfrågor på en av de renaste gruvorna i hela världen? Björkdalsgruvan växer och som en del av expansionen stärker vi upp vår organisation inom yttre miljö. Vid Björkdalsgruvan står miljöfrågan högt upp på agendan och vår målsättning är att vår verksamhet skall påverka vår omgivning och de människor som bor i närheten av gruvan så lite som möjligt. Högt uppsatta mål och långsiktighet när det kommer till miljöfrågan tror vi är en av nycklarna till Björkdalsgruvans framtid. Om tjänstenInom ramen för den pågående expansionen är implementeringen av vårt nya miljötillstånd en viktig punkt och kommer att utgöra en stor del av miljöingenjörens arbetsuppgifter. Därutöver har miljöingenjörens en övergripande roll i samtliga frågor som rör miljöarbetet och ska självständigt kunna leda och driva miljöprojekt som exempelvis tillståndsansökningar, anläggningsarbeten och utredningar. Miljöingenjören hjälper till att säkerställa att gällande tillstånd och lagkrav efterlevs och är kontaktperson mot myndigheter i samband med olika miljörelaterade projekt. Miljöingenjören upprättar även anmälningar vid avvikelser eller ändringar inom verksamheten samt utför och samordnar mätningar enligt vårt kontrollprogram. Kommunikation och projekt med närboende samt regionen i stort utgör ytterligare ett viktigt arbetsområde för miljöingenjören.I rollen ingår också att delta i samt bistå vid externa kontakter med myndigheter, branschorganisationer, leverantörer och studiebesök. I rollen förväntas också att vid förfrågan kunna föredra ärenden för områdets ledningsgrupp. Vem är du?Vi söker dig med ett stort engagemang och intresse för miljöfrågor. Du är drivande, målinriktad, kommunikativ och har ett strukturerat arbetssätt. Du är bra på att bygga relationer mellan olika affärsområden, skapa nätverk och att driva projekt. Du entusiasmeras av att arbeta med miljöfrågor och ser områdets potential att bidra till vår verksamhets tillväxt och framgång. Du är kommunikativ med en positiv och prestigelös attityd och en vilja att ta sig an de många olika uppgifter och utmaningar som rollen innebär. Rollen kräver även en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska. Högskoleutbildning 120 poäng inom naturvetenskaplig inriktning; miljö eller kemi, samt erfarenhet från liknande arbete i ca 5 år eller mer.Ansök så här:Skicka in din ansökan antingen via knappen nedan eller till [email protected] redan idag då urval och intervjuer kan komma att ske tidigare men senast den 9:e juni. Skriv ”Miljöingenjör” i ämnesfältet.Frågor besvaras av Charlotte Odenberger, 076-115 14 72, [email protected] representant: Nils Lindberg, Unionen, 076-828 98 43 Visa mindre

Lagerarbetare till Björkdalsgruvan

I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm både i dagbrott och under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 215 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma. Vi du vara med och utvecklas tillsammans med oss? Arbetsuppgifter Som lagerarbetare arbetar du med beställningar, inlevera... Visa mer
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm både i dagbrott och under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 215 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma. Vi du vara med och utvecklas tillsammans med oss? Arbetsuppgifter Som lagerarbetare arbetar du med beställningar, inleveranser, inventering och att hålla lagret uppdaterat i enlighet med vårt underhållssystem API Pro. Tjänsten är i huvudsak placerad under jord men visst ovanjordarbete förekommer. Du kommer att ha en viktig roll när det gäller lagerfunktionen på våra verkstäder samt för el-avdelningen. Arbetet är självständigt och kräver att du kan planera och leda ditt eget arbete. Vem är du? Vi söker dig med datorvana, gärna erfarenhet av API Pro. Du är ordningsam och har intresse för- och kunskap om tunga maskiner, hydraulik och el. Du har en hög arbetsmoral och erfarenhet av liknande arbeten. Visa mindre

Nu söker vi fler mekaniker till vår underjordsverksamhet!

GES sjöng om att gräva guld i USA - men på Mandalay behöver vi inte korsa Atlanten för att hitta den ädla metallen. I Björkdalsgruvan utanför Skellefteå bryter vi guldmalm såväl i dagbrott som under jord. Vår verksamhet växer sig större för varje dag som går och därför behöver vi nu utöka våra mekanikerteam med fler skickliga medarbetare!Vi är medvetna om att jobbannonser med långa kravlistor inte är det roligaste att läsa och tänker därför börja med att b... Visa mer
GES sjöng om att gräva guld i USA - men på Mandalay behöver vi inte korsa Atlanten för att hitta den ädla metallen. I Björkdalsgruvan utanför Skellefteå bryter vi guldmalm såväl i dagbrott som under jord. Vår verksamhet växer sig större för varje dag som går och därför behöver vi nu utöka våra mekanikerteam med fler skickliga medarbetare!Vi är medvetna om att jobbannonser med långa kravlistor inte är det roligaste att läsa och tänker därför börja med att berätta tre starka anledningar till varför Björkdalsgruvan borde vara din nästa arbetsplats!Korta beslutsvägar - här behöver du inte vänta på svar! Har du förslag på saker som kan förbättra såväl ditt arbete som verksamheten är det inte långt till närmsta chef. Hos oss gillar vi att agera snabbt och du behöver därför inte gå och vänta länge på besked!Hos oss är säkerheten högsta prio Säkerheten i gruvan är A och O på Mandalay Resources. Vår absolut högsta prioritet är att du ska komma hem i samma skick som när du kom - bara några timmar äldre. Vi är måna om våra anställda och arbetar dagligen för att bibehålla förstklassig säkerhet i våra verksamheter.En mer familjär stämning får du leta efter! Vi är den medelstora verksamheten med den familjära stämningen. Här arbetar alla nära varandra vilket har skapat en gemytlig atmosfär som präglas av en stark sammanhållning som är få förunnad på en arbetsplats.Utvecklas till att bli en ännu skickligare mekaniker!Som mekaniker på Mandalay Resources arbetar du med service, underhåll och reparationer påvåra bergproduktionsutrustningar under jord. Ena dagen mekar du kanske med en borrigg för att nästa dag utföra större serviceunderhåll på en lastmaskin. Med andra ord - hos oss kommer du att utvecklas till att bli en ännu skickligare mekaniker än du redan är idag.I vår verksamhet arbetar vi i skiftlag, vilket betyder att du arbetar nära tre andra kollegor som du tillsammans utför olika uppdrag med. Högt i tak och många skratt är något du kan räkna med under dina arbetsdagar!Är du vår nästa guldkandidat?Vi är nu på jakt efter dig som är mekaniker och har erfarenhet av att arbeta med tunga maskiner, el och hydraulik. På Mandalay Resources satsar vi mycket på gemenskap och trivsel bland medarbetarna och söker därför dig som alltid tar laget före jaget när det kommer till ditt arbete.För att passa in i rollen som mekaniker hos oss tänker vi att du är en social person som inte är rädd för att ta i när det behövs. Vidare är du lojal mot såväl dina arbetskamrater som arbetsgivare och strävar alltid efter att hitta bra lösningar som förbättrar våra arbetsprocesser!Har vi lyckats med att övertyga dig att bli en del av vårt fantastiska team? Vi hoppas det! Varmt välkommen med din ansökan.Ansök genom att skicka ett mejl till [email protected] och märk ämnesraden med ”mekaniker” i ämnesraden.Frågor om rekryteringsprocessen, Fredrik Johansson, HR-Specialist, 073-8000731Frågor om tjänsten, Johan Lundberg, verkstadschef, 070-227 88 00.Facklig representant, Jonas Larsson, IF Metall 072-450 79 40. Visa mindre

Ingenjör till gruvdammar

I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryts guldmalm både i dagbrott och under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 200 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Hos oss är det människorna som är det äkta guldet. Att arbeta säkert och ha en god säkerhetskultur är högsta prioritet inom Björkdalsgruvan. Hälsa, Miljö & Säkerhet är vårt allas ansvar och en daglig aktivitet för alla som arbetar i B... Visa mer
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryts guldmalm både i dagbrott och under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 200 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Hos oss är det människorna som är det äkta guldet. Att arbeta säkert och ha en god säkerhetskultur är högsta prioritet inom Björkdalsgruvan. Hälsa, Miljö & Säkerhet är vårt allas ansvar och en daglig aktivitet för alla som arbetar i Björkdalsgruvan. Vi söker en ny medarbetare till dammarnaDe sista åren har flera stora projekt och satsningar gjorts på Björkdalsgruvans dammar men vi står fortfarande inför stora investeringar och utmaningar för att nå vårt mål: säkra, moderna dammar med en långsiktig strategi. Damm-organisationen söker nu en ny medarbetare vars huvudsakliga ansvar blir att ta till vara på dessa stora investeringar genom att optimera utnyttjandet av deponeringsvolymerna. Tjänsten innebär att du kommer ansvara för strategi, planering & teknisk utveckling på dammarna.Du ska ta fram kort- och långsiktiga planer för deponeringen av anrikningssand och vattenhantering utifrån gällande tillstånd och tillgängliga deponeringsvolymer. Strategier och deponering ska kontinuerligt följas upp och utvärderas. Planeringen spänner över hela anläggningens livslängd från dagens drift, framtida damhöjningar ända fram till efterbehandling.Du ska ansvara för den tekniska utvecklingen av vårt deponeringssystem. Detta innefattar att undersöka möjligheten till att, med befintlig eller ny teknik, öka andelen fasthållet gods i den centrala sandkonen. Att optimalt utnyttja de tillgängliga volymerna är kritiskt för en effektiv drift av dammarna. Du ska kunna leda och samarbeta med utegrupp, konsulter och entreprenörer.  Du kommer att ha mycket externa kontakter för att ta del av ny teknik och ”best practice”. Det är meriterande med erfarenhet från strategi- och planeringsarbete, CAD-program, designarbete och LOMP.Eftersom det är en ny tjänst i en ny organisation kräver det att du är strukturerad, driven och kan arbeta självständigt. Ramar för arbetet och slutmål finns, men hur du vill lägga upp och driva arbetet är i stor utsträckning upp till dig.Tjänsten kommer ge stor möjlighet till vidareutbildning inom området, såsom RIDAS-kurs, dammsäkerhetskurser och studiebesök.AnsökanSkicka din ansökan till [email protected]  och skriv "Dammingenjör" i ämnesraden så snart som möjligt då urval sker löpande. Dock senast den 9e juni vill vi ha din ansökan. Frågor och ytterligare upplysningar, vänligen kontakta Driftansvarig Dammar Lena Printzell, tel 070-682 65 67 eller 0910 72 57 69. Visa mindre

Arbetsmiljösamordnare till Björkdalsgruvan

I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryts guldmalm både i dagbrott och under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 200 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Hos oss är det människorna som är det äkta guldet. Att arbeta säkert och ha en god säkerhetskultur är högsta prioritet inom Björkdalsgruvan. Hälsa, Miljö & Säkerhet är vårt allas ansvar och en daglig aktivitet för alla som arbetar i B... Visa mer
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryts guldmalm både i dagbrott och under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 200 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources. Hos oss är det människorna som är det äkta guldet. Att arbeta säkert och ha en god säkerhetskultur är högsta prioritet inom Björkdalsgruvan. Hälsa, Miljö & Säkerhet är vårt allas ansvar och en daglig aktivitet för alla som arbetar i Björkdalsgruvan. För att på ett systematiskt och framgångsrikt sätt nå våra högt uppsatta mål inom arbetsmiljö och brandskydd söker vi nu en arbetsmiljösamordnare med ansvar för brand- och nödlägesberedskap som kommer att tillhöra Björkdalsgruvans HMS-team. Under HMS-chefen utgör arbetsmiljösamordnaren en resurs för att leda och utveckla företagets brandskyddsarbete samt kris-, och nödlägesorganisation. Personen vi söker kommer att ha en övergripande roll i samtliga frågor som rör företagets brandskydd, krishantering och nödlägesberedskap men arbetar även med olika projekt och utredningar inom arbetsmiljöområdet. Nedan följer ett urval av de ansvarsområden som ingår i tjänsten: Bistår med specialistkompetens och stödjande underlag inom frågor som berör brand- och utrymningssäkerhet, samt krishantering och nödlägesberedskap.Upprätthålla och utveckla företagets SBA (Systematiskt Brandskydds Arbete).Utför utredningar och uppföljningar av huvudsakligen brandtillbud och SBA-avvikelser. Även andra utredningar inom arbetsmiljöområdet förekommer.Samordnar och utför övningar relaterade till brand och utrymningssäkerhet.Utför och uppdaterar rutiner, riskanalyser och beskrivningar relaterade till brandskydd.Ansvarar för insatsplaner och dess uppdatering.Stöd till föreståndare brandfarlig vara och tillståndsansvariga vid Heta Arbeten.Tillsammans med projekt beakta brandskyddsfrågor vid ändringar samt vid nybyggnation av byggnader.Bevaka att gällande lagar, förordningar och anvisningar inom området samt Björkdalsgruvans egna upprättade regler följsUtföra interna utbildningar inom brandskyddsområdet och ingår i Björkdalsgruvans krisgrupp.I rollen ingår också att delta i samt bistå vid externa kontakter med myndigheter, branschorganisationer, leverantörer och studiebesök. Vi söker dig med ett stort engagemang och intresse för arbetsmiljöfrågor och brandskydd. Du är samtidigt drivande, har en stor personlig mognad och ett strukturerat arbetssätt. Du är bra på att bygga relationer på olika nivåer och affärsområden inom organisationen, skapa nätverk och att arbeta strukturerat. Du entusiasmeras av att arbeta med arbetsmiljö och brandskydd och ser områdets potential att bidra till vår verksamhets tillväxt och framgång. Du är kommunikativ med en positiv och prestigelös attityd och en vilja att ta sig an de många olika uppgifter och utmaningar som rollen innebär.Vi vill att du har högskoleexamen inom arbetsmiljö och/eller brandskydd, eller annan högskoleutbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig. Vidare så ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete som arbetsmiljösamordnare eller brandskyddsledare med en tydlig profilering mot brandskydds- och nödlägesberedskap.Ansök så här:Skicka ett mejl till [email protected] redan idag men senast den 2:a juni då urval och interjuver kan komma att ske tidigare samt skriv ”Arbetsmiljösamordnare” i ämnesraden. Frågor besvaras av Charlotte Odenberger, 076-115 14 72, [email protected] representant: Nils Lindberg, Unionen, 076-828 98 43 Visa mindre

Mekaniker till Björkdalsgruvan

I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm både i dagbrott och under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 200 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources.Hos oss är det människorna som är det äkta guldet. Vi söker vänliga hjältar som vill ta sig an utmaningar, skapa resultat och bygga vår framtid. Eftersom vi har alla delar i gruvproduktionen på samma site är det lätt att lära och u... Visa mer
I Björkdalsgruvan i Sandfors utanför Skellefteå bryter vi guldmalm både i dagbrott och under jord. Vi är ett ungt och drivet gäng med cirka 200 anställda och ett hundratal entreprenörer. Vi ägs av TSX-noterade Mandalay Resources.Hos oss är det människorna som är det äkta guldet. Vi söker vänliga hjältar som vill ta sig an utmaningar, skapa resultat och bygga vår framtid. Eftersom vi har alla delar i gruvproduktionen på samma site är det lätt att lära och utvecklas här. Vår platta organisation med små team och korta beslutsvägar ger dig stora möjligheter att ta egna initiativ och eget ansvar. Du kommer till en kultur präglad av säkerhet, samarbete och optimism, där det är lätt att känna sig hemma. Vi växer! Vill du vara med?Vi på Björkdalsgruvan söker vi en mekaniker till vårat gäng. På gruvmekaniska avdelningen ansvarar man för att service och underhåll genomförs på maskinparken (ej personbilar) under jord.Du måste ha ett tekniskt kunnande och en vana/erfarenhet av tunga maskiner och hydraulic. Du bör även ha en social förmåga att arbeta i ett lag. Mekanisk erfarenhet och körkort kategori B är minimikrav.Tillträde blir efter överenskommelse. Vi gillar mångfald när det kommer till kön, etnicitet och ålder! Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag eller annonssäljare beträffande denna rekrytering.  Ansök så här:Skicka ett mejl till [email protected] och sätt ”mekaniker” i ämnesraden senast den 12 maj där du berättar om dig själv. Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Johan Lundberg tf verkstadschef 070-227 88 00. Facklig företrädare är Jonas Larsson, 072-450 79 40. Visa mindre

Björkdalsgruvan söker inköpsansvarig

Ansök    Mar 20    BJÖRKDALSGRUVAN AKTIEBOLAG    Inköpare
Om Björkdal: Björkdalsgruvan AB är ett helägt dotterbolag till det Kanadensiska börsnoterade företaget Mandalay Resources. Björkdalsgruvan bedriver brytning av guldmalm i dagbrott och underjord nära Sandfors, ca 40 km NV om Skellefteå. Företaget har ca 200 anställda och 100-talet entreprenörer som arbetar inom området. Våra värderingar bygger på säkerhet, ansvar, integritet, värdeskapande innovationer och flexibilitet. Om tjänsten som inköpsansvarig: De s... Visa mer
Om Björkdal:
Björkdalsgruvan AB är ett helägt dotterbolag till det Kanadensiska börsnoterade företaget Mandalay Resources. Björkdalsgruvan bedriver brytning av guldmalm i dagbrott och underjord nära Sandfors, ca 40 km NV om Skellefteå. Företaget har ca 200 anställda och 100-talet entreprenörer som arbetar inom området. Våra värderingar bygger på säkerhet, ansvar, integritet, värdeskapande innovationer och flexibilitet.

Om tjänsten som inköpsansvarig:
De senaste åren har Björkdalsgruvan expanderat vilket ställer högre krav på administrationen. Inköpsansvarige har ett helhetsansvar för bolagets strategiska inköp inklusive entreprenörsavtal. Vidare ansvarar inköpsansvarige för att utveckla rutiner och verktyg för de olika avdelningarna inom lagerhållning, logistik och inköp. Internutbildning och internstöd till avdelningschefer och ingenjörer är också en viktig uppgift. Inköpsansvarig rapporterar till platschefen.

Vem söker vi?
För att trivas och fungera i inköpsrollen bör du ha en stark vilja att utveckla och effektivisera processer och arbetssätt. Rollen innebär naturligtvis också förhandling det krävs en person som kan lyssna och förstå behoven hos alla parter. Vi tror att befattningen kräver ca 5-10 års erfarenhet från uppgifter relaterade till tillverkande/processande industri. Som alltid eftersträvar vi mångfald i våra rekryteringar med tanke på kön, ålder, etnicitet mm.

Övrigt:
Tillsvidare anställning.
Tillträde enligt ök.

Ansök så här:
Skicka ett mail till [email protected] senast den 19 april, där du berättar om dig själv. Skriv ”inköpsansvarig” i ämnesraden.

Frågor besvaras av:
Joakim Fahlgren, ekonomichef 070-347 40 93, [email protected]


Facklig representant: Nils Lindberg, Unionen, 076-828 98 43 Visa mindre